Wednesday, September 27, 2006

Butterfly


When you love someone so deeply
They become your life
It's easy to succumb to overwhelming fears
inside
Blindly I imagined I could
Keep you under glass
Now I understand to hold you
I must open up my hands
And watch you rise

Spread your wings and prepare to fly
For you have become a butterfly
Fly abandonedly into the sun
If you should return to me
We truly were meant to be
So spread your wings and fly
Butterfly

I have learned that beauty
Has to flourish in the light
Wild horses run unbridled
Or their spirit dies
You have given me the courage
To be all that I can
And I truly feel your heart will
Lead you back to me when you're
Ready to land

I can't pretend these tears
Aren't over flowing steadily
I can't prevent this hurt from
Almost overtaking me
But I will stand and say goodbye
For you'll never be mine
Until you know the way
it feels to fly

~Mariah Carey~



me, blue again :p

54 comments:

arianna adrizal said...

blue lg?!! purple la kak.. :)

chill!!

5 MAIMUNAH '97 said...

ape yang blue tuh? cd ker? :lol:

~azerlma~

Masy said...

anne,
pink arr mau kah? :D

anji,
uiksss mana tau ni..muahahaha

kurzz said...

black laa plak....hitam tu kn menawan...huhuh ;D

Masy said...

kurzz,
waaaa banyak mintak lak ek..hihi suke aa nk biru gak biru biru biru

kurzz said...

manade banyakk..!! sket jer..mintak hitam jer..hihi....hitam..hitam..hitam
p/s:biru klo banyak2 leh kena demam..;p

ND said...

Buddy you're a young man hard man
Shoutin' in the street gonna take on the world some day
You got blood on yo face
You big disgrace
Wavin' your banner all over the place

We will we will rock youuu..
we will we will rock youuu..

ehh..silap lagu ke...hihi

Anonymous said...

huhuhu!! tau aku!! ehehhe
aku suke turqoise.. turqoise green n blue..!
yeay!

~azerlma~

Masy said...

kurzz,
biru klu byk2 bukan kire lebam ke??

ND,
salah channel..next!

anji,
turqoise pon cantek gak..hehe

ND said...

Itik gembo-gembo
Aye kedek-kedek
Bilo tembok
Jalan seiringe
Muka come lote
Peel biar molek

kurzz said...

kan ker klo dah biru banyak2(kena bedal banyak kali) trus tuko jadi kaler itam heheh....tul dak?

ND said...

Oh... Inikah yang kuterima
Kau berlalu tanpa suara
Pandanganmu... pandangannya
Menembusi bayanganku

Haru haru haru
Haru haru haru uuu
Haru haru haru
Haru haru haru uuu

Haruuu... Biruuu...
Haruuu... Biruuu...

Masy said...

*dengar je ND nyanyi*

kurzz,
haa yelah..yelah...nak sgt itam tu amek amek..hihihi

kurzz said...

yeeahaaa...akhirnyaa...mekasih...hihi..sowey laa yer tpakse melayan macarena..bosan tahap tapir dh nih..menguap jer dh byk kali..pewot lak wat hal jer dri pagi..huhuh

*layan gak ND nyanyi (ermm picing ok..cuma slow sket sore..xpe phm posakn)hiks!

ND said...

ohh ohh ohh
lihatlah oh dunia
cara ku yg berbeza
bukan niat menyinggung sesiapa
seringkali ditanya
barat atau timur
yg jadi ikutan dan pilihanku

keduaduanya penting bagiku
namun yg pasti aku adalah aku
la la la la la la

Tiap generasi punya citarasa sendiri
gaya nan terkini
irama muda mudi
fikir cara terbuka
jgn pandang negatif saja
inilah caraku
biarku dgn jeans biru kuuu...

yeahhh

arianna adrizal said...

ya Allah.. pe da jadi ni kat sini!! ade yg jd tapir... jd 'bomoh ujan' pun ada?!! ishh..ishh..

* pink tak bestt! huh~

Masy said...

hilang akal ke ape ni hehehe

anne,
x best ek..akak ske bronze skrg ni..lalalala

kurzz said...

ops...sape jadi tapir yer? ermm..

arianna adrizal said...

kak,
a'ah la.. rs tawon ni mmg ramai gler bronze. sy tak sure sy ske apa.. hitam ngan putih kot.

arianna adrizal said...

kurzz,
ntah, sape eh... *wat muka konpius*

muahahahahhaha..

ND said...

ni ckp pasal baju raya ke?...uhuhu

this year takde baju raya..pakai tahun lepas punya je...tapi tahun lepas punya baju raya pun tahun yg lepas2 punya..hahahaahah...duit yg ada pun beli hadiah utk parents dan adik2...utk diri sendiri tatau apo nak beli..aiyakkk..

eh..sebelum raya ni nak tak kita kumpul baju2 lama yg dah tak pakai atau anything...gi umah anak2 yatim ni..kasi diorang sempena raya nih...sy byk baju yg tak pakai lagi nih...huhu..pastu buka puasa dgn diorang..sure best kan?

kurzz said...

ermm..wat konpius yer xpeee....ermm kaler hitam ngn putih?...ermm kombinasi cm kaler 'bende' tu jer...(lariiiiiiiiiii nyorok) kuikuikui....;p

arianna adrizal said...

kambin nyer kurzzz!! blewwwwk! ;P
bukan kombinasi laa.. dah itam, itamla.. putih, putihla.. tp mmg bnyk bj kurung sy tak kisah kaler papepun, sure de kaler hitam skali.

nd,
mcm penah dgr cadangan ni jek.. hmm..mcm dah penah bgtau ms pose tawon lepas jek! o, ya kalau x silap sy tajuk entri tu, 'no mood for raya'. err, lbh kurang gitula rasanya..kekeke! itulah ntri last yg sy tgk, pastu bebulan2 awk tak apdet.. sebenarnya bukan awk tak apdet tp tatau ape mslhnya. after 3 months lps tu.. ada pulak, ok je. rupa2nya mmg awk ada apdet tp sy yg tak dpt tgk. smpai la ni jd misteeriii ;P

ND said...

wahhh...awk ingat lagi anne?..dasyattt...mcm peminat fanatik blog sy je..hahaahah...

sebenarnya mmg takde mood nak raya time tu sbb sy asyik terfikir apa yg sy nak buat dgn anak2 yatim di rumah anak2 yatim tu...ntah le..sy pun tatau nape ada rasa camtu...even masa pagi raya kitorang makan mcm2...teringat kat diorang yg beraya tanpa keluarga...sedih woo..tapi masa tu tak sempat jenguk...tu yg kali ni nak jenguk btol2 nih...pastu kasi pakaian dan derma sket...sy tanak guna org tgh...kalau kita ikhlas, kita terus je gi sana dan jumpa diorang...baru rasa best...

kalau tak sempat sblm puasa..lepas raya pun ok...tapi selalunya lepas raya tgh kering...kekekeke...

ND said...

ishh...emosional la plak aku nih..ishh ishhhh...sogan den...

tapi tu membuktikan anne minat my blog...yeayy! ada peminat!..wakakakakak..ceh..perasan plak :p

kurzz said...

hahahaa..jgn ler marah anne..gurau jerla..nanti kurang pahle pose tuu hihiih ooo..ckp kita tapir tadi xpe ;p...haaa kn sya ckp HITAM itu menawan...padan ngn kaler pe pun seswai jer kn..tahun nih awk kaler pe lak.. baju kurung ker,baju kebaya ker..jubahhh ker...

arianna adrizal said...

nd,
mana tak ingat.. sepanjang 3 bln tu, klik je nama awk, entri tu jek yg kuar!! musykil gak mstu, blogger hyperactiv cam awak kemain lama tak apdet. weird! tu yg smpai la ni sy ingat... ;)

silalah perasan.. sy mmg minat blog awk pun. muahahahaha!

kurzz,
mane de marah... tu kata2 pujian tu kuikuikui! sy tak kesah laa.. mm, ntah la. sy de hantar 2,3 helai kat tailor. ada biru.. pink pun de.. ijau pun ada jugak! tp semua tu mix dgn hitam. membebel mak sy, asik hitam je katanya. hehehehe...

arianna adrizal said...

err.. tp bukan fanatik ya. *goyang jari telunjuk* bahaya tu... ;) kukuku,,

ND said...

muahahahahha...tima kasih anne..(sambil malu2 sbb ada peminat)..wakakkakaka

lepas entry takde mood nak raya tu...sy rasa ada lagi..sy buat entri selamat hari raya...lepas tu sy citer yg kete sy kena langgar belakang dan mcm2 lagi la..hehehh...pelik jugak ye dah 3 bulan awk masuk tapi tak berubah eh?..huhu..

nih sy amik drpd entry sy kat sini pasal no mood for raya tu...
http://irwandy.blogdrive.com/archive/593.html

nih plak awk yg komen..hahaha

"Posted by arianna @ 10/29/2005 02:31 PM PDT
few months ago i ada tanye kat 1 tmpat kat area kl ni.. unfortunely dorg cuma terima cash je.
btw, de 1 lg rumah ank yatim dkt klang, 1 lg dkt puchong. but i'm x sure wether dorg nk terima or not.. kena tanya dulu la kot
*da lama nk bg bj2 kat dorg tp 'segan' ckit.. sbb xde geng."

so, skang dah ada geng..jom la! :D

Masy said...

waaa ape korang cite ni..hehehehe
takpe teruskan perbincangan.. ;)

*sampok sket. psl kite nyer berbuke pose tu, ade cadangan tarikhnye tak? sile kemukakan sebelum raya menjelang ye :D

arianna adrizal said...

nd,
wahhhhhh!! siap cari lg tu!! muahahahaha... ha, betulkn ada.. last komen, pastu da xde. sy tarak tipu punyala. ;D

smpai skrang sy pun pelik psl kejadian tu.. cam x-file la pulak.. kukuku! tp after 3 months lps tu sy dpt gakla bc citer psl raya, kena langgar la.. okla, drpd tak dpt bc langsung ;P

o, psl rumah anak yatim tu sy tau sbb last year kami ada nk wat projek kebajikan so merata la cari umah anak yatim. yg dkt klang tu sy pernah pegi ms stadi dulu2. kalau betul2 nak, bole cari.

kak masy,
hari sabtu ok kot.. either 30, 7 or 14.

Masy said...

dis wiken kenot la bebeh sbb ahkak balik melaka bandaraya bersejarah. lps² tu ok kot..nanti kite wat senarai peserta ek..hihi

kurzz said...

anne...ermm kat ulu klang ader satu rumah bakti anak yatim...penah wat program kt situ masa study dulu..cuba try situ..

wahh...cik masy balik kg gak yer weken nih..ermm jgn luper buah salak yer..hihi ader ker?

ND said...

masy,
sabtu depan will be just fine..7 Oktober..bleh shopping skalik! :D

anne,
jadi x-file la plak eh..lepas 3 bulan, byk entri tuh...tak sangka ada org minat baca my blog yg tak seberapa tu :p ...takpe, teruskan membaca..gi baca my latest entry :p

kurzz,
Ada org pernah kata Rumah Bakti Ulu Kelang tu dah kaya...ramai org derma..apa kata kita carik rumah anak2 yatim yg serba kekurangan...

arianna adrizal said...

kak,
o.. a'ah la. kurzz pun blk kg. so kensel 30. tinggal 7 or 14 jela.
ok, sila..sila ;)

kurzz,
sy tau.. but i'm afraid dorang cuma terima cash je. then i prefer rumah anak yatim yg dkt kg2 sbb rumah anak yatim yg kat bandar ni selalunya mmg da terjaga betul.

kurzz said...

Nd,
oooyeker..ermm xtau plak sya yg tuu..ermm klo camtu molek sgt la cari umah2 anak yatim yg lain ye tak..maybe betul gak kata awk tu..coz umah bakti ulu klang nih kedudukan dier klo dilihat agak strategik terletak dlm kwsn bandar..so no wonderlah klo ramai yg banyak wat donation kt situ kan..=)

kurzz said...

anne...ermm betul gak kn..mmg sya tgok dulu masa wat program kt situ..nampak diorg nih agak senang sket dri segi dpt sumbangan n diorg pun nampak terurus sket..lagipun klo tgok dri segi kawasan situ ramai gk org2 yg 'berada' dok kt situ..

arianna adrizal said...

kalau korang betul2 nak, sy ada 2 tmpat yg sy tau. no. phone da ada ni.. ;) tp korang kena 'merantau' sket ar sbb sumer tu kat area kg kawasan klang.

ND said...

Klang dekat je...sy ok je..area kuala selangor pon boley..hehehe

arianna adrizal said...

apedaa.. da area, kawasan lg..kuikui!

nd,
ok ke.. ~gud.

ND said...

bila nak gi anne?
preferably one week before raya pun ok

arianna adrizal said...

nd,
mm, sedang elok la tu. so, cuti ni nak kemas buku2 yg melambak2 kat umah tu.

eh, sape lg join kita ni?

ND said...

yaaa..sapa mau join?..mari mari mariii..
nnt bila kita gi buka puasa kita discuss

kurzz said...

ermm..ape nk bagi yer...baju..ader la sket..xbanyak sgt..ermm yg lain pe lagi yer selain dri duit..bukn xleh bagi duit..cuma klo takat sket jer mcm xbestla kan..lain la klo kita dpt kumpul banyak2 sket..any idea?

ND said...

Bleh gak..kita kumpul sama2..pastu kasi diorang..baru nampak byk sket :D

Anonymous said...

kat cheras nie ade...
rumah anak2 yatim tunku budriah...bdr tun razak nye area
meh2 tgk sini laks.. :D
~azerlma~

arianna adrizal said...

nd,
ok gak tu. setuju.

kurzz,
takpe kurzz.. bnyk atau sikit bukan soal. niat kitakan nak sedekah. lgpun bj awk cmpur bj2 org lain, bnyk la jadinyaa.. ;) *da mcm cikgu sekolah tadika pulak rsnya..* no worries..

arianna adrizal said...

ema,
o, sy rs sy tau tmpt tu. rs mcm da tanye last year.. dorg nk cash. tp tatau la twon ni.

5 MAIMUNAH '97 said...

nak cash ek..?
tuelahh depa nak cash / chq jer.. my fren penah donate sane baru2 nie..
ermm...
~azerlma~

Sham said...

mai jengok blog ni http://ilhamep.blogspot.com/

lady said...

salamm lalingss..
~out of blues~

Noushy Syah said...

Kak Masy-->uikss, blue again?Bukanke arituh dah stary2 nite?ngehhh:)

faisal said...

kak masy--->ngantukla tengok rama2 terbang..hehee

Masy said...

salam lalings,
out of blues ye..gud gud (^_^)b

noushy,
aaa lama x stary2 la..bulan pose xde can nk skodeng hihi

acai,
ni ape penyakit ni??alahai..hehhe