Friday, June 08, 2007

bunga² kesayangan hamba~

perfect gift!~

Aku kena tag dengan Kak Sue Pepel dan Kak Luna. Hehe. Senang je tag dia - bagitau apa nama bunga kegemaran baby.




Dunia!!!!





Aku SANGAT SUKA bunga lily. Sangat-sangat. Amat-amat *sambil wat muka serius - membayangkan betapa sukanya aku kat bunga ni*. Satu lagi bunga itu namanya Calla White (thanks Anji tolong aku carikan nama bunga ni). Pastu baru aku tau yang dorang ni satu keluarga. Kiranya sama-sama kaum lily cuma baka lain-lain (betul ke aku cakap ni?).



Meh laaa aku tunjuk.





ni namanye Spider Lily, bukan Spiderman



inilah dia Calla White pojaan hatikoo



Tiger Lily khas untuk Tiger Wood



.. dan lilies ini untuk baby okeh~


Berdasarkan apa yang aku baca baru ni, penggemar bunga²an ni mengklasifikasikan bunga kegemawan aku ni sebagai 'HIGH-MAINTENANCE BEAUTIES'. Ehek~ Bunga tu laa.. bukan aku.


So..
Anne, Azzam, Bang_Gugar dan jugek Kak Maya, please stand up. Sila jawab tag ni eh!~ ;)


[edited] kak luna senornye tanye ape lagu kanak-kanak kegemaran aku, bukan bunga ni.. hehe apedaa aku. kak, jawapannye ialah..err.. ntah ler, saya suka sume lagu, tak memilih aarr saya ni hehe]


23 comments:

bang_gugar said...

salam,

haaaa?...

mcm tulis bang_gugar je tu..

betul ke bang_gugar yg kena Tag jugak..

waa waa waa

(",)

bang_gugar said...

bunga apa ye yg menjadi kesukaan hati..

tolong!..

tak jumpa lagi bunga apa..

azzam bellamy said...

haaaaaaaa....?

ko tanya aku ke, masy?

aku suka...TAMAN BUNGA!

Masy said...

salam bang_gugar,
heheh mana sy tau awk suke bunga apa.. *bunga api, bole ke?*

azzam bellamy,
yeee ko lee :p
taman bunga bukanlah spesis bunga ye. sile cuba lagi ;p

Sastri said...

suka calla lily tu tapi lebih suka yang dalam vase tu (gambar yg terakhir)... cantik sungguh... :D

TedungS said...

bukan bunga taik ayam peberet ko ke?

Masy said...

sastri,
woo itu lily.. lily biase je kot.. hehe

tedungs,
aik... ko salah org ni :p

bang_gugar said...

salam,

cik masy..

lain n3 saya jawab tag boleh tak?..
sebab sekarang tengah mencari bunga apa yg disukai. padahal tak pernah ada pun bunga yg disukai.

hehehehe

boleh kan?..

(",)

Masy said...

salam bang_gugar,
haaaa gugaaar.. heheh oklaaaa kelonggaran sket :) tp cari cpt2 ye :D

bang_gugar said...

salam,

orait..

(",)

Noushy Syah said...

Kalau suka munga kertas bole tak? ngehhh...

Kak Masy tau tak lagu 'humpty dumpty' sat on the wall tuh? hehhehe..

faisal said...

bunga lily tu camne kak..?huhu..mcm nama kak lily je..

minnie said...

Masy,
Nape semua gambo bunga yang masy letak tu tak keluar???

arianna adrizal said...

hu,
org kena jwp gak ke?? err.. jwb kat umah leh tak.. ;P

Anul said...

saya tidak nmpk pn gamba bunga itu..mmg sume bunga itu berupa kotak segiempat berpangkah merah?wahaahaha..

Lagu yg anda suka masa kanak2?Uiii..aku minat lagu "ais kacang"

13may said...

nah bunga sekuntum untuk hang....

nak byk2...pi beli sendiri:p

kakLuna said...

tu la masy..kene tulah dgn akak ler tu..x jwb lg tag akak...haa..kan pic bunge dh ilang...:P

achik said...

a'ah la.. x kuar pun gambar bunganya.. nyorok la tu.. ;p


ps: bapak panjang tul word verification ni.. huhu

bang_gugar said...

salam,

siap dah..

(",)

meera said...

syita dari mggu lepas akak tak dpt nengok gmbr2 bunga ko tu tau...

eh ko tag akak ek....

akak ni bukan minah bunga la...

kalo minat tu minat gitu2 je...

ada ke takde bunga tu sama je akak rasa...

nak citer pun cam takde yg istimewa je rasanya hehehehe...

tapi bunga pilihan akak ialah bunga ros biru (ada ke ek?) cam klise je kan... huhuhuhu

Masy said...

noushy,
ape2 jelah asalkan suka :)

acai,
bunga lily tu.. ala.. gi la search kat tenet ek ;)

minnie,
ntah le aku pong x tau. aritu ok je

anne,
tak bole :P

anul,
x tau nape xleh view :(

13may,
mekasih muah!~ :p

kak luna,
kan dah jwb tuh huhuhuh

achik,
dunno y~

salam bang_gugar,
thanks~

kak maya,
ade pe bunga ros biru. tp nampak x ori je.. hehe~

ari said...

Hope you enjoy the Lilies...

Masy said...

ari,
thanks a lot :)