Monday, August 13, 2007

tak lama lagi nak merdeka

cuba teka ape ni~


Selamat bertemu semula dalam rancangan Mari Mengaji (hehe).

Ye.. aku dah sampai Shah Alam since malam Jumaat aritu, kiranya Jumaat tu masuk opis. Tak update sebab takde idea. Even sekarang ni pun takde idea. Ape nak cite?

Ke Kota Tinggi last week menyaksikan kebakaran kulit muka secara berjemaah. Ni yang tensen ni kalau naek bot. Tak kiralah berapa kilo pun sunblock cream aku pakai nak ngelakkan sunburn, tetap ter'burn' jugak kulit aku yang sihat bersinar ni. Bibir mulusku yang sensitip ni pun mulalah ngade-ngade. Adeh adeh. Tekanan betoi bila dok memikirkan hal-hal kecantikan ni (bwahahaha macamlah cantik pon!).

sunset @ Sungai Johor

Cite pasal kecantikan ni, tingat zaman aku sekolah menengah dulu. Takde maknenye nak berkrim-krim sume, pencuci muka pun tak pakai! Simple life betullah dulu, ape je sabun yang sental badan, sabun tu jugaklah yang sental muka. Hah, jimat betol. Bedak pun pakai bedak powder je. Bukan takat jimat duit, jimat masa pun ye jugek (berapa banyak jimat daaaa..).

Kesihatan aku pun beransur pulih, cuma batuk tu je yang susah nak baik. Paham-paham jelah musim buah. Bila kat sini boleh je aku tahan nafsu - tak makan buah sebab batuk. Tapi bila dah balik kampung.. ermm... bukan aku takmo tahan nafsu.

Nah, ni mak dah siap asingkan durian untuk ko ni. Sedap ni! Durian siam tau!
Aisey.. orang batuklah mak..
Ha'ah ek? Ala.. rasa jelah sikit..
Hehehe.. oleh kerana mak yang suruh, kena le makan. Kalau tak, masuk neraka ni sebab melawan cakap mak. Betul tak?

Hahahahaha betul betul! Kalau tak makan, nanti mak guling-guling merajuk kat sini.

Hah, korang tengok? Aku tak sanggup dicap sebagai anak derhaka, pun tak sanggup tengok mak aku guling-guling, kang takleh bangun sape nak angkat?

Balik kampung baru-baru ni pun ade cite berunsurkan aksi seram. Aku kene kejau dengan encik yang mengaku diri dia askar (kejau naik kete ler). Takot weh! Memang ler salah aku masa tu sebab tukar signal saat akhir, tapi aku dah angkat tangan tanda sorry. Dia boleh kejau aku sampai ke nursery pokok (memang aku nak gi situ pon senornya). Menggeletar tangan aku takleh cakap ler, tapi macam biasa - muka menten cool hahaha. Sibbaik dalam kete ni ade mak dengan sorang makcik jiran aku ni. Mak aku lak yang slow talk, sibbaik tak pape huhuhu. Aku rasa kalau takde mak aku aritu, maulah aku kene belasah ke ape ke huwaaaaaaa mintak simpang laa woi. Walaupun kadang-kadang aku berani, tapi kalau aku sorang je, keberanian tu mungkin menukarkan aku menjadi nasik beriyani basi. Ah ape aku cakap ni.

belajau memanah pembuli jalanan

Kesimpulannya, aku kena simpan nomo telepon balai polislah. Err nomo telepon Balai Polis Sg. Udang brape ek? Ala.. lupa nak tengok aritu. Balai Polis Shah Alam boleh le surf tenet satgi. Oh ye.. tajuk memang takde kene mengena dengan entry. Sekian.

32 comments:

arianna adrizal said...

ahkak... batok da elok nih leh ar mkn dorian. mau enggak?

Sastri said...

durian? nakkkkkkk... sas pun kena tahan diri sbb nak kena p check up esok... huhuhu...

Masy said...

anne,
batuk baru nak elok ler anne. tp klu nk kasik, bole je hihi~

sas,
check up ape ek? darah tinggi ke?

arianna adrizal said...

hurm, ohkey la tu. smlm kenduri ada belen kuah doyan. ingat nak bwk mi rebus skalik tp mi nyer da abis.. tinggal kuah jek.

kang kita cicah ngn roti jek ar~
err.. mkn doyan leh kena darah tinggi eh?

Masy said...

anne,
wah sedap2.. bawak jgn x bawak. kuah mee rebus? boleh beli mee hehe..

bole kot? diyan kan panas. xpon kencing maneh. err.. yg mane satu ek? huhu

achik said...

ish.. ntah apa2 encik askar tu.. bkn sengaja kan.. lek2 la brader.. huhu..

saya mmg kureng makan durian.. hari tu makan bape ulas pun rasa cam nak demam.. ;p

kamarul said...

whooo! nak panah sape tuh?

Masy said...

achik,
tu arr.. cuak cuak huhu..

akak ske! tp xleh mkn byklah memandangkan x sihat sgt lg ni hehe

kamarul,
memanah hati2 manusia yg best, bole gitu? ;) bwahahahaha

kakLuna said...

iklan utk Masy dgn Achik..


abg askar ke...makan durian ke...jangan lupa pegi kursus kahwin cepat2 ye...nnt dgn silibus baru, kos nya meningkat..


jangan kata akak tak warning... hehehe

Masy said...

kak luna,
org nk gi dgn bakal asben laaaaaaa.. takmo gi soang2 :p

biar mahal asalkan bahagia lalala

chot said...

oo menghilang balik kg upernya...durian utk aku ada lagi?

Masy said...

chot,
balik kg ujung minggu je. durian? kat giant ade byk lg rasanye heheh

Deanz said...

Salamm..

Lain kali tak perlu signal utk membelok dan tak perlu marah kalau org lain pun buat macam tu...

no. tel BP Sg. Bes....ada kalau nak la...

Titicaca said...

mak ko mmg rocks hahhaa..

laki aku sampai sekarang sabun badan, syampu kapla and sabun muka semuanya Shokubotsu..pastu boleh licn lak tu muka dia..jeles betul...

Masy said...

salam deanz,

err...

ade BP di kawasan itu boleh berkhidmat secara global?

titicaca,
mmg rocks hehehe

ok le tu jimat kos. along aku lagi laa pulak. dulu dia boleh pakai Axion buat sabun mandi. isk isk isk~

::QasiehFirdaus:: said...

lor.. ye ke... kire sorok bawah tiak mak la ni time tuuu? hahha

Noushy Syah said...

Kak Masy, you belajar memanah ke disitu atau part of your holidaying?

chii said...

durian? menariknya...ni yg terasa cam nk lari ke umah nih..

Masy said...

qasiehfirdaus,
xlah smpi nyuruk bawah tiak, nyuruk balik kete je hihi

noushy,
ooo tak.. itu masa karnival DIGI, it's part of d carnival. free je time tu so akak trylah hehe

chii,
haaaa lari lari jgn x lari.. tak lari durian dikejar tp durian boleh habis hihi

13may said...

nomo tepon aku ada simpan dak???

ngeh ngeh ngeh :P

Masy said...

abg may may,
takdok. hang kata nk call aku, manenye?? :p

Kak Lady said...

masy...hehehe...bila mak dah suruh tu tak sampai hati kan...makan lah jugak...orang Melaka selalu kata...makan sikit aje...buat ubat...hehehe

Uiks...garang jugak abang askar tu ye...len kali kenyit2 le mata tu...hahahah

Masy said...

kak lady,
tu lah kak... sambil mkn tu, dok ckp "ubat ni ubat", smpi skang batuk x abes lg wakakakaka..

hah tu laa satu lg. sy rasa niat asal dia mmg nk sound sy tu kak.. huhu. x lalu ah nk kenyit mate hihi

lindosh said...

lenkali simpan nomot tepon tu.. bile2 leh kaco2 abg pulish hihi

Masy said...

lindosh,
teklok taw kaco abg pulis ikikikiki nanti aku betul2 kecemasan mampuih doang takmo tolong~

jamri said...

jangan lupa jadi Rakan Cop sekali yea...

Masy said...

jamri,
sy ingat nk jadik Robocop terus :)

Indera Kencana said...

Tu saje je kasi alasan takut derhaka kat Mak...

Masy said...

indera kencana,
hahahaha pandai pun ;)

kak lin said...

comelnya mak Masy..macma Masy gak :)

debikdebuk said...

jangan derhaka...jangan...

aku tak akan derhaka kalau mak aku paksa makan durian. aku pasti akan makan.. (demi taknak derhaka sebenarnya)

Masy said...

kak lin,
hahaha mane tumpahnya kuah kalau tak ke mulut ;)

debikdebuk,
aku pon takut masuk neraka semata2 kerana durian :D