Monday, September 25, 2006

Hujung Minggu Yang Bingung (bingung ke??)

Sabtu lepas ada peristiwa sket. Bak kata ND, Pre-Ramadhan Potluck. Kalau nak diikutkan, patutnye hanya aku dan Anne je yang nak bawak makanan. Tapi oleh kerana sume orang pun insist nak bawak, haa bawak jelah..hehe.

Malas nak cerita betapa bizinye aku start celik mata pagi tu sampai laa aku tiba kat Tasik Shah Alam tu. Nak masak pon tokleh nak kosentret, orang call laa, orang SMS laa, dah cam super woman aku rasa (seblah tangan kaco makaroni, seblah tangan jawab SMS – macam bagus je). Nasib baik tak hangus. Yang tak tahan tu, Angah datang – siap culik aku kejap gi tengok umah yang kitorang nak beli tu. Aku dengan tak mandinye...hurmmm pasrah jelah.

One thing aku ni kalau kusut + kalut, mule laa aku rasa badan aku ni busuk je. Hihi. Padahal bukan le tak penah masak untuk orang ramai-ramai, tapi oleh kerana anda yang datang ni tak penah rasa masakan aku, jadik secara otometik aku jadi gentar. Kang komplen aku masak tak sedap kang..huhu. Berapa punye gentar, sampai resipi makaroni yang aku masak aritu tu.. aku donlod daripada internet (walaupun aku dah biasa masak makaroni). Takot dorang tokleh nak terima lak mende yang aku biasa masak. Pes taim aku masak ikut sukatan dalam resipi, selalu tu aku bedal je. Pehtu biasanye ade je bahan-bahan dalam resipi tu aku skip sebab maleh aa nak yo-yo oo sangat, tapi kali ni segala bahan tu aku carik sampai dapat. Punye leee cuak aku, tak hengat..hehe.

Budak umah aku komplen sebab aku tak bagi dorang tolong aku. Tak reti aaa orang kat dapur ramai-ramai, biau le aku hadap sorang.

Apepon, thanks ye pada Anne, ND, Sham, Acai, Anji + Pidah d prend, Kurzz dan bebudak umah aku yang menjayakan acara ni. Kalau ade yang terkurang ke hape mintak halal laa ek..hihi.

Balik tu aku ngantuk sangat tapi tak mampu nak tido. Aku tengok jelah bebudak ni tido huhu.

Ari ahad aku bangun pukul 10 pagi (waaa instict sebelum tengok jam, tak sangka lak betul ;) ) Ingat nak basuh baju, alih-alih bebudak umah aku ajak tengok wayang. Pelagi.. jalaaaaan. Konon-konon nak tengok Ghost Game, tapi apekesejadahnye TGV Bkt Raja tu takde lak cite tu, tengok laa cite The Wicked Man. Cam ampeh je cite ni. Sampai rumah pun ngantuk. Walaupun mata aku minta dikasihani, tolonglah mak incek tido kejap, tapi kepala otak aku tak aman le selagi aku tak basuh baju. So.. gi lah basuh.. sidai.. pehtu siap iron baju-baju untuk keje seminggu ni. Huhuhu abis iron baju dah pukul 6.30 petang, tak dan nak tido..huhuh.

Balik kang nak tido ah..*Zzzzzzzzzzzz*

Fotopages dah apdet! Tengok sini ye..

89 comments:

Anonymous said...

sedap makaronie tue.. ehehehhehe
kalu x ikut sukatan musti sedap juger..
~azerlma~

Masy said...

anji,
waa sedap ke?mekasih mekasih..tau sedap mkn lee byk sket aritu apedaa..hihih

Anonymous said...

ehehhehehehe...
jgn kecik atiey laa eekk.. ooww tgk aku makan sikit ke..? haku biaser laa...
pemakanan terkawal...
tp sedap laa.. jgn ghisau bebeh!...
thumbs up!!.. leh wat spaghetti laks pas nie...!k :D
~azerlma~

Masy said...

hehehhe aku memule ingat nk wat spagetti tp rasa leceh laa plak nk berkuah2..mayb next time la ek.hihii
time tu aku lak nk rasa ko masak..yeaahuuuuu

Anonymous said...

ehhehehhehe...
aku spagethhie.. pasta.. makaroni.. western x pandai laa...
sambal belacan jer gheti watt... wakakakak!!
wat samosa cecah sambal belacan ek?!!!
~azerlma~

Masy said...

alaa pasni wat masakan melayu lak le baru le piknik namanye..hehehhe
sambal tempoyak pon best gak (alamak tetibe banyak lak air liur...cisss)

ND said...

macaroni tu sedap...best...tapi segan lak nak makan byk...hahahahahh...
maklum la..baru 1st time jumpa korang..kecuali Masy :D
lain kali sy makan byk2 ok..:p

samosa, french fries semua sy tak sempat nak makan...sempat makan macaroni tu je...

arianna adrizal said...

amboiii.. amboi, pg2 da citer psl makan nih... :P

eh, tp no worries la kak. makaroni tu mmg best! lau x, takkan la org tambah 2X!!! huhu~

Sham said...

Ha.. awat tak buat spagetti ari tuh?

Masy said...

ND,
laa segan lak..nape x tapau je? tp sy pon x mkn sgt makaroni masa mkn dgn korang sbb nk bagi korang mkn pepuas. tp belennye tu mmg sy belasah pepuas pastu..hehehe
sedap ek..mekasih mekasih (muke malu²) hihi

anne,
cite psl makanan je, makan x de ek..hihi..
oooo dah 3 org kata sedap ni, betul le sedap..hihih.mekasih mekasih lg..

Masy said...

sham,
pk leceh nk bawak byk2 bekas..klu bkuah kang takot ade org yg lagi maluuu nak makan lak. nantilah lenkali..klu ade lenkali laa..insyaallah..

ND said...

masy..
kalau bley nak tapau gak..tapi sy nak satu bekas tupperware yg isi macaroni tu..waahahahah..maknanya sy amik semua :p
just kidding...hahaha

pasni buka puasa ramai2 lak ek

arianna adrizal said...

o-pen haus umah akak nnti watlaaa... ;D

Sham said...

waa.. masy nak buat open house eh... cantek lah.. I'm in!!!!

Masy said...

ND,
nk satu tupperware ek..wah2 demand tol.hehe
ha'ah nanti kite wat bbuka pose lak..klu ni u guys lak handle..amacam??

oit oit sape kata nk wat open haus ni..heheh klu wat pon pompuan je leh masuk, lelaki sile tunggu kat parking huehehehehe

ND said...

Nak wat buka puasa buleh je..tapi better gi somewhere mcm restoran ke ape ke..pastu makan situ..dok ramai2...tempat yg ada surau...Midvalley pun best :p

Masy said...

ND,
waaa Midvalley kene aa tgk wayang seraun...giler giler bulan pose wat hal..hihi tp ok laa gak Midvalley tu..mudah je..ermm..
time tu kene ajak lelaki ramai sket, nanti kang awk segan lg..hihihi

ND said...

cittt...sy gurau je la..mana ada segan..maklum le 1st time...kene la malu2 dulu...pasni dah jumpa 2-3 kali..baru le bleh buat perangai tatau malu..wakakakakak...

Junction Foodcourt Midvalley kat atas tu pun ok nak buka puasa..tapi kena dtg awal la...

kurzz said...

ermm..macarena tuuu eh..macaroni tu mmg sedap....sya pun kt situ malu2 tapr jer nk mkn banyak..haaa..balik umah bedal sampai abih hihih tpi..share ngn kenkawan gak laa..hehe..mekasihla tolong tapawkan..ermm...dgn tanpe malunya..sya membawa bekalan 'tapaw'an tiu round2 klcc..muehehe carik barang sket...mekasih yer cik masy..tlg ambik ngn ngantor...

Sham said...

Kalo midvalley, aku sokong 150%.. best tu dekat umah... huhuhu....

Uit.. hang segan ka? sungguh ku tak sangka..ahakss

kurzz said...

heheh segan2 gitu jer sham...hihih kek coklat tu aku bedal sampai habis gak..rase nyesal lak xmkn banyak hahaa

Masy said...

ND,
biase laa ek warm up dulu ye tak..hihi

klu nk dtg awal kene wat ujung minggu gak laa kan..haa..set jelah time, klu leh ajak ramai lg, lg best tu..lalalala

kurzz,
sy pasan laa sume org pon cam memalu..sy je kot yg x brape malu sbb sume org sy dah jmpe kecuali acai..hehe
ala..no big deal le.. :)

sham tu sokong aje :p
alaa ckp org segan, dia tu pon segan gak huahahaahahahhahha

arianna adrizal said...

laa, ramai org pemalu kat sini upenyeee.. kuang kuang kuang..

Sham said...

Ramaiiiiiiii.... masy sorang jer yang tak malu... hahahhaa

Masy said...

haaaaa kutuk²! den klu malu cam korang alamatnye sume senyaaaap jelah sampai sudah :p

ND said...

Laponyee...
hari ni nenek masak gulai lemak nangka utk berbuka...terliurrr...
baru kelmarin makan nasik minyak nenek buat...teringin nak makan lagi..hahaha..
aiyakk..bikin lapar lak citer pasal ni..huhu

Anonymous said...

hehheheh.. ye ke tuh.. haku rase ade org pemalu laaa tu hari!! ahahhahahah! :D~~~
~azerlma~

*wink to masy..!

Masy said...

ND,
ni pehal cite psl mkn laaak niii...apedaaa.. :p

anji,
aku tau sape..hehehehhehe *wink wink*

arianna adrizal said...

apesal org tatau?? ini tidak haciii..... ;P

Masy said...

anne,
alaaa..nanti kendian tau jugek..hihihihi
kene cite lps berbuka aa..hehe

kurzz said...

huihh Nd..ko citer pasal mkn nih aku tingat mak aku masak kt kg...huhuhuh..nih yg wat xsabaq nk balik penang nihh....

p/S: weken nih balik jap kot...kuikui..;p

ND said...

sape malu2 tu?..hihi

Masy..menarik gak tgk wayang masa bulan puasa nih..wahahahahah...ishh ishhh..before buka puasa takpe la :p

dah lama tak tgk wayang nih..byk terlepas

Masy said...

kurzz,
balik penang jgn lupe tapau mknan utk sy ek..hihii

ND,
adelaaa...ade laa org tu.. :p

klu b4 tu waktu petang malu aa perot munyik2 dlm panggung...hihihi klu pagi ok kot, mcm sy smlm..tgk yg tghari punye, org2 bkn Islam siap mkn minum dpn sy pon ilek lg :D

Sham said...

Gulai nangka.. nyum.. nyummm.... nak berbuka makan aper ek ari ni.... smlm nampak nasi briani kat pasar ramadhan sungguh menggoda... ari ni rasanya mau pi sambar lah... huhuhu

Nd.. ko la malu2..huhuhu

kurzz said...

heheheh nak tapaw?..nk jerukk ker? ker nasik kandaq? heheh...ker rojak padang kota..hihih klo nak nasik kandaq..kena pi sana...baru feel time mkn hehe

ND said...

kurzz...
kau kawan zulhilmi ke?...budak UIA accounting...what a small world...hahahaha

arianna adrizal said...

uishh, kurzz ckp tak hengatttt.. peberet tu sumer!! teliuq dengaq..

kak,
bih tu bile nk nengok ghost game tu?

Masy said...

bile ekk nk tgk ghost game..jom laa anne kite tgk ghost game ek..jom jom!~ ;)

ND said...

masy..nak ikut! :p

haa..kan sy dah kata sy tak malu..hahahahah

arianna adrizal said...

errr...jom ke??!! mcm da terpedaya dgn pujukan akak tu.. tp lau sy pensan akak bley ke angkat sy?!! muahahaha..

kurzz said...

nd,
zulhilmi?..ermm rase2 mcm kenal...tpi ko panggil dier nama pe? aku kekdang kenal muka..tpi xkenal nama..hehe

anne,
teliuq yer....nk kirim ker? heheh..nasik n rojak xleh la..krg sakit pewut lak bila mkn..coz dh basi bila sampai k.l..semua tu kena pi sanaa..moh ler reramai wat trip..huehueu..terpromo lak ;p

masy,
ghost game? .ermm best sgt ker? krg melompat dlm panggung haaa..smua tu ader babak2 tergezut tau! xpasal org depn mandi 'pop corn' hheheh...

p/s:sorry masy..sesi jwb mcm blog sendirik lak eheh..=p

ND said...

kurzz..aku panggil dia siluman..sbb tu nick dia...muka dia cam cina2..pakai spek..dok TTDI...

Masy said...

ND,
jom!!~

anne,
akak tokleh angkat tp rasanya ND bole kot..muahahahhaha

kurzz,
sile sile..kite kan ade share..hihihhi (gurau je ek jgn marah) ;D

kurzz said...

nd,
siluman..ermm aku thu nama tuh..tpi aku dpt agak sket2la sape orgnyer..mybe betul or mybe silap..ermm dier departmnt finance ker?

masy,
hehe ader share yerk...sya luper arr bape peratus yer share sya dlm kampeni cik nih hihi..kena tahu nih coz nk bagi2 keuntungan hujung taun hehe..

ND said...

errkkk..nape lak sy kena angkat anne...korang dua la angkat sy ok?..wahahahahah

arianna adrizal said...

ceiitt! ape la akak ni.. takpela, sy angkat diri sndiri huh~

Sham said...

aper la korang ni... nak angkat anne pon susah... kalo tak mau... biaq aku la yang angkat... ahaksss

lady said...

salamm lalingss..
maafkan saya tak dpt datang..saya balik dekat pukul 11mlm..saya duty kecemasan dibooth airline mlm tu..
sekali lagi maaf..

arianna adrizal said...

sudahla cham.. pe ingt nk angkat kayu pe! cehh...

Masy said...

kurzz,
share 0%..hehehhehe

anne,
aaa bole pon bangon..bangon bangon!~ hehe

sham,
larat ke? :p

salam lalings..
it's ok..mayb next time ek! ;)

ND said...

Awk la handle buka puasa ni. Awk kan femes. Kalau awk handle, sure ramai yg nak dtg...hihihi...

Masy said...

ND,
wahwahwah statement gempak tol laaa..femes2 sy pon, rasanya femes lg awk ;D

arianna adrizal said...

sokong, sokong!

kamikan pemaluu.. muahahaha!

p/s; tetiba org tingat time 1st time chat ngn akak kat msgbox blog yaab pose tawon lepas.. ngah sibuk2 jerebu. time tu ada kurzz, ska, akak ngn madi. o, kak zaida pun ada.

ND said...

sy femes?..aiyakk..sejak bile plak?..huhu

ohh..korang bertemu di msgbox blog yaabbna eh?..hahahaah...tahun lepas mmg selalu lepak dgn dia..skang ni dah jarang...dia takde ngorat korang ke?..hihi

Sham said...

saya cadangkan masy jadi organizer majlis berbuka poser ni.. anne pulak jadi committee

arianna adrizal said...

nd,
ngaku jelaaa... ;P muahahaha!

ye, kat blog don juan tu.. sape ngorat sape?!! kukuku.. takdela.. dia tu mcm adik yg nakal je. smpai penah termasuk lam mimpi sy duluu.. ;) ngan kak masy tatau la pulak..

cham,
aik?!! org pun kena gak. ceh, mcm majlis gilang-gemilang je nk bercommittee2. kuikui!

ND said...

lorr..drpd blog diorang la korang masuk blog sy eh?..geng2 sy semua tu...kecik jek dunia ni eh..hehehe..

Sham said...

ala... namanya committee... tapi jawatan yang sebenar.. assistant kak masy awak ler.. adik kena la tolong akaknya kan?

arianna adrizal said...

nd,
dr blog awk sy msuk ke blog dia! blog awk awai2 dulu lg da msuk. tp tgk2 dr jauh je. hihi..

arianna adrizal said...

baeeekk tuan sham..

;P

ND said...

woww..blog sy la jadi base ye..hihi..

nanti nak jemput la korang gi Gathering Geng Jurnal khas utk para bloggers 18 nov nih...sape nak tgk sy main gitar ke nyanyi ke, sila lah datang..hehehe :p

Masy said...

anne,
ahaahaahha ingat ingat..hihi dgn zaida still ok lg tp xde nomo tpon dia lak..hihi. ~terkenang semasa duluuuu~
akak ade soh kurzz ajak madi tp mamat tu deting arr apedaaa heehehe

ok guys!
bole laaa nk handle..ala bukan susah pon kan..tpon², sms², YM² jekan..bole laa..tp sile bg cadangan lokasi dan tarikh ye. sekian kata putus dariku yg comel bak kata Acai dan femes bak kata ND huahahahahaha

Sham said...

Saya cadangkan buat kat midvalley.. tarikhnya.. bila2 pon takpa....

Sham said...

ND.. silap la ko tak bawak gitar hari tu.. kalo tak bolehla menghiburkan kami...

ND said...

sy cadangkan buat di Midvalley..hari Sabtu bebila pon boley...kita gi awal...sesapa nak tgk wayang ke ape ke..atau main bowling ke..hehehe..

atau korang nak buka puasa buffet kat restoran memana?...tapi nak gak tau budget

Masy said...

*jot down*

venue: Midvalley
date :.........
time :........

senarai kedatangan:
1. Masy
2. Anne
3. ND
4. Sham
laen??sume yg dtg aritu kire on laa ek?

Sham said...

hehehe.. kat midvalley ek.. yebadabeduuuuu

Irwandy said...

senarai kedatangan:
1. Masy
2. Anne
3. ND
4. Sham
5. awek ND no 1
6. awek ND no 2
7. awek ND no 3

tiga2 awek sy tu ada kat sana nanti..dok kat meja lain..tp sy tak kenal la..hahahaha

arianna adrizal said...

oi..oii.. sy blum confirm lg korang da jot down nama sy eh!! mmg psikik la korang nih... muahaha!

nd,
gf no 4 tadeee??! kekeke..

Masy said...

ND,
klu gitu ramai laaa bf² sy kat sane..camne ek?nanti dorang gadoh kang susah le ati sy..(huahahaha)

anne,
hep kene lee ikot..klu x sape lg kan..haaaaaa

ND said...

anne,
gf no 4 awk jadi la..bley?..hahaha

arianna adrizal said...

kak,
yela..yelaa.. sy yang menurut perintah.. ;P

nd,
huh~ ade ker bg org no 4. takmo arr!! carik org len yg rela di madu.. daku tak rela! muahaha..

Sham said...

Nd... anne tak rela dimadu la... maknanya kalo hang setia ngan dia sorang.... mesti dia mau tu.. wakakakakak

ND said...

anne..
maksud sy, awk jadi yg keempat setelah sy break dgn yg lain2 tu..hahahaha...mana boleh ramai2...sy ni jenis setia pada yg satu tau...ahaksss...

cehh..ckp mcm boye plak aku ni..haahaha

Masy said...

*lalu sambil bersiul² pengakap*
lalalalalalalalala..terbau aksi pengoratan laa...meh pantau sket.. lalalaala

Sham said...

huhuhuhu..... kat sini diorang... kat sana pon diorang gak... ish... ish... hahahahha

arianna adrizal said...

kambin tul dak sham nih~ huh!

nd,
akhirnya terserlah ciri2 keboyaanmu.. huhu~

kak,
ada bauu ker?! huhu~ dasat!

ND said...

woiii..ape nihhh...udah udah..hentikan segalanya...huhuhu

anne,
iyaa..akhirnya...tapi sy buaya pemalu..kahkahkah...

Masy said...

*lalu sambil bersiul² pengakap*

pantau lagi lalalalalla

arianna adrizal said...

nd,
buaya pemalu lg dasat.. tak sempat bg salam dia ngappp je!

err, nak join pengakap tu la. lalalalaa...

kurzz said...

ermm..pengakap jer ker yg ade?...yg lain la yerkk hehehhe..

ND said...

hahahaha...mcm2 la...sy tak ngap terus..sy belai dulu..wahahahahah..

nak join gak pengakap tu...kena interview ke?..:D

arianna adrizal said...

ceit, anak kucin leh ar belai2 ;P muahahahaa..

o, sila2 mendaftar ahli pengakap... ;)

ND said...

sy tak ckp belai org..maksud sy..sy belai kucing sy 3 ekor yg kat umah tu..comel2..mak dia nama TT..anak2 dia nama nemo & tiger..comelllllllll...ahaksss :p

faisal said...

slmt pagi kak..baru sempat masuk sini..smlm bz bangetla..hehehe....jgn ridau akk punye masakan tu sedap tau...nk mintak akk masak lagi lenkali...heheee

kak bila nk kumpul raye plak..leh rase org malakau masak plak..hehehhee

Masy said...

acai,
aaaa dah 4 org kata sedap ni..hihi. lenkali tu bile ek..hihi

seblom kumpul raya, kene kumpul masa pose dulu..time tu makan luar lak laa kan..haaa acai tu bile nk masakkan utk akak lak? ;)

lalalalala pantau lagi keadaan *suwit²*

arianna adrizal said...

udahle tu hakakku.. berentilah jd dak pengakap tu ;P

nd,
satu nama ikan satu gik nama rimau. elok la tuu.. comel la tu kununnn!! muahahahaha <--- aku yg dengki! ;P

Deanz said...

Salam..
sebagai 'penanda' kpd semua komen dengan dua pertanyaan..

1. bila nak bukak gerai ramadhan jula makaroni?

2. Bila nak nak buat potluck pra-Raya pulak?

Sekian.

Masy said...

anne,
aa yelah² hihii

Salam deanz..

1. err..i'm not business minded laa..klu utk makan² biasa bole le..huhu

2. insyaallah akan ada. bila? wallahua'alam..

Sekian :)