Monday, October 08, 2007

215: Memori~

Siapalah dapat menyangka, hujung minggu (semalam ler) aku habiskan dengan menjahit baju kurung? Hueheheh. Eh, taklah jahit sampai jadik baju, jahit tang tangan je *booooooooooo*
Alkisahnya, kitorang menolong akak depan rumah ni hah. Rupa-rupanya dia ambik upah menjahit baju. Kalau aku tau, baik aku antau kat dia je, takde laaaa susah² antau sampai ke Klang sanun. Murah lak tu dia charge. Eh ni nak iklankan akak tu ke? So semalam kami bertiga pun berganding bahu dan tangan menjahit macam ler terer. Sibbaik ler dulu penah tolong mak tang jahit tangan tuh, kira ok laa. Hari ni maybe akak tu akan antau lagi baju-baju yang lain. Kita tungguuu..~

Pasal majlis berbuka khamis lepas ek? Daripada semua senarai yang ada dalam entry sebelum ni, hanya 8 orang saje yang berjaya memunculkan diri di tempat kejadian. Yang tak dapat datang tu, takpelah.. nak wat camne (hukhuk). Takde rejeki nak jumpe kitorang.

Oklah.. aku cite kronologi peristiwa. Kang aku wat conclusion je kang ade pulak yang kata entry aku pendek sangat. so... cekkidaut..~

4.30 petang: aku dah kuar opis, gi isi minyak sat, balik umah, gosok baju, mandi, siap-siap (terer tol aku leh siap mandi mueheheh)

5.00 petang: otw amek Acai kat depan Masjid Shah Alam. ape punye suwey aritu, sume traffic lite merah. sori ek Acai lambat sket huhu~

5.20 petang: jem giler kat Shah Alam nih! mampuih laa gua kene bebel. tapi akhirnya tiba jugek kat stesen komuter sek. 19. ND dan Anne dah tunggu, muke pun kelat-kelat kurma muda hahahah

lebih kurang 6.30 petang: tiba kat KLCC. Sham dan Kurzz dah tunggu kat fudkot KLCC. thanks u ols tolong copkan tempat. Azkam dan Kak Mya tiba. memasing pun bertaburan membeli juadah berbuka. tetibe teringat Anul (kasik dia rasa bersalah sket bwahahahah), dan terperasan yang aku takde nomo tpon dia. call member, mintak nomo Anul. call Anul - sila baca entry beliau :D

7.06++ malam: berbuka. makan-makan, borak-borak, amek gambau sana-sini, gelak sampai saket tengkuk. ah.. ade gambau satu je,yang lainnye korang kene tunggu ND, Kurzz dan Kak Mya upload baru leh tengok. aku tak bawak kamera, harap maklum hahaha. pastu gi solat maghrib.

8.00++ malam: sambung minum dan makan kat fudkot. aku kongsi dengan Anne je sambil mengacau Kurzz dan Sham nyer makanan hihihi. entahlah kenapa yang aku kacau tu semacam laa sedapnye. lenkali boleh kacau lagi ek. amek-amek gambar lagi walaupun dah kene sound dengan mak guard KLCC kata tokleh amek gambau (ape kes? tadi ok je). tetapi setiap pemilik kamera memang tegar dan ketegaq. tetap amek gambar dan posing malaikat maut.

9.00++ malam: memula kata nak balik, pastu sangkut lagi kat ruang legar (betul ke?) KLCC tuh, ade show apetah orang bertarbus bermain gambus. posing-posing lagi. akhirnya terpaksa juga mintak diri sebab kang nak naik komuter. thanks ND anto kitorang kat KL Sentral.

9.30 malam: terlepas train sebab ralit tengok iklan Adibah Noor (hehe). next train pukul 10.25 malam. sangap guwe menunggu.

10.25 malam: train sampai, dan malangnya train itu train bengong kerana beliau siap gostan ke stesen KL kendian baru dia teruskan perjalanan. gegar gila, siap dengan speaker rosak. dah laa ade pakcik satu kaum ni berborak kuat tak hengat. lebih setengah jam. Acai, patutnya Acai dengan Anne gi tanye pakcik tu pakai henpon ape. bateri kuat tuh..

11.30++ malam: tiba kat Shah Alam. antau Anne kat parking opis dia dan Acai kat parking Masjid Shah Alam. sampai umah, salin baju, solat Isya' dan............zZZzZzzZZZzzz....


dari kanan: Azkam, Acai, Baby (ahaha), Anne, Kak Mya, Sham & Kurzz. ND tade sebab dia amek gambau :p. dan thanks again ND, kasik pinjam gambau (apsal aku nampak katik ek)


Hah!!!
Lagi 4 hari nak raya?!!!??!?!?!?!? *pengsan*


edited~

ni gambar² daripada kamera Abang Kurzz kita *guling²*








37 comments:

Ainul said...

wahh..saye sangat mencari tailor baju yg murah kat shah alam!!taklarat la asyik nak anta ke kampung je jahit baju..sehelai baju kurung biase akak tu amik bape ringgit?:)

Masy said...

ainul,
akak tu amek Rm25 je, klu ade piping dll dia buat Rm35. murah kan?

flush said...

mana cukup sekeping.. gmbr makanan nape x amik..

Masy said...

flush,
ade ade tp sume kene tunggu YB-YB sekelian upload.. sy mmg x bawak kamera aritu.. huhu sabau ye :)

kurzz said...

dah laa ade pakcik satu kaum ni berborak kuat tak hengat. lebih setengah jam. Acai, patutnya Acai dengan Anne gi tanye pakcik tu pakai henpon ape. bateri kuat tuh..<-----hahahah lawak2..nih ayat perli ker kagum cik masy...;p
p/s: aku berdiri pesal senget cm menara condong pisa jer..huhuh

Masy said...

kurzz,
antara dua laa kurzz.. tp tak berapa nk kagom ah, sore kuat giler. ckp pon cam bertih teretetereteeretetertretert tak sudah² :p

p/s: mkn byk sgt kot :D

Ungku Nor said...

wah..wah..tahun depan leh ler tengok Masy buat bisnes join-venture jahit baju dengan akak depan rumah.

Tapi setakat jahit tang tangan je ler kot..lalalala.

amek ler kurusus menjahit sayang weih.
buleh buat duit ape.

errkk..nape lak akak yang komain berkobar-kobar ni ek?
hehehe.

Masy said...

kak ungku,
org dah ckp dgn akak tu nk blajau menjahit dgn dia. masalahnye kang kene beli mesin jahit laa pulak.. guwa dah laa kesempitan dan kesemputan kewangan ni hohohoho~

berkobar² ek.. nk tempah baju kat org le tu :p

Azzam Supardi said...

Ko ada nampak aku tak? Ala...mascot a&w tu! Ha ha ha!

Masy said...

azzam supardi,
A&W pon aku tak pasan kat mana hahahaha~

Anul said...

ko saja kasi aku rasa bersalah ek..takpe2..*pusing menghadap kiblat sambil berlalu pergi*

Baby tu sape?Kak Mya ke? Ko nmpk katik ke?alaaa..sama la kita..aku katik gak..ahahaha.sapa amik gambar?

Anul said...

eh..ooo..dari kanan..ptut aku kompius..aahaa

Indera Kencana said...

Aduuuhhhhh... pose dengan jari telunjuk di dagu tuuuu... (tak cover)
Pose terkini sempena Hari Raya ke..????

Masy said...

anul,
baby = aku. hahahhaa rasa lg ke? udah-udah le tu eheheheh

btw, yg amek gmbr adelah ND sekian time kasih :)

indera kencana,
ermm nak cover ape ek?
aaa tu pose tak sempat namanya hahaha

achik said...

wah2 amik tender menjahit nampak.. oh2 saya tempah baju lagi jauh.. sampai ke kedah nun.. hahaha.. ;p

chot said...

pandai gak ko jahit baju ye...org mcm ni la yg para mak mentua cari..hehe

Masy said...

achik,
heheh tender jahit kat tangan jelah hahah

chot,
isk takkan laa kot? jahit kat tgn je chot, x reti aku jahit sampai jadik baju huhuh~

kurzz said...

ermm betul kata chot tuu..skang bukan senang nk cari yg bleh menjahit disamping memasak sekali..hehe *kasi UP sket akak kita nih....;)
p/s:supaya pasaran saham di BSKL mencanak2 naik....ok tak..

13may said...

nak tempah baju gak ler next year... :D

flush said...

perghhhh... dslr tu bebbb..

mcmana awak bleh kenal wak faisal tu.. study sekali ke duluu...

lindosh said...

erk.. mcm model lak korang neh.. nak ngorat yg masih single boleh?

erks..

weh2 lagu pecinta wanita versi kelate neh dr blog ko ke aa?? adeh adeh hahahahaahah

aku alergik giler dengo lagu neh.. tak tahan wehh.. nak gelak guling2 nehhh!

hahahahaha aku giler kejap!

faisal said...

wallawayyyy..baru sempat masuk sini,huhu...eiii, rase teruja betui tengok gamba2 nih,hihii..:P thanks sume yg datang..setahun skalila baru sy dapat jumpa si kurzz ngan sham tu,hehehe...:)

akku, betoila kak, org indian yg pakai hp tu kira hebat betoila..dah lepas stesen shah alam pun dia dapat call barukan,kekeke...anne pakai enset tak best sbb tu batteri abis,muahahaha *kata kat diri sendirik gak,hihi...

kak, mahal gambo ni sbb ada gambo nd,hihi..jarang dia masuk gambo,hehehe..dapatla merasa kamera berbelas ribu dia tu,hihii...:)

Masy said...

kurzz,
*urut dagu* ehem motifff membuat publisiti utk sy ni ape ek? sy takde duit tau nk kasik awk hohoh~

13may,
aik tahun ni jahit sendiri ke? :p hahaha

flush,
kenal kat blog je.. :)

lindosh,
ko nk ngorat yg laki ke yg pompuan? heheheh

ha'ah kat blog aku ni hah. heheheh lawak lawak tp sore mamat tu sedap pe ;)

acai,
klu mao, copy le gmbr2 ni hah, dah diberi kebenaran oleh empunya gambar :)

aaaa power tu. akak rasa dia guna bateri kereta kot hehehehe

tu arr bjaya gak kite tunjuk muke dia kat sini laalalalalala~

Azzam Supardi said...

Selamat Hari Raya. Maaf Zahir Batin. Semoga Ramadhan yang kita lalui mendapat kebarkatan dan Syawal yang tiba dipenuhi kesyukuran.

kurzz said...

masy,
ermm motif tetap ade..(supaya lekas2 daku dpt merase nasik kuah asam pedasss..*Bukan nasik minyak...heheh xleh bagi duit raye pn xpe...bagilahh kueh 'almon landon'hehe ;p...

acai,
itula kn..setahun sekali bru jumpe...ape2 pun ko tetap maintain cm dlu jgn isau...heheh cuma ko cm berisi sket(dgn kta lain senang hati *adekah saudara acai kita telah dijaga rapi oleh sesorg?..wink! ;D

Masy said...

azzam supardi,
salam syawal utk ko jugek. insyaallah doakan ramadhan yg dilalui ini memberi berkat pd kita :)

kurzz,
aik asam pedas je? singgah jelah kedai mana2.. apedaaa :p

bukan korang masing2 dah berisi ke? ehem ehem!!~ ;)

kurzz said...

alaaa..ape kelas mkn kedai..tu anytime bleh..hehe nih nk ngase yg dimasak oleh truly org melake..hehehe...camno dia punya penangan...

Masy said...

kurzz,
bole.. klu nak, meh dtg shah alam kite berkelah kat tasik cam dolu² hihi

Noushy Syah said...

Kak Masy..

..hehehheh:D cayalah serba serbi bole!

Masy said...

noushy,
tak le jugek.. byk lagi serbi yang tak boleh heheheh~

ND said...

nanti sy upload gambar2 lain ek..bz aa ahkak :D

kurzz said...

Salam Syawal tuk semua kenkawan....=) hati bila memandu atau balik naik bas*tolong nasihat kt pemandu sama..;)

Masy said...

kurzz,
salam syawal gak kurzz.. maaflah ek klu terkecik ati ke sy gurau2 hehe tp lepas raya cam buat lg je hihihi..
bebaik naik bas tuh, baca doa panjang2 sket ;)

Masy said...

ND,
yeeeeee sy memahami :p

kurzz said...

emm diamaafkn gak *wlopun saiz hati rasenya tetp sama cm dlu xde terkecil or tebeso..;p haa..haa sya pun sama ler nk mintaak maap dri hujung anak tudung(pasal xpenah tgok rambut) sampai hujung kasut..klo ader ape2 yg TER2 ker yek!..haaa elokla tu..mmg lepas raya kita sambung balik berentam balik..hehe
p/s: dalam bas nk baca doa siap hembus kat ubun2 pemandu bas tu skali*harap2 dier xpasan...:D

Masy said...

kurzz,
siap hembus2 cam dukun degawan lak hahahaha

kakLuna said...

isk isk dorang ni...kalau kat luar blog mmg ensem2 dan lawa giler... :)