Friday, March 23, 2007

Suka dan Tidak

ko saje wat lawak ke ape ni??


Antara perkara yang paling aku tak suka dalam dunia ni adalah menunggu. Menunggu orang. Lama pulak tu. Untuk orang yang ala-ala punctual ni, setengah jam menunggu pun boleh memanaskan hati.

Memikirkan yang sebenarnya untuk datang awal itu bukanlah satu kesulitan yang maha besar, lagilah membuatkan hidung aku mengembang 2 mm menahan amarah. Boleh tak pikir ape yang aku boleh buat dalam masa setengah jam tu? Macam-macam tau!

Kalau aku boleh datang awal, apa alasan mereka itu untuk datang lambat? Jarak kita ke tempat ini lebih kurang je. Ape? Jem? Kamon laaa.. Setakat dalam Shah Alam, apelah sangat. Lambat 5, 10 minit boleh tahan lagi, ini SETENGAH jam. Aku ni suka membesar-besarkan cerita ke?

Tu satu hal.

Ni ape kes lak orang menyamar-nyamar ni? Nak menyamar sangat, jadik le jerangkap samar. Jadik detektif ke hape. Ni ape kes? Meluat betul aku mengenangkan orang cenggini. Konon artis laaa sangat. Puihhhhhhhhhhhhhhhhh..!!~

Tu pun satu hal.

Sape pulak dah memandai-mandai bagi nomo telefon aku kat orang len nih? Bagi tu hal lain, bagi kat orang yang suka menyamar lak tu! Aku terajang kang! Ni ntah yang ke berapa kali dah orang dok menyebarkan nomo telefon aku. Pastu kang nak kata aku bohsia la, suke melayan jantan laa. Ko pehal?? Nak mampos sangat, gi bunuh diri la. Hidup kat dunia ni kalau asik nak menyusahkan orang, baik transformkan diri jadik mayat.

Apsal nak marah-marah ni?

Aku lapar kot. Belum sarapan lagi. Ada sape-sape nak belanja aku makan? Sebab antara perkara yang aku paling suka dalam dunia ni adalah makan free. Ahahahahha..~

28 comments:

lindosh said...

1st!

oi ko tgh marah tu.. sebab lapaq kot. pi sarapan dulu. pasal no tepon tu aku pong bengang.. kalo org pandai2 main pass2.. pastu cakap merapu ngan aku.. arghh giler benganggg

Noushy Syah said...

UIkss..Kak Masy, tatutnyaaa...garang jugak kak Masy ni yea...nape marah2 pagi2 JUmaat ni kak Masy? GRRRRR....cool down, muahhss kat pp, aiyak bau woti canai! ngehh..

Noushy Syah said...

eh eh..me, 2nd and 3rd..ngehh!!

azzam bellamy said...

jangan marah sangat...nt cpat tua! lain le kalau kena demam campak...ahak!

Masy said...

lindosh,
hah lepas sarapan ni terus gembira lak rasanye ahaks!
haaa kan? kan? rasa nk terajang je pundi kencing mereka itu kasik senak! huh~

noushy,
grrrrr sesekali marah, senaman jiwa gitu ahaks! aipp akak makan nasik lemak td.. sedapnye lalala~

azzam bellamy,
x marah sgtlah ;) cube tgk last skali, siap gelak lg :D

ita... said...

errr... tengah marah ek masy.. meh cini, k.ita geget dia... ekekekek

p/s: sbb tue k.ita tak akan menjawab panggilan tepon yg no nya takder dlm simpanan. jadik sesapa yg gatai tangan tepon k.ita, silalah teruskan aktibiti tak berpaedah kamu tue....

bab menyamar lak suruh owng2 tue apply jadik pelakon tambahan jer la masy....

Masy said...

kak ita,
dah kenyang ni suke ati.. x marah dah hihi

ni x call kak, sms jerk. tp ade gak dulu2 main call. x jawab kang, dibuatnye mmber kite - kecik ati laks. huhuh~

wooo menarik idea tu!~ ;)

achik said...

sesi lepas geram ek... nak tumpang sekaki boleh??? hehehe...

Masy said...

achik,
sekaki je? dua kaki laa heheh

INDERA KENCANA said...

Hahahaha... oo tu ka dia?

Tak apa, nanti saya datang Shah Alam, saya blanjer makan. Saya pun dah lama tak pekena ABC salut coklat dan Nasi Goreng Kerabu Seksyen 2. Masa tu tempat lama lagi.. Sekarang ni tah ada lagi ke tak Brother2 tu, tak tau lak saya..

Masy tau?

Masy said...

indera kencana,
oo betul ke ni? hihi. sy pon dah lama x mkn ABC yg meletop itu. nasik goreng kerabu kurang periksa lak, sedap ke? klu free mesti double kesedapannye hehehe

kakLuna said...

kok ngapain marah2 ni nak nabila..kan buk Arini bisa menggembirakan mu...

debikdebuk said...

Asal lapar je, marah...!!!
Asal marah je, lapar...!!! Ko jangan jadi mengong macam pompuan tu sudah... btw...mana bayaran tol? Dgn samy boleh laa...

Anul said...

aku tak suka gak org yg lambat..janji tak tepat..kalu berjnji aku cuba dtg tepat ms..kalu takleh, awal2 cakap

Masy said...

kak luna,
nggak ada apa2 kok bunda.. udah makan, udah kenyang. nggak ada sebab marah2 lagi :)

debik,
asal marah je lapau tu cam x penah jadik lg ahaks. kat sini sume free je :p

anul,
heheh tu pon satu hal. cube ko bayangkan aku kene tunggu org len bukak opis sbb aku takde kunci opis? lambat setengah jam lak tu. aku dtg awl tau huh~

kingbinjai said...

apahal pulak gajah! hahahahaha

kau nak makan free? kau pi kedai mamak, kau mintak nak basuh pinggan pastu dia akan belanja kau makan

Masy said...

kingbinjai,
tu maknenye x free laa.. still sy kene gak keje utk makan :p

chot said...

lain kali pastikan perut kenyang dulu..pasti marah xberani dtg..ehheh mcm ular sawa la..

13may said...

Jom pegi makan:)

darkz05 said...

yo masy! ta diet ker? heh. :P
Rilek jgn mare2... kena berhati-hati la.

For info, Exists akan ada prelude AIM14 pada 13 April. Kalo tgk NTV7 ada sedikit preview dorang hari2. :) Kita tunggu eksperimental muzik baru Exists!

Masy said...

chot,
hehe masalahnye mende yg mendatangkan marah tu yg smpi dulu sblm mkn, nk wat camne hihi

13may,
hah jom jom :p

darkz05,
diet? huhu~
marah x marah sgtlah darkz. ni tgh hati-hati le ni..

wow.. akan dicatat pd reminder nanti ;) thanks!

13may said...

updet plss!!!

hahha...

meera said...

syita,
akak pun slalu dapat call dari 'jantan gedik' yg tak dikenali, sbb apa akak kata gedik... tepon akak tergelak-gelak... mintak mahapla org camni mmg akak terus putuskan talian... kalo dia tepon lagi akak biarkan boleh akak layan lagu pawana...

ngan pompuan gedik, gelinjit dan geletis pun akak dah meluat inikan pulak kalo jantan yg gedik, gelinjit dan geletis... arrrgghhhh tolonglah!

mesti org kata akak garang sbb kalo no yg akak tak dikenali tepon akak, mmg suara akak garang giler! so awas!

Masy said...

13may,
eleehh dia tu pon br apdet lepas seminggu ade ati nk saond2 org wakakakaa

kak maya,
kes ni dah jadik kompius dah ni huh~
org lak camni.. sblm borak jauh, tanye dulu sape. takmo cakap kalu, sila borak dgn dinding hihi

happyirfa said...

'AS SOBRU MINAL IMAN'
dlm basa melayu
'sabar itu sebahagian dr iman'
he he

Masy said...

kak irfa,
hehe dah abis dah heheh
tgh sabau le ni huhu~

RaFFLeSiA MeRaH said...

huhuhuhu...aku pun cukerrr gak mkn free...

Masy said...

kak RM,
sape yg x suke x tau laa kan ;)