Monday, December 10, 2007

234: Jalan-jalan!~

motif letak patung budak kencing ni kat PC Fair??

Jumaat dan sabtu aku berjalan-jalan. Sakankah? Biase je kot. Kalau semalam aku gi kenduri umah Acai, mungkin jadi sakan kot :) Oh adekku Acai, kakak comel mintak maap tak dapat hadir ke kenduri itu ya. Nanti Acai kawen, akak datang - insyaallah ;)

Jumaat lepas ke Midvalley lepas waktu kerja. Jumpa kawan-kawan zaman kekanakku iaitu Anji & Cik Embok. Oh lupe bawak kamera. Keras perot akibat ketawa ketawi dan makan-makan di Chilli's. Seumur hidup aku tak pernah minum air lebih dari segelas bila makan kat luar, kali ni topap 3 kali, mau tak keras perut. Thanks Cik Embok sebab kasik baby klip rambot yang mahal tu walaupun bukan sebeday aku hehehe.

Sabtu, dating dengan Kak Maya di KLCC. Terlambat sampai sebab menunggu orang yang lambat, tapi tak lambat sangat kot kak? Aku bukanlah orang yang tergila-gilakan gadget, tapi bolehlah setakat nak cuci mata kat PC Fair itu. Lagipun aku dah ada laptop dan kamera digital, watper nak beli lagi kan? Cumanya, kalaulah aku punya banyak uwang, pasti aku bawak pulang lappy yang cantek-cantek, MP3 player yang cumil dan juga digital kamera yang 'wow' itu <-- hanya untuk suka-suka. Tapi kerana aku datang tanpa sebarang intensiti untuk membeli apa-apa, maka aku hanya membawa pulang flyers dan sebatang pen hasil mengisi borang tanpa membeli barang. Itu pun nyaris aku termakan hasutan amoi Meksis untuk beli jadah broadband apetah tu. Sibbaik fikiran masih waras. Hehe, cik amoi leh cuba lagi. Bila dah sampai rumah, baru terfikir sesuatu. KENAPA AKU TAK BELI MOUSE UNTUK LAPTOP AKU SYAITOOON...~ *ketuk paler kat dinding*


Korang pegi ke Sure Heboh kat Shah Alam? Aku yang dok Shah Alam pon tak penah pegi Sure Heboh tu hehe. Tetiba teringat nak SMS seseorang memandangkan tahun lepas dia datang ke sini semata-mata nak tengok Bawang Putih Bawang Merah kat Sure Heboh nun. Barulah aku tahu yang rupanya dia dah transfer ke Sabah. Hurm...~ Ada rasa tak best sikit, susah nak cakap amenda rasa tu. Sentapkah? Mandomkah? Negatif? Hoh baby pun tak tahuuuu wowowowooo~ *nyanyi*

Esok Selangor cuti. Esok ada kejadian - mungkin. Kita nantikan ceritanya di episod akan datang.

Ada sape-sape nak belanja aku eskrem Baskin Robin? Tingat laa plak~

32 comments:

kak maya said...

salam syita...

ari ni lupa bawak kabel la... esok la akak email gmbr2 tak senonoh tu ek..

gegambar dr kamera ko pls email kat akak...

bohot2 syukriya...

achik said...

sgt x suka patung org kencing.. macam la comel sgt.. hoh!!!

Masy said...

salam kak,
dr td nk email x lepas², kite send via YM bole x?

achik,
ade dua tiga bijik dia letak.. comel kot klu perati dekat² hahahahah~

Anul said...

siut2..aku tak cuti nyahhhhh esok. aku keja kl..tahik!!!

pc fair tak pegi..aptah lagi sure heboh...ishy2

cik embok kaka said...

tah tak comel langsung!cam jadah jer patung tu eeeeiiiyaakk!

eleh ko punya klip tu murah sikit jer dr anji punya, tak pepe lah kawan ko nie kan(harga un tak buang lagi:P)

Masy said...

anul,
nasib nasib.. sape soh keje KL muehehe..

cik embok,
keji sgt kan? kelucahan amats!

ok laa tu ade gak bg. nanti laaa masa sebeday ko aku bg adiah ek.. lalalala~

kakLuna said...

smlam jenguk2 gak kat TV3 kot2 ada muka org shah Alam yg ku kenal masuk TV...tapi...dorg pegi ngintai patung kencing upanya...kih kih kih

Azzam Supardi said...

Makan eskrem Baskin Robin 31hb la! Ada discount heh!

Masy said...

kak luna,
x payah ngintai le kak, mmg terpampang utk tontonan umum :D ehehhe

azzam supardi,
tp klu ko blanje x payah tunggu 31hb kan?kan?kan? *kelip² mata tanda caring* hihi

lindosh said...

oik kurang asam btol patong tu.. kasi sunat kang! ahahah

flush said...

patung tu dah sunat ke..

Masy said...

lindosh,
aku serahkan pd ko utk hukuman seterusnye hahah~

flush,
errr camne nk tau dah sunat? *alamak perlu ke soklan ni????* huhuhuh

arianna adrizal said...

flush sila jgn jawab di sini ok!!! aku masih bwh umur.

zino said...

aiskrim baskin robin tu mahal nak mampus hehe

Noushy Syah said...

hehehhe..so cute that wee-wee stature, bole laju mcm F1 muahahahha....they should do skin coloured baru real!!

p/s Kak masy,raut wajah stature tu mcm KFC's Col Sanders.

Deanz said...

Salam..

Pembetulan....Jom Heboh bukan Sure Heboh..

Sekian.

happyirfa said...

salam masy..
selamat bercuti tp aku rajin dtg keje masa org cuti.bukan claim ot tp claim cuti sbb cuti tahun aku dah abih.hu hu

chot said...

SO KO CUCI MATA JE LA G PC FAIR HARI TU...

k.lin@melurdesa said...

aiseh.. pc fair dah lepas.. akak punya la tunggu.. last-last lupa lak nak pegi... hehehe..

sing of old age.. lupa... :(

kak maya said...

selamat coti...

nnt cek email ek.. akak dah email gmbr2 tak senonoh tu.. tapi jgn la tyg2... simpan sbg koleksi peribadi je... malu siot!

:D

Masy said...

anne,
heheh lucah ke jawapannye?

zino,
sbb tu tokleh mkn slalu huhuu

noushy,
skin colour? mau laa pengsan satgi hahaha. tp betul le, ade rupa Col. Sanders hihi. mebi patung masa dia kecik2 kot? :D

salam deanz,
ye tak ye.. thanks~ :)

salam kak irfa,
heheheh OT utk cuti laa ni ek? :)

chot,
cadang nk cuci duit ko hihihi

kak lin,
minggu ni ade PC Fair kat Perlis kan? gi kat sanun je lah ;)

kak maya,
baeeekkkk nk gi check le ni :D

faisal said...

kak, kat umh sy ada mouse lebih..tapi kena tunggu kucing sy tangkap dulu lah nak??

Masy said...

acai,
penah mkn mouse USB kaler pink tak? :p nk kene budak kecik ni!!~

Zalisa Maz @ ZN Isa said...

tak pernah rasa pun aiskrim tu, macam mana nak belanja masy :D

kurzz said...

erm..owhh jalan2 cari gambar xsenonoh yer..hoh..hehe..*sib baek patung budak kecik jer...

Masy said...

kak zal,
klu nak merasa sama2 ok gak kak, lagi meriah hehehe

kurzz,
best tau gmbr x senonoh tu hihihi~

arsaili said...

cuti sakan la ni

Masy said...

arsaili,
ermm.. ala² sakan x sakan jugaklah hehe

Ungku Nor said...

ketuk paler kat dinding?
salah tuu..
patutnya 'hantuk paler kat dinding', okeh.

eskrem peanut sundae satuuuuuuu!!!

Masy said...

kak ungku,
hehe tau tp malas nk betulkan. alaa.. ketuk x sakit cam hantuk kan kan~

julia said...

ha ah ekk apa motif letak patung bogel kat pc fair ek ? mmg konpius. huhu~

Masy said...

julia,
u kompius? kitorang yg pegi apatah lg hehehe~