Thursday, June 21, 2007

tulun!~

ZzzZzzz..~


Status kondisi aku skarang adalah..

1. Penat
2. Ngantuk
3. Cuak
4. Huru-hara


Aku baru balik dari Kota Tinggi. Penat sangat rasanya. Tapi takpelah, time muda ni lah nak penat-penat gini.

Aku jumpa dia lagi semalam. Jangan marah aaa.. Aku jumpa dia atas urusan, bukan ngengada nak jumpa. Kali ni ada sesuatu pulak, kenapa laaa aku perasan mende ni. Dia bawak mende yang pernah aku hadiahkan untuk dia dulu. Isk..

Aku tau dan ingat, betapa dia inginkan sangat mende tu. Betul-betul mau. Dan bila mende tu dah ada dalam genggaman dia (sambil duit dalam genggaman aku terlepas), memang jelas terpancar kegembiraan di wajah dia. Merah-merah muka hehe. Apalah sangat duit yang terlepas dari genggaman aku tuh kalau dibandingkan dengan kegembiraan dia.

Oppppp itu dulu.

Penat ah!

Kekawan!

Aku perlu sangat doa korang. Aku dapat interview SPA isnin ni. Senornya aku pun tak sure sama ada aku nak ke tak jawatan ni, 50-50. Rasanya tak dapat pun aku ok, tapi kalau dapat ape salahnye kan? ;) Walaupun naluri gomen tu lom ade lagi dalam jiwa aku, apatah lagi selepas dikondemkan oleh dia semalam (tak membantu langsong!), aku bertambah tak sure lak.

But still. Aku perlukan doa korang. At least aku tak nak membodohkan diri aku depan encik-encik SPA tu macam 4 tahun lepas. Masa tu takmo sangat sebab tak nak jaoh dengan dia hiks, ngok ngek betoi! Doakan aku tak berape cuak, tenang hati, konfiden tahap gaban dan terer menjawab soklan encik-encik SPA itu dengan jayanya. Pastu kalau rasa korang ati cinderella, doakan le aku dapat post ni ek. Ek? Ek?

39 comments:

minnie said...

Salam..
Cian Masy.. Dilema lagi ek...
Insyaallah... Aku akan sentiasa mendoakan kau Masy... Semoga ko lebih tabah, lebih gagah dan confident melawan arus sungai.. Aku sentiasa berada dibelakang dan menyokong tindak-tanduk kau.. Jgn tinggal daku sudah... Okies... Selamat Maju Jaya...

Masy said...

salam minnie,
aku takde dah dlm dilema. cuma yg pasti, smpi bila² pun dia ada tmpt dlm ati aku :) slagi aku lom kawen laa..

mekasih minnie! mana leh tinggal ko.. huhuh~

arianna adrizal said...

hu, jupe sape?

org wish kat umah jelah nnti.. aci tak?! ;P

Masy said...

anne,
jumpe org tuh le :)
oo wish sambil naek kete Wish best gak :D

kakLuna said...

biasanya antara nak tak nak ni, mesti dapat!yang nak sangat tu pulak tak dapat.. :)

insyaAllah, akak doakan kejayaan Masy, okay..

berusahalah! jangan hentam kromo...

Masy said...

kak luna,
alahai takotnye.. huhuh~

insyaallah.. meh kite tadah tangan tinggi² - berdoa ye bukan mintak sedekah :D

mekasih mekasih~

Anul said...

post apa daaaaa...??

Masy said...

anul,
pen. peg. perancang bandar..

meera said...

nak keje gomen lak ek... huhuhu

Masy said...

kak maya,
tu kalau dapat.. huhuuhu~

13may said...

semoga berjaya!

nanti buleh belanja aku makan:D

Masy said...

13may,
tq! klu dpt 3 bulan xde gaji, ko blanje aku laa time tu ek :D

Anonymous said...

woit! aku dah call la td.ko doa bnyk2.semayanghajat doblas rakaat! jgn lupa.ko carikje info infa dia bnyk2.kang kalo xtau ko gorengje,jgn dok keras kat situ je...
insyaAllah, ada rejeki ko dpt punya.ramai nk doakan ko ni.
lagik 1, kalo dah dapat tu..bleh la ko blanja2 kan haku.ahaks!:p

hana kawang mung yg jaohhhh...

chot said...

semoga dpt penghijrahan yg lebih baik...amin

Masy said...

hana,
huhuhu mekasih ek. aku klu bole takmo susahkan sape2 tp dah ko yg volunteer hehehehe~ ape pon mekasih manyak ek..

chot,
klu ade rejeki aku, insyaallah....

ita... said...

jumpa dia...emm...

muga dapat apa yg dicita...amin...

Masy said...

kak ita,
x salah kan.. :)

insyaallah kak.. amiiin~

happyirfa said...

HAI MASY eh busu eh baby..
apa daaa...byk betul en3 yg dah terlepas.sib baik sempat kaver..
ape2 pun harap masy ceria selalu.

Darkz05 said...

aik? apsal sume krew web team exists dapat keje gamen ni? ;d

insyallah masy dapat jawatan itu, maka lengkaplah kita bertiga keje gamen. huhu.

darkz doakan agar dapat jawatan itu. doa banyak2 k.

moga berjaya & terus berjaya.

Kak Lady said...

Masy...moga terkabul apa yang di minta...

Insyaallah...apa sahaja keputusannya...mungkin itu yang terbaik yang ditakdirkan oleh DIA untuk masy

Masy said...

kak irfa,
aik melatah-latah lak dia hehehe.. harap akak pon happy gak ok~

darkz,
izwan pon ek? ooww dia cekgu, lupe lak. insyaallah klu ada rejeki sy, trio gamen arr kite ek :)

mekasih..~

kak lady,
amin amin utk doa kak lady..
insyaallah kak... huhu~

RaFFLeSiA MeRaH said...

dilema rindu tu namenyer...cam lagu dinamik...hehehehe...makinlah majun kacip patimah petani...

Masy said...

kak RM,
takde dah dilema2 bagai.. :p

ija said...

masy,
wish u all the best !!

Masy said...

ija,
thanksssss!!~

achik said...

gud luck n all the best.. :)

Masy said...

achik,
mekasih.. :)

TedungS said...

semoga ko dapat le keje idaman ko tu

ko mengada kat bopren ke tu heheh

chii said...

aminn..semoga dpt apa yg diimpikan...gud luck!!

Reez said...

Kak Masy...

Gie aje interview tu.. Buat elok2.. Insya Allah, pasti dapat!
Gomen skarang pun dah OK.. Bukan macam dulu..

Reez pung kadang2 teruja gak nak keje gomen... Kawan baik Reez keje gomen, macam2 benda dia dapat! Rasa seronok lak...

:)

kak Lin said...

Moga Masy dapat post tu.. AMIN!!!! Pastu jenjalan SP belanja akak makan k... hehehe.. aiseh, bunyi mcm tak ikhlas lak.. gurau je ek.. tapi klo nak belanja pun akak tak tolak :)

faisal said...

good luck kakku pagi ni ye..chaiyok2!!!! org pompuan keje gomen senang skit,hihi... tak penat sgt cam akak skrang..hehee

debikdebuk said...

Naluri gomen????!!!! pergh... siap nak kena ada naluri lagi... so sekarang ni naluri swasta laa??

AbangUnggal said...

Welcome to be part of gomen staff...

Banyak kelebihan dan selamat...

::QasiehFirdaus:: said...

aha.. gi kota tinggi buat ape? hihi sibok je.. alah.. try aje dulu mane tahu dpat!!

bang_gugar said...

salam,

didoakan semoga tak cuak atas pentas nanti..

eh!.. silap plk aku ni..

semoga tak cuak depan encik2 SPA tu nanti

amin ya Rabb!..

(",)

Masy said...

tedungs,
masin laa hendaknye bisa ko tuh hehe
boipren? sape boipren? :p

chii,
tengkiu :)

reez,
tengkiu tengkiu. akak malas nk mengharap pape, kang tak dapat tensen lak.. so.. kite berserah jelah ye :)

kak lin,
AMIN! AMIN! USTAZ BADRUL AMIN! klu org g SP lg, leh laa melanje akak ;) insyaallah~

acai,
mekasih.. hehehe mane tau akak penat skang ni huehehhe!~ (lg mau tanye haha)

debikdebuk,
hehe skang ni naluri swasta la kot. keje leh pakai selekeh2, leh jalan2 heheheheheh~

abanggunggal,
errr tunggu sy dpt keje ni br leh ucap gitu hehehe :D

qasiehfirdaus,
sbb kerja.. klu x, mimpi le nk gi sane stakat saje2 je kan..
dah try pon, skang kene doaaaaaa :)

salam bang_gugar,
heheh thanks :)

kakjenab sebelah pejabat pos said...

"hehe skang ni naluri swasta la kot. keje leh pakai selekeh2, leh jalan2 heheheheheh~ "

keja swasta bleh camtu ker? setahu sy keja gomen yg camtu, balik keja tepat pd masanya, pegi minum/mkn sesuka hati. keja swasta selagi keja tak siap kami tak balik, kena selalu on time. tahu, tak semua org gomen yg malas keja. tapi tengoklah kat pej.tanah, pej.pos dll. pakai selekeh2 pek.swasta ker? nantilah sy mentelaah semula, buat kajian. terima kasih cik masy.

Masy said...

kakjenabsebelahpejabatpos (pejabat pos sungai udang ke?hehe),
x tau lah org len, tp sy - kitorang kat sini gitu ler. biase laa kene OT, tp kita tak terikat dgn waktu kerja mcm org gomen. kitorang xde punch kad, nk mintak cuti pun x susah, duit claim masuk on time. yg penting, org x kata pkerja swasta malas hehe.

mekasih kembali ye kak jenab. kemsalam kat abg yg tengah beratur tu :)