Thursday, July 05, 2007

aket paler!~

Baru sampai dari Desaru malam tadi. Dan saket masih lagi bertenggek kat paler aku, since selasa lepas. Apsal tah. Dah laa pagi sebelum meeting semalam, tangan aku tetiba krem. Take time le jugek nak laraskan balik. Adeh adeh~
Beberapa hari ni hati aku tak tenang. Nak kata risau, taklah jugak. Nak nangeh ke? Tak jugek. Benci betol.

Malam semalam, bos aku telah membuat kenyataan di khalayak ramai yang hampir membuatkan muka aku krem secara berjemaah masa dinner huhu.

You know Dr Y*ap, NORMALLY Mas can wallop all these foods within a few second~ [all these foods mewakili ikan siakap tiga rasa, ikan pari bakar, sotong + udang goreng tepung, tomyam campur, sayur kailan, telur bungkus]

Aku like - WHAT!?? Huwaaaa malu malu. Sume sub con dah pandang aku dengan muka tak percaya. Dr Y*ap tu pun sama. Huwaaaaa~

Really? Dia senyum senyum pengakap lak.

gambar hiasan semata-mata


No laaaa, aku try nak kaber sambil sedaya upaya menelan semua nasik dalam mulut aku. Errrkkk mane leh telan sume, baru kunyah tiga kali.

Are you serious? She's so small, you ni tak baik tau, kata Kak Syikin the sub con.

Betol laa, dia ni kuat makan tau [ye ayat ni dah tiga kali dia cakap kat kawan-kawan dia, siot je kan beliau ni]. She can finished these sotong goreng tepung tiga kali ngap je. Ngap ngap ngap~ Mr. Boss cakap sambil buat aksi tuh! Pastu pandang aku lak. Cerempet betoi orang tua ni!

In that case, I'll help you.. kata Dr. Y*ap sambil mengalihkan bekas otak-otak yang dah takde otak (kosong arr) kat depan aku dan menggantikannya dengan pinggan yang penuh dengan sotong + udang goreng tepung.

Huwaaaaaa krem krem!

Errrr jangan arr camni Dr. Y*ap, I'm on diet tau, ayat kaber lagi padahal memang mende tu aku yang request.

It's okay, come on help yourself. Help maself? Help! Help! Somebody save me!! Dr. N*rdin dengan Encik H*niff dah gelak sakan dah.

Mas, yang kat sini ada lagi. Takkan you dah nak berenti makan? Sape nak abeskan ni? Ayat penyata Mr. Boss aku ni memang mampu mengakibatkan aku dihalau mak mertua (kalau ada mak mertua laaa). Apa beliau sangka aku ini lori Alam Flora kaaa? Tapi memang kalau aku lapar giler, boleh saje hihhi. Masalahnya dah penat sangat, plus dah malam sangat, plus saket paler. Nasik yang aku makan tu pun sebenarnya aku amek belen nasik Dr. N*rdin. Nasik aku langsung tak usik.


Nak layan tacing ah!~


Kasih hilang tiada bicara
Setelah cintaku kau puja
Rintihan rindu terus melanda
Redup cahaya oo hati lara
Bisiklah kiranya aku bersalah
Sedetik tersirat rasa
Kau cipta kasih yang kumiliki
Cintaku jujur selama ini..
Carilah aku dalam hatimu
Sayang sebutlah kau rindu
Hanya…pintaku
Kasihmu kekal setia
Usah biarku ooo terus terluka
Mesra suaramu…kini berbeza
Gagal sembunyi sedih
Kenangan lalu menusuk jiwa
Manis seindah berganti pedih
Ooo..kasih tercipta..
Ooo..carilah ku sayang
Carilah aku dalam hatimu
Sayang sebutlah kau rindu
Hanya…pintaku
Kasihmu kekal setia
Usah biarku ooo terus terluka
Pabila bersamamu..debaran
Darah arus mengalir cinta
Lahir selamanya
Berilah kucupan sayang
Biar terukir wajah..
Kasih tercipta..
Berilah kucupan sayang
Biar terukir wajah..
Kasih tercipta..
Ooo..kasih tercipta..
Kini kumengerti..
Walau berbisa..
Kurela kira kau bahagia


[Faizal Tahir - Kasih Tercipta]

30 comments:

arianna adrizal said...

ni citer malam td eh? laaa.. da mkn rupanya.. pastu wallop a&W conney dog pulak?

ish..ish ahkak

Masy said...

anne,
mlm semalam laaa.. mlm td mkn a&w tu je..

x baek tau~ :p

azzam bellamy said...

makan selagi ada selera..satu masa kang bila selera ilang baru tau langit tinggi rendah.

apa2pn..berenti mkn sebelum kenyang.

achik said...

hahaha.. kurang asam punya bos.. drop waterface tul.. ;p

Masy said...

azzam bellamy,
betul tu.. sementara ada selera ni :)

dah dah benti mkn!

achik,
mmg kurang asam! saboo jelah huhu~

nina~syazna said...

beh la boss mung...

chot said...

ko bila plak nak blanjer aku ni..

Masy said...

kak nina,
beh le sgt heheh~

Masy said...

chot,
aku ke? bkn ko ke? ;) lalalalala nandossssss~

minnie said...

Salam Masy..

Sabar je la dapat bos camtu... Usik-usik juga... Jgn ter'over' the limit dah... Mula rasa marah... Bestnya gambar makanan tu... Lapar!!!

Masy said...

salam minnie,
hehehe mmg ler tensen tp dah bagi makan ok ler hihihi

gmbr tu aku cilok kat tenet heheh~

faisal said...

pe kata akk blanje sy yg dlm gambar hiasan tu..biar jadi real,heheee

Sunan_Jati said...

wah sedapnya

Masy said...

acai,
oo bole bole.. carik port dulu, pehtu tapaw, kite mkn kat sikret resipi okeh ;D

sunan_jati,
lg sedap klu hang blanje aku kan? ;)

kakLuna said...

kalau tak nak pening paler patutnya makan

- ikan perasa tepung
- siakap goreng sotong
- sayur tom kai yam lan
- dan kicap kipas udang

ha ha

Masy said...

kak luna,
tambah sket

- keropok idong
- sardin beriman :p

hehehe~

INDERA KENCANA said...

Kalau saya, saya buat selamba makan macam takde apa-apa. Janji perut kenyang. Hangpa nak cakap apa pun, tak berbekaih kat hati pun...

Masy said...

indera kencana,
saya makan je jugek, tp malu ler lps bos ckp mcm tu. kebetulan mmg terlampau penat, jadi selera tu kurang menggebu berbanding biasa :D

13may said...

baguih....lalu makan maksudnya senang hati...tak cukup, buleh tapau bawa balik...hahha

CiK BaWaNg said...

wahwahwahhhhhh sedapppppnyeee makannn... keke makan selagi nikmat ittew masih ade...cewahh

bang_gugar said...

salam,

nasi kerabu!..

(",)

TedungS said...

ewah.. cam ade per2 je ngan si dr yeap ah soy tu ngehngeh

lindosh said...

alaa ok la tu.. makan kan benda yg paling besh.. pedulik je.. makan dan makannnnnnnnnnnn heheheh

Masy said...

13may,
emosi jarang mempengaruhi nafsu makan aku hihihi~

cik bawang,
lg sedap klu makan free, x gtu ;)

salam bang_gugar,
siaap!~

tedungs,
dia gentleman, cam hang laa (bluweeek)

lindosh,
yaaa makan mmg nikmat duniawi :D

Kak Lady said...

Kalau akak jadi masy...akak bedal aje...heheheh...diorang dah hulurkan tu...makan aje...len kali boleh diet... :D

::QasiehFirdaus:: said...

ahaha.. ingt ape tadi aket paler tu.. upe2 saket pale.. jgn lupe pakai koyok ye.. hehe

Masy said...

kak lady,
malu tp bedal jugek :)

qasiehfirdaus,
dah baik pun.. thanks :)

Orang Biasa said...

huhu ape punye bos la ngenekan anak buah dengan contumer (sub kon tu costumer ke ;p)

chii said...

nasib baik gak la x tercekik ke..tersembur kuar ke..ekekke

Masy said...

orang biasa,
bkn customer, tp kire cam staff yg dibayar tp bkn satu opis :)

chii,
sembur? rugi arr heheh~