Monday, October 01, 2007

213: Hari ni saya akan pergi..

Lagi 11 hari dah nak raya. Masih cuak lagi.

Dah 19 hari puasa dan satu berita gembira - i've managed to reduce my weight - 2kg hohoh. Bukan senang weh aku ni nak turunkan berat badan. Selalu tu faul semedang. Yeahuuuuuu~ Tapi bila aku bagitau mak yang aku tak makan nasik, ekcely beliau nampak risau senornya. Ala takpe.. konon-konon kite omputeh ler mak, tak makan nasik huehehe.


tak sesia makan sikit heheh~


Balik Melaka kali ni pun, aku makan nasik dua sudu je - tu pun sebab nak makan kuah dalca yang mak buat. Kalau tak, takde jugek aku nak makan nasik. Mak cam biasa, me'request' aku untuk masak samting. So ari Sabtu aku buatkan puteri mandi dengan air bandung cincau + aiskrim soda. Ahadnya pulak, aku buatkan kek chocolate moist sebelum balik ke Shah Alam. Mak terkujat giler tengok aku buat kek - sebab aku memang tak penah buat kek pun hahahah. Cuak-cuak jugek ler, sibbaik abangku yang baik ati pun tolong skali. Uiks baik betol ati beliau, sampaikan kete aku pun dia basuh *heeeeee ni yang sayang kat abang aku neh* Takpe, aku tapawkan kek itu untuk beliau tanda caring.

Today I'm off to Kota Tinggi (again :p) after iftar until this wednesday. Insyaallah akan bertemu kekawan ari khamis, dan khamis malam untuk mereka yang sudi menjoinkan diri masa ektibiti berbuka pose tu. Ada sape-sape yang volunteer nak copkan tempat tak, just in case kot² rombongan dari Shah Alam ni tak sempat nak sampai sebelum pukul 6? Kalau ada, bagitau ye.. jasa korang ku hargai eceh~

Giler ngantuk ni!

*Zzz.....* (i wish!)

23 comments:

Ungku Nor said...

hek eleh..setakat citer jer.
kasik la tengok gambar putri mandi dgn kek cekelat bagai tu.

tak dapat rase,dapat tngok gambo pun jadiiiiikkkkk la.
;p

Masy said...

kak ungku,
tak elok aa buat org len keco air liyo! :p

orang biasa said...

Tak makan nasik tapi makan kek cekelat cam same jer hehe

Masy said...

orang biasa,
ala.. makan sekeping dua je, lgpon kek kukus laa.. :p

achik said...

uish.. dah kurus la tu..
kurus2 sgt x elok..
err cam ayat dengki je.. hahaha ;p

Masy said...

achik,
ehem! ayat berbau cemburu yg amat pekat bwahahahahah~

arm said...

salam Masy..

tahniah(14x)~ ok ler tu turun 2kilo.

jgn pas raye ni naik bekilo2..heh~

:p

Masy said...

salam arm,
aiseyy.. tu lah takot jd camtu hehe. btw, join x sesi buka pose tu? jom arr..~

flush said...

haha, kantoi2.. kompom esok naik 2 kilo balik.. hehehe

smpi bila sanggup x mkn nasi tu.. ooohhhh tidak, sehari tanpa nasi rasa cam nak mati ooo..

meera said...

betul2 nak raya ko ek... siap kira lagi tu :p

13may said...

oh! nak pi sana watpa????

jaga diri yea :)

Noushy Syah said...

hahahhaha siapa kata omputih tak makan nasik...hiksss

Omputihlah makan nasik siap dengan chicken curry lagi ngehh:p

tapi xdelah hari2...

..nak kurang berat badan have healthy eating habits and regular exercise bukan tak mkn nasik la cik kak ..

lindosh said...

oikoik.. dah snagat cantek ler tu.. lagik mau kurus!! kasi turun 5 kilo lg beb.. berat sama cam haku hahaha

Zalisa Maz@ZN Isa said...

Dok mengira bila nak raya je ni. He he he...

chii said...

menghitung nak raya gak ni selain menghitung nk blk kampung..weheee...

err..tu ke berat badan sis?? ringan arr..keck ar tu..chii yg kering pun lgik berat..

Kak Lady said...

Tu lah yang seronok kalau ade mak ye...boleh balik berbuka dengan mak...mintak mak masakkan samting pastu masak kan untuk mak samting...seronok ....

Anul said...

owkh..aku pn turun berat. weh...jgn lupa layan aku time buka tu tauuuu

lady said...

salamm laling..
ader satu en3 kata kan..ambil 4 gelas plain water sebaik lepas bangun tido..4 gelas plain water masa nak tido..amalkan juga sesudu besar honey mix dgn segelas air suam or tea..2x a day.. insyaallah..

cubalah..

Azzam Supardi said...

Aku rasa aku pun dah kurus la, Masy. He he he!

HazuraHamzah said...

comelnyee... hi slm kenai2

harap2 sudi la menjongah entri gua

RaFFLeSiA MeRaH said...

jarum timbang tu timbang org kerrr timbang mende lain ni? hehehehe, x nampak kaki tuan punyer blog pun, huhuhuhu....

bang_gugar said...

salam masy,

ye ye..

tahniah!..

dah kurang berat badan ni.. bleh la saya blanja

hehehe
salam ramadhan
(",)

Masy said...

flush,
heheheh ala.. pi kota tinggi dah mkn nasik pun, tp setengah senduk je sbb nasik ujan panas - takleh tolak hehe..

kak maya,
klu dpt bonus, leh kire bonus lak ;)

13may,
ade meeting. alhamdulillah dah selamat pulang :)
oww.. thanks ek kad raya, dah dpt pon hihi

noushy,
hihihi alaa saje je try.. ok laa ni.. akak rasa satu lg sbb kurangkan makan masa bbuka dan sahur, tu sebab leh turun sket berat badan :)

lindosh,
cantek ke? berat badan cantek ke aku yg cantek? hueheheh

kak zal,
lps raya kire utang pulak wakakakaka

chii,
aaa berat akak skang 51kg. klu dpt 49 ok gak :)

kak lady,
ha'ah.. mmg sonok masa tulah :)

anul,
turun lagi?? isk isk.
ye insyaallah.. mesti layan punya, tp klu tak terlayan jgn nanges lak ek hihi

salam lady laling,
aaa cam senang je tu ek? tp slalu yg senang tulah kite malas nk buat. hahaha takpe akan diusahakan. tengkiu laling :)

azzam supardi,
meh tgk gambau ko~

hazurahamzah,
sape yg comel tu? hehe..salam kenal jugek.. akan ke sana sebentar lg :) tq~

kak RM,
tu gmbr cilok dr internet, tp dah lebih kurang samalah dgn berat sy skang :)

salam bang_gugar,
aikkk sy yg turun berat badan kene blanje org ke? hahahaha

salam ramadhan jugek~