Wednesday, July 18, 2007

Nebes laa pulak :p


Al kisahnye..

Pagi tadi masa aku tengah bersiap-siap, tetibe je budak umah aku a.k.a opismate aku bersuara..

Kak Mas, arinie Encik X datang opis kite tau
X?
Ha'ah.. Encik X from ABC..
Gulp~
Lupe nak cakap dengan akak semalam.. heeee~
Ye ke.. Senyum kejap, pastu.. Ah.. biarlah..
Boleh laa Kak Mas gitu-gitu arinie, budak ni buat muka gussip
Malas ah, kata aku sambil menyambung sesi membelek muka.

Aku capai botol Vaseline, calit sikit dan sapu kat leher. Leher???

Alamak..
Nape?
Tersapu Vaseline kat leher, patut sapu ubat
Hahahaha nebes sampai tersalah ek
Mane de nebes.. bluweekk.. kata aku, muka selamba.

Nak pakai tudung pulak. Apsal laaa muka aku malap je ni? Ya Allah... lupa pakai bedak. Geleng kepala sendiri, apa nak jadi laa aku ni?

Aku nebes ke? Ops.. Encik X dah sampai.

33 comments:

chot said...

senang jadi lelaki...xpayah make up pun hemsem...kalau pakai make up lagi la.....ehhehe

Anul said...

haha..btul chot..kita semulajadi kacaks..masy...aku tag ko

Masy said...

chot,
maknenye klu aku cun, tempek mekap lagi lawa laa kan? bwahahahah~

anul,
ah ko sokong ajer :p tag ape lagi ni.. meh aku tgk~

meera said...

lelaki hensem pakai mekap??... lagi la apa chot oiiiiiiiiiii???....

lelaki kalo pakai mekap dah jadi pondan tau tak.... eiiiii tak koser tau :P

siapa itu incik X??? sampai ko jadi angau... hehehe

jamri said...

tak payah make up, guna yang original, putih berseri siang dan malam

Masy said...

kak meera,
itu laa pasal, seswatuh kan? huahahah..~

hihihihihihihi malu malu~ dia ade lg kat sini *ngintai jap tp x nmpk, dgr sore je*

jamri,
err yg putih mmg le putih, mcm sy ni cam cekelat kene pki bedak, klu tak mak sy marah (betul tau kene marah)

13may said...

kontrol kontrol...

hahha :P

achik said...

nebes?? pebenda tu?? huhu..

lindosh said...

elellelelel... dalam hati ada...? hehehe

chii said...

ilex2..jgn nebes2..nnt sumer menda jd x betul..alalal

Masy said...

13may,
kaber kaber hoho

achik,
nebes tu klu translate ke bahse org Melaka ialah nervous, gementar kata org kg :)

lindosh,
dlm ati ade lalalalalalala~

chii,
hehe x nebes ah senornye ;)

achik said...

err apsal la aku blur giler smlm.. nervous ropenye.. huhu ;p

Masy said...

achik,
blur betoi budak achik ni tau ;P

minnie said...

Salam...
Masy.. Aku pun tak tau apa nebes.. nasib baik la ko dah explain...

Masy said...

salam minnie,
laaa ye ke? isk isk~ hehe

kakLuna said...

itu baru tahap pertama je Masy..dia kalau nebes tahap makrifat ni, akan sapu rexona kat lubang idung dan sapu Vicks kat celah ketiak.ha ha.berangin kau...

Masy said...

kak luna,
hahaha ni mesti akak punye cite ni kan kan? ;D

flush said...

cpt sambung kan citer ni..
biter ni tergantung lg..

Masy said...

flush,
errr.. kene sambung ke? huhu~

faisal said...

kak, vaseline tu pe? *series org tak tau...huhuu

Masy said...

acai,
vaseline tu brand utk petroleum jelly, patut pakai kat bibir. nanti jengah² la farmasi utk maklumat yg lebih lanjut ;)

azzam bellamy said...

lemau + nebes = lebes.

ehekzzz.

RaFFLeSiA MeRaH said...

eh eh...ape kena budak sorg ni yerk....sib baik x masuk vaseline kat dlm telinga...muehehehe....

::QasiehFirdaus:: said...

eheheheh.. jeng jeng jeng..

Masy said...

azzam bellamy,
wah, dah pandai membonsaikan perkataan ek, bagus bagus :D

kak RM,
sibbaik x sapu ubat kat mulot, lg haru ;P

qasiehfirdaus,
hep hep~ :p

aku said...

nape nebess???
adakah ini dinamakn chentaa??
warghhh....suke ati aku jek..

kemat said...

encik x dari ABC tu mesti lagi nebes

Sastri said...

waaa... mesti Encik X ni seorang yang istimewa sehingga mampu menerbitkan rasa nebes tu... :D

Ungku Nor said...

taim mekap je nebes?
taim makan tak nebes ke?
ne tau..kot nak suap nasik ke molot, tersuap ke lobang idong la pulak..;p

nebes taim masuk toilet lagi la dasat.
Buleh dibuat barang kes ni beb!!

hahahaha.

TedungS said...

eh bahasa apa kau pakai tu? tk paham aku mende nebes tu.. menebas ke? ;p

Masy said...

aku,
chenta? wahwahwah jauh lg tu ;)

kemat,
isk taklah, beliau adelah lelaki yg penuh dgn kompiden dan karisma heheh

sastri,
spesel ke? jap nk pk~

kak ungku,
taim mkn nebes gak, takot tlebih mkn hiks. eh gi toilet leh nebes ke? :P

tedungs,
alah abg Ted ni lemau laa.. nebes = nervous kata org Melaka

日月神教-任我行 said...

成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,情色論壇,性感影片,正妹,走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,a片

金瓜米粉Jason said...

徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社