Thursday, November 22, 2007

229: Huargghh~

status : pending :p


Ngantuk. Malam tadi ada dinner kat Hilton. Sungguh cilakak kedudukan hotel itu. Ermm.. salah salah. Maksud aku, sungguh cilakak skalik jalan menuju ke hotel berkenaan. Kot-kot laa ada pekerja hotel itu yang baca blog baby ni, boleh tak tolong cadangkan kepada kepala ruan hotel tu supaya berusaha lebih sket, pasang signboard besau-besau at least 500 meter sebelum ke simpang hotel ye? Oh... ada ek? Tolong besaukan font dan kalernya sila tukar ye. Orang ramai tak nampak sangat kalau fontnye saiz 20 (kalau dalam komputer) dan kaler kelabu. Bukan sume orang dalam negara kita ni pernah jejakkan kaki kat hotel tu. Sekian terima kasih, keluh kesah dan luahan hati dari mangsa kejadian yang dah - sampai - kat - simpang - tapi - terlepas - sebab - tak - nampak - signboard - kendian - kene - U turn - jauh - kat - Pudu - nun - elok² - bole - sampai - on - time - terus - lewat - satu - jam - nyaris - kene - marah - dengan - bos - abes - komot - baju - dok - dalam - kete - lama² - bila - sampai - rupanya - dah - terlepas - satu - round - makanan - rugi - doh!.

Malam tadi menggayakan baju sponsor, sungguh tahapehape laa aku ni leh terberkenan kat baju orang. Tapi silap aku laaa yang aku gi temankan orang cari baju dinner watpe? Tak pasal-pasal minda aku dah 'ter'set (tak sengaja kan..) yang kaler pepel adalah warna yang outstanding untuk malam tuh. So.. takpelah :) Tuan punya baju pun suruh pakai hihi.

Dah laaa lambat, pastu masa dok berlari-lari dalam hotel tu (yelaaa dah banyak sms masuk tanye aku katne, kredit aku dah habis dek melayan dorang ni laa) baru le aku pasan yang tapak tumit kasut aku dah tertanggal dan lesap terus - dua² belah pulak tu! Sibbaik kat situ karpet tebal-tebal, takde laa aku hilang imbangan. Isk~ Terkilan la..

Tak semeriah tahun-tahun lepas dinner kali ni. Tak cukup bajet ke? Ataupun sebab aku tak jumpa kawan-kawan aku? Jumpa sorang jelah.. jumpe Kurita yang dah dua tahun aku tak jumpa sejak dia kawen. Eh dua tahun ke? Rasanyalah. Tapi.... ada jugak yang cambest hihih~

Mata aku yang setajam helang akibat ralit membaca signboard malam tadi telah berjaya mengesan entiti yang tak disangka-sangka. Encik X! Terima kasih pada Allah yang mengurniakan sensor yang sensitip secara tiba-tiba hihihihi (aik cam gatal je? lantaklah :p ). Padahal jauh tuuu beliau dengan guwa. Nebes nebes :D Aku tunggu ko tegur, ko pulak macam nak tegur tapi kensel. Last-last balik tangan kosong je. Biasalah cite aku mesti dalam kategori Kisah Yang Tak Sempurna hihihi.

Aiseyy ngantuknya. Gambar posing ada, tapi lambat sketlah aku upload kat sini. Petang-petang kang aku letak ye gambar-gambar itu. [edited : dah masuk dah, masuk dua dah laa ek]


# jumpa orang lain, mimpi orang lain - dan mimpi itu tidak indah. awak, are u ok? *sekonyong-konyong risau laa plk*

37 comments:

Ungku Nor said...

"jumpa orang lain, mimpi orang lain"

huhuhu..tu tandanya orang tengah rambang mataaaa, taktau mana satu nak pilih!!!
;p

Masy said...

kak ungku,
aikk takde maknenye :p

kakLuna said...

lepas tumit patah, mesti makan mentos,kan?

Masy said...

kak luna,
tumit x patah ler, tapaknye tercabut.. so xde ler mkn mentos :p

chot said...

wah manis2 nya...

mrozaidi said...

Woww..sedap la cam 2

Masy said...

chot,
klu ko yg snap, musti lg cun kan? ;)

mrozaidi,
errr ape yg sedap tu? *kompius*

arianna adrizal said...

aik, kak kintan pun ada nyelit.

*gwa yg 2,3 menjak ni tdo mati leh terjaga mlm td dengo ilai tawa org baru blk mkn kat otel..

Fata'un Hana' said...

haha..rugi sioootttt miss satu round..kalu tak pasti lebih kenyang..hahaha

TedungS said...

ewah pewwitt

posing sakan tu heheh

Masy said...

anne,
yup ade ade :)

alaa sorilah ek.. tp rasanya kitoang x bising. antu kot?

fata'un hana',
alaa satu round tu gado2 je.. enteng hahahaha

Masy said...

tedungs,
wiwiiiiit kat diri sendiri hihi

sakan ke? kuranglah.. malam td kurang 'aura' :D

Indera Kencana said...

Keseluruhan;
Gaya ada, pitching tak lari.. oppss ni bukan komen Akademik Fantasia nihh...

Lagi sekali;
Gaya ada. Potongan saya boleh katakan Cik yang baju purple (ke pink??) tu yang paling menyerlah antara suma2 tu.. baju hiasan bunga tabur dengan potongan kebaya tu memang menambahkan gaya Cik EhemEhem tu...

Cuma... Hmmmmm...
Color baju tu je... rasa kureng sikit. Kalau color dia maroon, biru gelap atau violet atau sekurang-kurangnya coklat cair, mungkin Cik EhemEhem tu nampak anggun giler walaupun tumit kasutnyer tercabut dari paksinya.

13may said...

eh! apsal aku takleh stop senyum nih....

:)
:)
:)

Noushy Syah said...

hiks hiks hiks...moral of the storynya Kak Masy?

Sekali sekala, alah membeli menang memakai agak2 kasut Jimmy Choo tentu tak tercabut tumit punya, hehehe...

Semua comey2, sib baik my brothers semua dah tawen kalau tak mau jugak rekomen nih..:)

lindosh said...

ayu giler gadis2 neh

Ainul said...

cantiknye akak!!!!!cantiknye baju!!!cantiknye kaler baju!!!hehe..

Kak Lady said...

Masy...cantiknya baju...sponsor pun sponsorlah...janji cantik...hehehe

Jumpa org lain, mimpi orang lain?...biasalah tu....

Masy said...

indera kencana,
wahwahwah dah mcm juri pertandingan dah ni! hahahaha. tp apa pun, time kasih :)

btw, sy sbnrnya nyaris nk menggayakan koleksi sendiri - kebaya songket coklat cair :D klu tak, lagi lawa ek? hihihih

13may,
sbb hang gatai kot :D hahahahahha

noushy,
moral of d story, kena pakai kasut baru sket. kasut yg dah bertahun2 tak pakai mmg menghasilkan output luar jangkaan hihi

oo da tawen ke sume? rugi rugi lalalala ;)

lindosh,
ko pon bole join gak per ;)

ainul,
mekasih mekasih mekasih (baju pinjam mmg lain macam cantiknye kan kan)

kak lady,
sbb tu le sy sanggup pinjam hihihi

biasa ek? ooo klu gitu wat x tau jelah :)

faisal said...

waaa, baju spnser lagi tu,hehehee...:) kak, kan dia ponye tower dah besau tu, depa ingat org nampakla cara nak masuk parking lot tu,eheheh..org ok je kali pertama masuk sana,ahahaa

Masy said...

acai,
term sebenar adalah baju pinjam hihi. tu laa ingat dah besau camtu org tau ke jln masuk uhuhuhuh. tak suke tak suke tak suke!!~

kurzz said...

ermm....ishh...ish..ish..*xdpt ku bayangkan jika aku berada disitu..alangkah bahgie nyaa daku dikelilingi kehkehkeh..pasan xhengat ounya..;p

p/s:tpi susah ar..nk compete ngn jejaka2 encem kt sana...huhu mau 'tenggelam' aku kuikui...;D

Masy said...

kurzz,
wahhh verangan mmg syok kan? hahahaha. tp mana awk tau kat sane ade jejaka2 ensem? sy x nmpk pon ade jejaka ensem, kecuali encik X tu je hihi

achik said...

cantik baju tu.. x sia2 pinjam.. hehehe.. ;)

CiK BaWaNg said...

cantek baju kak masy~

Masy said...

achik,
tu laa psl kan hahahha

cik bawang,
baju pinjam je huhu~

Azzam Supardi said...

Sesat? Patut la merah muka tu ek? Heh!

Azhar Ahmad said...

Ahhahhahah, adek2 manesssss

zino said...

sendiri dah lambat salahkan hotel la jalan la.. macam macam la masy ni hehe

kunci hilang said...

warna warni makan malam..

"..kalau dah terkenal, tentu tak perlu papan tanda..," kata Paris Hilton (bukan nama sebenar).

Masy said...

azzam supardi,
sesat? ntahlah susah nk ckp. dah nmpk hotel dpn mata tp x jmpe jalan masuk. kire sesat ek?

azhar ahmad,
yaaa manes manes belaka tp tak mengakibatkan diabetes :)

zino,
tak kire nak salahkan jugek~ hahaha (tp betullah tak lambat)

kunci hilang,
waaaaa lama betoi encik kunci ni hilang! :)

aikkk kalau tade papan tanda, terkenal camne pong org tokleh sampai :P <-- sila sampaikan pada Paris Hilton hehe

flush said...

aduhhhhhh.. nape dilepaskan peluang keemasan tu...

Masy said...

flush,
sy mmg malu laa encik flush, slalu mcm tu :) *tutup muka tanda caring*

skidg8 said...

cantik;)

Masy said...

skidg8,
tengkiu :)

mrozaidi said...

Siapa yg status pending tu?..Hehe

Masy said...

mrozaidi,
semuanya! :D