Thursday, June 28, 2007

Iklan


Semalam..

Pintu office dibuka, dan terjengullah seken bos aku di muka pintu. Seperti biasa, dia..

Assalamualaikum...

Waalaikumsalam. Aku senyum.









Sweetheart?

ceh~

Ye saya?


Hahahahaha seken bos aku gelak besar. Dia ingat dia je boleh kenakan aku. Nak sangat iklan, layankan je.



Hari ni.


Pintu office dibuka, dan terjengullah seken bos aku di muka pintu, untuk kesekian kalinya. Aku pandang dia, dia pandang aku. Senyum.


Ok ok.. Assalamualaikum..

Waalaikumsalam. Sama-sama tersenyum menahan gelak.

Encik **** taknak cakap macam semalam lagi ke? Aku tahan gelak.

Dia ketawa besar. Hahahaha takmo takmo~

31 comments:

arianna adrizal said...

woohooo...
cam skandal jek ahaks ;p

cekelat tu cambesh ar! nk.. nk!

Masy said...

anne,
skendel jadahnye :p

aaa amek amek~

chot said...

heheh lawak ofis...

Masy said...

chot,
hehe sesekali akibat dah tensen ;)

kakLuna said...

'assalamualaikum....baby...'

eh mcm scene ehem2 dlm Leftenan Adnan jek..ehehe

Masy said...

kak luna,
cite Leftenan Adnan ade scene ehem2 ke? kene tgk balik ni! (wakakakaak)

RaFFLeSiA MeRaH said...

cukulet tu bagi tikit...hehehehe, waaa...leh jadi pelakon iklan la 2 org nihhh....

Orang Biasa said...

eklan ape sweetheart tu? tilam vono ke?

achik said...

ala sweetnya bos...

ingatkan nak cite pasal cekelat.. ;p

Kak Lady said...

Hahaha...kan dah kene...nak sangat iklan kan??

kak Lin said...

emmm.. mangi.. semur ckit ;)

Masy said...

kak RM,
hehehe ade bakat kan kan hihi~

orang biasa,
ala.. iklan perfume Mawi dgn Sharifah Amani tu ;)

achik,
biasalah, gmbr x seiring dgn cite ;p

kak lady,
heheh tu lahnyer, nak sangat, ameeek :D

kak lin,
nak bau lebih dekat? ;D

faisal said...

org tertanye2 apa maknanye coklat tu ngna bos,heheheee..kak nak coklat satuuuu!!!

Masy said...

acai,
memang takde maknenye hihi. nak ye.. sile2 *sambil mkn kek sikret resipi yg acai kata nk blanje tu lalalala*

minnie said...

Salam Masy..

Ok lah tu.. Lepas ni kalau Masy tak puas hati ke, marah ke bos tu, ingat la scene ni.. Ada juga la pengubat hati marah... hehehehe

aarin said...

iklan cadbury yg best tu...banyak ker kat rumah, boleh minta sikit?

Masy said...

salam minnie,
klu dgn seken bos mmg susah nk marah. klu bos mebi kot.. tp biasenye dia yg pujuk aku balik huahahah aku kan garang :p

aarin,
banyak.. banyak kat langkawi. tu gmbr masa kat kedai kt langkawi. nk bli byk2 x mampu, amek gmbr jelah wat kenang2an..huhu~

sile2..~

jamri said...

apa kene mengena 'sweetheart' dengan cokelet?

nak cekelet sket

Masy said...

jamri,
dua-duanya 'manis' :)

silakan.. FOC tuh~

happyirfa said...

alamak..sekali baby dah tukar jd sweatheart lah pullok..

Masy said...

kak irfa,
yg mane² pun manje jugek kan ahahaha~

Kurma2Biji said...

nak cokolat..
nak cokolat..
nak cokolat..
nak cokolat..
nak cokolat..

bang_gugar said...

salam,

kocolat yg saya pesan ari tu mana??..

terlupa erk!..

ingat kat seken bos tu..

hehehehe
(",)

TedungS said...

eh ko ni cerita iklan ke cerita betul ni

ChikaDior said...

ahahha.
masy u jgn buat scandal di tempat kerjaan. :p

Sastri said...

kalau cadbury, suka Breakaway... sedapppp...

Masy said...

kurma2biji,
nak beli leee
nak beli leee
nak beli leee
nak beli leee
nak beli leee
nak beli leee :p

salam bang_gugar,
ooo sume cokolat tu ade sy simpan kat kedai. pi laa amek ;D

tedungs,
adaptasi iklan ke kehidupan sebenar :)

chikadior,
owww tidak tidaaak itu sume gurauan semata :)

sastri,
kalau cadbury, suka yg free ;) hihhi~

Purpleheart said...

Nak cekelat! Nak cekelat!

Masy said...

kak SP,
amek le amek le :D

Ungku Nor said...

Alaaa...nak ferero rocher..;p

Masy said...

kak ungku,
kat kedai ade kak, amek je heheh~