Tuesday, May 09, 2006

Aku Yang Risau

Abang ni tak risau pun! Huh!


Aku risau senornye tau tak.
Macam-macam mende aku risau neh.

Mak aku asib laaa nanye pasal kawen, ni tak laa berape nak risau.
Aku jawab je ‘bulan nam’.
Bulan nam tawon bile tu ntah la kan :p
Apsal bulan nam, apsal tak bulan lima?
Lagi mau tanye ke??

Aku risaulaaaaa..

Next month pindah umah.
Pindah gi Seksyen 8.
Umah flat, umah pangse.
Aku tak penah nyewa umah pangsa tau tak.
Masa student pon tak dok umah pangsa.
Korang tau tak kawasan Seksyen 8 tu canne?
Dulu aku panggey kawasan tu ’kawasan pembunuhan’.

Apsal risau lak? Dok je lah.
Memang arrrr..
Aku risau..
Fahrin, nanti orang wat pape kat dia ke.
Dia tu bukannye reti nak jerit kalau ade orang calau badan dia.
Senyap je!
Jerit laa ‘tolong!tolong!’ ke.

Aku risauuuuuuu
Nanti kalau balik lambat malam-malam, canne?
Aku dok tingkat 3 tau.
Nanti kalau orang jahat aim aku nanti canne?
Macam dulu dok kat Seksyen 13, aku jerit pon bukan ade orang datang tolong pon.
Ni kan plak tempat cam kat Seksyen 8 tuh.

Ish...

Risaulaaaaa...

Beli bedroom set.
Baru bayau seratus, lagi nam ratos nak cekau katne?
Ade duit kat bank yang aku takde kad ATMnye laks.
Bahalau tol.
Nak gi wat kad ATM satu hal lagik.
Kene masuk kat UiTM lak nak wat kad.

Ade dua tiga barang lagi yang kene beli.

Mampus.

Lori lagik.
Macam banyak lak barang nak angkut ni.
Nak soh sape tolong?
*pening*

Boss aku ni bile le nak review gaji gaknye.
Penat tau sindir semalam.
’Mr. Boss pasni kalau nak interview orang miskin bandar, interview je saya’
’Aaaa...apsal lak u leh jadik miskin bandar laks?’

'Sebab Mr. Boss la, lagi mau tanya’
.

Risau laaaaa..

Dah gimuks, cam dugong. Macam si Tenang.
Dah tak jelita dah.
Body la. Muke leh tahan lagi *eceh, sempat lak pasan*
Makan sikit pon tak kurus, makan banyak apetah lagik.
Masalahnye sume mende pon nampak sedap.
Dahtu canne?
Kalau kawen nanti baju pengantin tak muat, canne?

Macam-macam hal la!

30 comments:

5 MAIMUNAH '97 said...

set katil..?!!!!
wa...!!! nak kawin ke?
aku dok umah pangsa gaks
umah ko gated ke tak..?
cam si tenang..?
eheheh melampau tue bunyik nye
kalu ko cam si tenang?
aku cam hape yer..?
" penyu PATA kots"!
-ema azerlma-

laa said...

nak pindah? memang tak suka berpindah randah. Letih nak angkut barang.

meera said...

so ko cepat2 la suh ustaz ko tu pinang & kawen, so takla risau sgt kan...

pst... akak tgh menyusupkan jarum emas ni, harap2 boleh lah dijahit ek.. tunggu tau.. ;)

Masy said...

anji,
penyu PATA ek..aaa..leh aa kite jalan bersame..lalalalalala..

laa,
benci kan?hissshhh..

kak maya,
jarum emas ekk..pisang emas ade x? ;)

lady said...

salammm lalingss...
laaaa...manyaknyerr risau dia..
jangan wehhh..nnti sasau saper nak jawab..
adehaii lalinggss..takder menderr laa sumer tuu..kecikkk jerr tu..

sewa sorang2 ker lalings..elok2 nanti disana ek..tapi naper pindah?takper laa tapi jaga diri baik2 ek..

lady<<--dah ader rumah sendiri tapi..emm nak dok wah tiak mak gakkkss adehaii..

Masy said...

salam lalingssss..
manyak kee...sket je tu..
di samping kerisauan sbb keje n hal2 peribodi yg takleh nk cite kat sini..

sewa bertiga, tp yg len keje tmpt len..

akan ku jaga diriku umpama minyak yg penuh..huhuhuhuu

Anonymous said...

huhuhuhuhu!!
pindah ek.. wahh penat nye...
haku nie pun kalu nak pindah.. menangis laaa nak angkat barang2... ermm.. tapi bukan umah sendiri pun.. musti pindah gaks annti kan.. huhuhuhu!!
ema-azerlma-

*wahh.. x lame lagi aku makan nasik beriani lew kat umah nko syitah :P*

arianna adrizal said...

laaaa.. nak pindah ka.. ha, pindah la. ;p

adehh, sakit mata nengok gambau telampau tuuu!!

Masy said...

anji,
kene pindah arr..huhuuhuu..malas nk ngangkut barang..dulu ade gak 'org' nk mintak tulung..huhuhuhu..
sape nk tulung?

arianna,
sakit mata ke..?jgn lupe copy, wat wallpaper tau! ;)

arianna adrizal said...

ampeh tul..

akak, nak kite tolon angkat barang tak?? bape hb pindah nih? kite tolon mop2 je laa ek.. ;p

Masy said...

ermm..x tau lg bile nk pindah. nk kemas2 dulu, pehtu kasik masuk itu bedroom set dulu. pehtu br pindah.uhuhu..
tp yg pasti by end of dis month..nk tolong ke?nanti akak bgtau bile ek..
*klu ade kawan2 lelaki lg bagus, byk brg berat ni..ehehhehehhe..

~malunyeeeee~

darkz05 said...

Mulakan dengan bismillah...
insyallah segala kerisauan akan dapat diatasi...

Kahwin?? Ada Jodoh baik la kahwin Masy...
Jangan lupe jemput Darkz05..

Noushy Syah said...

Salam kak Masy, nak pindah mana yea? yeh yeh...nti homecoming tu noushy macakkan lamb chop special yea?tehehhehe...*wink* nak tawen yea...ALhamdulillah!!!

p/s kak Masy, mana gemuknya, tiup angin kang pun bole terbalik..muahahhahaha!!

Masy said...

darkz05,
mekasih ye..
insyaallah, klu ada nanti sy jemputlah. jgn x dtg plk time tu! ;)

salam noushy,
pindah kat area shah alam gaks..macakkan lamb chop??yeyyyyy..makan sowang laa nmpknye :D
psl kawen tu, lom lagi laaa..jauuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuhh lg :)

*x gumuk senornye tp da berisi, adui laa

Anonymous said...

ehhehehe..
mmg lew.. ko je yg rase ko dah makin "chomel".. lex la... satu mase mg rase gitu.. cam aku lew nie..
pastue rase x tentu arah!!! huuuuhhuhhu

-ema_azerlma-

Masy said...

anji,
tp yg bestnye tu, makan ttp makan..tahap bselera abis laaa..ahahahahaa..
pehtu tensen..

Deanz said...

Salam...

Seksyen 8 dahulunya tempat tinggalnya keluarga t-rex. Ia merupakan satu kawasan lembah yg cantik.. setelah pupus zaman pra sejarah. ia di huni oleh manusia pra sejarah, seterusnya org asli...now dibangunkan menjadi kwsan perumahan yg sebelumnya pernah menjadi tempat buangan mangsa dan juga pernah menjadi kws pembu***** semasa kawasan tersebut di bangunkan.

Menurut sumber yg boleh dipercayai kws ini perlu 'dibersihkan'

sekian..

Masy said...

Salam..

sungguh terserlah kepalsuan di dlm cereka ciptaanmu ini incik deanz..ada gak yg kene panah petir sat g kang..

faisal said...

askm kak....
alaa, sy relek je ddk sek 8 tu...tapi ddk kat kedai makanla..heheeee....
insyaallah takde pape..lagipn kalau mintak tolong selain manusia banyak yg dtg dari bukit cerakah tu..cam monyet ke, siamang ke...:)
member sy ramaila ddk situ kak..yg flat tu kan?
member laki ada yg tinggal dlm bukit cerakah tu...seronok je dia..heheee
apapun pastikan rumah dlm keadaan yg baik ye akk..
sy seumur hidup sy tak penah tinggal kat umah yg bercantum ngan jiran...
termasukla masa blaja dulu...tahun 1 semester 2 da ddk umah sewa tau..kekeke
jgn risau, org ada berhampiran akk..

Masy said...

wslm acai..
mintak2 x pape..akak x tgk umah tu lg, tu yg pikir mcm2 tu..dak2 lain ni da tgk.
ha'ah umah flat.
pape nanti akak mintak tolong kat acai je laa ek?
bole ke? ;)

arianna adrizal said...

kak,
semalam sblum tido kite leh tersenyum bile tingat statement akak lam keta ms nak balik smlm.. hahahahaaaa. oops!

nnti bgtau 2-3 awal so bole la sy arrangekan bodyguard2 sy tolon angkat barang. k, jgn lupe tau!

kak Lin said...

hehehe.. pandai buat lawak gak Masy ni :) entertaining laa puisi ni .. apa nak risau.. layannnnnnnnn je..

Masy said...

arianna,
uikss...jgn kasik tau org len dahlaa..aahahhaa...
psl bodigad,akan diberitahu kelaks.mekasih ekk..

kak lin,
lawak ek..ehehehhe..
layaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaannn!!

chii said...

weeeeeee..masy nnt kalo mau kawen,jgn lupa jemput eh..
so pasni xyah risau2 gik mak nak nanye pe gik eh
:p

Masy said...

chii,
jemput mesti jemput..jgn x dtg dah arr..
*bile tu?jauuuuuuuuuuuuuuuuuuh lg, calon pon tade :p

kunci hilang said...

eh, bukankah baju pengantin moden dah ada yg saiz xxxxl? :D

Masy said...

kunci hilang,
waaaaaaaaaaaaaaaaaaa...kejam!!!kejam!!

chii said...

uiceh..cm tipu jerk tadek calon...
wink*wink
eheh..insya allah..kat mlk jer kan...

noorlara said...

dak masy ni, tak pandei bersyukur le tu, ade owang lansung takde umah tau tak

Masy said...

chii,
yaa benar tiada calon ni..heheh

kak noor,
bkn x bsyukur laa..seram je..la nii dah ok dah :)