Monday, April 30, 2007

Fasten Your Seatbelt Please!

pelajaran pertama hari ni: cara paling mudah mengelakkan henbek kene ragut dalam kete

Sejak akhir-akhir ni, aku asik mimpi mende-mende yang mengarut je. Walaupun mak aku penah cakap, kalau mimpi nampak air tu petanda baik, tapi kalau air tu kotor, melemaskan aku lak tu – baik ke petanda tu? Huhu. Dah banyak kali mimpi ditenggelami air laut. Huhu lemas lemas.

Aku ni memang sadis sket bab mimpi. Bukanlah nak percaya sangat, tapi kekadang memang mimpi ni petanda. Korang percaya tak? Yang tak percaya maybe sebab tak pernah jadik kot. Aku pernah, ala-ala Deja Vodoo Spell opppss Deja Vu heh. Deja Vu ye bukan Hajah Deja Moss.

Semalam lagi haru. Ape kes lak aku mimpi Siti dengan Dato’ K? Kekonon Siti tu cam best friend aku laa. Hek eleh.. kasik le Heath Ledger ke, Fahrin ke, Will Smith le, lalu gak aku nak layan. Huh.

****

Demi mengendurkan urat-urat stress yang berselirat dalam klotak aku di samping memperabihkan duit yang tak berapa nak banyak, maka aku dan kekawan skulahku yang empat kerat itu akan menerbangkan diri kami ke Langkawi ari Jumaat ni. Ye..... sonok kan? Kan? Kalau ada orang bagi duit belanje lagi sonok rasanya huehehehe.

Barang paling mengarut yang orang pesan kat aku soh beli kat sane adalah.. rokok Gudang Haram. Ade ke patot aku yang supan santon, menantu idaman makcik-makcik disuruh membeli entiti tersebot? Patot ke? Patot ke? Jadik aku telah merejek pesanan tersebut tanpa segan silu dan kompromi. Harap maap, sile cube lagi.

jangan cobak-cobak nak mesan mende merepek2 ni taw


Aku kat sana sampai Ahad. Isninnye cuti, saje nak rileks sket, ilangkan mood holiday baru leh masuk keje. So pipel... please... please...... pleaaaaaaaaaaseeeee.........

..


..


..


..


.. don’t miss me, keh? ;) hehehhe~

tapik kalau miss jugek, call jelah baby lalalalala~


29 comments:

RaFFLeSiA MeRaH said...

1st...tuan punyer blog nak bercuti ke langkawi ropernyerrr...hehehehe, slmt bercuti la yerkkk...tapi nak gelak kecik baca mimpi kan dato k ngan siti nurhalija tuuu...tah2 tu tanda cik masy ni nak dpt somi cam dato k gak kot...muehehehe...kalo betul memang tuah badan ler tuhhh....jeles i tauuuu...kekekeke...

Masy said...

kak RM,
hehe ye slamat slamat :)
aisehh.. klu muka x mcm datok K mayb akan dipertimbangkan hehe. tp klu bole takmo ah, len laa klu anak datok ke, sudi le jugek hihii~

tintaHati said...

saya jarang bermimpi tapi saya selalu berimaginasi dan kebetulan ia bertukar menjadi realiti...

p/s:tinta menumpang lalu di sini...

Masy said...

tintahati,
sy slalu berimaginasi dan bermimpi, tp jarang yg menjadi realiti :) sian kan.. hehe

sila sila~

chot said...

bagus gak tips beg tgn takut diragut tu..

TedungS said...

langkawi yek? kirim... salam!

anak_abah said...

nk ekot!!!
nk cakelat!!

Orang Biasa said...

lor dah terbang, tak sempat kirem...

hmmm biase ko mimpi air, pehtu tilam empuk tu basah tak? ;P

faridfadhly said...

pegi langkawi

kirim teh ais satu

debikdebuk said...

Aku mimpi dipatuk ular laaa...

Masy said...

chot,
klu bagus leh bgtau kat org len ;)

tedungs,
kat sape? pakcik jual gamat?

anak_abah,
hah ikot le.. seat byk kosong lg hehe

orang biasa,
jumaat le br pegi.
wehh.. ingat ni mimpi basah ka? :p

faridfadhly,
amboi.. ngalahkan kat umah takde teh ais :D

debikdebuk,
org dah kawen mimpi kene patuk ular ek? mebi maksudnye umah ko semak samon tahap hutan kot..

ILA said...

wahhhhh..nak itut gi Langkawi!!!
plan kami asyik tak m'jadi jerkkk..nak sampai sna...huhukkk:P
order minyak gamat wokey!!!:p

Masy said...

kak ila,
jom jom~ ni pon plan dah lama ni hehe
minyak gamat je, gamatnye takmo ke? ;)

azzam bellamy said...

HAI..SAYA ZUL KAPAN.

AZZAM KIRIM SALAM.

Masy said...

hi zul kapan,
salam dijawab dgn lafaz waalaikumsalam :)
mekasih ye..~

achik said...

wah syoknya cuti2 m'sia... nak suh 'kirimkan diri saya ke langkawi tu'.. hehe ;p

Masy said...

achik,
ooo kojo sonang yo tuh.. gi balotkan diri mengikut spesifikasi pos mesia, meh akak poskan hihi~

minnie said...

Masy,
uwaaa!!! G cuti tak ajak pun... Nak ikut!!!

Deanz said...

Salam...

jgn lupa tulis nama atas batu di perigi mahsuri... (yang paling atas tuh nama aku, jangan padam ..ok)

kalau nampak sirip jerung cepat naik atas darat .. :D

Masy said...

minnie,
hehe ni persidangan tertutup, mane leh ajak sume org hehe. tp klu mo ikut, jomlah.

jom jom!~

Masy said...

salam deanz,
cukup2lah tulis nama atas batu, sian batu tu.
tunggu batu nesan jelah klu nk sgt tulis nama atas batu hehehe

:p

13may said...

aiseh!!!! tak sempat nak kirim barang plak....hehhe;)

Kak Lady said...

Mas ni mesti masy dah sampai langkawi...macam kata 13may...tak sempat nak kirim barang pulak...heehe...

Enjoy yourself masy....

Selalunya orang kata bermimpi air tu rezeki...kak lady selalu mimpi....

Sunan_Jati said...

pic sapa tuh?

Purpleheart said...

Tersedak jap, oh sebut nama abangku rupanya.. Fahrin.

Selamat membeli belah..

meera said...

coti2 mesia ek...

happyirfa said...

hai baby ops bayi..
tgh bercuti sakan no..selamt bercuti..aku nak kirim coklat buleh?

azzam bellamy said...

ooo..ko gi langkawi tak ajak aku pun. sedih aku, beb..di tinggalkan keseorangan. uhuhuh!

Masy said...

13may,
hehehe

kak lady,
enjoy abes neh hehe

ermm..harap2 gitulah kan :)

sunan_jati,
sape? daku laa.. sape lagi

kak PH,
selamatttt~

kak maya,
iya donk ;)

kak irfa,
pesanan sudah ditutup dan tidak relevan lg hehehe

azzam bellamy,
hehe ko asek takde je.. kang aku ajak zul kapan tu kang ko tensen lak ihihi~