Thursday, October 04, 2007

214: Hanya Untuk Apdet

Hasil perbincangan kecil dengan bebudak opis aku last week, dapatlah disimpulkan satu persetujuan tentang cabaran sebenar berpuasa bagi orang-orang yang dah akil baligh - macam kite sume ni hah *jangan tak ngaku lak :p *

Untuk budak-budak, memang makanan dan minuman adelah penggoda utama, malah itulah yang dijadikan alasan untuk berbuka awal (padahal tadi ternampak air longkang je, tu pun dah terliur). So, mak apak mak sedara pak menakan dan atuk nenek pulak, apa yang menjadikan mereka merasakan berpuasa ni memang mencabar?

Korek-korek.


Korek idong, korek telinga (korek pusat tak batal pose ye). Jangan tak ngaku woii.. hahahah. Kekadang tu masa nak amek air semayang (kalau semayang laa kan), kompem jari jemari ni terasa nak menjalankan tanggungjawabnya pada encik lubang idong. Pastu tengah tengok tv ke.. lepas mandi petang ke.. eh gatal lak lubang tinger neh. Baru nak capai cotton bud, opssss puasa laaa.. Tahan jelah gatal tinger sampai berbuka.


Eh, cakap pasal berbuka, meh aku apdet latest list untuk kehadiran malam ni..

>> aku of coz
>> ND
>> Anne
>> Acai
>> Kurzz
>> Sham
>> Anul
>> Chot (tokleh datang - demam)
>> MiLd (ye kee ni..??tak kire datang jugek! :p)
>> Kak Mya
>> Azkam
>> Azerlma (kensel gak ade hal)
>> Kak Shida (tp takleh masuk lak blog akak sorang ni..ermm)
>> Qasiehfirdaus (tak kompem lagik kata dia hehe)

lagi?? sape lagi? sempat lagi nak join ni.. hehehe

31 comments:

myasefia said...

masy, akak email kt awk tp awk tak jwb pun. huhu.. merajuk tamoh dtg kang.. iskk.. akak nk mintak no tpon awk ar.. kang sesat plak. dh la rupa paras kurang dikenalpasti..

Masy said...

kak mya,
sy baru balik dr kota tinggi ni.. lgpun xde pon emailnye? nanti sy check balik ok?

arm said...

salam Masy..

mmg ni adalah salah 2 dugaan2 yg mencabar minda pd bulan puasa...

ramai yg dh terkena...

erk termasuk ler saya... hehe

~lupa daaa...

:p

meera said...

uiks! sudah balik shah alam ka... tak deting ngan bos? hehehe...

ni apsal citer korek2 ni... tak senonoh tau... :p

pst... meh la ke blog akak, ada citer utk ko... saje nak bagi ko jeles...

selamat berbuka posa berjemaah ptg nnt ek... kirim salam akak kat semua yg hadir ngan ucapan Assalamualaikum.

Masy said...

salam arm..

hehe memang tu salah 2 la.. klu nak salah 4,5 dan seterusnya, mcm bersalah laa pulak hehe

tak join ke mlm ni?

kak maya,
aa baru smpi semalam..cite ape tu? meh org tgk~

Anul said...

eh..camne aku nk kenal mana satu geng2 blogger ni weh time kat pud court tu?

Sham said...

jumpa di sana.. sana.. sana.....

Masy said...

anul,
kata instict kuat hahaha.. bak email, nanti aku emailkan nomo tpon aku

sham,
nun di sanaaaa beribu batuuuuuuuuuuu~

kakLuna said...

apsal tak bukak posa kat Amerika Utara..buleh akak join sambil bawak hamper pengorek tinga sorang satu..best woo..buatan German.

Masy said...

kak luna,
takde kenalan kat AirAsia laa.. penaja kurang, mebi klu ade pihak2 penaja yg sudi, boleh kite bbuka di Tembok China

Azzam Supardi said...

Ha ha ha! Aku tak tau la pulak pasal korek-korek tu ha ha ha!

Berbuka kat mana rombongan engko tu, Masy?

Masy said...

azzam supardi,
tak tau keee purak-purak tak tau? ;)

kat fudkot KLCC ptg ni. jom ah!~

13may said...

waaa...bestnyer :D

myasefia said...

masy, ok takpe. no tpon awk tlh pun bjaya akak mendptkannye. jumpe nnti..

Masy said...

13may,
best yg mane tu? tang korek-korek ke tang bbuka ramai2 tu? hahahaha

kak mya,
ehem sy pon ade nomo akak gak (hehe). insyaallah jmpe nanti ye..~

kurzz said...

ermm karang cmner kira nih..nanti org lain dh chop tempat lain..sya chop tempat lain haaa...terasing plak...cmner nk tahu no.chot sya dh hilang(sekali dgn Hp daa) huhuh..tunggu area mana ek kt fudkod tuu...

zino said...

hari nibuka pose dalam kereta.. tak sempat sampai rumah dah azan.. nasib baik dah standy air..

chii said...

ahahah..menarik gak statement tu..x perasan plak chii..huhuh..

mau pulang2 cuti2 msia dulu.slmt bercuti2..slmt blk kg..slmt hari raya sis..maaf zahir batin..nnt nk duit raya ....ngee =D

Masy said...

kurzz,
takyah jawab laa ek..hihi

zino,
sibbaik ade air, kalau tak, korek idong jelah hahahah

chii,
dah nk balik dah? awal betoi ini budak, kemslm org kg ye. selamat pegi dan balik, take care.

aaa ade sebot psl duit raya ke? x nmpk lak *tutup mata*

Ungku Nor said...

weih..kad raye dah antor semalam.
kalo abg pos opis tu rajin obertaim, sempat ler sampai seblom raye.
kalo tak, lepaih raye ler jawabnya..hehehe.

flush said...

apa cerita gathering smlm.. cpt hupdateeeeeeee..

Masy said...

kak ungku,
wahwahwahwah hahaha gudlak pada abg posmen :D

flush,
tak besh arr cite takde gmbr, tunggu dak2 ni aplod dulu ek?

achik said...

betul betul betul..

antara perkara yg utama harus dilakukan lepas berbuka lepas makan adalah mencapai cotton bud.. ;p

Masy said...

achik,
hehehehe tp slalu terlupa.. hehe

TedungS said...

korek apa lagi yg boleh batal pose

::QasiehFirdaus:: said...

saya QasiehFirdaus.. mohon maaf.. sy tidak dpt hadir.. kerana masalah keseganan yg terlampau sgt.. :)

HazuraHamzah said...

klu 'ter' org ckp takper...

kekadang manusia memang lupa nak2 time bulan posa ni...
penat la konon...

Azzam Supardi said...

Jangan biarkan diri blog anda diselubungi...sawang. Ha ha!

Darkz05 said...

cara pula images hidung dan jari tuh. hihihi :P

lindosh said...

nak nenok gambo makan makan!

Masy said...

tedungs,
aikk bro kan lg terer dr akuh.. takkan kene bgtau kot :p hohoho

qasiehfirdaus,
aaahhh segan sgt :p bluweeeek heheh

hazurahamzah,
penat sampai terkorek? hahahah

azzam supardi,
ye ye jap gi aku apdet :p

darkz,
cara? *garuk paler*

lindosh,
gmbr takde kat haku ler.. huhuh