Friday, October 28, 2005

Salam Syawal!



Assalamualaikum semua..

Hari ni hari terakhir aku bekerja dalam bulan ramadhan nih. Kalau ikut bos aku, lepas pukul 12 tu dah stop keje, kene kemas opis sebelum kitorang merambuskan diri memasing ke desa tercinta (macamlah aku nak pulang ke desa..huahaha..). Aku akan pulang ke tanah tumpahnya darahku, Melaka Bandaraya Bersejarah sama ada hari ni ataupun subuh2 adam esok dan kembali bertugas pada pagi isnin, 14 November 2005. Haaaa... lama tak aku cuti?? Tu pun ada belen cuti lagik 13.5 hari, takde sape pun nak beli, mungkin aku hangkut sumenya bawak ke tahun depan (kalau bos aku bagi - mesti dia bagi lah!). \(^_^)/
Sebelum aku buat ucapan hari raya, aku nak ucapkan berbanyak2 terima kasih pada kawan-kawan yang hantar kad raya untuk aku - sama ada yang virtual ataupun yang mampu dipegang dek tangan mulus aku ni. Maaflah bagi pengirim kad di alam nyata ni, kad2 korang sampai di kala aku ketandusan ringgit. Aku akan balas nanti, insyaallah.. kalau tak sempat tahun ni, tahun depan aku balas (kalau ada umur lagilaa..).
Kepada anda yang sedang membaca tulisan aku ni - tak kira sama ada sahabat ataupun tidak, aku nak mintak maap dari ujung tudung sampai ujung kasut kalau entry2 aku dalam ni yang menyentuh sensitiviti korang. Aku tak berniat begitu, sekadar bercerita dan berkongsi rasa. Kalau ada gurauan aku yang korang takleh terima, pulangkanlah balik.. hehehhehe.. gurauu jeee... Ampun banyak-banyak, settle 0-0 ok?
Oklah... selamat berhari raya semua. Raya, raya jugak... sembahyang raya jangan lupa. Sembahyang fardhu pun jangan buat2 hilang ingatan plak! Kalau ada yang nak buat open house ke, open table ke yang memerlukan kehadiran aku, bagitau laa ye! Insyaallah kalau takde aral melintang pukang, aku sampailah ke lokasi makan2 tu.. hehehehehe..
Lama aku cuti nih.. so sape yang cuti tak lama tu dan nak coretkan kerinduan korang kat aku (pasan!), sila2kan menulis kat area komen tu ek! Boleh aku baca nanti :) Sape2 yang hati cinderella tu, tolonglah jagakan kotak kesayangan aku ni ye.. (dah macam wasiat plak ni apehal??).
Salam Syawal buat sume.. Enjoy!!

26 comments:

ita... said...

yeaaa... den owng pertama komen ni [tepuk tangan sumer...] wat masy... Slmt Hari Raya k.ita ucapkan - mohon maaf atas ketelanjuran kata dan terover gurauan. hati2 memandu semasa pulang ke kg k.... [pssttt cuti kita sama arrr masy - 14/11 k.ita baru masuk keja...]

Masy said...

kak ita,
mahap sesama laa ek..ermm..bestla kite cuti lama ek?? ;) yeeeeyyy!!!

kuchaiz^iman said...

kak masy...alooppp..piwiiitt...
lawa ari nih..semangat nak balik kampung ke? hehe
iman mai ni nak ucapkan camat ari raya..maap zahir batinlah yer.. (batin??hmm..bolehlah..)
kira 0-0 la akak yer..tak tahu kenapa xleh nak chatt kat akaknye chattbox..apa2 pun..
SELAMAT HARI RAYA..jemput le datang rumah iman ye.. hehe

-jom2 balik kampung jom lekaih..

Noushy Syah said...

slamat hari raya..punya le lama mc cuti nak tawen aje...hehhehe..kat sini raya xraya sama aje...emmmm ishhh jeles ni...apa2pun maaf zahir batin...

Masy said...

iman,
kompiter ko mengong kot..tp pape pon slmt beraya gak..bak meh alamat..alamakkk...jauhla plk..

noush,
ape tawen2??xde maknenyee..hehehehe..maap bersama yee..

Deanz said...

Salam Aidilfitri dari saya, Maaf zahir batin...

Drive safely & stay alive.

Wassalam...

zaida ismail said...

Masy aku pun nak ucapkan Selamat Hari raya... Ampunkan dosa aku kot kot la ada terkasar bahasa... Terlanjur bicara harap dimaafkan. Ok habis..

Amboi ... lamanya ko cuti. nimemang betul ni raya sebulan... Apsal tak cuti terus sebulan bley habiskan cuti hehehehehe

Masy said...

deanz,
same goes to u..

zaida,
maap sama laa ek..
lama ye..mana leh cuti sebulan..sape nk wat keje aku..?lgpon spare aa..kot2 thn dpn ada 'kenduri' kee...wakakakkaka..

lady said...

salam lalingss..
nak balik kg dah ek..
lamanyer dia kat kg..musti kena bakar lemang,rebus ketupat,wat rendang..pasang langsir(warna apa ek),kita tak tukar pun tahun ni..mama kata takyah..ok lagi..

kalau dapat jumpa kat melaka pun best gak kan,tapi kita kejap nauw
kat sana..3 hariraya ada family gathering..pehtu ptgnyer dah balik usj..adehai..
neway..salam aidilfitri unt laling n fmly..maafkan segala kesilapan saya kiranya ada..kimsalam dgn mak nnti ek..

~Safe journey home..
(saya ader tok sedara di taman malim jaya,taktau laa kesana ker ytak tahun ni)
selamat balik kg..

lady said...

one more thing..
7 tags tu..lepas raya laa ek..tak dan nak pikir lalingss..
slow n steady..
muahss..

Masy said...

laling,
same goes to u..
psl 7 tags tu,xpe..take ur time k! ;)

meera said...

masy,
selamat hari raya & maaf zahir batin... and thank you...

Wirawan Terulung said...

Selamat Hari Raye Aidilfitri & Maaf Zahir Bati...

don't drink & drive...muahahah!!!!

Masy said...

kak maya & wira,
selamat hari raya jugak...

sKa said...

selamat hari raya Masy.we(tarita and me)wish u a very happy family.. eh..happy hari raya maaf zahir batin.cya! eih..apsal ramai tiru cuti aku nih..14 Nov baru kejer! hahahha!!

Masy said...

ska,
sape tiru sape ni..huahahahaha..
selamat hari raya n maaf jugak utk korg duorg ok! wat open house jgn lupe jmput aku tau!

arianna said...

masy,
samat bercuti & samat menyambut aidilfitri. semoga ceria dihari raya!

benmadi said...

HAI MASY.....
MINTA MAAP LA BYK2....
SEMPENA HARI RAYA NIE..AKU NAK MENGUCAPKAN SELAMAT MENYAMBUT HARI RAYA LA...
HUUUUUUU........

tuan alang said...

Selamat hari raya..maaf zahir batin..

Anonymous said...

selamat hari raya masy
0-0 ya :)
begitu juga kepada semua
salam aidilfitri buat semua
;)

Anonymous said...

eh lupa pulak
kang sesape la pulak yang dimaafkan
eheheh
anyway semua orang patut bermaaf2an kan?
tak salah maafkan semua orang kan?
eheheh
ni zam tau :D
0-0 ya ;)

Deanz said...

salam...
Orang lain posa cukup sebulan punnn cutik kejap jerk....

knock! knocK !

kak lin said...

wah... lamanya dia cuti.. anyway jgn lupa nanti balik raya kena jawab queries kat blog kak lin.. masy dah kena tag ;) slmt ari ray & maaf zahir & batin ekk :)

arjunapicisan said...

selamat selamanya!!!

Mahdrina said...

masy, ceq nak ucapkan selamat hari raya aidilfitri buat hang sekeluarga. minta maaf, lah, bebanyak kalau ada salah & silap sepanjang persahabatan kita yek?

Masy said...

salam sumeee...
selamat ari raya deh!hehehhehe..