Monday, October 09, 2006

Majlis Berbuka Puasa Ala Loba-Loba~

Alhamdulillah.. majlis berbuka puasa ala loba-loba telahpun selamat diadakan sabtu lepas. Waaa… tetibe je ramai ek? Lebih daripada 10 orang tu ramai la kan.. mekasih kat Anne yang mengangkut kekawan dia bagi memeriahkan majlis eceh : ) hehe..

Segalanya berjalan lancar aritu rasanya. Dari Shah Alam ke tempat kejadian hanya mengambil masa setengah jam sahaja seperti yang aku jangkakan, tapi nak dapatkan parking – Masya Allah.. huhuhu. Setengah jam jugaklah.. Aku yang ‘kefedapan’ masa tu akhirnya berdoa, Ya Allah bagi laaa aku parking.. Kau kesianlah kat aku yang belom semayang Zohor ni. Lepas je aku meraup muka, tup tup nampak seketol kerete ni tengah ready nak merambos. Alahai sukenye ati beta, kalau beta tau, daripada Federal Highway tadi beta dah berdoa huhu.

Tengok wayang dengan Anne (hihi), ND and Sham. Cite Ghost Game.. antu bunuh orang, saboo jelah aku neh. Abeh movie, semayang Asar, lepak jap tengok orang wat fashion show, cop tempat kat fudkot. Sementara menunggu waktu berbuka, kami sume pon berborak² - oww masa tu almost everyone dah sampai. Amek gambar sana, snap sini bla bla. Hehe. Sape tu yang asek sakat aku je, memang nak kene laa makhluk² Allah yang sentiasa diberkati tu, huh.

Aku yang kepupusan idea nak makan ape hanye membeli yong tau foo (yong tau foo kat Giant Shah Alam kompem lagi sedap hihi) dengan air carrot susu yang tak terasa langsung susunya. Tapi aku kan tabah..dalam kata tak sedap tu abes jugek hehe. Abeh makan, gi semayang maghrib. Aaa pestaim laa aku tengok orang beratur nak masuk surau time tu. Mak gad tu pulak bising je, orang nak semayang pon tak khusyuk tau (salahkan mak gad pulak :p ). Abes semayang, ade le beberapa kerat yang tinggal bergambar kenang-kenangan kat stage. Pehtu balik le..

Eh pendek je ek cite aku. Ala..ni kira rumusan laa ni. Dapat markah penuh kot? Gambar-gambar sume ade kat ND dan Anji. Tunggu diorang aplod le baru u ols leh tengok okeh! Aku pon tak tengok lagi huhuu.

Terima kasih pada sume yang hadir ya...sama-sama kita menanggung malu akibat perilaku seorang kawan kita ni pada hari kejadian. Huahahahaah malu woi!


* Status naluri sekarang. Rasa seperti menghirup madu berjulap. Anda faham maksudnya?

53 comments:

Sham said...

apo pendek benor entry... tak puas arr baca.. huhuhu

arianna adrizal said...

muahahaha!! senak perutku ini tatkala membaca entri mu ini ahkakkkkk..

Masy said...

sham,
alaa..mcm le takde kat tmpt kejadian :p taip ah sndiri heheh

anne,
lawakkah?hehehe belah mana tu ? *baca balik*

arianna adrizal said...

belah yg last tu.... ;p

Masy said...

oooo yang tu..hahahahahha

ND said...

Sorry...takde mood lak lately utk edit & upload gambar...i will upload it very soon ok..;)

esok Selangor cuti...tgk wayang lg best gak nih...mari mari mariiiii...

kurzz said...

mady..dimasa kejadian tu saya adakah??...ermm konpuis la..hehe

kurzz said...

opss sory..masy..hehe typo sket..=)

Masy said...

ND,
upload pon kene ade mood ek?leh terjejas emosi dibuatnye..hehe

kurzz,
ooo kompius ekk..tunggu jelah gmbr² ND nanti :p

ND said...

Nyesal tak amik gambar masa aksi dalam wayang...ahakss..

arianna adrizal said...

'Nyesal tak amik gambar masa aksi dalam wayang' <-------- fuhh~ alhamdulillah! :P

Masy said...

ND,
hehehe nasib laa kan..

kurzz said...

ooowhh ic ok.. =)

ND said...

1st time tgk wayang seat yg bleh vibrate...tapi mmg syok sbb bleh feel cerita tu...hehehe..just kidding..:p

Besok mau makan chicken riceee...sgt sgt menyelerakan bila tgk brochure asam fish tu..ishkkkkkkkkkk

arianna adrizal said...

nd,
cehh! ;p ok gak pe.. ala2 kerusi massage gitu :D muahahahaha.

ishhh, saje je tu eh. org ni dah la kempunan nk pekena asam pedas tu laaaaaaaaaa.. waaaaaaaa!!

kak masy,
sesama. sy tak ngangkut depa pun.. sy ngajak je :) tak sangka gak depa dtg sumer. ingtkn pemalu. upenye tatau malu. kihkihkih! gurau2 jek tu..

Masy said...

alamak sedapnyeeeeee bile tingatkan chicken rice shop tu *telan ayaq lioq* alaa bile nk g mkn ni huhuh

anne,
heheeh bagos le tatau malu..tp akak x bkenal-kenalan pon dgn kawan2 anne tu. takpelah mebi next time..hehe

ND said...

Lepas kerusi wayang vibrate..badan sy plak vibrate kat fudkot tu..hahahahah..

moh aaa kita gi ramai2..theeee chicken rice shoppp..bukan sekadar nasik ayam..pookkk poookk poookkk poookkkk...esok cuti bleh aa gi..

arianna adrizal said...

kak,
takleh jd nih! daku benar2 terguda. jom ar pekena ciken rais sop tu. s.alam de x? sok org de keje kat subang. leh singgah ;P

lenkali tu tatau la bile ;P mcm tade lenkali jek dorang tu..

nd,
awk dok btul2 bwh lubang aircond tu mmg la tejukkk! mcm kat alaska rasenye ;P

ND said...

Kat Giant Seksyen 13 Shah Alam ada chicken rice shop ;)

Masy said...

anne,
kat shah alam ada! kat plaza shah alam sek 9 dgn kat TESCO (ND..kat giant 13 ade KFC, mekdi je). aaa nak ke?jom jom yeyeyyeye....

ND said...

ni mesti awk tak round habis giant shah alam tu lagi...The Chicken Rice Shop baru bukak last few months kat Giant Sek 13..menggantikan Delifrance...kat ujung sekali..depan KFC...huhuhu

arianna adrizal said...

kak,

a'ah. depan KFC je.

ha, pe lagik! jommmmmmmm... yuhu~ esok eh. arini buka kat bluewave. esok s.alam gik. huh~ mmg s.alam semedang ;P

Masy said...

aaa dah tau dah..heheheh

jom laa jom bestnyeee huhuhuuhu camne lee nk kuwos ni klu ari2 mkn sedap lalalalala (padahal mmg selera je huhu)

ND said...

Kalo gitu meh buka di area KL meh...huhuhu...

arianna adrizal said...

kak masy,
makan je tapee.. mlm exercise (terawih) laa ;)

nd,
wah..wah..wah! cam dokek jo kl tu. sy fail area kl nih... silap2 wsoknye buke br sy smpai tmpt tu! muahahahah............

Masy said...

tamo KL tamo tamo..melainkan....haaaaaa.. tamo sebotlah.. hihihihi

anne,
haa yolah..hehehe

kurzz said...

masy,
heheh..camner nk kuwos?..ermm..cuba setiap kali lepas mkn..kena 'julap' ker sure makanan tu xsempat hadam...haaa maka xsempat la jadi lemak dlm badan tuh..=P hihi...(ikut dos yg disarankn yer) jokin jer..ermm tpi pesal yer sya mkn banyak gak..keadang lewat2 mlm lagi..tak jugak gemok2(berisi)...musykil gk..abg sya ckp sistem 'pembakaran' dlm bdn sya kuat sgt..tpi yg herannyer..klo kuat.. sure hasil dri 'sistem' tu dh buatkn sya berisi sket ye tak..erm heh bab sains la plak..=)

arianna adrizal said...

alah org yg kuwos-kuwos ni, tunggulah dia kawen nnti huhh~ *kekata org jeles ;P*

ND said...

Jalan KL sgt senang laa...
sgt senang utk sesat...hehehe..
tapi rasanya jalan2 kat Klang lagi senang sesat kot...hihi..

Shah Alam lagi best..pusing memana..bertemu balik jalan yg dah lalu..huhu

Subang Parade kan ada chicken rice shop...

Masy said...

kurzz,
amboi bernasnye cadangan cam beras bernas le :p
rasanya mmg kadar metabolisme awk tinggi laa kot. alaa takpe la bukan kurus melengking pon..sedang elok je..lalalala

anne,
ya benar tu dong ah! tp klu belom kawen lg tak kuwos2 rasanya ada can x nk kuwos lps kawen??huhuu

ND,
tak suke jln kat klang, rasa cam terancam je keselamatan huehehehe. shah alam tu sbb byk 'raon ebaot' sbb tu asek jmpe jln yg sama je huhu

ND said...

ape citer kuwos2 nih...sy pun nak kuwos gak..kasi sy 6 bulan bermula lepas melantak pada hari raya pertama sampai kelima :P...hehehe

hari tu berjaya menurunkan 8kg dlm masa 2 bulan...(tahun lepas)..hahahaha

poookkkkkkkkk pookkkk pokkkkkk poookkkkk

arianna adrizal said...

nd,
o, subang parade pun de eh. ok. tq 4 da info ;)

huh~ manyaknyer 8kg?!! sy pernah 6 months turun 7kg, tgl 43kg je berat. 4 yrs br gain weight blk slow2.

kak,
lps kawen nk kuwos mende!! mengelembong lg adela kott. muahahahaha.. kijamnya daku huhu~

Masy said...

8kg ke?byk tu..

*dok seblah ND pelan²*

encik ND, apekah resia encik ND menguwoskan diri sedrastik itu?adakah sudi kiranya encik ND berkongsi ilmu penguwosan badan itu kepada daku yang lemah ini????

ND said...

Yup...8kg in 2 months..sbb tak makan nasik langsung...pastu gi gym 4 days per week...lepas tu main futsal, kaki injured, masuk hospital...terus takley diet..ahahhaah...

sy penah turun 9kg in one month...masa form 5...tiap2 hari main bola non stop..gi padang pun cycling..

ND said...

Masy,
rahsia?...jgn sentuh nasik langsung! Makan sayur & buah je...roti pun kalau bleh jgn white bread...pendek kata, segala makanan yg berwarna putih, harus dikurangkan atau dielakkan ;)...

tapi bagi sy...kalau nak elakkan kempunan dgn nasik, makan dlm once a week pun ok..tapi makan satu mangkuk je cukup...

kawan sy besar mcm Kuman & Kumin KU2 tu...dlm masa 9 bulan...drpd berat 150kg...turun kpd 90kg...just becoz of tak makan nasik for 9 months...pastu dia jogging sket2 utk lupuskan kulit berlebihan tu...huhu...

kalau nak kurus dgn cara senang dan cepat kan masy...masuk la Marie France Bodyline...ahaksss...wife kawan sy penah habiskan dlm nearly rm10k utk susutkan badan dia dlm masa 3 bulan...semata-mata utk tanak kawan sy tu carik org lain..hahahahahah...

lady said...

salamm..
hallamakkk kita cemburu laa wakss..
bestnyerr jenjalan sesama..
lalingss..
naper nak kuruskan badan..laling tak d booommm punnn..

madu dgn julap tu camner ek..
isseeyyy...

ND said...

halamakkk...kena gi site kat cheras plak..pastu balik terus..yeahooo...cya tomolo

Masy said...

ND,
paling lama sy penah x makan nasik sebulan je. pehtu makan balik aa..x tahan huhu. sy x kisah psl nasik, tp bile tgk lauk yg best2 tu mana boleh tahan aah ding dong.

bile nk try ek..lalalalala

salam lalingss..
cemburu ekk..lenkali kite ajak ikut laa wak..hehehe
bukan kuruskan senornya, nk reshape balik tp rasanya kene kot buang sket ape yg x patut di bahagian tertentu huahahaha

madu dgn julap ek..ermm.. sy ibaratkan macam kita sedang sukakan seseorang, tp kita tau kita tak bole bsama dia dia (sbb dia suke org len ke, sbb dia dah ade yg punye ke)..but still, kita nk jugak dgn dia wpon kejap je sbb kita sukakan dia..pehtu mengidap le..terluka..bla bla bla..gitulah...

kurzz said...

masy,
heheh sedang elok yer...ermm iyerlaa tuu...kenkawan sya asik bila jumper jer..tanya pesal kuwoss nih??..ko frust lagi ker? ituu jer soalan yg diorg tahu..mcm ler xder faktor lain yg penyebab kuwoss nih..ampess tul..mcm la time xfrust dulo konon2 la kan diorg tgok sya gemok ker..sama jer sya tgok...;p betul la kata awk tu..kadar metabolisme sya tinggi kot..ala awk xyah isau la nk kuwos sgt yer..just rase berat tu macin ngn tinggi ok lakn..

anne,
aik jeles?..hehe lom tentu dh kawen sok badan naik...ader gk yg maintain jer hihiih...ntahla..kebanyakknnya mcm tu la kn..ramai yg ckp camtuh...ermm tulah tunggu dan lihat!

arianna adrizal said...

kurzz,
ong laki pewot je naik.. kukuku..

Masy said...

kurzz,
heheheh frust ek..hihi dolu2 masa frust sempat turun 3 kilo je kot pehtu kembali spt sediakala. sy ni mmg klu demam ke frust ke, selera makan on je heheheh


anne,
ye benar tu dong ah!~
esok camne?pape sms akak ek?

kurzz said...

anne,
ermm owang laki jer yerk...*wink

masy,
ermm xder la frust pe2 pun heh..frust cz xdapat beli n pakai pakaian yg diidamkn..=)sya selera ok..cuma kekadang jer..ikut mood..

arianna adrizal said...

kurzz,
org pmpuan lau pewot naik tu kes lain ;p kukuku..

kak,
ohkey! i will sms u tumolo ah~

Anonymous said...

syitah.. pesal kowang citer pasal kuwus2 nie..?

wah jeles lew haku!!!
~azerlma~
esok lusa ade training laie... ade kat area kl nie..s ape nak lanja haku bukak pose..? huhuhuh!!

faisal said...

waa, besh nye nengok wayang..dah brape bulan tak gi nengok cite pape....~huhuhu..

rugi tak dpt join sbb kene keje ar...apa nk buat jadi kuli kenala ikut kata boss..~ahaks..

Anonymous said...

syitah..
ade berita sedey..
haku cube upload menatang nie.. dr semalam.. n malam nie cube lagi..
ade masalah aku nye memory card nie..
gambau sume ilang...
adehh (rase nak hantuk pale kat tugu negara jer!!!) sorry lah
xleh upload pic ko yg comel..
aisehh sorry kurrzz.. anne.. waaaaaaaaaaa~!!!!!!
sedey2...

`azerlma~

Masy said...

cite pasal kuwos sbb rasa diri dah gimoks hihi

acai,
haa rugi kan?smlm akak g tgk wayang lg (wahwah kaki wayang di ERA ke??) cite DOA...best best :) mebi next time laa ek adekku montel hiks

anji,
APAAA???!?!?!?!?? ILANG?!?!?!?! huhuhhuhu sadisnye berita ini sungguh sadis..rasanya pasal ko amek gmbr ND manyak sgt kot muahahaha jgn mara aaa..
tp huhuuhuhuhuuh sedey sedey huhuuhuu *kesat airmata yg berguguran ke pipi comel*

kurzz said...

azerlma,
ermm xpela bukan salah awk pun nk wat camner dh xder rezki kan...bawak bertendang...eh bertenang yerk..ermm lagipun pic sya sorg jer dlm tu pun bukan elok sgt..hehe..xfotogenik lansung kn =)yg korg semua ok...

ND said...

pic drpd camera ema semua hilang??...
kesian...camne bley jadik tu...
nampaknye gambar sy takde la ye...yaaaahhhhooooooooooooo....:P

sekali lagi maaf, sy blom upload gambar lagi...smlm cuti bz plak...gi hantar gambar utk print..pastu gi klcc tgk wayang..pastu buka puasa sana dgn member2..balik dah malam..uhuksss...

Masy said...

ND,
uikss tgk cite ape?hehehehe mementang le cuti ek..same laaa kita huahahahaa sibbaik berjaya mengekang nafsu daripada mmbeli belah semalam lalalalalaa hebat hebat

ND said...

sy tgk Miami Vice smlm...best gak..
sy tgk sorang2..kawan2 sy tgk citer Heart kat panggung sebelah..ahahaha...sy dah beli tiket baru diorang ckp...semua pompuan..sogan den nak join..pastu diorang kuar dr panggung, masing2 mata merah..wahahahaha..

sy pun berjaya mengekang drpd shopping2...just that smlm tgk itu ini..dah target apa yg nak beli nanti..one thing pelik la kan...KLCC tak ramai org smlm...ingatkan penuh gile...wayang pun kosong...huhu..

kurzz said...

nd,
semalam gua mengaji sempena 'nuzul al-quran' hehhe xderlaa sket jer....gua pun layan movie gak semalam tpi dh lewat sgt..xsempat nk roger ko..cz ko ckp nk tgok awal kn...pasan gk mmg klcc semalam mmg xramai org best jer jenjalan...gua tgok "TAladega' lawak giler..tpi agak kurg ajar sket lawaknyer tuu..xseswai tuk budak2..bad impression tuk dewang..cdg nk tgok gk 'MIami tpi show dier lewat sgt..takut xsempat nk berbuka..erm (lagi 1 tingat amaran kwn 'kita' tu hiks! =)

Masy said...

MIAMI VICE???!!

aaa sape lom tgk jgn ngengade nk tgk ek *cekak pinggang ramping* gi arr tgk DOA lg best..lalalala menarik tertarek mmg da BOMBastik hihi