Thursday, December 21, 2006

Last Entry of Da Year~

gambar sendirik tapi cilok daripada fotopages ND


Ini entry terakhir sebelum kita menjengah 2007. 2007??? Huwaaaa atot atot.. Esok hari last aku keje, pastu cuti sampai le 3hb Jan. Ehem ehem esoknye tu bday aku. Lalalalalala.. Itu pon belen cuti aku ade lagi 19 hari – kalau manyak duit bole laa raon-raon dunia. Cadang-cadang nak pegi Cameron, tapi aku takot mati beku laa pulak macam kat Genting aritu. Yelah kan musim ujan sekarang ni (betul-betul rasa macam tinggal dalam Kotakhujan hehe). Tengoklah macamana, kita merancang, Tuhan yang tentukan – tu dia ayat tazkirah daripada aku sejak kene tazkirah aritu hikss

Macam biasa, dalam setahun ni macam-macam dah jadik kat aku. Macam-macam aku buat, ade yang baek, ade yang jahat (pandang suar ketat), ade yang gemuk (pandang badan dalam suar ketat), ade yang kurus (pandang purse). Ada perubahan, ade jugak yang tak berubah langsung. Apa sekalipun, aku rasa aku bahagia tahun ni secara puratanya (kene buang kisah ternampak gambar kawen ex aku dalam majalah baru le happy secara total dan pukal).

Ada juga rasa tak puas ati atas sesetengah perkara. Ada hal-hal yang aku rasa tak puas sebab tak dapat mempertahankan diri sendiri bila dikata macam-macam, tak dapat nak mencapai kehendak dan matlamat yang aku letakkan dalam tahun ni – maybe sebab matlamat tu tinggi sangat kot. Dan yang paling tak best, aku tak berjaya LANGSONG turunkan berat badan walau satu gram pun tahun ni (sama macam dua tahun lepas jugek). Huwaaaaaaaa....!! Last aku dapat turunkan berat badan masa awal tahun 2004 – tu pon sebab frust hahahahhahahah. Kene laa buat-buat frust macam ni baru bole kurus uhuhuhuuhu.

Yang best tahun ni, aku dapat kumpulkan kekawan aku masa skulah rendah dulu – tapi blom tahap buat gathering lagi. Cumanya dah berjaya ditemui dalam alam internet. Best! Best! Best! (sambil lompat bintang).

Haa tu aku dah nampak cam ade orang nak tanye pasal kawen. Jawapannya ialah: tunggu jelah, ade nanti aku bagi le kadnye. Selagi aku tak tanye alamat tu maknenye belum nak kawen le tu. Senang je kan? Jumpa ke belom pilihan ati? Aiseyyy.. yang ni aku takmo jawab ah. Sebab jawapannya panjang yaaaaa amat. Tak korang yang boring, aku ni yang penat nak taip sesatu. Mak letih u ols.

Cam biase, tetiap tahun aku takde azam. Sebab bagi aku, kalau nak wat pape (yang baek laa), buat jelah. Buat arinie, tak perlu tunggu sampai esok. Malas nak pasang azam ni pon ye jugek. Tapi sape yang nak berazam jugek, silekanlah. Bukannya tak elok pon nak ade azam ni kan?

Jadik...dengan hati yang berat, ingin ku ucapkan selamat tinggal............................

kepada tahun 2006. Hukhukhuk. Harap-harap 2007 ni ada ong lorr!

27 comments:

meera said...

salam syita, selamat bercuti...
insyaallah kalau takde aral akak nak tengok tentang bulan isnin depan 25hb, pegi sorang2 je... kalo nak ikut kena la dtg kl atau pun cheras itupun kalo GSC leisure mall ada tayang...

kalo nak citer pasal 2006 ni... kesimpulan idup akak ---> sakit jiwa, sakit mental, makan hati, jauh hati, hati terluka, merajuk ngan kekawan sendiri, penat jadi mangsa fitnah kawan2 sendiri.... pendek kata secara pukalnya tahun yg teruk bagi akak sama mcm thn 2005...

azam thn baru 2007 masih azam yg sama sejak tahun 1994... Allah masih belum nak makbulkan... walau sesekali mulut kata malas nak ada azam, jauh di sudut hati tetap berazam...

apa2 pun, sajelah nak tulis pjg2 kat kotak hujan ni kan, mana tau lepas ni ko tak dpt komen dari akak lagi ke, ajal tu takde bau kan, kalo dah sampai masa takkan lewat sesaat atau cepat sesaat...

so cuti baek2, maafkan segala kesilapan akak sepjg kita berkawan, halalkan makan-minum dan hadiah yg ko bagi aritu, bagi akak pun akak sentiasa memaafkan ko & kwn2 akak, dan halalkan apa saja yg dtg dari akak (kalo ada)

wassalam...

jgn marah ek... pjgnya bebelan akak

faisal said...

waaaa, kemain sakan lagi akku ni coti...:) buat pe jela coti lelama kak ku oii?ehehehe...orang sampai raye haji tak cotipun...~huhuhu...

kak, buatla satu azam..hehehe..contohnye nak blanje org time besday akk..mesti tercapai punye azam akk tu...kekekeke

Masy said...

kak maya,
tgk wayang time tu ke..alaaa.. ermm klu org leh join org sms akak, tp seumo idup x penah masok leisure mall (rasanya betul).

wah..pendek kata mmber2 akak yg dlm kes ni mmg byk membuatkan thn 06 ni x best ye. xpelah kak, thn ni thn dorang wat gi, thn dpn x tau lagi kan..heheh

uikss...insyaallah panjang umo tu, cumanya ikot akaklah nk tulis ke tak senornye hihi.. (ckp org, diri sndiri ni pon x tau panjang umo ke tak huhu)

tulis le kak panjang mana pun..tade hal punye, FOC je :) jgn riso, sumenye halal pergi-balik (maknanya yg utk akak dan dari akak). barkat salamatttt

acai,
cuti suke2, lgpon bos soh amek cuti sbb cuti akak byk nau nk carry 4ward. ni pon baru je nk abeskan cuti yg thn lps, yg laen tu kene carry 4ward le jugek...

amboiii azamkah itu?patutnya acai laa seprais akak..kasik hadiah delivery kat opis ke, bunge tabur2 depan umah ke, kek sikret resipi ke hehehehhe

RaFFLeSiA MeRaH said...

sebelum org tanyer ko dulu, ko dah siap2 kan jawapannyer yerkkk, pandai minah ni...aku pun x nak berazam la jugak, yg penting aku doakan yg terbaik jer utk diri aku, untuk family aku, utk sahabat2 aku...cukupla tu kan...

Masy said...

RM,
heheh soklan2 klise camtu leh agak pakai deria hidu je tau :D
aaa kite doa jelah yg elok2 utk diri kita n keluarga ye..n kawan2 jugek..bener tu dong aahhh :)

deanz said...

Salam..
Selamat bercuti & selamat tahun baru 4 selanmat hari raya aiduladha juga...


*feng shui kena betul untuk ong tahun depan...but if u say the same, u stay the same.

Masy said...

salam deanz,
selamat semuanya..

*ye bener tu dong ah (sambil angguk kepala)

MiLd said...

Hi hi... Jangan risau!! Insyaallah tahun 2007 nanti mesti ada ong punya! Entah2 dapat jodoh kot...amin. (Senyum nampak...)

Masy said...

MiLd,
hehehehe.amboiiii tau2 je sy tgh senyum ek..ecececehh.. tunggu kad jemputan MiLd skrg ni, bile lg? ;) (senyum nampak...)

13may said...

oit!!! ada 10 hari lagi la nak habih tahun 2006...sempat lagi nak turunkan berat badan tuh.....hahahahha...

Masy said...

13may,
oit!! sepanjang tawon pon susah nk kuwos,apetah lg seploh hari uhuhuhu

*cepat2 cycling keliling bukit cherakah*

Anonymous said...

syita tadi akak check GSC, kat leisure mall tentang bulan takde. so kalo GSC pilihan akak ialah Berjaya Times Square, tapi memikirkan public holiday, beratnya hati nak pegi...

check kat TGV, pilihan akak Mines la, tapi public holiday ni kompom parking penuh....

adehai.... apa pendapat ko?

Masy said...

akak,
sume tmpt akak ckp tu org x penah gi. sbb klu org tgk wayang, biasenye kat JJ Bkt Raja or Midvalley, kadang2 je kat KLCC (teket mahal!). ikut akaklah camne. ermm.. pape nanti org sms akak utk kompemkan camne ek! skrg ni btindih mcm2 hal, nk setel satu2 hehehehhh

sape lg yg folo kak?

Sunan_Jati said...

citer pasal apa nie... hahahahah,,,,ooo cni 13mei duk baut kecoh hahahahha!

Sunan_Jati said...

citer pasal apa nie... hahahahah,,,,ooo cni 13mei duk baut kecoh hahahahha!

Sunan_Jati said...

citer pasal apa nie... hahahahah,,,,ooo cni 13mei duk baut kecoh hahahahha!

Masy said...

sunan_jati,
cite rojak je wak..heheheheh kat sini sejok sbb tu kene wat kecoh - kasik panas sket :D

faisal said...

kak, nak kek ssikret resepi tak? nntila org blanje ek..hihihii..tunggu besday akk dulu..

Masy said...

acai,
nak!nak!nak!!!!! *lompat tinggi²* yeeeeeeyyyy!!!! alamak syoknyeee.. tunggu acai da belanje baru akak kata time kasih ek..hehehehhehe..

Noushy Syah said...

Yoooo Kak Masy!! a'AAAAA tu mintak alamat nshy tuh? a'aaaa nak tawen arr tu yea? ngehh..Anyhow, Selamat segala2nya, moga 2007 akan lbh bermakna buat akak n kita semua.yang pasti lalallalala..semakin bertambah usia, ngehhh...semakin dewasa semakin jelita tau..lallallalala.

Masy said...

noushy,
ahahahaha mane sempat nk kawen minggu depan. dah laa ujan, nanti kang tade org dtg laks hihii
insyaallah moga 2007 ni akan lebih ceria dan berkat..aaa semakin dewasa semakin jelita ke??awwwwwwwwww... hihihihi

kak lin said...

UWAAAAAAAAAAAAAA... entry terakhir ke?? haeni tulis lagi satu lagik entry seblom balik ofis... hehehe

k, akak doakan Masy bertemu jodoh and kawin terus taun depan.. AMINNNNNN (ramai amin ni... )

k la.. selamat hari raya haji ek??

Masy said...

kak lin,
huwaaaaaaaaa ke?hihihihi.. tade entry lg, ni yg last utk thn ni hehehe

mekasih kak (aminkan jugek hahahaha) - mende yg sama turut didoakan utk akak jugek ;)

selamat hari raya haji in advance jugek (^_^)v

Anonymous said...

selamat berhari raya.

arianna adrizal said...

hu sikeret resepi.. tak ajak ong skali ke?? kekkeke..

Anonymous said...

selamat tahun baru 2007 dan selamat hari raya aidiladha

Masy said...

kak zal,
selamat braya jugek :)

anne,
mo kah?jom jom

lindosh,
sama-samalah jugek ye..thanks 4 coming :)