Tuesday, February 13, 2007

Retro la pulak!

tak kisahlah kalau lembu pon, rock tetap rock~

Korang suke tak lagu-lagu retro? Ikut koranglah nak definisikan era mana yang retro, tapi aku suke gak. Terutamanya kalau lagu-lagu tu adalah lagu-lagu yang pernah popular zaman aku sekolah dulu. Kalau dapat time sekolah rendah lagi best.

So baru-baru ni aku berjaya menemukan seketol website yang membolehkan aku mendonlod lagu-lagu lama neh. Alamak hepinye tokleh nak cakap ah! Ini senarai lagu retro tahap gaban yang aku dah donlod..

Pertama dan Terakhir – GET
Biasan – To’ Ki
Maya Percintaan – Utophia
Cinta Untuk Nabila – Melissa
Wasangka Cintaku – Metafora
Curang – Laksamana
Punca – Dayana
Sabarlah Sayang – Sharifah Aini dan M. Nasir (best giler!)
Kerana Cinta – Medicine
Wajah Siapa Di Hatimu – Azlina Aziz
Di Sudut Kamar Hatiku – Jamal Abdillah
Bunga Cinta Nista – Lemon T (ni lagu zaman lepas SPM)
Kerana Janji – Lemon T (sama aah)
Puteri Nastasea – Mega
Gering – Terra Rossa
Bila Kekasih Mula Merajuk – Versi
Cinta dan Airmata – CRK
Semilir – Panji
Akan Ku Kenang – Junction
Lahar Cinta – Finalist (lagu masa form 2 huehehe)
Lagu Cenderawasih – Kris
Cinta Pertama – Dharma Harun Al Rashid
Korban Cinta – Aris Ariwatan (tak sure la ni retro ke? macam baru je)

Dan lagu-lagu KRU masa zaman album Ooh La La tuh pun aku donlod gak. Rasa macam ade je lagi lagu retro aku lom donlod. Aku tengah carik satu lagu kumpulan Mega ni, masalahnye aku tak tau ape tajuknye. Huhu. Kene call TV9 ah, tanye dorang ape tajuk lagu tuh. Sebab bila ujung minggu, mesti akan berkumandang lagu tu kat TV9. Sape kat sini keje TV9?? Angkat le tangan woit!

Yang best tuh, kat opis ni aku dengan Kintan je yang tau sungguh lagu-lagu ni. So bila kitorang terlalak-lalak menyanyi lagu ni, akan ada laa suara-suara rejek berkata, korang ni lahir zaman bile aa??aku tak penah dengar pon lagu ni. Hellooo.. encik yang berkata-kata itu, engko tu lahir awal dari aku tau. Kalau ko tak penah dengar, maknanya masa lagu-lagu ni tengah top, radio kat umah ko rosak kot huahahahaha.

Sambung layan lagu-lagu sekelian.

Iklan: fotopages dah apdet.

* mekasih kat Kak Lin, alhamdulillah dapat jugek jumpe akak semalam. Sian dia sebab nak mencarik tempat tuh, dahlah nak cepat ade exam ek. Apepun thanks untuk diari tu, susah-susah aje. Ade umo kite jumpe lagi keh! ;)

31 comments:

meera said...

kau kunci cintaku dalam hatimu... sampai ari ni berhantu lagu tu... lom masuk lagu2 arwah sudirman lagi tu, evergreen everlasting!

achik said...

saya suka sgt lagu2 lama tangkap leleh dulu2... tp slalunya x ingat tajuk... kalau dgr bleh je layan nyanyi... ;p

ada ek kump Lemon-T?? ingatkan suka lagu lemon tree tadi.. "i wonder how i wonder why, yesterday i saw the blue blue sky..." hehehe layan ok lagu ni...

MiLd said...

Someting... :D

Masy said...

kak maya,
lagu sudirman, search, wings, bla bla sume tu yg mengiringi kite dlm proses pembesaran :D
hidop retro!~

achik,
sama la cam akak jugek.. puas sgt ati bile akhirnye tau jugek tajuk lagu2 tu heheh
ade laa Lemon T.. Lemon Tree tu nama masa dorang dok kat obersi (haha tipu je)

MiLd,
well.. that's really 'something' :D

13may said...

wah! menarik sekali....
rumie dan julie - febians tadak ker???

Masy said...

13may,
bkn sekali je menariknye, berkali-kali menarik dan tertarik :D
adaaa.. tp x pastilah da donlod blom. klu sy x donlod, rasanya mmber sy ni ade simpan. awat, mau ka??

RaFFLeSiA MeRaH said...

ader separuh lagu tu aku penah dengar, ader gak yg x penah dengar, huhuhuhu...yg penah dengar tu maknanya aku minat lerr, yg x penah dengar tu maknanya bila kuar jer sore penyanyi tu aku dah kalih ke siaran lain, x pun masa tu aku dah off radio....logik kan??

Sham said...

Lagu kumpulan Mega? lagu apakah itu? Bayangan gurauan? Pasti? Takdir dan waktu? Suara Cinta? Nina Karina? bla.. blaaa

Masy said...

kak RM,
haa bolelah klu nk anggap gitu :D

sham,
alaa.. kan dah kata x tau ape tajuknye. bukan bukan bukan yg tu..
liriknye gini *ehem² ketuk mic*

walau berlimpah sumpah kasih kau curah
tak bermakna bila hanya mainan hampa di bibir saja
menikam bicara dusta
biasan hasrat penuh pesonaaaa


tau tak lagu ni? anyone?

Sham said...

err.. betul ke lagu kumpulan mega tu? rasa mcm penah dengar... tapi dimana yaaa

Masy said...

sham,
kompem Mega! sore abgku Rahmat itu mmg senang nk cam huhuhu

kakLuna said...

lagu Tiara (kris)
lagu fiona (4U2C)
lagu karam (zabarjad)

'karam aku di lautan duka...bila wajahmu hilang di mata...

tapi karam singh walia ada kan? hehe

tu la korang..preoccupied sangat

Masy said...

kak luna,
tiga2 lagu tu dah siap2 ade kat pc ni, yg sy senaraikan tu baru donlod hehe.. lagu tacing tuh (zabarjad) huhuhuuhuhu

preoccupayed (haha)

nina~syazna said...

share skit link nak download lagu2 tuh ...
tq

Masy said...

kak nina,
masuk kat sini--> http://music.ireans.com/list.jsp tp akak kene register dulu baru leh donlod, kot tak dgr jelah hehehhe

kakLuna said...

lagu korban cinta aris ariwatan tu kdg2 mcm kelako pulak..

Masy said...

kak luna,
hep! x klako tau.. tacing tau huhu tp tang sahut menyahut tu mungkinlah hehe

kakLuna said...

masy..

Mau Aku Sepak You?

ha ha ha...

kenakan dia lagi...uwek uwek

Masy said...

kak luna,
waaaahh perang uwek uwek lak ek.. ahahaha takpe kasik can org tua bergembira dgn cara mereka yg tersendiri :D muahahhaah

kakLuna said...

masy

alala....dah majuk pulak..

dengarkan...korban cinta

eh.sapa je yang tua ek...yg dgr lagu retro la tua..ha ha ha ha

Masy said...

kak luna,
tak retro aaa majuk majuk ni.. budak2 baru blajau hembos hingos je yg asik nk majuk :D

hahahahahah sempat lg kutuk org ek!~ :p

Deanz said...

masy,
bila nk donlod ke cd then seterusnya donlod jadi hakmilik kita?...macam dulu2 tu laaa... :D

Masy said...

deanz,
insyaallah akan dtg, ni tgh susun strategi hehe. hakmilik kita? kita ke?

lindosh said...

perghh lagu melelehhh.. aku sukaaa.. tapi lahar cinta tu masa aku form kot.. eh ko umo bapa skang neh?

kak lin said...

a'ah.. sonok giler jumpa Masy :) TQ dik.. cian dia tunggu lama.. exam tu memang macam gaban sket.. tapi lega je.. dah abis.. camner trip tu?? penat ekk?

Masy said...

kak lin,
jgn smpi giler dah la kak heheheh.. alaa tunggu je, bkn ape pun. akak laa yg sian kene pusing2 - klu org da pening tuh :)
lps jmpe akak tu, kitorang gi jugek opis consultant yg org ckp tu. sbb da risau sgt, tgh dia present slide tu org kuar gi semayang huhuhu panas panas hehehe penat tu biaselah kak, tp bkn org drive pon wakakakakka

Kak Lady said...

Masy...semalam akak baru dwn. lagulagu aris ariwatan...kak lady selalu dwnload kat irc aje...hehehe....senang cari...mintak aje diorang fwd..

Ye lah masy...kalau macam kak lady yang minat lagu retro tu boleh tahan lah jugak ...ni masy yang minat plak...heheheh...tapi jiwang2 semua lagu tu...best...

kakLuna said...

masy?nak amik kasut hang ke?boleh....boleh....tolong cuci dvd player aku dulu..ha ha ha..upah 90 sen cukup kan?

Masy said...

kak lady,
sy dah tua kot hihihi. taklah kak, sy suka sbb kekadang tu teringat balik zaman2 sekolah dulu. sonok tau.. heheh tp mmg best kan kan kan

kak luna,
cuci dvd player? oo boleh.. FOC je. nk dry cleaning ke snow wash?? :D

chot said...

oo aku pun minat gak lagu2 yg ko list kan tu..mengimbau zaman cinta monyet..

Masy said...

chot,
ko suke? aku apetah lg hehe :D