Monday, August 27, 2007

Entry ke- 202: mebi panjang sket kot?

Sambil cite, sambil tengok gambarlah ek?


Ni petang sabtu, sebelum kenduri. Budak-budak ni dah nampak belen-belen rambutan kat atas nun, aku ingatkan pokok ni dah tak mampu nak memberi hasil, rupanya boleh lagi. Kelihatan Ude a.k.a bapak budak sedang memanjat pokok sambil diekori oleh anak beliau yang akhirnya kene halau turun dari pokok bwahahahah~


Sejurus selepas dihalau, tapi masih belum turun lagi. Gambar ni terpaksa dicerahkan sket, kalau tak memang tak nampak ape.


Anak-anak buah sedang ternganga tanda kagum tahap dewata raya melihat skill memanjat dak Ude. Tu belum tengok aku lagi yang panjat. Hehehe~


Sambil kolom mutan, Muhammad membawa lari sekereta sorong mutan untuk dilantak seorang diri. Jangan haraplah, yang lain tetap kejar~


Belen-belen buah mutan dari pokok yang togel ittew. Rasanya yang lain dah abes dibelasah dek monyet-monyet yang datang bertandang. Asalkan monyet tu tak makan kabel telefon, takpelah ek?


Lepas tu, ade yang dok kat belakang, membakau sampah sarap. Bagus bagus..


Ade pulak yang berkelompok kat sini, main game ler tu. Kotor karpet ni siap korang kata dak Busu dengan muka yang tak berapa nak garang - mebi beliau in the good mood hari tu hihi~


Belum pegi lagi, Adan dah menerima pesanan barang-barang dari pak-pak sedara yang kurang bertanggungjawab hahahaha~


Sepupu-sepupu lelaki dia cakap - Aina ni cantik, tapi gigi rongak~ So.. paham-paham jelah kenapa dia tak tersengih bila aku snap gambar dia :D Laser betul bebudak ni :P


Budak ni, aku soh senyum, dia buat muka gini lak. Terkejut tengok rumah nenek diserang jantans yang bising dan lasak nak mampos! Nasib baik ada busu, leh lari ikot busu jap. Lama gak nak convince dia, soh dia join budak-budak tu, akhirnya mau jugek ;) Walau apapun, Saadah tetap comel, kan? Kan? Rambut dia ade sama sket cam rambut aku masa tecit dulu :)


Solat maghrib berjemaah, ni family aku je. Tetamu datang lepas maghrib. So.... bila orang kata, lelaki makin kurang, aku memang tak percaya laa. Kurang kualiti mungkin, tapi kuantiti standard je. Saf belakang ni sume anak buah aku, plus dua tiga orang kat saf pertama. Tu pon ade sorang dua tengah amek wudhu' lagi tuh~


Tetamu dah mula sampai, start baca yasin.


Kemudian baru start tahlil arwah dan doa selamat :)



Buah naga antara pencuci mulut aritu, sponsored by jiran belakang umah :) Mekasih cikgu~


Solat Isya' berjemaah.


Kaum Adam makan kat luar


Kaum Hawa makan kat dalam :)


Maman ni tetibe malu lak. Aku tunggu sket punye lama tapi beliau enggan jugak, tegar betol. Sibbaik Maman dengan Khaldun volunteer nak basuh pinggan lepas abes kenduri, dapatlah aku layan One Tree Hill malam tu hehehehe~


# saket badan lagi ni~

24 comments:

arianna adrizal said...

tajuk tu.. tang mana yg panjang nye tu huhu~

tp saadah mmg comel... hehe

Masy said...

anne,
ntah laa tp rasa cam panjang je :D

ehem~! tgk mak sedara laa~

kakLuna said...

kalo buat stetment tbalik; 'Aina ni rongak..tapi dia comel..'..sejuk sket pankreas mendengo nya kan?

Anul said...

uiii..meriahnya kenduri doa selamat ittueewwwwww

Masy said...

kak luna,
itu laa pasal hahaha

anul,
alhamdulillah meriah.. tetamu pompuan sampai merebak ke dapur :)

achik said...

betul ke Busunya reti panjat pokok??? x cayalah.. nak bukti!! ngeh ngeh ngeh ;p

Masy said...

achik,
alaa takat panjat pokok, picisan je tu :p bwahahahah~

aRM said...

ni baru kenduri ank buah.dh huru-hara pokok rambutan tu.. belum kenduri mak sedara dia lg.ntah ape jd kt pokok rambutan tu.. heh :p

Masy said...

arm (yg aRm tu ke?),
insyaallah pokok tu selamat, jgn risau ye pokok heheh

flush said...

best umah luas2 ni..
leh buat kenduri selalu.. hauhua..

tgh semhyg pun leh amik gmbr yek.. ish3.. batal semayang tau.. huahahuhau

chot said...

the happy family....

kasutVincci said...

err...meriah nya kenduri. Selamat berjaya utk anak buah awak.;)

arianna adrizal said...

dah selalu tgk dah.. tp.. mcm mak sedara angkat jek! muahahaha~

hu, pantang lepa..

Masy said...

flush,
tak cukop luas laa.. ingat nk pasang khemah dlm umah hahahah

sy x semayang time tu, sy wat jama' so x join ;)

chot,
alhamdulillah :)

kasutvincci,
syukurlah meriah :) manyak nasik lebih tu.
mekasih bagi pihak dia :)

anne,
ehem! org memang selalu cemburukan sy *belai2 rambot* bwahahahaha~

13may said...

mana gambar makanan???

Masy said...

13may,
tak sempat laaa... bz tau! mane nk layan org, nk hidang, nk tapaukan, nk salam2, nk layan borak, carik barang bla bla~

ala... mkn nasik ayam je mlm tu, dgn kuih dua tiga jenis, buah dua tiga jenis, air sirap bandung + aiskrim soda je.. heheh~

debikdebuk said...

Bagus buat majlis gitu kat umah. family aku pernah gak buat. Ingat nak buat lagi akan datang ni.

faisal said...

waaaa, meriah sungguh majlis pertunangan akk tu,opppsssss....:) patutla tanye buah naga, baru pas mkn kak ek...:)

Sastri said...

majlis kenduri doa selamat ke ni? mesti best makan2 kan?

Masy said...

debikdebuk,
kebetulan ada peristiwa, so buatlah skali. slalunya klu takat tahlil, kitorang wat between family je :)

acai,
syyyyyhh!! ape ni ckp kat sini lak, jatuh laa saham akak huahahhaa

iya donk! sampai ati nk kasik akak daunnye ye :p hehe

sastri,
iya.. mkn biasa2 je sas, sederhana saje :)

RaFFLeSiA MeRaH said...

tukang amik gambor tu tgh cuti smbhyg yerk...ekekeke...sbb tu sakan ngambik gambor org....huhuhu...

Masy said...

kak RM,
oo salah.. tukang amek gambo leh solat jama', so dia bole wat mende lain time tu...

noushy syah said...

hehhehe..ni entry apa kak Masy, ada makan2 kak masy tunang ke hehehhe..

AMEEN AMEEN!

Masy said...

noushy,
aiyaakk bukanlah.. ade kenduri doa selamat n tahlil arwah.. tu je ;)

tp amin jugek!~ :D