Tuesday, September 25, 2007

211: Kekontangan Rasa dan Idea

Suasana sunyi dan sepi
Bagai mengerti perasaanku
Yang kerinduan kerana ku berjauhan
Dengan dia yang aku sayangi

Rinduku ini tidak terkata
Walau dibanding seluas lautan
Perasaanku bagaikan di awangan
Berterbangan mencari kasihmu

Hujan oh hujan
Menyirami taman
Taman yang di dalam kekeringan
Begitu jua cintaku padamu
Hadirmu pengubat rinduku
Kan ku setia menanti
Demi cinta ini

(Febians - Demi Cinta Ini)


Guwa takde idea mo apdet ini blog. Aku suka ini lagu walaupun takde kena mengena dengan realiti aku sekarang. Mood aku tak statik le. Ape nak apdet? Ape nak cite?

Sungguh boring dan dull rasanya. Sejak melancarkan protes terhadap nasi (hehe), tetibe je aku jadi tak selera tengok nasi. Semalam tahap terkutuk, nak makan mende lain pun aku takde selera. Macam boring tengok sume. Teruklah aku ni, seharus ditembak dengan senapang gajah (ni tiru dialog cite P Ramlee ye, jangan tembak aku weh).



Layan jelah video ni ek. Tak tau nak cakap ape lagi dah.

32 comments:

ah kim said...

Febian ho? Itu lagu manyak lama lo! Lock kapak punya jaman. Hohoho! Aiyak! Comel lo itu balak - B.A.D.A.K! Lainoseles ho?

chot said...

ko cerita la aktiviti ko sepanjang bulan puasa ni..g bazar mana..makan apa..hehehe

Masy said...

ah kim,
best kan? manyak suka loh lagu-lagu meleka. itu badak aa.. itu namanya Grey Hippo, manyak kiut :)

chot,
aku x jalan sgt pun.. heheh~ takpe nanti aku cite ek :)

Ungku Nor said...

memang sah awak takde idea nak hapdet.

tuh laa..sape suh tak makan nasik..

kitaorg yang tak penah miss makan nasik ni memang tak kering-kering idea ngkaauuu!!
*saje racun nak suh Masy makan nasik balik. Mana aci, dia sorang je nak pakai kebaya di pagi raya..;p*

RaFFLeSiA MeRaH said...

beh beh lagu ni, akak pun suka dengar...tgk natang tu geli geleman lerrr....

achik said...

nak bersekongkol ngan kak ungku la racun kak masy suh makan nasi.. hahahaha.. ;p

Masy said...

kak ungku,
betoi kaa nasik bersangkut paut dgn idea? camne nk dok uganda ni hehhehe

kak RM,
beh kan kan? apsal geli lak, comel pe~

achik,
kongkol laa.. akak tgh lom ade selera nk am-am nasik neh hehe

minnie said...

Salam Masy...

Im back!!!!

Hm.. diam tak diam dah kat 2 minggu kita puasa kan... masa minggu pertama bulan posa hari tu aku ada pergi carrefour subang, beli barang dapur.. masa aku dok tgh beli ikan tu, ada la berkumandang lagu raya.. ok lah.. aku boleh terima walaupun bari seminggu puasa... habis lagu raya tu, dipasangnya takbir raya.. aduh! tak patut betul aku rasa. baru nak seminggu puasa dah pasang takbir raya... huhuhu

Indera Kencana said...

Berapa kilo dah turun..??
Kalau lepas raya dapat turun lebih 10 kilo, kita celebrate ngan Sup Gear Box kat Bangi nak..?? Amacam..?? Set..??

(Lepas hirup sup gear box tu terus kembang naik balik sepuluh kilo... Hahahahahaha)

Sham said...

laa.. napa badak tu tak joget.. kalu tak, sure lagi comel

Masy said...

salam minnie,
welkem bek ma pren!

hehehe.. ok la tu.. at least kite mmg nk beraya.. dulu masa aku blajau, mmber bilik aku pasang lagu raya sebelum puasa kat kolej. satu blok pening hahahaha

indera kencana,
mcm x turun je? :(

turun 10 kilo?? aneroxia sy nanti. aiii.. nak belanje ke taknak ni sbnrnye hehehhe~

Masy said...

sham,
badak tu bengang dgn anjing tu hihi

flush said...

ni mesti malam ahad hr tu tgk cerita seniman bujang lapok.. cerita p.ramlee yg plg best bg sy..

Masy said...

flush,
hahahaha mcm tetau je.. sy tgk dah separuh, dan x larat nk abeskan. mmg all-time fav movie ni hehe

orang biasa said...

ala makanla nasik...kalu tak makan, nenek cakap nanti nasik nanges..huuuhuhu..

Masy said...

orang biasa,
nasik nanges klu makan nasik x abes le heheh~

azriey said...

salam perkenalan,
terhibur sungguh dgn hippo tu....lunak sungguh suaranya...hatiku tertawan...tak jemu mendengar!

Masy said...

salam azriey,
bole la dgr hari2 klu dtg sini slalu.. xde blog ke? tq 4 coming :)

MiLd said...

Eh, lupa pulak. Lagi "berapa" hari lagi nak raya!! Kat mana letaknya?? Edit semula!!! LOL!

Masy said...

MiLd,
nk pinjam countdown awk, kedekutnye link tuu :p

Anul said...

ko citer la pasal lalang depn umah ko...haahahaaa

Masy said...

anul,
dpn umah aku takde lalang. next!~ :p

Ungku Nor said...

bawak-bawak la pi terawikh ke..qiyamullai ke..
sure akan datang segala ilham 7-8 penjuru alam.

Dah..dah..buke petang ni awak MESTI makan nasik!!
Tak kira.

zino said...

jangan boikot makan dah le.. hehe

Masy said...

kak ungku,
mmg terawih pun.. tp qiamullail..err.. hehehe

ptg smlm x mkn nasik lg. xde mood. :D

zino,
isk taklah.. lapau laa pulak kang eheheh

Ungku Nor said...

kena sumpah dengan nasik nanti akak tak tauuuu!!!
hehehe

ND said...

udah lama ku tidak memberi komen di sini...hihihi...jgn mare.. :D

Masy said...

kak ungku,
isk molot! bau puding karamel hahaha

ND,
baru pasan ke? :p busuk punya org :p

azriey said...

saya takde blog cuma suka baca blog aje :) jump from one blog to another.
#tgh. layan hippo sambil komen
#terror la anjing tu menari!

Masy said...

azriey,
ooo ye ke? klu ade blog nanti bgtau ek :)

*jom nari2 cam depa hihi~

arm said...

Takde idea ehh..

Salah dua punca nyer..mungkin kureng karbohidrat kot..


;p

Masy said...

arm,
salah dua ek.. nak kene dia ni hehe.. bukan salah awk? ;D hahahaha