Monday, December 17, 2007

236: Huhu~

Aku apdet, sebab kemungkinan besar aku akan senyap untuk satu jangkamasa yang tak taulah nak cakap lama ke tak. Sekarang ni opis aku dalam proses berpindah, dan dukacita dimaklumkan, aku dipilih oleh Mr. Sivaji untuk menjadi apprentice (hoh perkataan - suka² je :p ), i mean - orang pertama yang akan dok kat opis baru tu. Sorang tau! Takde internet tau! Bodo tau!

You ok ek? Ala.. tak lama pun dok situ
......
I bukan nak halau you, Mas. Kalau boleh I memang nak you stay kat opis ni
......
Tak lama pun, nanti semua orang pun pindah
Yelah yelah~


Huwaaaaa!!! Maka akan tibalah masa aku bercakap dengan dinding dan kerusi untuk beberapa hari kot. Kot laa.. *gusuk² mata* So, kalau tetibe aku senyap je tu, paham² jelah ek :/

Yang menambahkan kegundahan hati baby adalah.. jam tangan aku hilang. Cicir sebenarnya. Eh, tertinggal, kat surau JJ Bukit Raja. Aku terperasan jam tu takde bila aku dah sampai kat Slimming Centre nun. Takde maknenye aku nak patah balik dan-dan tu jugek. Masa tengah dok massage² tu, kepala hotak aku takleh nak tenang laaa kenangkan jam tu. Itu adelah pemberian mak aku tau, dah 4 tahun dia melingkar kat pergelangan tangan aku ni - sejak tangan aku kurus sampailah dah berisik sket ni. Harapan nak dapat balik tu cam takde je. Dah buat report pon kat Info Centre. Hukhuk~

Memandangkan birthday aku pun tinggal 2-3 minggu jer, saje laa aku nak cakap. Kalau ade sape-sape nak bagi hadiah, aku cadangkan bagilah aku jam tangan. Tapi bukan jam tangan RM10 tau hahahah. Demand plak :p takpe laa aku beli sendiri. ape nak menjawab kat mak aku balik raya ni, mampos aku :(



Yang baru nanti memang tak akan dapat menggantikan memori yang pernah aku simpan dengan jam yang dah hilang tu. Tapi sekurang-kurangnya bila ada yang baru nanti, takdelah aku rasa janggal dan kekosongan (kekosongan tu mewakili tangan aku ni). *sigh* camne laa boleh cuai sampai macam tu skali huhu~

30 comments:

Azzam Supardi said...

Untuk kebaikan ko jugak heh.

Jom b'fast kat tasik.

faisal said...

alaaa siannye akku..jgn meroyan sudah akk nanti..kalau sorang ada internet takpe gakkan kak,hehe..:) kat mane plak ofis baru tu?

Masy said...

azzam supardi,
uhuk!
jom jom~

acai,
dah rasa dah aura nk meroyan ni. akan pindah ke sek.8 kat azira tu.. giler punye hulu betoi!~ huhuhu~

kakLuna said...

ok apa...boleh bawak segala bantal tilam utk 2-3 hari tu :P

Masy said...

kak luna,
hamboih! baik balik tdo kat umah je ahaks~

chot said...

lawa template baru ko ni...jeles plak aku tgk..

Ungku Nor said...

haa..nanti dok kat opis baru tu, tengah sensorang tu, jangan bising komplen dok dengar bunyi-bunyian pelik lak tau.

biasa la kalo dah taim sensorang tu, 'ramai' ler yang nak 'mengusha'..kan? kaann?

*lari laju-laju*

Masy said...

chot,
ala.. klu ko wat sendiri lg lawa chot, aku amek dlm tenet je. btw tengkiu~

kak ungku,
bunyi pelik? cam bunyik jiran sy ke? :p

hei hei nk lari gi mana, DVD tu jgn bawak lari plak :D

achik said...

kalau sorg2 tapi ada tenet syok la gak kan.. adeh sian sungguh.. bertabahlah ek.. jgn meroyan.. ;p


saya slalu hilangkan jam tangan.. skang ni tak pakai dah..

Noushy Syah said...

Wooo, kena pindah yea? Kalau xde internet alahai, mesti boring giler ahakss...

p/s psst psstt my birthday is on 31st Dec..ehem ehem..

Masy said...

achik,
huhuhu mintak² jgn le kene g sane sorang², tak kuase mek...~

dah 4 thn x ilang jam tangan, akhirnyeeee ilang jugek huhuhu :(

noushy,
yup, tp blom pindah lg.. alahai dunia kosong x bererti laa kan kan

p/s: yee.. insyaallah ingat.. heheh

Noushy Syah said...

Kak Masy..the full list (link) dah ok hehhehe....just for fun kan!

NIte2 kak Masy nak tido dah...

Anul said...

waaa...aku sgt paham perasaan hilang barang.maklumla..i.c je pn aku dh wat 4 kali sbb 3 kali hilang beg dompet...huhu

Masy said...

noushy,
tengkiu beri2 mac!~

anul,
waaaaaaaaaaaa aku jarang hilang barang, lg terasa kepedihannye uhuks~

arianna adrizal said...

alaa takpela kak.. redhakan aje kepergian jam tu. huhu~ ada maksud tersirat tu. bayangkan kalau jam tu tak ilang2 smpai 10 tawon, ha sampai 10 tawon la guna jam yg sama..da outdated lg..ni lah masanya untuk dpt jam baru, design baru, huhu~

Masy said...

anne,
dgn ini akak tujukan pantun kepada jam akak yg dah pergi meninggalkan akak..

dua tiga kocen blari,
mane nk sama si kocen belang,
dua tiga bole ku cari,
mane nak same dgn jam yang hilang


uhuhuhuk~

mrozaidi said...

sabar²..

nur'ain said...

salam...^_^

jodoh ngn jam tu tk pjg kot..
mungkin akan tiba yg lebih baik dr itu. huhuh.

lindosh said...

alaaa cuti dah ke? ko nak jam eh? nanti aku kasi ko.. jam kat kat dataran tu.. pueh nengok ekeke

TedungS said...

eh, aku pun nk gak lah satu. tp yg mcm awek pakai jam tangan tu le hoheh

Masy said...

mrozaidi,
huhu~

salam nur'ain,
mungkinkah?? huhuhu~

lindosh,
blom cotik ler.. arinie nk mindah opis. ahhh sudahlah ko! turunkan jam tu, aku nk letak kat umah :p

tedungs,
ko nak jam ke awek ni? :p

kasutVincci said...

sayang jam tu. Tp tak pe, boleh beli yg pesen baru. Dah survey blom?

arsaili said...

salam eid ul adha

lin said...

aisehhh.. akak nk bagi jam 3 RM10 mampu ler dik ooi... hehehe

zino said...

selamat berpindah di opis baru.. bila dok sorang tu buat le sesuka hati..

bang_gugar said...

salam,

ambik masa anda untuk anda rehat berpindah..

(",)

kamaruladli said...

aku nak berkenalan dengan miss sixty time tu bole ka?

13may said...

tengok jam henpon la..kan senang :D

Kak Lady said...

Alahai masy....kalau akak le takde internet...mengong kepala ni dibuatnya...

Tapi takpelah...dah nak buat camaner kan...asalkan masy tak lupa pada kitorang ...sudahlah...

Sayangnya jam tu...camaner boleh tercicir....beli lain lah nanti...

Masy said...

kasutvincci,
dah beli pun kak.. hehehehe

arsaili,
salam aidiladha jugek..

kak lin,
hehhe takpe kak, da beli pon ;)

zino,
masalahnye hati x suke pon sbb xde tenet huhu

salam bang_gugar,
yaaa masa itu sudah berlalu hehe

kamaruladli,
silekan.. tiada halangan :d

13may,
leceh arr kejap2 nk kuarkan hp. takkan nk lekat hp kat tgn kot :P

kak lady,
mmg dah mengong dah ni. rasanya jam sy tu kene curi sblm sy perasan dia ilang. siannyeee huhuhuh