Monday, December 31, 2007

237: Hai Ols!!


Bosannyeeee opis varu takde tenet. Mati segala kutu kat badan orang len. Hukhuk. Tapi kalu dah masuk tenet sok, tempat aku laa yang paling best skalik untuk keje-keje lagho hohoho *gelak resakse*.
Hari ini aku bersiaran secara rakaman dari opis lama. Guna laptop bos. Hoh. Macam-macam mende nak cite kat korang. Antaranya..
Besday aku lagi 4 ari weh! Aku dah beli jam tangan varu, dan dah tinted kete. Setakat ni ade satu mende yang aku nak beli tapi tak dapat-dapat lagi. So kalau ade sape-sape yang tingin nak aku hepi2 menjelang usia 28 tawon neh, bole laa adiahkan aku album Exists yang latest. Letih dah aku rayau2 kat Shah Alam ni takde pon. Hampeh.
Sesuke ati aku je mengkartunkan anak buah aku ni kan? Ni laa pelajaran yang aku dapat sejak opis takde tenet. Bagus jugek. Tambah laa gred sket ehehehe.

Tu jelah. Nak cite panjang, tunggu opis baru aku tu pasang tenet.

Monday, December 17, 2007

236: Huhu~

Aku apdet, sebab kemungkinan besar aku akan senyap untuk satu jangkamasa yang tak taulah nak cakap lama ke tak. Sekarang ni opis aku dalam proses berpindah, dan dukacita dimaklumkan, aku dipilih oleh Mr. Sivaji untuk menjadi apprentice (hoh perkataan - suka² je :p ), i mean - orang pertama yang akan dok kat opis baru tu. Sorang tau! Takde internet tau! Bodo tau!

You ok ek? Ala.. tak lama pun dok situ
......
I bukan nak halau you, Mas. Kalau boleh I memang nak you stay kat opis ni
......
Tak lama pun, nanti semua orang pun pindah
Yelah yelah~


Huwaaaaa!!! Maka akan tibalah masa aku bercakap dengan dinding dan kerusi untuk beberapa hari kot. Kot laa.. *gusuk² mata* So, kalau tetibe aku senyap je tu, paham² jelah ek :/

Yang menambahkan kegundahan hati baby adalah.. jam tangan aku hilang. Cicir sebenarnya. Eh, tertinggal, kat surau JJ Bukit Raja. Aku terperasan jam tu takde bila aku dah sampai kat Slimming Centre nun. Takde maknenye aku nak patah balik dan-dan tu jugek. Masa tengah dok massage² tu, kepala hotak aku takleh nak tenang laaa kenangkan jam tu. Itu adelah pemberian mak aku tau, dah 4 tahun dia melingkar kat pergelangan tangan aku ni - sejak tangan aku kurus sampailah dah berisik sket ni. Harapan nak dapat balik tu cam takde je. Dah buat report pon kat Info Centre. Hukhuk~

Memandangkan birthday aku pun tinggal 2-3 minggu jer, saje laa aku nak cakap. Kalau ade sape-sape nak bagi hadiah, aku cadangkan bagilah aku jam tangan. Tapi bukan jam tangan RM10 tau hahahah. Demand plak :p takpe laa aku beli sendiri. ape nak menjawab kat mak aku balik raya ni, mampos aku :(



Yang baru nanti memang tak akan dapat menggantikan memori yang pernah aku simpan dengan jam yang dah hilang tu. Tapi sekurang-kurangnya bila ada yang baru nanti, takdelah aku rasa janggal dan kekosongan (kekosongan tu mewakili tangan aku ni). *sigh* camne laa boleh cuai sampai macam tu skali huhu~

Thursday, December 13, 2007

235: Sebenarnya..


Sebenarnya..
Aku tak tau nak apdet apa. Ada banyak benda yang merayau-rayau dalam hati dan luar hati tapi tak terluah kat sini. Takleh. Nanti kena marah - dengan diri sendiri, dengan yang terlibat, dan dengan yang tak terlibat seperti anda semua. Tapi aku tak cerita bukan sebab takut kena marah, tapi..
kenapa ek? *garuk paler*

Sebenarnya..
Beberapa hari ni, lambat betul mata nak terlelap. Penat dah pusing kiri kanan, betulkan bantal tapi lambat nak lelap padahal mata mengantuk. Macamana tu? Kenapa? Bila tidur pun mimpi yang celaru dan penuh tanda soal - maksud aku tanda tanya :D

Sebenarnya..
Baru-baru ni aku terdengar bunyik yang aneh daripada rumah sebelah. Memandangkan bilik aku dan umah dorang berkongsi dinding, bunyi-bunyian tu memang boleh je menerobos masuk ke lubang telinga. Isk.. tapi bunyik tu.. isk~ Macam lucah je????? Apa yang korang buat tu aaaa?? [tekap tinger kat dinding] hihi~

Sebenarnya..
Aku rasa macam ade menda nak cite, tapi lupelah. Jap jap~





(5 minit..)




(20 minit..)





(1/2 jam..)









ntah laa.. lupe dah~

Monday, December 10, 2007

234: Jalan-jalan!~

motif letak patung budak kencing ni kat PC Fair??

Jumaat dan sabtu aku berjalan-jalan. Sakankah? Biase je kot. Kalau semalam aku gi kenduri umah Acai, mungkin jadi sakan kot :) Oh adekku Acai, kakak comel mintak maap tak dapat hadir ke kenduri itu ya. Nanti Acai kawen, akak datang - insyaallah ;)

Jumaat lepas ke Midvalley lepas waktu kerja. Jumpa kawan-kawan zaman kekanakku iaitu Anji & Cik Embok. Oh lupe bawak kamera. Keras perot akibat ketawa ketawi dan makan-makan di Chilli's. Seumur hidup aku tak pernah minum air lebih dari segelas bila makan kat luar, kali ni topap 3 kali, mau tak keras perut. Thanks Cik Embok sebab kasik baby klip rambot yang mahal tu walaupun bukan sebeday aku hehehe.

Sabtu, dating dengan Kak Maya di KLCC. Terlambat sampai sebab menunggu orang yang lambat, tapi tak lambat sangat kot kak? Aku bukanlah orang yang tergila-gilakan gadget, tapi bolehlah setakat nak cuci mata kat PC Fair itu. Lagipun aku dah ada laptop dan kamera digital, watper nak beli lagi kan? Cumanya, kalaulah aku punya banyak uwang, pasti aku bawak pulang lappy yang cantek-cantek, MP3 player yang cumil dan juga digital kamera yang 'wow' itu <-- hanya untuk suka-suka. Tapi kerana aku datang tanpa sebarang intensiti untuk membeli apa-apa, maka aku hanya membawa pulang flyers dan sebatang pen hasil mengisi borang tanpa membeli barang. Itu pun nyaris aku termakan hasutan amoi Meksis untuk beli jadah broadband apetah tu. Sibbaik fikiran masih waras. Hehe, cik amoi leh cuba lagi. Bila dah sampai rumah, baru terfikir sesuatu. KENAPA AKU TAK BELI MOUSE UNTUK LAPTOP AKU SYAITOOON...~ *ketuk paler kat dinding*


Korang pegi ke Sure Heboh kat Shah Alam? Aku yang dok Shah Alam pon tak penah pegi Sure Heboh tu hehe. Tetiba teringat nak SMS seseorang memandangkan tahun lepas dia datang ke sini semata-mata nak tengok Bawang Putih Bawang Merah kat Sure Heboh nun. Barulah aku tahu yang rupanya dia dah transfer ke Sabah. Hurm...~ Ada rasa tak best sikit, susah nak cakap amenda rasa tu. Sentapkah? Mandomkah? Negatif? Hoh baby pun tak tahuuuu wowowowooo~ *nyanyi*

Esok Selangor cuti. Esok ada kejadian - mungkin. Kita nantikan ceritanya di episod akan datang.

Ada sape-sape nak belanja aku eskrem Baskin Robin? Tingat laa plak~

Thursday, December 06, 2007

233: .. dan lemau


Relaku menunggumu seribu tahun lama lagi
Tapi benarkah hidup aku akan selama ini
Biar berputar ke arah selatan ku tak putus harapan
Sedia setia

Relaku mengejarmu seribu batu jauh lagi
Tapi benarkah kakiku kan tahan sepanjang jalan ini
Biar membisu burung bersiulan terlelah gelombang lautan
Ku masih setia

Adakah engkau tahu... ini cinta
Adakah engkau pasti... ini untuk selama-lamanya

Relaku menunggumu seribu tahun lama lagi
Tapi benarkah hidup aku akan selama ini...
Biar berputar ke arah selatan ku tak putus harapan
Sedia setia

Jangan putus harapan... sedia setia.....

(Seribu Tahun - Imran Ajmain)


Aku tahu aku ada buat kesilapan yang besar. Silap kerana terus diamkan. Tapi inilah aku, manusia yang biasa-biasa macam kamu. Yang dalam kuat ada lemahnya. Dan kelemahan aku sekarang mungkin yang ini. Terluah tetap terbuku, kerana terlalu berat untuk diteruskan. Dalam ingin pergi, langkah tetap terkunci. Bukan dipaksa, kaki berat kerana hati. Hati berat kerana rasa.

Tertanya kenapa padanya rasa ini berkembang. Atas punca yang mana jiwa ini terasa tenang saat mata terpejam, apatah lagi ketika kelopak mata tidak bertaut. Salahkan aku, salahkan siapa lagi. Kewarasan, bertindaklah sekarang! Tolonglah aku.

Dah. Mari gembira.

+++++

Mari cerita pasal Encik X nak? Hehehe last week dia datang ke opis den. Kaget sebentar baby dibuatnya (sambil tersipah-sipah tanda caring). Kalau minggu sebelumnya kami tak bertegur malam dinner aritu, haaaa kali ni bertegur-teguranlah akan kami pada hari kejadian. Tapi hal keje laaa.... hohoho. Encem le Encik pakai baju kaler ni, I like [dalam hati je]. Walau macamanapun, riang nian di sukma beta akan seprais yang tak berapa nak seprais ini. Ehek~

Ala.. aku gedik² dalam ni je. Kat depan dia, kontrol kontrol. Tapi dalam kontrol pon budak opis aku tau jugek hahahahah hampeh!

Tuesday, December 04, 2007

232: Unrest


Wah tajuk cam cite antu lak ek. Aku cam takde mood pulak nak cite tentang perjalanan hidup aku sepanjang tiga hari ni. Bukan sebab tak best, tapi ntah - saje malas nak cite.

Tapi boleh kot. Kita ringkaskan jelah ye.

  1. Atas kegilaan apetah, aku berbelanja sakan membeli hitu-hini - nak dekat RM200 jugek abis. Pastu baru teringat aku ada utang dengan mak - RM200 jugek. Nanti-nanti jelah aku bayar. Sila salahkan stress aku. Aku rasa aku bukan stress sangat, tapi camne ek nak cakap. Aku sedih kot. Dan RM200 yang terbelanja tu masih belum dapat melenyapkan rasa yang tak best tu. Tapi berjaya mengurangkan je. Kejap je.
  2. Dua hari berturut-turut menonton wayang. Yey! Aku gilak. Untuk promosi, filem Enchanted amat best ditonton tapi ada part yang budak-budak tak patut tengok. Ala kiss je pun, tapi masalahnya kamera betul-betul fokus kat bibir memasing. Macam pendidikan kiss je? [bayangkan di layar itu, gambar bibir dua manusia yang sedang bergitu-gitu penuh sebesar-besarnya. oh kalaulah aku ada anak, aku akan suruh dia tengok kaki dia masa tu]. Filem Mr. Mogarium's Wonder Emporium pula sesuai untuk seisi keluarga. Malangnya filem ini anti-klimaks. Baru nak happy tetiba dah abis. Grrrrrrrrrrr~
  3. Mak suruh aku pakai eye shadow. Dulu suruh aku pakai foundation. Pendek kata - mak suruh aku bersolek. Sekian :) [tapi aku tak retilah weh, kekadang bole le]

Itu jelah. Hehehe.

aku perlu..