Wednesday, September 26, 2007

212: Ini Adalah Pengumuman

Pengumuman pertama: lagi 16 hari nak raya. Aku seram ok.

Pengumuman kedua dan terutama sekali *ehem²*. Err.. tunjuk gambar dulu lah...


ini tahun lepas.. tp yg lelaki²nya tak tercapture dek kamera ND. oh.. thanks ND (pinjam gambar hehe)


So.. atas permintaan peminat-peminat, maka sekali lagi aku diarahkan supaya menganjurkan lagi sesi berbuka puasa secara berjemaah tahun ni bagi menambah pahala masing-masing (sebab berjemaah, bukan sebab ade orang belanje okeh).

Berdasarkan keputusan - hasil daripada perbincangan tertutup, maka tempat dan tarikh bagi projek fast-breaking kali ni adalah seperti berikut:

date : 4 Oktober 2007 bersamaan 22 Ramadhan 1428H
venue : Fudkot KLCC
time : 6 pm

Semua yang sudi dan mahu beramas mesra bersama kami (errr sape kami tu? kami yang kompem hadir laa), dialu-alukan dengan muka serius tetapi ceria. Tak kiralah sama ada korang blogger ataupun tidak, penyertaan anda semua aku hadiahkan dengan senyuman yang manis giler tanda terharu dan caring. Projek kali ini juga dijangka sangat sesuai untuk mereka yang mempunyai duit terlebih (bonus dah dapat koooot?) serta ingin melakukan aktiviti shopping terakhir memandang minggu depannya dah nak raya.

Sebarang komen dan cadangan, sila tuliskan kat kotak komen yang telah disediakan oleh pihak blogger.com di bawah entry ini, manakala yang nak berbincang dari hati ke hati - tak nak dedahkan komen pada tontonan umum, bolehlah mengontact aku selaku kepala ruan untuk ini cerita di --> masyita4180@yahoo.com.

Oh ye.... aku sangat mengalu-alukan member² dari KL yang sudi tolong bookingkan tempat (ala.. datang awal sket dari kitorang untuk cop tempat je). Kalau ade sape-sape nak bagi plan B, dipersilakan. Orang yang nak sponsor / belanja makan LAGILAH dijemput dengan karpet merah heheh.

Apa lagi, bersuaralah sekarang!~

edited~

berikut adalah senarai kehadiran sehingga pukul 2.29 petang, hari Jumaat 28/09/07

>> aku of coz
>> ND
>> Anne
>> Acai
>> Kurzz
>> Sham
>> Anul
>> Chot
>> MiLd (ye kee ni..??tak kire datang jugek! :p)
>> Kak Mya
>> Azkam
>> Azerlma
>> Cik Embok

lain???

45 comments:

ND said...

alaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....nape buat 4 oct.....ishk ishkkkk....

ok saya join.. :Þ

Rombongan dari Shah Alam :-
1. Masy
2. Anne
3. Acai
4. ND

Sham said...

cantekkk... mau makan apa ekk... ermmm

CiK BaWaNg said...

okeh..saye ade cadangan..plan B nye kite berbuke puasa ramai2 dekat restoren pak arab dekat Seoul...tiket kapal terbang ade akak tuh KENE belanje utk semua yg nk hadir..sape2 nk tiket tuh bleh contact masyita4180@yahoo.com...

whahahaha huwaaaaa nk pi gak makan sesedap..nampak sizzling mee tu..tensi tensi

chot said...

berbuka di pelita jln ampang xnak ke?

Masy said...

ND,
kene kompemkan acai tu hehe

sham,
klu fudkot, mkn ikot suke le hihi

cik bawang,
canteknye idea.. tunggu sy dptkan sponsor drpd MAS ek.. :P hihihi

chot,
camne nk ke sana? aku x tau. tp ok gak tu klu ko join ;)

flush said...

eh eh.. sama la plak kita ni.. thn ni pun sy jd organizer.. buat hr sabtu ni kat eden,thecurve..

bukapuasa cum gathering "arauian commanders 96-99".. best222..

Masy said...

flush,
aa rotate ke sape jd organizer? apsal tetiap tahun sy xleh nk rotate ek? woit sape², thn dpn korang plk! :p

meh le join encik flush (tp kene le amek cuti hehe)

achik said...

wah2 cam best je.. rasa nak je menjoinkan diri.. tapi ai ni shy2 cat la.. 'idung' pun blum tumbuh dgn sempurna.. hehe ;p

ND said...

Pelita tu sebelah KLCC tu je Masy..kat sebelah Wisma Central...sy selalu gi melepak situ..tapi tu mamak...so paham2 je la..hehehe..

tak lalu makan kat kedai mamak bulan2 puasa ni.. :D

sbb kat fudkot tu at least variety..

flush said...

hmm.. hrp org lain senyap je la.. nasib baik abg azim ni ada..ecehhh.. hehe.. dah brp thn asyik muka ni je jd organizer.. addaka org perak organize kat kl sana nun..

meh la, byk lg tmpt kosong kat eden tu, tp kalau x segan sila la join kitorg.. hehhe..

Masy said...

achik,
baru nk tumbuh idong? cam pinochio je?? hihi

ND,
woo x biaselah tmpt tu.. aa mamak ke? ermm.. (chot, nanti aku lepak dgn ko kat situ laa lps pose ok?)

flush,
heheh baiknye abg azim ni, tunang sapeee laa ni ek ;)

aikk org ajak dia, dia ajak kite lak ahahahah

orang biasa said...

mcam nak join tapi ku jauh di pinggiran rimba :(

tul tu, kenela de yg dtg book awal. kalu kul nam baru sume datang, jamin takde seat kang. nantik duduk meja pon asing2. takpun tapau je pehtu makan ramai2 kat taman klcc.. makacih

meera said...

ooo ada majlis ek...

makankan utk akak ek :D

Masy said...

orang biasa,
ape laa sangat pinggiran rimba tu, bkn sekadar di pinggiran huhuh :/

aku bole dtg awal, tp x taulah leh sampai awal ke x. al maklumlah x dok KL hehe

kak maya,
haaa ade.. insyaallah dimakankan :D

Anul said...

waahhh..aku leh saja datang ke?ko nk layan aku ke nnt..kalu tak tercangak bangak aku sorg2

Masy said...

anul,
ko dtg le bawak mmber ke, cembam ko tu ke ;) klu aku x layan, ade je org yg sudi layan ko.. dijamin! hehe..

jom jom!~

Kak Lady said...

Seronok dapat beramas mesra di bulan pose ye...?

Selamat berbuka beramai2...

Noushy Syah said...

YOOOO..beRAMAS MESRA sampai kul brape kak Masy? muahahahhha...nti terlajak TARAKWIHI..ekekkekek...

Ungku Nor said...

waaaahhh..rasa macam nak juin tapi kalo akak datang..dengan gerombolan task force suma cukup satu batalion.

hari Khamis depan ni eh? eh??
kalo nak juin akak bitau awk ler nanti. okeh bebeh?

Masy said...

kak lady,
sonok kot heheh..

mekasih kak :) xmo juin ke?

noushy,
alaa ringan² je bwahahahahah

kak ungku,
kene bwk meja sendiri laa nanti kak, hahahahahha

ha'ah kamis dpn :) pape sms laa ek ;)

ND said...

Ahkak~!...
nanti sy promote majlis buka puasa ni kat blog sy pulok..hehe

Masy said...

ND,
promote promote.. tp gaji promoter bayar sendirik hihihiih~ tq :)

myasefia said...

masy, insyaAllah akak join yer..

Masy said...

kak mya,
ok gud gud :)

arm said...

salam~

selain beramas mesra secara berjamaah..

ape ektibiti sihat berjamaah lg..

Masy said...

salam arm,
ektibiti sihat berjemaah lg ye.. kite akan mengamalkan 5M dlm pemakanan kita semasa bbuka nanti, ketawa berjemaah, bergambar berjemaah, dan insyaallah - solat berjemaah :)

jom dtg!~

Anonymous said...

wooo...nak wat buke pose reramai la pulak..dengkinya aku yg jauh kat sini. smuga berjaya ekk :D
buat ND dan acai, korang nak bukak posa sampai ke sahur pon xper..(chek x dengki noo)tapi korang jangan lupa kuih raya daku. adik ku balik ari jumaat (5 okt) makna kata, ari esoknya selepas korang berpoya-poya membuka pose..:p

hana

kurzz said...

wahhh 'beramas mesra'? erm..lain beno bunyik dier ;p*hati ku melonjak gumbira (cehh..bulan posa kaber2)...muahaa gurau2 je.. ..heheh..last year wat kt fudkod midvalley..thun nih kat fudkod klcc lak..hehe tahun depan agak2 fudkod mane ek..koman2 kena semua fudkod masuk dlm kalender nih hihi..=D insya'allah xde pe2 bleh join..
p/s:lepas berbuka masing2 bleh wat traweh..moreh masy sediakn..hihi

ah kim said...

Salam Eidul Fitri. Maaf Zahir Batin. Heh!

Masy said...

hana,
ye semoga bjaya utk kitorang :)

kurzz,
hep heppp!!! *cubit dia kekuat*
thn dpn kat kantin skolah lak, amacam :p

ah kim,
amboi awalnye ucap selamat braya hehe~

lindosh said...

nak joinn tapi jauh laaa.. eh fudkod klcc kan crowded gilerr.. isk isk

@zk@m said...

akak, nak join klu xder aral,tp td poi kat sana bebuka mmgla yg amat sesak smpai ada yg berdiri n berbuka atas latai bersila....so mmg dnasihatkn akak n lai2 datangla awal yerk..:)heheheheh...:) isyaallah join....count me in..:)

Masy said...

lindosh,
aaaa hang mmg jaohnyee ek? isk isk
kitoang mmg suke tmpt crowded² ahahahah


@zk@m,
oo silekan. tu yg akak harap ade kekawan dr KL yg bole tibe awal sket dr akak ni..
ok, kire awk skali ok! ;)

faisal said...

akku, org insyaallah gi,hihi..tapi tu ari kejekan..so mmg kena expect lambat skitlah..:) lelagi rombongan dari shah alam ni cam ND cakap,hihi..kat situ mmg ramai sgt org tapi biasa pas solat magrib dah tak ramaila..:)

emm just nak bagitau sy buka ngan member2 kat alamanda ari tu, time azan mkn kurma dan air dulu..pas solat baru duduk kat futkot tu, mmg kosong tak de org sbb sume dah blah kekenyangan,hihi...kalau nak wat camtupun bleh gak*cadangan je..sbb time tu bleh huha2 lama skit..kalau buka time waktunya kita takde masa byk sbb nak berkejar solat magrib plak..masa singkat sangat...:)

emm, updatela kak entry ni sape yg juin,hihi..callooo bete...

debikdebuk said...

alamak...bestnya.. tapi aku makan banyak, malu aaa... biarpun aku yang bayar...

13may said...

menu apa???

kalau menarik..nak gak join...

chewah!!! jauh la cik kak...:)

Masy said...

acai,
apsal laa korang kuar lmbt ek? hihihi..

akan diapdetkan, sabau ye :)

debikdebuk,
makan jelah byk pon, bknnye ade org larang - kecuali ko makan makanan dorang hehe

join tak?

13may,
heheh tau dah jauh tp kad raya jgn lupe ok!~ ;)

arianna adrizal said...

kak,
ingat nk tolong pomot gak tp tak sempat lansung nak apdet blog. huhu~ pomot kat sini pun ok gak kot.. ;p

*flush~ lor komander gak ker.. samalah! huhu!

Masy said...

anne,
yappedaa.. tp takpe, kat sini jelah heheheh~

aNoi haLim said...

ahkak...
ala..
niat dihati teringin nk join..
tapi apekan daya..
uhuhuhu

kamaruladli said...

aku nak join dgn syarat aku dibelanja dan dibenarkan membuat persembahan lagu-lagu raya. bole?

TedungS said...

apsal takut hari raya? takut kena pow ngan anak sedare le tu :p

::QasiehFirdaus:: said...

uh.. macam beh je.. mcm nak ikot je.. uh.. kena pk dulu.. sat naaa.. :P

zino said...

wah.. meriah nampak nya sambutan.. semuga majlis tu berjaya ..

Masy said...

aNoi,
laa nape?

kamaruladli,
yg seken tu aku tak kesah, tp bab belanje.. hahahah aku baru nk paw ko!~

tedungs,
aaaa ade mende lain :p tp tu pon betul gak :D

qasiehfirdaus,
heheh dah kompem nanti inform akak kat YMlah ye :)

zino,
moga-moga bgitulah hendaknye :)