Thursday, March 01, 2007

What Women Want?

~only on 8tv~


Layan tak program ni? Best jugek, better laa daripada program Mencari Cinta yang mengarut dulu hoho. Boleh layan sebab takde aksi perebutan pompuan yang akhirnya bukan ko kawen pon dengan dia. It's all about understanding, and learning what women REALLY want from you guys. Tapi aku tak sure laa, aku suka lelaki pandai menari ke tak ahahahaa.

Malam ni adalah finale episode, and the battle are between Hafiz and Charles. Two guys from two different country. Eh pehal aku spiking nih?


Hafiz ;)


Budak model dari Kedah. Naluri perempuanku (aku... adalah perempuan : ikut rentak lagu Samsons) mengatakan peluang Hafiz untuk menang adalah cerah, secerah mentari di utara zaufan. Berdasarkan last week challenge, 80% peluang dia nak menang ado tuh. Masalahnya Hafiz ni mat tacing - kalau dia rasa nak nanges memang tak ragu-ragu dia nanges. Comel lak tu, rasa nak popok je dia hihi. On one side, nampak macam dia ni emosi. But on the other side, ia menunjukkan yang dak Hafiz ni honest. Lagi satu kelemahan dia, dia tokleh buat task yang melibatkan aksi bergasak sesama diorang sebab dia memang sayangkan kekawan dia (eh apsal bunyik cam len macam je ni? huhu). Dia rela kalah daripada bergasak men paintball. Korang tengok masa task lawan boxing? Perghhh.. tension gilor muka dia, padahal bukan tokleh menang. Uikss.. tacing betol mat ni. Tapi ok laa.. sape jadik bini dia kompem tak kenal ape itu sepak terajang dan penumbuk sulung.


Charles :)


Mat saleh yang datang merantau dari Perancis. Sweet mat ni. Aku paling sonok bila dengar dia cuba cakap Melayu. Ahahahaha. His accent was sooooooooooooooooooooo funny tapi tetap sweet gak. Dia ni sporting, lawak pun spontan. Ade ke dia namakan kucing dia 'GATAL'?? Kelemahan mat Charles ni tetibe je terserlah masa last week task. Tetiba jadik pendiam, pehtu ala-ala tak reti nak mulakan perbualan <-- kalau aku jadik pompuan tu aku dah blah dah, sibbaik ensem ye Daphne? hihi. Kekadang skema aku tengok dia ni. Chances untuk menang, tokleh nak cakap. Based on his performance in past few weeks, boleh jadi dia leh beat Hafiz. Huhu. Aku rasa mat ni kalau jadik model, mau laaa Hans Isaac pencen free je.

Malam ni finale woit! Aku nak Hafiz gak menang. Charles, jangan sedih tau kalau kalah. Takpe you ensem pe, tunggu je nanti Datok' Yusof Haslam amek you berlakon cite Gerakhas ok! Tapi kalau you menang, jangan lupakan i tau! *kenyit mata tanda caring*


# What Women Want, pukul 10.30 malam di 8TV.

21 comments:

achik said...

uish dah final episod dah?? saya tak tau pun kewujudan siri ni... nampak sgt dah lama x layan 8tv...

ish lemah tul ngan lelaki cengeng... x rock tul!! haha

Anonymous said...

hehheheh
ko tgk kah citer nie..
aku x bape tgk aku bace2 je...
dedua jambu..
tp kalu charles divote oleh pompuan2 modern dia leh menang.. dia nye kedudukan & background pun strong.. tp dlm citer apekah tuh.. mad salleh yg dtg sii sume scrap yg dibuang dr sane.. huhuhu.. kelakau2..
tp sebab kdg2 org pun memasukkan emosi dlm pilihan dia..so.. mane2 je leh menang.. nape aku komen mende nie ek?
aku biase je.. xde ape2 feel.. huhuhu.. tp leh agks layan.. mlm ni ek?? huhuhuh

Masy said...

achik,
dia bkn cengeng la.. dia berjiwa sensitif ahaks

anji,
akhirnye vote via sms ke? aku x pasan lak huhu. mintak2 jgn le sms, leceh arrr
layan layan malam ni last, pasni tokleh tgk hafiz lg

13may said...

hahha....best sgt ker citer nih???
sama ngan achik....taktau pun kewujudan rancangan nih:D

Masy said...

13may,
ni bkn cite la.. ni reality program hoho
sy tgk pon masa dah separuh jln.. klu x, mmg x ikut pun :)

RaFFLeSiA MeRaH said...

hohohoh...sorg lagi angkat tgn pasal x penah tgk siri ni kat tv8, sbbnye cuma satu, tv8 kat umah teruk sgt lerr, kena sabar jer nak cari stesen dia, rasa berpeluh satu badan nak bagi gambar elok...tapi oleh kerna dah gtahu final episod, cam teringin gak nak tgk rupa si hafiz ngan charles tu...tunggu ler kot mata leh tahan kul 10.30 mlm ni...risau lak tgk ko ni masy, silap2 mlm ni kalo si hafiz tu menang, ko gi peluk tv kat umah ko tu pulak, haru tullll....

Masy said...

kak RM,
ramai x tau sbb tayangannye lewat. tp sejak da tertengok, terus tgk hehe.
heheh bukan kata peluk tv je kak, mau laa lumpat sambel jerit2 ala2 pom pom girl hihihihi. x kisah laa sape2 menang, both of them deserves to be in the final ;) yeahuuuuu!~

Anonymous said...

bukan vote guna sms laaa.. vote gune ape2 je.. cam ko yang suke angkat tangan bila cikgu kate "sape nak g rombongan" hahahah!!huhuhuuhuhu!!

kakLuna said...

pd akak rancangan ni agak busan...ntah x suke..sbb dh jumpa lelaki yg tau 'what i want' kot? hehe

me,myself n all around da world said...

huh..what women want?? act women dun know what they want...they want but uh,definetely it doesnt happend..trust me.not more less,it juz therapeutic. especially to who wanna find the perfectionist. the unticipation of the feeling always ambiguous...

eh i speak inggelish la...huhu,=P

Masy said...

anji,
ceeehh :D

kak luna,
saje suke2 tgk.. hehe

shah,
wahwahwah speaking nampak ;)

RaFFLeSiA MeRaH said...

uiiiiiiiiiiiiii....nampak gaya x tertengok ler siri final mlm tadi, kul 9.30 pun mata dah luyu, rasa2 nak tunggu satu jam lagi, mahu si apiz tu tgk akak lak tgh wat peta sri langka kat depan tv tuhhh, muehehehehe....so, sape menang ha?

Masy said...

kak RM,
like i said..
the winner is...........

HAFIZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ~ yeahoooooo

happyirfa said...

apesal aku tak pernah tengok citer nih? oo baru tahu sbb aku x pernah tengok 8tv..kak kah gelak utk diri sendiri..lain kali aku layan.....

Masy said...

happyirfa,
laaaaa saboo jelah akak ni wakakakakkaa

ita... said...

masy... k.ita ada nengok gak, but, rupa jer kacak, tapi takder sesi soal jwb ugama, kalau setakat, nak nengok sapa yg gagah, yg pandai masak, yg romantik, tak payah laaa..... baik nengok sin chan jer... ekekekek

kurzz said...

muahahah.....klako tul komen si ita nih...sabo jer la...=D

tedungS said...

hafiz tu nampak cam lembuttt je tu, aww

chii said...

yeszaaaaaaaaaa..hafiz is da winner..mmg dia layak menang pun kan..da la baik ati sumer..dia sgt kawaii okeh ..lgik² bila dia senyum

lindosh said...

oik sapa menang? aku terlepas tgk laaa

Masy said...

kak ita,
huahaha.. klu wat soal jawab agama, berapa kerat je yg leh join sessi tu sbb ramai yg non-muslim masuk rancangan ni kan.. hehe.. takpe, nanti org tanyekan je :D

kurzz,
:)

tedungs,
bkn lembut aww tu la.. dia gentleman tau! :)

chii,
ahahah. tp hafiz tokleh senyum nampak gigi. ntahlah nape gigi dia kurang indah laa..hihi

lindosh,
HAFIZ!