Monday, July 23, 2007

Gothic Malam Edan hiks~

telepon jadik saksi, bole pakai ke saksi ni? :p


awak kan kenangan terindah saya..
haaa?
saya kata.. awak kenangan terindah saya..
Kenangan jelah? ermm.. ok..

Dia membetulkan suara, dan mencari tiun untuk memetik gitar.

errr.. macamane ek wak lagu tuh? saya ingat lagu tapi lupe dah lirik yang memula tu
eh... pikir laa sendirik!
alaa.. cepatlah, saya lupe ni. hmmm.. hmmm.....
humming nada lagu, betul dah.
aku yang lemah tanpamu.. aku cuma sebut aje hehe
aaa.. pandai pun.. lagu ni untuk awak tau..
yelah.. dah.. dah.. nyanyi cepat


Berdehem lagi, dan ketika jarum jam menghampiri pukul 3 pagi, dia mula menyanyi..

Aku yang lemah tanpamu
Aku yang rentan kerana
Cinta yang t'lah hilang darimu

Yang mampu menyanjungku

Selama mata terbuka

Sampai jantung tak berdetak

Selama itu pun aku mampu 'tuk mengenangmu
Darimu.. kutemukan hidupku
Bagiku... kaulah cinta sejati...



errr.. lepas tu ape ek wak?
laaaaa.. tau ke tak ni? sengal betol laaa..

cepat ler..

bila...
aku sebut jer
haaa... pandai pun..

Bila yang tertulis untukku
Adalah yang terbaik untukmu

Kan ku jadikan kau kenangan

Yang terindah dalam hidupku

Namun takkan mudah bagiku

Meninggalkan jejak hidupku

Yang t'lah terukir abadi

Sebagai kenangan yang terindah



woo.. tengkiu, meh saya tepuk tangan jap *clap-clap*
Diam.
????
wak, kalau saya single lagi, awak nak tak dengan saya?
kalau ek? tapi hakikatnya awak tak single kan? so.. malaslah saya nak pikir mend
e yang tak mungkin ni..
buat sakit kepala je ek?

ha'ah.. tau takpe..



Kalau dibaca, macam aku pulak yang tinggalkan dia. Macam aku pulak yang memilih untuk bertunang dengan orang lain. Macam aku pulak yang tak bagi dia peluang. Macamlah aku yang kata, saya dah buat keputusan pada dia dulu. Erm...

Aku tak marah, sikit terluka mungkin ada - dulu. Antara kami hanya ada pertemuan, itu saja.


caught in the middle~


Memang susah nak lupa, tapi rasanya aku dah boleh terima hakikat. Dan kalau tak boleh terima pun, kena terima jugaklah kan. Lelaki bukan dia sorang je, walaupun errr... forget it. Belajarlah memahami wak, 'tawaran' awak tu memang tak mungkin saya pertimbangkan.



Kecuali!



Kalau awak betul-betul single. Huehehehehe~

30 comments:

Eida said...

biarkan dia dgn diri dia wak...
dengarkan ajer apa yg dia kata, buat mcm telinga kuali jer
keh keh keh

Masy said...

eida,
ermm.. betoi gak kan.. tp camne ek nk buat tinger kuali? ade tinger lain x yg lg lawa drpd tinger kuali? heheheheh~

Sunan_Jati said...

sabo eik

kakLuna said...

kalau,kalau tak main ar..
nak kalau..pegi umah Pak Malau
pastu kene halau..

hau hau hau

arianna adrizal said...

stemen cam nyesal pon ada gak tu.. cam stemen boya tak cukup 1 pon ada. huahua..

jom karaoke! eh, org pose leh karaoke ek?

Masy said...

sunan_jati,
aku tgh sabo dgn ko le ni. eh? apsal ko lak? ah mengong~ heheh

kak luna,
nak kalau, gi main dgn ulau pak malau yg melengkau atas apagau, silap2 kene penampau dgn pak malau, berbalau ler muke kao hiks~

anne,
sesal dahulu pendapatan, sesal kemudian, bak sket pendapatan tu :)

karaoke? apsal x jogging je? hehehe

flush said...

kecuali tu mcm bahaya je..
nak minta dia jd single balik ke..

btul ckp masy tu, byk lagi laki lain, cth:13may, sunanjati.. wajkaakakak

Masy said...

flush,
tak jugek. ntahlah..

aiyakk.. ade contoh lelaki laen dak? balik2 muke dorang je hahahahah

13may said...

hmmmm...dasar lelaki betoi!

hahha hahha :D

Masy said...

13may,
spesis abg may kan? bwahahahaha abg laa pulak :p

::QasiehFirdaus:: said...

ya ya ya!! betul tuuu.. kecuali!! betul2 single! hihihi

bang_gugar said...

salam,

cinta cintun pulak..

hehehe
(",)

Masy said...

qasiehfirdaus,
heheheh ade pong org sokong hiks~

salam bang_gugar,
mane de cinta cinton.. :p

RaFFLeSiA MeRaH said...

laa...somi org kerr??

Masy said...

kak RM,
tunang ler.. akan jadik somi org le nanti tuh

chot said...

betul tu...blajar la berchinta dgn org yg belum berpunya....ehhehe

Masy said...

chot,
tu utk aku ke tu? hihihiihi~

CiK BaWaNg said...

hahha manis mulut lelaki ni yer..kompol2 kemanisan tuh cukup agaknye sebotol madu asli... whaha kak masy moh kite hamek gamba lompat lompat katak

Masy said...

cik bawang,
sweet like chocolate ;)

jom lumpaaaaat!~

debikdebuk said...

dia single part main badminton je kottt...

padahal life dia dah double...


err...ko paham tak nih?

Masy said...

debikdebuk,
yee aku paham ler.. ko cite psl main badminton :D hehehe

nina~syazna said...

dah sah2 lagu tu tajuknye "kenangan terindah"
maknanya semua tu kenangan jek ...
abaikan jek ...

Masy said...

kak nina,
ye bener tuh donk ah heheheh~

achik said...

err.. cam x kompem ngan keputusan sendiri je mamat tuh.. berkalau2 plak.. huhu ;p

Sunan_Jati said...

sabo...

Masy said...

achik,
ermm... malas nk pk :)

sunan_jati,
ye aku masih sabo lg, sabo ye? heheh~
(dah 2 kali ko menyabaukan aku, bagos btoi! hehe)

pohbedah said...

rasanya tau sapa gerangan jejaka itu. dia ada blog kan? dahlah toksah layan hak org.

Masy said...

pohbedah,
hoho salah semata-mata pohbedah oit..dia ni nk tdo pon xde masa, apetah lg nk ade blog :) ni mesti ckp org len ni hehehhe~

mamabear said...

dia dah berpunya ke... baru nk layan lagu best tu.. xpelah masy cari lain jela.. next! (suara cam panggil org interview seterusnya)

Masy said...

mamabear,
layan lagu jelah ek, orgnye takleh layan sgt hehehe.. next! *request lagu lain lak ahahaha*