Monday, May 28, 2007

Menayang Betis Sekitar KL

p/s: khinzir ittew tiada kaitan dengan aku, begitu juga dengan tuannya. sekian.


Dah lama aku tak naek motor. Maksud aku, menunggang. Eh? Kalau duduk je kat belakang tu, bonceng ek? Hah. Membonceng motor. Rasanya last aku naek motor - bonceng - errr... bile ek? Kene tanya Peah. Bile ek Peah? Lupe dah.

Tadi merasa laa naek motor kat KL. Alangkah trajiknye membonceng motor sambil pakai baju kurung daripada material kain sari. Nak ensot sambil duduk tu pon tak berani, kang koyak lak kain aku ni kang. Dan free-free jelah mamat-mamat KL dapat tengok betisku yang bernilai RM1.5 juta tuh. Huhuhuh~ Kalau tau nak naek motor, baek aku pakai suar je tadi. HUHUH~

Kalau diikutkan, aku suka naik motor. Masalahnye aku tak reti nak bawak sendirik. Haha. Ramai orang tak caya aku tak reti bawak motor. Ayat penghinaan seperti muka je ganas, tapi tak reti bawak motor sudah biasa aku dengar huks. Aku ganas ke? Sikit punya ayu ni, ganas mendenye :p

Masa aku sekolah dulu, memang aku mengidam sungguh nak belajar bawak motor. Siap berangan nak bawak TZM bila masuk U nanti *pakai full-face, glove, spek itam, jaket kulit.. oh yeaaahh*. Giler tinggi angan-angan gua. Tapi masa tu jugak, takde sape yang sudi nak ajar aku bawak motor. Abang-abang aku sorang pun tak sudi, takmo aku jadik tomboy la tu (ape kes?). Bapak aku pun bolayan. Tak paham betul aku!

Dan ditakdirkan abang angkat aku meninggal tahun 1997 sebab eksiden motor. Huhu. Sejak hari tu terus ilang selera aku nak belajar bawak motor. Biasalah aku, bila dah aku kata takmo samting, memang takde sape boleh paksa aku. Lepas SPM, abah suruh gak aku belajar bawak motor - sorry daddy, mebi nextime. Hahah. Sampaikan abah mintak tolong Kapai, soh pujuk aku belajar bawak motor tapi tak berjaya gak. Hoh ketegaq tahap gaban.

Tu lah dia. Sampai skang pun tak reti bawak motor. Tapi takat sorong je boleh kot. Anak buah aku yang pompuan tu pon terer bawak motor sana sini, aku gak yang tak reti.


busu, nape busu takmo belajar bawak motor?
maleh aku, nanti nenek ko asek soh busu gi kedai je hahah
hek eleh....~

26 comments:

ND said...

Kalo pasni kita jumpa, sy akan bwk gergaji..nak potong betis awk sepasang..dpt la RM3 juta...hhohoho..

Takmo la ajar awk naik motor...nnt kalo pape jadi, sy yg salah..huhu..

Masy said...

ND,
laaa cacat lak sy nanti, awk nk tanggung sy smpi mati ke? :p

wooo apsal lak salah? cite sket~ sy ni pemandu berhemah tau huhu

happyirfa said...

masy..
perfurm Britney - Curios xde.
sbb ini limited x byk pilihan,tp Britney Spears Fantasy EDP spray 50ml rm95.aku suggest yg ni best Lancome Hypnose EDT 50 ml rm129.

Masy said...

kak irfa,
waaaaa best ke? rm129 huhuhuu. nanti akan dipikirkan.

psssttt.. xde sape2 ke nk kasik aku perfurm nih? watlaa seprais utk aku, email kak irfa pastu pos kat aku. best x idea ni? huahahhhahh~

Purpleheart said...

Pun sama tak reti bawak motor, tapi alhamdulillah, kete pandai.

kakLuna said...

tu dia...

akak pun pandai bonceng je
hmm..kete pun tak reti lagi..

masy...idung bab* tu sungguh la besar..buleh buat keropok idung..ha ha

Masy said...

kak PH,
hehe x kisahlah kan, janji ado ;)

kak luna,
kire pandai le jugek - pandai bonceng.
hahaha keropok idong yg haram nih. khas utk pasaran luar je :D nk join ke?

meera said...

jom merempit... dah lama tak tunggang motor ni... dulu jaguh kg.. tapi slalu makan asap... muahaha...

*mau taknyer merempit ngan budak lelaki, kompem la makan asap je kan

achik said...

goliden tgk gambar ittew..

err saya dah berkecimpung dlm arena merempit sejak umur 11thn kot.. suh je buat aksi apa.. stakat aksi superman tu, komfem x reti.. hehehe ;p

w/p saya terer merempit, saya agak gayat nak membonceng.. huhu

Masy said...

kak maya,
waaa mkn asap, kawan jin ni muehehehe

achik,
geli ke? comel pe hiks tp sian kat babi yg bawah skalik tu :)

akak terer bonceng je, tu kepakaran sejak azali :D

Noushy Syah said...

Tomeynya the piglets itu! hahhaha..mesti kak Masy snap gambar tu dari belakang tu kan? ngehh...how's the smell?hahhahha..

ontahsapo said...

kat tesco ada motor, masukkan token pastu naik la....

bang_gugar said...

salam,

hhmmm..

rugi tak merasa bawak motor..

pprereeennngggggg!!...

(",)

azzam bellamy said...

hehe..uhuh..

faisal said...

waaa, ngerinye gambo babi tu kak...hehehee...akk nak naik TZM??!!ahahahaha..

arianna adrizal said...

muahahahaa!! tak pandai bwk moto.. muahhahahaaa.... sy pun ;p

kak lin said...

besnya naik moto... kalau bawak laju2.. bonceng kat blakang nak bukak mata pun susah wooo... tapi kalau hujan masalah negara tu..

jom naik moto jom!!!.. Masy bawak, akak pun fail nak bawak moto ni.. reti naik je... hehehhe..

Masy said...

kak lin,
aiyaaakk camne nk bawak akak, org pon reti tumpang kat blkg je hehe~

chot said...

aku pernah bercita2 nak beli superbike...tapi sorang demi sorang member eksiden teruk pasal moto..membuatkan aku lupakan impian yg sedia ada itu..

13may said...

jom arrr....aku bawak hang naik moto;)

Masy said...

anne,
ceh gelak2 ingatkan terer upenye same je :p muehehhe

chot,
laa rugilah camtu. dorang je eksiden, ko lom eksiden lg kan? eh? salah, ko tak eksiden kan? eh? aku salah ckp lg ek? huhu~

13may,
klu motobot aku sudi laa naek dgn hang :D

Masy said...

(apsal laa arinie aku cam mamai je? huhu)

noushy,
hahaha tu amek kat email le noushy. the smell? better ask acai ler hihih~

ontahsapo,
mcm laa muat seat tu utk aku :D

bang_gugar,
rugi ek? lalalalalala~

azzam bellamy,
huhuh :p

acai,
ngeri ke? ingatkan dah biasa :D
apsal apsal gelak :p akak penah naik laa, tp masa rumaja dulu tingin nk bawak sndirik hehe

Ungku Nor said...

nanti akak buat entri pasal 'Besikal & Me' pulak.
Tunggu eh?
hehe

Masy said...

kak ungku,
dok nunggu ler ni :)

Anul said...

naik moto = jimat
naik moto = cepat smpi (area kl)
naik moto = cilok, non-jem
naik moto = bahaya
naik moto = tiada protection
naik moto = basah bila ujan
naik moto = takde keta

huwa huwa huwa!!

Masy said...

anul,
naik motor = best
tp klu dok je kat blkg lagi best huahahahahahah~

boleh pe ade motor + ade kete skalik :)