Tuesday, January 15, 2008

240: Salam..


Salam sume. Dah lama aku tak datang sini ek? Sebenarnya opis baru tu masih belum ade tenet lagi, sungguh ketinggalan zaman dan kuno rasanya. Tapi takpelah, memandangkan sebelum tahun 2000 aku tak kisah pon kalau takde tenet, so aku mengaplikasikan perasaan dolu-dolu tu untuk memastikan kesihatan mindaku sentiasa menten dan terpantau.
Macam biasalah. Macam-macam peristiwa dah berlaku, tapi bila dah lama ni rasa basi plak nak cite kat korang. Cuma sekarang ni ada beberapa perkara yang bermain-main di fikiran baby. Mende biasa ja, tapi takut lama-lama sok jadik luarbiasa lak.
Untuk mereka yang sebaya, atau tua daripada aku dan masih single, rasanya korang lagi mudah nak paham kenapa aku cerita / dok pikir-pikir hal ni. Yeaaa... ape lagi kalau tak hal juduh-juduhan. Leceh kan nak pikir? Takleh ke aku let it go wif da flow[tron]. Memang malas nak pikir sangat, cuma bila aku didatangi oleh beberapa alternatif yang tak mampu aku nak konsider.. errr macamana nak cakap?
Senang cite camnilah. Bila dapat orang yang aku suka, aku takleh nak bersama dia. Atas sebab yang tertentulah. Bukan sebab aku sombong berlagak nak dengan VIP je (eh? heheh) tapi yelah.. bukan semua mende yang kita nak kita leh dapat kan.. Pastu bila ada plak orang yang suka kat aku, aku pulak takde ati. Dan juga adalah sebab-sebab tertentu yang menjadi alasan kenapa aku merejek mereka ini, pun juga bukan sebab aku sombong berlagak memilih nau tak tentu pasal. No no no noooo [don't phunk wif my hearttt].
So, ape yang aku dok terpikir tu? Memandangkan sekarang aku dah 28 tahun, aku ada sikit rasa bimbang kalau-kalau sampai satu masa, aku hilang pertimbangan - membuatkan aku terima je sape-sape sebab takot jadik andartu.. eh tak syok lak gelaran tu.. aaa andalusia. Buat masa sekarang, I let my heart do the 'selection' part, and my mind to judge my heart's choice. Wah berterabor cakap omputeh hehehe. Aku harap takde tekanan daripada famili aku - untuk terima sape-sape, dan takde laaa abang-abang aku yang meraconi pemikiran mak aku. So far alhamdulillah. Walaupun aku tau ada laaa sorang abang aku tu kata aku macam-macam (hehehe biar jelah dia) tapi as a person, aku percaya aku ada hak untuk memilih - bukanlah yang terbaik memandangkan aku pun bukannya elok sangat - tapi at least sesuai dengan aku. Dan yang penting, berupaya membuatkan dalam hati aku ada taman.. hahahaha.
Aku rasa nak demamlah. Pen-off.
# achik, thanks ekk utk adiah tu ;) apsal x ubuh bateri skalik? hihi~

33 comments:

sierrauniform said...

Select the one who can make your heart blooming like a flowers~festoning your heart with iman dan amal~love you unconditionally like you're one of their family~

betul ker tu?aku reka2 jer tu...bawak ilek2 ma pren,Allah Maha Kaya, mintak kat Dia selalu..ok!:)

flush said...

eeee.. nape la g reject org yg suka kat cikmasy tu.. bg la dia peluang dulu..

Masy said...

rembo,
kanmain spiking ko ek hehehe.

yeee aku tgh rilek le ni *pakai spek* tq beb~

flush,
aaaa.. ada sebab.. bukan saje2 :)

achik said...

saya malas nak fikir sgt bab2 juduh2an ni.. cuma bila dpt kad jemputan kawin je mula mak keluar ayat2 cam "kawan dah kawin.. bila lagi??","mak dulu umur camni dah ada 4 org anak.. bla bla".. adess... ;p

besday dah lepas 10hari baru hadiah sampai ek.. hehe.. err sila beli bateri sendirik yea.. ;D

CiK BaWaNg said...

logistik ape yang kak masy ckp tuh...chaiyok chaiyok kak masy!!!

kak maya said...

syita,
kalo ada org2 keliling yg suka nau tanya soklan ni... ni ada tips dr akak...

1. kalo org tu sibuk tanya byk2 kali, tanya dia balik percaya Allah tak? kalo percaya, kenalah percaya yg jodoh tu urusan Allah, kalo tak caya maknanya tak percaya kat Allah la..

2. kalo dia kata 'ko kenalah usaha'. ko jwb balik 'ko duduk serumah ngan aku? tido sebilik ngan aku? makan sepinggan ngan aku? mana ko tau aku tak usaha?'

3. kalo org ckp ko cerewet aka memilih... ko jawab la ofkos kena pilih, takkan nak main sapu je, kita nak kawin bukan utk ari ni & esok je, nak sepanjang hayat. kalo yg ckp kat ko tu yg dah kawin ko tanya dia, laki/bini dia tu dia kutip tepi jalan ke? dia main rembat je ke?

tapi... ko kenalah terima risikonya kalo ko jwb camtu, kompem org kata ko kurang ajar.... kata ko mulut laser

Masy said...

achik,
pk sket2 dah le kan kan?

laaa bateri kene bli sindiri kaa hahaha

cik bawang,
logistik ka? akak suke org logistik *eh? heheh~

kak maya,
bole je nk jawab gitu, tp kene tgk org jugeklah hehehe~

RaFFLeSiA MeRaH said...

jawapan kak maya tu rasa mcm nak sokong jugak laaa...hehehe....apepun mudah mudahan juduh-juduhan masy tu dipermudahkan tuhan dan itulah yg ditentukan tuhan sejak azali lagi, amin....hepi selalu...

chot said...

semoga kamu di pertemukankan jodoh...

Masy said...

kak RM,
hehehe insyaallah kak. mekasih ekk

chot,
doa utk aku je? ooooo ko dah ade ekk hihi~

Anul said...

btul rasional pa ko pk...tp sbnarnya lagi takut kalu family kita plak push suh trime je sapa yg datang..ishy2...

Azhar Ahmad said...

Orang yang cute macam Masy pun boleh ada masalah tang bab ni... Saya yang buruk ni lagilah....

Ahahahha, rezeki tu akan datang juga nanti...

faisal said...

hehehee, siannye akk..kak, dalam hal tu jgn memain, kena fikir dengan baik dan terancang,cewaahhh..*ckp mcm dah kawin je..kang kalau de org meminang tapi dah beristri 3 camno?hehehee

arsaili said...

jodoh dan pertemuan kan ketentuan ALLAH, so doa dan usaha...

david santos said...

Good posting, Masy. Thank you.

justice for Nurin Jaslin

lindosh said...

ikotkan hati aku saat neh maleh dah nak pk ehehe.. tapi kerisauan dipush2 slalu oleh family je.. wat aku cam penin.. bak kata ko kang terpakse je terima sesape je.. sbb tanok jadik andartu hohho

arianna adrizal said...

hmmm.. pk tu ka smpai demam bagai neh?? ish2..

bdasarkan faktor situasi semasa, rasanya had umur utk menerima gelaran tu kenalah dilanjutkan. 30 pun masih muda remaja lg tau~~ [ayat cedapkan ati sy jugek neh hihi..]

Abang Putra said...

Masy,
28 muda lagi. Banyakkan berdoa mohon dapat jodoh terbaik.

kurzz said...

yup...sokong abg putra*angguk2..

mrozaidi said...

Seronoknyer Naik Kuda..

zino said...

ada pepatah kata.. ada ke pepatah ni tak tau la..

kalau perlu buat pilihan.. lebih baik kita pilih org yg suka kita dari org yg kita suka..

cuba2 lah fikirkan..

Masy said...

anul,
stakat ni klu yg push tu mmg abg aku tu je, mak aku ok. klu aku takmo dia x paksa :) tp risau gak kan? alalalalaa *nyanyi kaber takot*

azhar ahmad,
aiseyyy cute ke? *blushing* weheheheh biase je. ala... kekadang tu org yg kata dia buruk tu lah yg sampai jodoh dulu tau ;)

acai,
isteri 3????!! aiyokkk.. *pengsan*

arsaili,
*angguk tanda setuju* betoi2!~

david santos,
ko paham ke ape aku cakap ni? isk isk isk~

lindosh,
aku rasa ramai org mcm tulah skang kan? aku risau klu satu ari nanti aku lebih pentingkan pandangan org drpd hati aku sndrik.. ermmm..

anne,
takde maknenye nk pk smpi demam2 hehehe. pekata kita wat camni = selagi belum kawen, kita masih muda remaja, boley? ;)

abg putra,
muda lg kan kan kan? mekasih ye...

kurzz,
ape ni angguk2 :p

mrozaidi,
best ke? sy tak penah naik kuda, kuda kepang penahlah :D

zino,
heheh.. masalah saya ni berat sket.. klu org yg suka kita tu errr... takpelah..

mekasih zino~

Ungku Nor said...

susah-susah sangat, suh mak je la pinangkan memana teruna yang dia berkenan nak buat menantu..hehehe

azriey said...

setuju ngan ungku nor....anyhow relax la sedangkan ella pon tak kawin lg pun inikan plak masy :)
(gurau jee...jgn ambik hati)

Masy said...

kak ungku,
mak kite x reti laa wat camtu, dia kawen dulu pon kan dia carik sndirik ;)

azriey,
ha'ah kan.. ella pon tak kawen lg. relaks aaa lalalalalaala :D

Azzam Supardi said...

Ko nak kawen dah ke? Heh.

meera said...

syita,
dia suka kat ko tapi dia......
ko pun suka kat dia kan? tapi ko tak .........

cuba try test terima je.
ada brani ka?
hehehe....
lalalalala

kakLuna said...

a'ah..cuba bg peluang dulu.


akak dulu pun penah rejek abg Am, tp tetiba lak rasa nak tima balik. hihi. tak malu.

**A L - I R F A N** said...

singgah sebentar melihat gelagat manusia :-)

13may said...

singgah sebentar kasi panadol 2 bijik...

oh ya! sila bayar singgit...panadol dah mahai sekrg nih :D

aarin said...

rilek masay..jgn terburu-buru, kita mmg ada hak untuk memilih...

nie sebenarnya ayat untuk menyedapkan hati saya juga

masyita4180 said...

azzam supardi,
eh, bukan kita nak kawen ke hahaha

kak maya,
alaaaa tak berani laaa hehehe

kak luna,
tableh.. tableh.. *geleng paler*

**al-irfan**,
sile sile..mekasih ek :)

13may,
panadol anda dipulangkan laa klu gitu :p

aarin,
sy mmg tgh merilekkan diri ni :) takpe.. ada la tu nanti kan kan kan

金瓜米粉Jason said...

徵信社,徵信,徵信,徵信社,外遇,尋人,徵信公司,徵信,抓姦,徵信,徵信社,徵信,抓姦,抓姦,外遇,尋人,徵信公司,徵信,徵信,徵信社,徵信社,徵信,徵信社,徵信,外遇,尋人,徵信公司,徵信社,抓姦,徵信,外遇,徵信社,,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信,徵信社,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,外遇,尋人,徵信公司,徵信,徵信社,徵信社,徵信,錄音,背叛,商標,商標,GPS,離婚