Tuesday, December 04, 2007

232: Unrest


Wah tajuk cam cite antu lak ek. Aku cam takde mood pulak nak cite tentang perjalanan hidup aku sepanjang tiga hari ni. Bukan sebab tak best, tapi ntah - saje malas nak cite.

Tapi boleh kot. Kita ringkaskan jelah ye.

  1. Atas kegilaan apetah, aku berbelanja sakan membeli hitu-hini - nak dekat RM200 jugek abis. Pastu baru teringat aku ada utang dengan mak - RM200 jugek. Nanti-nanti jelah aku bayar. Sila salahkan stress aku. Aku rasa aku bukan stress sangat, tapi camne ek nak cakap. Aku sedih kot. Dan RM200 yang terbelanja tu masih belum dapat melenyapkan rasa yang tak best tu. Tapi berjaya mengurangkan je. Kejap je.
  2. Dua hari berturut-turut menonton wayang. Yey! Aku gilak. Untuk promosi, filem Enchanted amat best ditonton tapi ada part yang budak-budak tak patut tengok. Ala kiss je pun, tapi masalahnya kamera betul-betul fokus kat bibir memasing. Macam pendidikan kiss je? [bayangkan di layar itu, gambar bibir dua manusia yang sedang bergitu-gitu penuh sebesar-besarnya. oh kalaulah aku ada anak, aku akan suruh dia tengok kaki dia masa tu]. Filem Mr. Mogarium's Wonder Emporium pula sesuai untuk seisi keluarga. Malangnya filem ini anti-klimaks. Baru nak happy tetiba dah abis. Grrrrrrrrrrr~
  3. Mak suruh aku pakai eye shadow. Dulu suruh aku pakai foundation. Pendek kata - mak suruh aku bersolek. Sekian :) [tapi aku tak retilah weh, kekadang bole le]

Itu jelah. Hehehe.

aku perlu..

27 comments:

flush said...

firstttttttttttt...

samala kita, hari shopping sedunia.. dah lama la sy x tgk wayang..
nak tunggu the glden compass

kurzz said...

suker shopping gah..tpi gune duit org lain...=p...yup,nk tunggu 'golden compass gak...yes2..
p/s:mesti banyak adegan itteeww...hikss *sambil pikir jap camnerla roper org ittew pakai 'eye shadow' yer...;)

faisal said...

*kelip2 mata,kekeke...amboi pakai eye shadow nampak kak,hehehe..:) tengok tu tengok wayang tak ajakpun,hehe..gi ngan sape kak?

Masy said...

flush,
ewaaaahh 1st lg! :D

awk soping ade CC sedap le, sy guna cash je - cepat nau terasa miskinnye huhu

kurzz,
sy pon akan layan gak cite tu nanti hehe
p/s: tak byk, ade satu je pon adegan ittew. hep! belom start pakai lg laaa :p (sbb blom beli)

acai,
mana ade pakailah adikku.. akak lom bli lg. lgpon cam malas je nk mekap², ikut mood jugek :)

eh bkn acai bz ke? akak gi dgn kekawan umah + opis :) lenkali kite gi deting sesama ek~

Ungku Nor said...

kekdahnya, kalo stress tu jangan la gatai2 nak pi shopping.
bayau je ler duit mak tu dulu..hehehe.

mrozaidi said...

Biasal tu..bila dah boros..minggu lepas aku telah habiskan rm1000 dalam masa 2 hari je..cam na..pas tu sekarang makan maggie je..hahha..

Masy said...

kak ungku,
ekcely masa kuar tu x stres, lps tgk wayang baru stres, bole gitu huhu

nanti org bayau le :p

mrozaidi,
wah! 1k! bulan dpn belanje aku lak ek? bln dpn sebeday aku lalalalala
ok le tu mkn megi. try mkn biskot kering belah lapan, best ke tak best hiks~

achik said...

wah soping sakan..

oh2 saya dah berkurun x tgk wayang.. err sebenarnya buleh kira pun bape kali tgk wayang.. hehehe.. ;)

arianna adrizal said...

mcm tau je perasaan tu mcmana. hurmm~

kurzz said...

mari kita tgok 'golden compas' beramei2....*tpi bayo sorg2 lerr..;p hehehe...

Masy said...

achik,
lg sakan klu ade org bayaukan lalalalalalala~

anne,
huhu tau ek.. huhuh bagus bagus :)

kurzz,
jom jom jom! mmg bayau sorang2, awk bayaukan le, sy tunggu kt mekdi hahaha

kurzz said...

boollleehhhh.....tpi sebelum g tunggu kt mekdi tu..hulo la duitnya dulu ek!...nnti bru bleh tlg bayaukn...muhehehheeh....

Masy said...

kurzz,
alaa.... hulur 50% je bole? hahahah

chot said...

kekadang dgn bershopping bole melegakan stress..aku dah cuba byk kali..hehe

arsaili said...

uiksss lawa la binatang tuh..kucing ker rimau?

Kak Lady said...

Masy...mak suruh pakai eye shadow..hehehe...samalah dulu arwah mak kak lady selalu bising suruh akak pakai lipstik lah...memacam...pakai jugak..tapi dlm perjalanan ke pejabat dah lap sana...lap sini...rimas tol...

Masy said...

chot,
klu byk duit bole ler ilangkan stress, klu kurang duit, lg menambah stress rasanya hahaha

arsaili,
itu namanye kucing :)

kak lady,
hehehe takat lipstik bedak takde hal kak, tp tang eye shadow tu mmg klu ade function jer sy pakai - tu pon paw org len punye hihi

Azzam Supardi said...

YEAAAAA!

FIRST COMMENT! (utk ari ni heh)





Ko pergi beli la begedil kat kampung baru. Sedap!

Masy said...

azzam supardi,
aku laaa yg 1st komen arinie hahahaha

jom laa temankan, aku mana tau katne mende tu :p

kasutVincci said...

mak dah bagi hint lah tu. Hik hik

Sastri said...

keskeskes... kelakar la Masy nih... bab nak suruh anak tengok kaki tu... :p

sama laa kita, kurang mahir bab mekap nih...

Masy said...

kasutvincci,
hint ape? muke x cukup mekap? huhuhuuh

sastri,
hehehe betul kan.. wat2 le kata kaki dia ilang ke, kasut ilang ke musti dia pandang bawah :D

huhhu sama sama~

cik embok said...

takpe..takpe janji jumaat nie confirm chilli's...


tak jadi aku sebat ko 6 kali(dengan kiraan 6 harkat setiap satu sebatan)~ermm


shopping buat perabih duit jer, tp kalau nak berabih make sure barang yg dibeli tu tahan lama tahan lasak, rasa berbaloi lah juga berhabis tu..lalalala~

lindosh said...

bersolek ituk penting! cewahh padahalaku pon tak reti :P

Masy said...

cik embok,
insyaallah jadi, Mr. Sivaji cam x sure lak nk bawak aku ke tak jumaat tu. mintak2 x bawaklah hahaha

uikss mmg tahan lama tahan lasak barang aku beli hiih

Orang Biasa said...

wahaha...samela kite. aku kalu stess ke, tensi ke...shopping complex la tempat yg bakal dituju...wuuu... nasib aku takde kad hutang.

besh ar dok bando ade wayang ye. aku yg kaki wayang neh sedih sungguh kene keje kat lua bando. jgnkan wayang, 7E pun takde. apetah lagi fastfood restaurants mahupun shopping complex :(

Masy said...

orang biasa,
klu dapat window soping pon dah ok kan? klu dpt beli lg shiok ahaahaha

7E pon takde? celah mana laa ko keje ni? kg aku pon ade 7E tau *galer paler*