Monday, January 07, 2008

239: Syukran Jazilan ya ustazah!

1st of all..



..untuk semua yang wish sama ada through sms, YM, email, Friendster, bersemuka dan bermacam-macam lagi cara. Dan untuk hadiah2 pun begitu juge, dan kekawan yang mengatur sesi makan-makan untuk aku - mekasih jugek.. sehingga hari ni masih ade lagi yang wish, dan ada hadiah yang otw, makan-makan otw dan sebagainya. Kalau tak silap aku, ada adiah atas meja kat opis pagi tadi tapi tak sempat nak tengok dari siapa sebab aku rushing nak ke opis lama ni hah - sebab tu dapat apdet ni hihihi.

Aku telah berjaya menghadiahkan diri sendiri dengan CD Exists yang latest tu hehehe *lompat bintang*.

Aku harap ada keajaiban. Tapi memang takde. Kendian baru teringat.. bukankah dia memang tak pernah ingat? *ketuk paler* dah laa..

Cite lain.

Sabtu lepas, ada orang salah nomo - tpon hp aku. It's ok, tapi bila dia nak kenal laa ape laaaaaaa... aku dah start terasa .. *angkat kening seblah*. Ok lagi kot, tapi bila cara-cara cakap tu cam meninggi diri, gua terus laa rasa blur beb! Mana tak blur, ayat paling best dia cakap..

"Sorry ye I cakap ni, I takde kawan dari golongan bawahan, kawan-kawan I sume VIP, sebab tu I rasa interested nak kawan dengan U"


Hek eleh.. ingat aku heran ke? Kalau aku cite sume yang dia cakap, aku rasa korang pon leh muntah darah secara marathon. OK laa... kalau betul dia tu Tengku kaaa anak orang kaya kaa, perlu ke nak show-off macam tu? Pastu bising lak bila orang himpit dia sebab duit. Ello enche', kalau enche' tak cite pasal duit enche' yang riban-riban dalam bank tu, orang bole tau ke? :p

"Betul kan.. orang nak kat I sebab duit I"
"Ntah"
"Betul.. kalau U anak Dato', mesti ramai orang nak, betul tak?"
"Mana saya tau, saya bukan anak Dato'.. apedaaaa"


Skill mengayat masih kurang lagi laa budak ni, kene berguru dulu dengan Salih Yaakob kaa (sebab dia kawen 3 ke 4? mesti terer mengayat hehe), Haji Datok Seri K kaaa... (eh?). Tapi dah takde peluanglah beliau nak polish skill tu dengan aku, kerana sayer telah menyenaraikan nombor2 beliau di bawah kategori 'reject list'. Mekasih henpon Samsungku kerana menyediakan perkhidmatan ini *peluk hp* Sapelah agaknye kawan aku yang sangat bertuah tu ye.. bagi nomo aku kat orang macam ni, gigit pinggang ko kang baru tau!

Cite lain lak.

Aku on diet lagi. Kali ni kene 'paksa' dengan amoi slimming centre itu, siap dah buat jadual dah. Aku akan rindukan minuman berkaffein kegemawanku dalam seminggu ni huhuhuhuhuhuh~

Eh, aku belum sarap lagi laa. Jom!~

29 comments:

faisal said...

hahahahaa, camenlah gayanya akku ni menggigit pinggang..aikkk, terasa mcm terkejut je ada org tu online ari nih,hahahaha..:) dah de tenet kak ek..semoga doa2 mereka semua makbul,amin...ari jumaat tu tak dapat juin sbb ada game futsal kak,huhu

achik said...

err otw.. kelewatan dikesali.. hehehe ;p


oh2 apa punya sengal la lelaki camtu.. sape la tok guru dia ek??? sila belajar lagi skill2 mangayat yg lebih gentleman.. hak hak hak.. ;p

Masy said...

acai,
nk try sepam ke? heheheh lom ade tenet lg, ni akak kat opis lama ni.. berkawal kt sini hehehe

oooo patutlah xde.. so, bila nk lanje akak sikret resipi? dah 2 thn hasrat acai ni asek tertangguh je hihi

achik,
ahahhaha terasa ek? ;)

tu laa.. berlagak sgt, xde maknenye kan?kan?

chot said...

eh hp samsung model apa yg guna smpaikan boleh reject list no hp? aku nak beli la camtu pasal senang lari dr org bank..hahaha

meera said...

wahhhhhhh dah ada cd exist yg baru...

kalo akak no yg tak kenal... tak jawab... kalo jawab pun sora cam mak tiri... hehehe

oh ya.. kalo bkn kengkawan yg bg no ko... cuba ingat2 penah tak beli top-up yg main tulis no kat buku tu? mebi ada org amik no dr situ... kwn akak dah byk kali kena...

Masy said...

chot,
SGH E690. ko cariklah heheh~

kak maya,
ehem ehem lambat nk tunggu org len belikan lalalala~

tak penah lak beli topap stail gitu. malas nk siasat dah kak, sbb dah blokkan nomo tu hehe

TedungS said...

cheh, apa la mamat tu nye ayat tkde klas langsung

Azhar Ahmad said...

Ahahahahhahah, macam yang saya kena jerrr....

Hah, apasal tak cakap. Saya nih anak Agung... Ahahahah. tak biasa berkawan dengan golongan marhaen nihhh...

Masy said...

tedungs,
kene menuntut dgn abg ted laa budak ni kan? hahaha

azhar ahmad,
mane leh ckp camtu.. kan ke sy ni dianggap golongan bawahan, dia VIP :) patutnye sy ckp mcm ni..

"i takde kawan dr golongan VIP, kawan2 i sume golongan bawahan, sbb tu i rasa x interested nk kwn dgn u"

heheheh

lindosh said...

ko siap pegi slimming centre ye? bersungguh sungguh nampakkk??

lindosh said...

dan ko kena gak jawab tag aku! ;P

arsaili said...

err dier..azam tahun baru ker?

Ungku Nor said...

hehehe..nampak sangat dia tu sebenornya cikai punya line.

dia despret sebab takde orang nak kawan dgn dia kot ;p

QasiehFirdaus said...

klu org tu ade depan mate.. sekeh aje kepala dia.. geram pulak.. ahah

Noushy Syah said...

Kak masy dah pindah ke office baru ke belum? Atau dalam proses perpindahan?

Apa2pun ceria2kan diri yea...take care kak masy.

Hadia BD dah terima? tehehhe..

Masy said...

lindosh,
tatau lg takat mana kesungguhan ni hah hehehe. tag ekkk...akan aku pertimbangkan ahaks~

arsaili,
tetiap thn takde azam.. diet tu keinginan lapuk yg diperbaharui je.. :)

kak ungku,
hagaknye camtu kot hakak, sian dia kan? :D

qasiehfirdaus,
malaslah nak sekeh, baik blah je. tp klu cik QF nk sekehkan, bole jugek :)

noushy,
dah pindah dah, cuma sesekali akak ke opis lama, jaga pengawal keselamatan hahahaha

hadiah BD? dr noushy ke? ;)

Azzam Supardi said...

Sama-sama. Tak pe...aku maafkan ko heh!

Anul said...

oo..happy belated birthday yeeee...

Waaa..kalu aku pn aku straight ckp poyo kat dia..hahaha!!!

ko diet ke?nmpk cam ok je dlm gambar..hehe..pape pn moga sukses..bhasyaaaa

Masy said...

azzam supardi,
maafkan dinda ya kanda *ape salah aku ek? hahahaha*

anul,
tq tq... betoi2 beliau mmg poyo~

ade sket lemak yg perlu dibuanglah anul.. wish me luck hahaha

Azzam Supardi said...

Mintak tolong sikit. Update please heh!

kakLuna said...

hek eleh....anak datuk tu bagi makan cili sos campur kerang hangus baru tau.berlagak nak mampos. mampos pun tak berlagak macam dia tuh.huh.

Masy said...

azzam supardi,
wahwahwah esok2 laa..

kakluna,
wah marah betoi ni! tp apsal bunyik mcm sedap je mende yg akak sebot tu?

kurzz said...

muhahahaaaa......aduiilaa...;D mcm2 'hang' dok ada...

zino said...

dia baru nak belajar tu.. pasal tu ayat tak berapa lagi..

CiK BaWaNg said...

kak masy diayat oleh anak tan sri manakah ini? kasik jer ayat kaw kaw kat die biaq diam terus...shombong tol

13may said...

jom gi minum ;)

oh ya!
Word verifications saya: rfmougv

kak lin said...

dia tengah try skill la tu.. sib baik Masy pun cekap menepis skill dia.. :)

happyirfa said...

salam masy..
aku pun dengar ayat'itu'pun rasa x selera nak bekfes..ada gak org camtu yer..eeeeeee loya

Masy said...

kurzz,
hehehehe :D

zino,
kene blajar dgn zino ni :) hehhe

cik bawang,
alah.. ntah betoi kaa tak tu, bkn leh caya sgt. kekadang org biase ni kerek je lebih :p

13may,
jom jom!~

kak lin,
klu dia tekel akak camne lak cara akak tepis ek? heheh

salam kak irfa,
loya jgn x loyaaa hahaha