Monday, June 04, 2007

Trilogi


Bila menanggung keje orang (yang lebih dari seorang), memang sampai tak cukup ketiak nak berpeluh rasanya. Takpelah, jihad.

p/s: jihad, jihad jugek Mr. Boss, gaji haku bila nak naek lagi ni??

********

Sebahagian daripada kesusahan-hati aku dah settle sket. At least walaupun banyak keje kat opis ni, takdelah pikiran aku dok melayang-layang seperti burung layang-layang memikirkan hal lain. Heh.

Mekasih pada yang terlibat secara tak langsung dalam menguraikan kekusutan minda aku ni. Anda semua tidak tahu, sebaris dua ayat yang simple dimple kapadia itu sebenarnya membantu aku tidur lena. Kirenye cam pampers laa – kan aku baby. Huehehe. Tapi aku tak kencing time tido okeh!

Cheers!~

********

Pelik. Bukan korang. Tapi ade orang pelik. Macamana aku boleh menghappykan diri aku dengan mengingati orang yang pernah melukakan hati aku – dengan cara yang kejam. Hehe. Diorang pelik? Aku pun pelik. Huehehe.

Adalah sebabnya.

23 comments:

Anul said...

apa yg diingat time ingat org yg melukakan ati tu?huhu..

Masy said...

anul,
ingat yg best² jelah ;)
cthnye:
- kekata semangat
- ayat² yg leh mengendurkan marah

ala... pendek kata yg best² jelah :)

faisal said...

nah gaji bulan ni ngan increment skali...!!!

minnie said...

Masy, Baby ku sayang..
Bangun wei!!!!! Wake up!!!!! Buat apa dikenang benda dah berlalu.... Hidup dibumi nyata!!! Lupakan benda sendih... Ianya tak membantu dik... Dah la tu.. jgn la cam ni... Sedih aku nengoknya.. Marilah kita bersama-sama lupakan kesedihan silam... Hidup dalam keceriaan...

Masy said...

acai,
eh acai bos akak ke? bwahahahah :D

minnie,
aku tgh hidup d bumi yg nyata. tp ternyata bkn semua yg hidup d bumi ini tahuk apa yg aku lalui (eceh). eh, aku adik ke dgn ko? kite bukan sebayakah kak minnie? muakakakkakak~~

kakLuna said...

tak pelik ah..comei je..cam keropok idung size baby :P

chot said...

aku pun xsuka menanggung kerja org lain..mcm berat je rasanya kan..

ontahsapo said...

jihad lebih lebih takut jadi jahat plak...!!!

Kak Lady said...

Ermmm...kalau kita pernah menyayangi seseorang...dan dia pula telah melukai hati kita...Orang kata walaupun sakit...kita nak ingat jugak kan?...

Tpi rasanya lama-kelamaan masy akan dpt menghadapi segalanya...masa akan mengubati...

Kurma2Biji said...

masy.... apa sebabnya....
cehhhh rahsia konon

Masy said...

kak luna,
keropok idong medium size ade x? :D

chot,
mmg berat, smpi x lena tido rasanye :(

ontahapo,
tp klu gaji naek, x jahat kot.. hehe

kak lady,
yup. benar sunggoh kekata akakku ini :)
mekasih kak~

kurma2biji,
sebab ape ek.. mebi sbb aku x berdendam dgn dia kot. atau sbb dia... sbb ape ek? hehe~

Deanz said...

Salam masy,

i. jihad kena ikhlas...kalu setitis peluh ketiak pun kena bayar bole muflis tuh..

ii.pampers! macam geli jer..

iii.apa definasi kejam sebenarnya?

azzam bellamy said...

sua suwey kemuning sua suwey kemuning istimewa raja...

la..la..la..la..la..

saje nk hiburkn hati ko..!

achik said...

kalau kita ingat benda2 tak best ngan seseorg itu, hati akan marah, benci dan dendam.. diri tak happy..

baik la ingat benda2 best kan.. at least kita penah ada kenangan terindah masa tu.. kan.. :D

Masy said...

salam deanz,

i. ikhlas.. tp klu dibayar lg ikhlas. klu keje x dbayar setimpal, yg ikhlas leh jd x ikhlas. rugi rugi~

ii. apsal geli? mcm x biase :p

iii. definisi kejam? gi selak kamus :D

azzam bellamy,
huhu cube menghiburkan ati dgn lagu ko :) thanks~

achik,
ya bener bunda!~ ;)

kurzz said...

"memang sampai tak cukup ketiak nak berpeluh rasanya. Takpelah, jihad"...

hahahhaa..ayat ko nih masy...buatkan aku 'keras perut' gelak..sesekali ayat yg terpacul dri mulut ko nih mesti ader 'ayat2' yg uniknyer kn.. hahaha.....:D
itu yg wat blog ko lain dri yg lain...ewahh...*sambil kelip2 mate...;p

p/S:xder gathering lag ker heh...

Masy said...

kurzz,
hehehe spontan je tuh..

aik.. puji semacam je ni, nk soh blanje ke? *kelip² mata balik kat dia*

p/s: buatlah, sy join je ;)

bang_gugar said...

salam,

pelik ke orang pelik tu..

apa yg pelik sangat dia tu smpai dia dipanggil org pelik..

pelik sungguh...

(",)

Masy said...

salam bang_gugar,
ehhehehehe pelik gak tuh ek. meh pk jap~

arianna adrizal said...

kak,
esok anta kita g keje bole? ha, jihad gak tu.. menolong org yg memerlukan dapat pahala tau.

;p

Masy said...

anne,
tunggu akak dah duduk umah kat 19 tu bole kot :p hohohoho jihad betol tuh!~

happyirfa said...

hai masy..jgn sedey2 yer..

Masy said...

hai kak irfa,
sesekali takpe kot ;) tp skang ni x sempat nk sedey heheh~