Friday, February 02, 2007

Sengal~

Perkara yang sungguh menjengkelkan aku, dan rasanya boleh jadik kat korang jugek:

1. Bila orang sms aku ‘bangun2..raya’ pagi semalam. Aku ngantok laa weh!! *tapi lepas tu aku leh gelak, ok la tu*

2. Bila orang hon aku sedangkan aku dalam lorong yang betul, di tempat yang betul, dah siap bagi signal dan membelok setelah pasti amat takde mende yang membahayakan aku dan orang belakang. Lu pehal mat??? Baru pakai MyVi dah kerek semacam. Sampai tua laa lu pakai MyVi *garang nih!*

3. Bila kereta depan aku asek tekan brek je padahal depan dia bukan ade kereta pon *pandang mat MyVi ngok tu*. SENGAL.

4. Bila ade makhluk-makhluk yang cakap kekuat dalam panggung wayang, macam panggung tu abah dia yang punya. Ni termasuklah makhluk-makhluk yang tak reti-reti nak silentkan hp memasing. Macam tak penah tengok wayang. SENGAL KUASA KUDA.

5. Bawak kereta tapi tak kompem lorong kiri ke kanan. Lu nampak tak itu line putus-putus tengah jalan beb? Bikin panas laaa aku nak pecut pun susah.

6. Keinginan untuk menambah kenalan tiada salahnye ye rerakan. TAPI! Plis dong ah, jangan arr call pukul 3, 4 pagi pastu kata nak berkenalan. Dipersilakan berkenalan dengan tapak kasut aku.

7. Aku musykil laa. Kalau pasang signal sebelum tukar lorong tu, leh buat bateri kereta kong ke? Kalau tak apsal susah sangat dorang tuh nak guna signal? Tell me why? *muka ingin tahu*

8. Tengah meeting, tetiba ade orang call. Ko pon poyolah angkat, manalah tau hal urgent ke. Sekali salah nombor daaaa…

9. Bertambah irritating bila orang yang sama, call lagi dan lagi dan lagi dan lagi, mencari orang yang bukanlah aku. Tone suara aku pun daripada low lama-lama leh sampai D Major jugek.

10. Order lain, yang sampainya lain. Tapi takpe.. kat kaunter time bayar, aku cakap je gini, tadi saya makan blaa blaa blaaa. Air sirap limau TAPI! Saya tak order sirap limau tu, saya order sirap je. So saya kene bayar harga sirap limau tu ke? Maka abang kaunter pun pasrah, takpelah, kira sirap jelah.

22 comments:

meera said...

testing... testing... test power... hahaha... ko jgn jengkel lak ngan akaknyer komen ni... nak test pop up window ni jap :p :p :p

Masy said...

kak maya,
ahaaaakksss telah ku dugaa komen akak ni adelah testing power je. jengkelnye muahahahahhahaha

RaFFLeSiA MeRaH said...

ko nyer entry patut letak tajuk hangin satu badan, baru betul...aku baca entry ko pun wat aku hangin satu badan, nak join hangin ko gak...tapi memang aku pun hangin kalo kena cam ko rasa tuuuhhh...ya ampuuuuuunnnn....x sanggup akuuu....

Masy said...

kak RM,
haa tu baru sket kak.. klu sy masukkan ape yg dah kene kat sy arinie, lg laaa bole wat bako darah huhuhuhu sabau sabau *urut dada sendirik*

chot said...

nasib baik aku jenis penyabar orgnya...

ND said...

Rasa segar lak masuk blog ni...dah putih!...huhuhu..

Sy cuma tensen bila ada org potong queue dan bwk slow kat tempat yg tak sepatutnya! Itu sgt mengong!

Masy said...

chot,
baguslaa ko ni, bagus bagus :)

nd,
hehehehe segar ekkkk
itu mmg sgt mengong lagi membakar darah :p

lindosh said...

btol ckp akak rm.. tak sesuwei tajuk entri neh.. bukan sengal tapi 'hangin satu badan' ekekeke

darkz05 said...

sesengal sesedap rasa.. haha :P

Kak Lady said...

Masy...banyak2 bersabar masy...makin banyak kiraan yang menjengkelkan nanti...takut kena darah tinggi plak nanti...hehehe

Noushy Syah said...

kak Masy..remember, that life is too short...maklumlah dijalanraya mmg banyak yang macam nih,sabar ajelah...cam Kak Lady takap tuh, at the end of the day dapat macam2 penyakit,tension-stress-migraine-highBP-muka pun kerut2 aje-aiseyy!!!..

Masy said...

lindosh,
rasanye klu aku tmbh perkara yg aku ckp kat kak RM tu, leh kot tukau tajuk hehe

darkz05,
sengal sesedap ati :)

kak lady,
sy listkan je kak, tp xde arr sambil marah2..i'm cool *sambel pakai spek*

noushy,
hehehehhe alaa akak ok je, just sharing mende2 yg kekadang leh wat akak sengal satu badan :D

faisal said...

kul 2 pagi sok sy nak kenalan ngan akk bleh?hehee

Masy said...

acai,
buat laaaa.. tp klu org yg akak kenal, leh maap lg. ni stok2 yg baru nk masuk ni, peleceh betol!~

happyirfa said...

hai masy..
komen ni takde kaitan dgn en3 masy tapi saya nak komen gak..
psl SENGAL ni..saya first time dgr perkataan ni dr cite dunia baru kat tv3 tu..si madihah tu selalu sebut sengal..dan x kusangka my princess yg 6 tahun tu buleh kata ayah dia sengal..
rasa nak marah pun ada..
pengaruh tv pd kanak2..

Masy said...

happyirfa,
hi.. sy dah biase dgr n guna pkataan ni, since kat UiTM ke.. skolah tah, lupe dah. hehehe budak2 mmg cepat ngikut klu mende2 gini ek.. saboooo jelah :D

meera said...

sabtu lepas sengal pasal komuter cam hampeh!, malam tadi taim nengok bola pun sengal... la ni pun sengal tak tau nak wat keje... boleh tak? muahaha apsal sengal je aku ni hishhh hishhhh

Masy said...

kak maya,
tu tanda2 nk kene shopping lg kat shah alam kot muehehehhehe

kurzz said...

eh kekadang sya rase sengal2 kaki, ehe ader kaitan ker? ;p

Masy said...

kurzz,
sengal laa awk ni :D

daun said...

byk bende yang menjengkelkan dalam dunia ni..

one of them.. anonymous sms yang nak berkenalan.. kosser mak nak layan..

Masy said...

daun,
hehe betul laa.. hehe