Thursday, December 06, 2007

233: .. dan lemau


Relaku menunggumu seribu tahun lama lagi
Tapi benarkah hidup aku akan selama ini
Biar berputar ke arah selatan ku tak putus harapan
Sedia setia

Relaku mengejarmu seribu batu jauh lagi
Tapi benarkah kakiku kan tahan sepanjang jalan ini
Biar membisu burung bersiulan terlelah gelombang lautan
Ku masih setia

Adakah engkau tahu... ini cinta
Adakah engkau pasti... ini untuk selama-lamanya

Relaku menunggumu seribu tahun lama lagi
Tapi benarkah hidup aku akan selama ini...
Biar berputar ke arah selatan ku tak putus harapan
Sedia setia

Jangan putus harapan... sedia setia.....

(Seribu Tahun - Imran Ajmain)


Aku tahu aku ada buat kesilapan yang besar. Silap kerana terus diamkan. Tapi inilah aku, manusia yang biasa-biasa macam kamu. Yang dalam kuat ada lemahnya. Dan kelemahan aku sekarang mungkin yang ini. Terluah tetap terbuku, kerana terlalu berat untuk diteruskan. Dalam ingin pergi, langkah tetap terkunci. Bukan dipaksa, kaki berat kerana hati. Hati berat kerana rasa.

Tertanya kenapa padanya rasa ini berkembang. Atas punca yang mana jiwa ini terasa tenang saat mata terpejam, apatah lagi ketika kelopak mata tidak bertaut. Salahkan aku, salahkan siapa lagi. Kewarasan, bertindaklah sekarang! Tolonglah aku.

Dah. Mari gembira.

+++++

Mari cerita pasal Encik X nak? Hehehe last week dia datang ke opis den. Kaget sebentar baby dibuatnya (sambil tersipah-sipah tanda caring). Kalau minggu sebelumnya kami tak bertegur malam dinner aritu, haaaa kali ni bertegur-teguranlah akan kami pada hari kejadian. Tapi hal keje laaa.... hohoho. Encem le Encik pakai baju kaler ni, I like [dalam hati je]. Walau macamanapun, riang nian di sukma beta akan seprais yang tak berapa nak seprais ini. Ehek~

Ala.. aku gedik² dalam ni je. Kat depan dia, kontrol kontrol. Tapi dalam kontrol pon budak opis aku tau jugek hahahahah hampeh!

28 comments:

Ungku Nor said...

i) waahhh..Imran Ajmain lagi ngkaaauuuu..

ii) waahhhh..Mr X la pulak ngkaauuuuu..

Err..part entri yang jiwa kaco tu, saya no komen, okeh ;p

cik embok said...

sedap ker lagu imran ajmain tuh?

leh...kadang2 encik kewarasan jugak yang buat orang jadi tak waras...skang my only advice..perkataannya mudah jer..convert, i.e converted adj. convertible to;

diri kau kat tmpat org lain, is it ok?u can accept?can't accept?think, do, last sekali relaxxx ok..

kurzz said...

gamaknya arini semua pakat2 emo kot..ermm
p/s: gedik santai ler tu...;p

Masy said...

kak ungku,
aaahhhh :p

cik embok,
tgh dok mikio tp x wat pape. eh sedaplah lagu tu, ko jgn nanges lak hahahaha

kurzz,
awk tgk emo ke? laaa sian.. meh sini~

kurzz said...

meh sini' tu kat ner...*sipu2 siput

http://mrozaidi.net said...

Trompah..best bila berjalan...

Azhar Ahmad said...

Ahahahahahahha, memanglah masy nihhh... uska sangat berangan...

Masy said...

kurzz,
meh sini laa.. kat Shah Alam hehehhe

mrozaidi,
masuk toilet best kot pakai terompah, nk jalan2 cam saket je kaki?

azhar ahmad,
angan² kan best.. :)

zino said...

suka nya dia hehe

kak maya said...

syita...
nak nyanyi gak ni...

"kita serupa... kita serupa..."

***Dalam ingin pergi, langkah tetap terkunci. Bukan dipaksa, kaki berat kerana hati. Hati berat kerana rasa.***

hehehe...

Masy said...

zino,
suke-suke buah hehehe

kak maya,
oh.. kite mmg sadis ahahaha~

kak maya said...

233: .. dan lemau

kan dah pesan tutuplah rapat2... careless la tu sampai leh masuk angin... kan dah lemau...

moerkekeke <--- tawa dlm tangis... jom berjemaah syita

arsaili said...

ni kena masuk kelas drama nih..baru terror control. uhuhuhu

Azzam Supardi said...

Setiap yang lemah ada kekuatan tersembunyi. Setiap yang lemau ada kekerasan yang nyata heh!

Masy said...

kak maya,
jom jemaah, luruskan saffff!!!~ hihi

arsaili,
ala.. klu sy x bgtau, dorang x tau pon sebenarnye hihi..~

azzam supardi,
dah mkn nasik goreng kg tu, sayang? (ko tersedak lg ke hahahah)

Ainul said...

sape encik X tu kakmasy?hehe..usaha tangga kejayaan!!;)

Masy said...

ainul,
beliau adalah satu entiti misteri.. yg masih belum terbongkar lg resianya hiks~

Noushy Syah said...

Kak Masy yang selalu dengar when a case of raping the gal is referred as MIss X, thus, kalau MR X ni yang emm emmm yg tuuutttttt le tak?

EEEE xmaulah, you're better than that!

Masy said...

noushy,
ahahahah itu MR.X, yg ni Encik X - baik lg ni.. no laa dia bkn org mcm tu hahahaha

flush said...

cinta sudah berputik.. apa lagi.. cr org tgh cpttt..

nina~syazna said...

takde ape pun naktulis..
saje buat semak kat sini

Masy said...

flush,
oo chenta ka itu? org tgh x membantu langsung la.. ntah apsal tah~

kak nina,
semak takpe, jgn mencarot hihi~ help urself, sile sile :)

achik said...

ntah2 en X pun tau kot.. hehehe..

masa study dulu, ada sorg member ni minat kat sorg budak kelas kitorg.. ala saja suka2 admire gitu2.. budak2 pompuan je tau.. tapi bila dah abis belajar, baru kitorg tau budak lelaki tu n the geng tau sebenarnya.. huhuhu.. ;p

kakLuna said...

1000 tahun imran ajmain - yes suke..suke sangat lagu nih.

masy kalau dia tercipta untukmu tentu Allah mudahkan dan dekatkan dia dengan mu.

Masy said...

achik,
aaaa klu dia tau bagos jugek, soh dia je btindak ahahaha

kak luna,
yes yes bebeh~

ehem ehem.. syok jugek ayat penyedap akak ni.. ehem ehem *kelip² mata tanda caring*

13may said...

Imran Ajmain tu sapa????

ChikaDior said...

apa neh?
main-main cinta?

:p

Masy said...

13may,
penyanyi ler..

chikadior,
cinta maen-maen ahahahah~