Tuesday, February 19, 2008

245: Horas!!

tensen ade sebab ni tau


Horas!! *sambil kibar kain 3 kali*. Semalam aku cuti laa.. untuk menjana kembali kekuatan dan tenaga yang lupus akibat kepergianku ke Medan aritu. Syoknye coti... sampai rasa nak sambung lagi je hahahahaha.

Korang jangan ingat sume best je gi Medan ni. Aku nyaris-nyaris tak jadik pergi sebab pasport aku tak cukup 6 bulan. Ala.. kan ke kalau nak gi travel kene pastikan pasport tu ada nyawa at least 6 bulan sebelum expired. Muka aku dah pancit dah (tak caye tanye Minnie ahahaha). Kan Malaysia buleh laa dorang lepaskan, tapi dorang dah warning awal², kalau kat Indon kene tangkap, pandai² arrr... huwaaa huwaaaa!!~

Tapi kat sane bukan kene tangkap neng, tapi kene paw. Ku pikir stakat RM20- Rm30 apedehal kan, tapi dorang skang pon dah bijak sifir. Abeh RM100 aku kene paw. Brengsek. Tapi mengenangkan adalah lebih sadis jika aku dihantar pulang, maka pejam mata jelah *sambil airmata mengalir lesu dalam hati* huhuhuhuuh~

Gambar banyak la.. Tapi aku banyak posing kat kamera orang je. Memang tak brape nak ada mood mau posing kat kamera sendiri. Brengsek! Pasal RM100 je boleh effect mood posing aku ek, mood makan tak pulak effect pape. Yang penting, akibat shot RM100 tu, maka sesi soping-soping aku pon tergendala laa jugak. Bukan tak soping langsung la, tapi subinier untuk abang-abang aku memang tak dapatlah nak beli (konon nak bagi yang spesel sket, last² abok pon tarak! korang pegilah sendirik ek).

lambat sket laa mau epy, tapi lawan beb! mesti epy gak! hohohohoh~

Grup aku ade pat orang je pun, tapi sepanjang tour ada satu lagi grup yang saing skalik. Ironinya, grup satu lagi tu orang Melaka (eh ni tak brape nak ironi laaa), dan 3 orang tu adek bradik. Ok, the truth ironinya adalah, ada sorang adik dorang tu (tak join laa ini trip) ialah schoolmate aku, siap kelas sebelah-sebelah lagik. Hah, sebesar-besar dunia ni boleh plak terjumpa ye. Heheheheh :D

Aku dah tak tau nak cite ape. Nantilah aku pikir. Kalau dah ingat, sok-sok aku apdet lagi pasal ni sumer wokeh!~

27 comments:

chot said...

ko ke medan bersama officemates ko ke?

meera said...

syita apa barang beli kamera mahal2 tapi malas amik gambr? :P :P

Masy said...

chot,
taklah, dgn mmber2.. yg sorang tu blogger :)

kak maya,
huwaaaaa ntahlah kak, x senang ati kot huhu

kakLuna said...

syita (ceh mcm best lak panggil syita)..antara medan dgn melaka mana best?<-- ironi x soalan ni? :P

achik said...

kak syita (eceh terpengaruh gak).. siannya kena paw..

Masy said...

kak lulu,
aiseyyy melaka laa best. melaka ada sy, medan xde sy hahahahahha

arianna adrizal said...

aik, pesal sket je stori. stori yg gitu2 takdek?? kekekekeke...

yg gmbau muntut tu yg smlm tu kan, org citer kat wan. dia dok kata, "ha, mmg la kena pakai mcmtu. tula.. u nak sgt join.." aduh.. kena diri sendiri pulekkkkk.. ;p

tp yg psl kriteria pencarian bini tu.. tlupa nk citer. lau citer mesti gelak besauuu! gilos~

Masy said...

achik,
ehekkkk cepatnye terpengaruh ek :p huhuuu meh mintak duit achik bole ka?

anne,
takmo ah cite, maluuuuuu~

hahahahah jgn arr cite, tp klu sanggup, cite jelah hahahah~

Titicaca said...

mahalnya kuih pau ko...sampai RM100...inti apa tu? emas ke? muehehhee (tensen tak dgn ayat aku tu?)

RaFFLeSiA MeRaH said...

memang nampak sgt la ketentionannyer tuhhhh...sabar dik....ok arrr tu leh epi2 kan diri....

Kak Lady said...

Masy..dah ada tenet ye?...Takkan satu je gambar pi Medan...meh upload lagik...bila mood dah okaylah ye...

Masy said...

titicaca,
intinya engko, mmg ler mahal :p blasah kang! :D

kak RM,
tgh nk epy2 laa ni heheheh

kak lady,
yaaa ada... nanti sy upload ek kak.. skrg ni bahye hehehh~

flush said...

mmg pun.. dulu sy p jakarta.. mlm tu kitorg amik taxi, pusing bandar la konon.. member pmpuan sorg ni terlupa bwk pasport..

citernya siang tu ada bom meletup, so mlm tu byk la rodblock.. 3 kali kena tahan, 3kali kena paw.. melayang 300

mls cerita byk, balik hotel tido..

lindosh said...

eeii beshnya gi jenjalann neh yg jeles nehh! grrr

Masy said...

flush,
humaaaanggg.. 300, lg tensen! mmg rasuah tu mende kecik je utk dorang, tu psl skang ni ade plk org mesia yg nk ikot. x gitu? *oppsssss hahhaa

lindosh,
jeles ek? camtulah rasanya aku jeles tgk ko kurus hihii

faisal said...

tengok tu, gi jalan tak ajak urang!!!! takmo kawan!!!!

Azhar Ahmad said...

Nak majuk 3 seken... Tak beli sobenir kat kiterrr....

Masy said...

acai,
eh, bukan akak ade ajak ke tp org tu yg xmo ikot? *garok paler*

azhar ahmad,
sobenir ade la.. tp takat kicen jelah, mau ka?

Anul said...

kira kastam sana la pau ko eh?..abih kalu tak cukup 6 bulan kena renew passport la??bodossnyaaaa...hahahaha!!

apa daaa sedey2..tp posing nk cute plak..ahaha!! ko pk je yg 100 kena pau tu wat ganti mende2 masa kecik ko curik ke...sedekah ke..haa..baru ati senang balik

Masy said...

anul,
ye.. bener... bener² belaka..

oleh kerana ko kata aku kiut, aku terima jelah hahahahha. ye ye aku pon da xmo ingat dah huhu~

happyirfa said...

SALAM MASY..
lor siannya..jahat sungguh org itew

zino said...

bes nya jalan jalan.. apa takut naik belon ke? pucat je muka hehe

Masy said...

kak irfa,
huhuhuhu sungguh keji dan hina sekalik *nanges*

zino,
bukan pucat sbb takut, sy suke je naik belon. tu takot akan nasib badan kat indon nanti.. huhuhu

Noushy Syah said...

That place is so corrupt!But Bali is so lovely.. though.

Anyway, still,I'm sure you had a gr8 time there...

Masy said...

noushy,
ahah! tapi ok je.. cuma toilet agak pelik. oh peliknye..

yup. really great time there :D

Idham said...

good blog , nice.
bleh kita link exchange?
sy dah letak link
salam perknalan
Cabai Burung

Masy said...

idham,
bole je.. sila2.. tp sy apdet kendian ye? thanks :)