Friday, March 30, 2007

Baca ni sebelum gi semayang jumaat!


Senang cite, OFFkan henpon dulu baru gi semayang Jumaat. Mende simple cenggini pon nak kene ajau ke? *cekak pinggang ramping*

Tak makan nasik ke? (ikut iklan K*C)

16 comments:

debikdebuk said...

aku pernah baca buku ni. Ada cara solat sambil dukung anak dan macam2 lagi. Mmg bagus buku ni. Lagi satu buku yang cerita tentang puasa by dato' ismail kamus.. itu pun best.



aku link ko punya blog...

kakLuna said...

akak penah baca email nih..dan memang tak suka bila terdengar hp berbunyik time solat kat masjid. mmg org mcm ni amik mudah dan takde tgjwb lgsg masa nak meghadap Allah.

lindosh said...

eeeeeeeiiiii rampingnya diaaaaaaaaaa

bLuekkkkkkkk :P

Masy said...

debik,
woo siap jmpe bukunye lg gud gud
ok silekan.. aku masukkan link ko nanti jugek :)

kak luna,
heheh mcm ala2 x reti bahse gitu. bayangkan tgh solat tetibe dgr ringtone lagu dangdut? adeh..rosak~

lindosh,
*check pinggang sendirik* haaa.. ramping kan?kan? hahahha

RaFFLeSiA MeRaH said...

rampingnyer, cam kerengga tgh diet, muehehehe....baik2 nanti putus pinggang tuuu...dah penah dpt e-mail cenggitu....kalo dah bwk hp tu off kan jer laa, x payah ler nak dengor hp bunyi time solat....

Masy said...

kak RM,
yaaa .. tau takpe ;)

Deanz said...

Salam Masy,
itu jer ke pelajaran kelas tadika hari ni ustazah? saya terima tanpa sebarang bantahan...Sekian.

Masy said...

salam deanz,
ye encik housing consultant :p sekian.

Purpleheart said...

Piat aje telinga, cenggitu pun tak leh pikir.

chot said...

aku pernah dpt artikel ni..tapi belum pasti kita bole buat mcm tu ke tidak jika hp berbunyi...kena tanya yg lebih arif lagi..Wallahuaklam..

orang biasa said...

ya nasihat yg baik. bunyi hs ketika solat betul2 melarikan fokus. takut2 imam terkejut n terlupa bacaan..

azzam bellamy said...

amboih..parah le mcm ni..kang solat ingat kt pinggang ramping..uhuk! trsedak kawan ni..heh!

Noushy Syah said...

yang besh tu bunyi mobile dtg dari poket imam..ahaksss apa kes?? Lagu Hindustan lagi muahahhaha...

faisal said...

kak, org penah marah org tua yg hpnye asyik bunyi je time solat...tak de org len nak tegur dia..huh...

Masy said...

purpleheart,
kene soh org seblah le piatkan tinger, klu sy piatkan kang batal lak air semayang hehe

chot,
aku rasa boleh, sbb klu ko ingat, kite dibolehkan utk bergerak ke depan/sisi utk rapatkan saf (dan pergerakan tu berulang-ulang), so aku rasa x salah utk offkan hp masa solat. lebih mengganggu jemaah klu dibiarkan - ini pendapat aku la..

orangbiasa,
takut imam pastu menyanyi2 dlm hati lak hehe

azzam bellamy,
amboiii.. klu pinggang sendiri takpelah kot hahahah

noushy,
klu imam yg wat gitu, haiii entahlah :D patut imam kene jadik contoh, ye tak? ;)

Masy said...

acai,
hehehe mmg kene berani tegurlah acai, ok la tu acai tegur ;)