Thursday, August 02, 2007

*sigh*


Aku bukan bencikan dia. Yang dah lepas tu, memang aku malas nak pikir lagi. Memang kalau dipikir-pikirkan, aku ada hak untuk rasa tak selesa. Tapi bila mengenangkan hubungan dia dengan abang aku, aku tak kosek nak ambik kisah perasaan aku ni. Janji korang sume happy, dah lah.

Tapi kenapa disebut lagi nama dia pada aku? Kenapa disuruh lagi aku mencari dia? Aku bukanlah nak marah pada yang menyuruh tu, tapi orang tak paham, apa yang aku dah alami. Dan aku pun tak mintak orang paham, cukuplah sekadar.. -leave me alone! Orang tak tau apa aku rasa, apa dia dah buat pada aku, malu yang tak tertanggung rasanya kalau aku kenang-kenang balik. Aku bukannya desperate sangat, tapi apa yang aku buat ni untuk keluarga aku, untuk dia jugak. Dan akhir sekali, of course laa untuk aku sendirik. Tapi sudahnya, apa yang dia dah buat?

Dalam hal ni, memang takde sapa yang salah. Cumanya cara dia melarikan diri dan membiarkan aku tercari-cari tu memang ... argghhh bengangnye! Bengang cam bangang! Aku teringin jugak nak cakap pada dia - kalau rasa tak sedia, boleh tak jangan cakap atau bereaksi macam dah sedia? Dia buat keluarga aku tertunggu-tunggu, dan dia buat aku serba salah. I can deal if you hurt me, but don't mess with my mom's feeling. Ini bukan pertama kali manusia datang dan pergi membawa janji dalam hidup aku, tapi janganlah sampai melibatkan famili aku.

Aku takmo berdendam dengan dia, sebab dia manusia baik. 100 kali lebih mulia dari aku yang tak berapa nak elok perangainya ni. Tambahan pula, dia baik dengan abang aku. Jadi, aku nak teruskan berperasan macam ni, dengan membiarkan dia sendiri tanpa gangguan aku. Sebab aku pun dah teruskan hidup aku dalam setahun ni dengan cara aku sendiri. Apa saja tentang dia, semua aku dah tinggalkan di belakang, dan kalau boleh aku tak mahu menoleh lagi. Ye.. aku akan terpikirkan dia once in a while, tapi setakat itu ajelah. Takde feeling-feeling, takde harapan. Cukuplah rasanya aku memalukan diri aku sendiri dulu.

Semalam abang aku call, terus aku ceritakan pada dia. Aku berterima kasih sebab dia menyokong aku untuk lupakan orang itu terus. Aku yakin abang aku faham dan boleh terima kenapa aku enggan mencari dia lagi. Malah, dengan keras juga abang aku melarang aku berbuat macam tu. Pedulikan kalau ada orang meminta aku mencari dia. Walaupun yang menyuruh tu emak aku.

Maaf mak, and thanks bro~

24 comments:

arianna adrizal said...

0h~

Masy said...

anne,
oh ape?

achik said...

errr... isk!!!

Deanz said...

Mas..
kena letak logo halal dulu kot...tapi awas byk juga yg palsu.

Masy said...

achik,
apsal tu? :)

deanz,
err nk letak katne ek?

chot said...

dah jgn pandang belakang!

nina~syazna said...

macam-macam...
by the way...akak dah btulkan alignment blog akak tuh..uhuhuhh..
balik kepada asal....

Masy said...

chot,
blkg ade momok ;P

kak nina,
mmg macam2 :)
oooo dah lurus ek.. jap g org g tgk~

CiK BaWaNg said...

thehehe baru je nk ckp jangan pandang belakang...hehe go go kak masy~!!!

Masy said...

cik bawang,
klu pandang pon pki side mirror :D aja aja fighting!~

Titicaca said...

hidup mesti diteruskan...

RaFFLeSiA MeRaH said...

MASY, JENGAH BLOG AKAK JAP, ADER PERMINTAAN SKIT LAA....

Masy said...

titicaca,
ye bener dong ah~

kak RM,
wah, permintaan lagukah? i'm coming~

kakLuna said...

dah,da,dah tutup buku tu, simpan dlm stor penyapu..pasni baca buku Matematik pulak. (mate boleh baca ek?ah..hantam saja lah)

that kind of guy?he doesnt deserved person like you.surely u will get someone better.. (akak baru lepas baca buku english. hehe)

debikdebuk said...

as Luna said...

Masy said...

kak luna,
klu bole xmo simpan, nk buang jer heheh

yup, indeed! i realize dat i'm not good enuff, but still i surely deserve someone who can appreciate me better than him (ahahaha x baca buku tp hentam sajalah)

debikdebuk,
say what..?? ;) ahahha~

kamarul said...

kadangkala kita kena berani melangkah pergi dan bukak buku baru. :)

oh ye, bole gwe linkkan blog kamu?

Masy said...

kamarul,
sy bharap sy sentiasa melangkah dan lupakan menda2 lama ;) pray 4 me, k?

oo bole aja donk ah! :D

Noushy Syah said...

KAK MASY
YOu surely can't change the past,but take it as example for better future, you certainly deserved a better person that appreciate you-yourself.

Until then,chill out kak Masy!! Now, is present and it's here,live your life to it's fullest.Crispy roticanai catu bole?

::QasiehFirdaus:: said...

yeay!! idup kak masy..

ah.. dulik laaaa... menci dengan org yang macm gini.. nak ckp la nak.. klu tanak.. ckp la tanak.. kan? ni tak.. main2 tarik tali lak kan??


ape pun.. vote for masy.. :P

lindosh said...

bende yg lepas tu dah la eh.. klo pk marah sakit ati mmg laa.. aku dengo cite camneh pon aku cam bengang sket.. sebab aku neh senang berjangkit. hurm

Masy said...

noushy,
ya bener tuh dong ah! always said that to maself hehe.

ok! *mamak!! roti canai gawing2 catu antau kat london okeh!!*

qasiehfirdaus,
mebi dulu beliau jaguh tarik tali kat skulah kot ;)
vote jgn x vote muehehehe

lindosh,
wah bahye tol ko nih! jgn bjangkit mende2 ni, mende best2 takpe :D

minnie said...

sorry masy.. lambat aku baca posting ko nih...

U go girl!!!!

Masy said...

minnie,
nebermind.. go go gadget!!~