Friday, April 27, 2007

Wat hepen tu mi?

baby nak demam ni uppa... huhu~



Rasanya dalam tahun ni, ntah berapa kali aku rasa nak demam tapi tak demam-demam jugek. Perasaan ini amatlah tensen sekalik. Amat!

Ari Selasa aritu pon dah rasa cam nak demam, tapi ku menggagahi juwa diriku yang gagah-gagah buah ni untuk terus menyelesaikan misi yang tertunggak. Dan sampai arinie, itu batuk.. itu selsema masih ada lekat dalam ini badan. Manyak tak syiok.

Semalam lagi laa plak. Asik *terberi-beri ciken je. Nak dekat seploh kali jugek. Kurus le kejap perot aku semalam hehe.

Mak soh minom Campur Seratus (100 Plus). Nantilah karang aku beli - kalau ingatlah. Tahap keterlupaan aku semakin menjadik-jadik skang ni. Sibbaik tak lupe lagi nak semayang ke, makan ke.. huhu..

Arinie ada banyak mende nak diselesaikan. Adeh.... ntah sempat ke tak aku nak berkejau ke sana ke sini lari-lari kecil.

****

Baru-baru ni, ada orang kata aku ego. Tak sangka betul. Dan dia berpendapat bahawa sesungguhnya aku telah menemui seseorang yang boleh menangani ego aku (bukan tangankan aku ye). Cuma sayangnya.. ermmm..............

Errrrmmmmm............ dan errrmmmm lagik....


*beri-beri ciken = proses penyahtinjaan

20 comments:

azzam bellamy said...

tu la tu..

1.kdg2 kita rasa nk demam..tp tk demam2 jgk.
2.kdg2 kita rasa nk makan..tp tk mkn2 jgk.
3.kdg2 kita rasa nk joging..tp tk joging2 jgk.
4.kdg2 kita rasa nk sayang kt seseorang..tp tk tersayang2 jgk kt org tu..

aku still okezzz...

Masy said...

azzam bellamy,
tu laa..
tp bab nomo pat tu aku nk betulkan sket..
4. kdg2 kita rasa nk syg kt seseorang.. tp takleh nk syg sbb takdirnya begitu hukhuk

ko ok? aku camne lak? huhu~

Anonymous said...

xper....
sakit tuh peebus dosa..? (betulkan)
so.. selalu sakit.. suci lah nko dari dose... okeh laa..... org x selalu sakit org yg rugi laa...

meera said...

akak pun sama ni batuk2 sampai sakit dada... tak tahan sejuk...

EGO??? apa tu? permainan lego tu ek??? permainan lego tu apa lak ha??? hehehe

wei ko kata nak sms, so tak jadi la ek nak join msjbox gath tu? kalo nak boleh lagi rasanya sbb shai buking 30 org, so ada kosong lagi ni... jom arrr

Masy said...

anji,
byk dose kot haku ni.. tu pasal asek saket je semedang hukhuk

kak maya,
mcm x dpt nk join je.. rasa x best betul ni... kang xde mood lak klu gi bile demam hukhuk
mebi next time (huwaaaaaaaaaaaaaa!!)

achik said...

kita sama species la kak masy.. asik rasa nak demam je.. tp saya dah lama gak x demam cam dulu2..

minggu ni hari2 tido x bukak kipas pastu selubung selimut tebal.. tp bangun sihat cam biasa je.. demam mlm gamaknya.. huhuhu

semoga cepat sembuh ek.. :)

Masy said...

achik,
kite adalah sama spesis klu achik pun manusia cam akak hehehe

akak tido cam biase je, kipas pasang, stokin pakai tp tido rasa x selesa huhuhu

hope achik pun cepat sembuh keh! ;)

INDERA KENCANA said...

Hah..??
Beri-beri ciken..??
Apa tu??

debikdebuk said...

Huh...demam angau!!!

Masy said...

indera kencana,
cuba baca sampai habis.. anda akan tahu jawapannya ;)

debik,
angau laaa sangat :p

Deanz said...

Salam..

apa kaitan antara ego, demam, baby dan entri ini (?)

kakLuna said...

ehmmmm...ehmmmmmm.ehmmmm
test mikrofon kejap

kak Lin said...

akak lak.. kalau rasa nak demam sket je... terus amik peluang g klinik...

jgnala tahan demam Masy... keluarkan.. keluarkan... hehehe.. dah macam cikgu vokal pulak akak ni.. :)

faisal said...

ahahaa, nak tergelak minuman campur seratus...:P nak guna perkataan nih la kak..kekee

TedungS said...

tu demam kus kus tu, baik ko kawin cepat kalau tk nnt ko terus lupa ingatan

kurekure said...

saye dah balek kak,bile nak blanje saye?hehehehe

azzam bellamy said...

salam..morning..dah hapdet..dah hapdet..

Masy said...

salam deanz,
kaitannya ye..
entry ini ditaip oleh baby ego yg demam (egokah?)

kak luna,
jaga2 kang kuar kahak lak :p

kak lin,
isk mane de tahan kak.. dah dia yg tamo kuar camne huhu~

acai,
hee.. gunalah, tp jgn lupe byr royalti kat akak okeh!~ ;)

tedungs,
kawen? lalalalala

kurekure,
aikk balik dah budak ni. kene belanje ke huehehehe

azzam bellamy,
sabau sabau.. tgh mikir ni.. hehe

ILA said...

sila mamam vitamin C:)
salam kenal!!!

Masy said...

ila,
slalu terlupa psl vitamin C tu. btw thanks, me dah sihat tinggal batuk kokol cket je :)
salam kenal gak!~