Thursday, February 21, 2008

246: sambung cite Medan

malaslah nak cite lelebih, cam tade mood lak. kite layan gambar, sambil tu aku cite sketlah ek? hehehe. satu lagi, sila ignore date kat gambar ek, aku lupe nak tukau setting ahahahah~


jutawan baru, tengah pening mengira harta berjuta-juta


1st hotel di hari pertama, kire ok la.. hotel takde aircond sbb tempat ni dah sedia sejuk


posing jap b4 jalan-jalan kat pekan.. ape ek nama pekan tu tah. belakang tu Danau Toba


Danau Toba daripada pandangan mata burung hud-hud


2nd day, kat Pulau Samosir. Ni kat perkampungan Batak, sume orang memandang Minnie dengan penuh selera wakakakakkakaka~


malas nak suruh orang snapkan, aku snap je sendirik. ehehehe


depan Muzium Batak. aku, Minnie dan Kak Ina (from other group)


ni rombongan makcik² kayo, tapi dari Indonesia jugek. dorang baru lepas menari tuh


ni namanya pokok Avocado yaa anak-anak. tingin nak petik tapi tak tau sape punye pokok



next station, Simarjarunjung. sape tingin nak try Bandrek (teh halia yang pedassss amat), bole la test. perut aku pening, kaber-kaber je rasa nak muntah tu huhu


Air Terjun Sipisopiso. Wow!!


sejuk doh kat sini. aku pakai sweater satu ari suntuk tak bukak-bukak. aku, Dyana dan Kak Ju


2nd hotel, Grand Mutiara. yeayy!! bilik beso, jamban beso, aku sukee (^_^)v pun takde aircond sebab sejuk laa... bukan sebab hotel ni miskin



end of 1st and 2nd day. esok-esok aku sambung lagi heheh~

24 comments:

QasiehFirdaus said...

wah.. pegi danau toba.. iri hati nyaaaaa.. :)

flush said...

pegi pakai pakej ke.. brp hbs duit (tak termasuk kena pow)...hhhehe

Masy said...

qasiehfirdaus,
uhh iri hati amalan syaitoon hahaha

flush,
ha'ah, tp tket sy bli asing - lg murah. tiket+pakej= lebih kurang RM800 tp klu lg ramai lg murah hehe.

achik said...

air terjun tuh.. fuhhhh!!!

chot said...

mcm menarik pemandangan disana...brapa kos nak kesana yek?

Masy said...

achik,
fuh fuh fuhhh

chot,
ada certain point, mmg sgt chantek :) lebih kurang RM800, depend pd rege tiket flight semasa.

13may said...

cantik betoiiii :)

bang_gugar said...

salam,

air terjun tu kenapa masy tak ikut terjun sekali dengan air dia..

hehehe
(",)

Wirawan Terulung said...

wirawan datang nak claim souvenier...:p

lindosh said...

cuak aku nengok air terjun tu weh.. ntah nape

Masy said...

13may,
sape yg cantek? eh eh, ape yg cantek? hehehhe

salam bang_gugar,
aikkk saya terjun per, tp dalam ati jelah lalalalala~

wirawan,
budak ni ilang, tetibe moncol mintak subinier ek :p

lindosh,
cuak sbb tinggi nau kot terjunannye. ala² Niagara Waterfall gtu~

faisal said...

huhuhu..org jeles sampai nak terkencing tau kak,hahahahaa...:P sampai ati!!! masih majuk lagi ni..hanya sikret resepi je bleh jadi pengubat hati,huhu

ChikaDior said...

mm..great!
pokok avocado mcm tu? omg! geram tgk buah dia rasa nak petik. sgt tak boleh tahan. ahahaha...


saya belum pernah pegi medan. best heh?

zino said...

ni mesti banyak koleksi gambar ni..

arianna adrizal said...

huuu~ next! tu masih kaber2 lg tu.

serisinggahsana said...

Jemput melawat blog butik perkahwinan kami:

http://serisinggahsana.blogspot.com

Masy said...

acai,
laaa nak terkencing pulak? kencing jelah dlm suar tu ahahahaha. tu laaa akak ajak dulu takmo ikottt. degillll :p

chika,
mmg sgt x leh thn, smpi mulut pon jadik ramah kat org kg situ, siap tanye sape punye pokok hahahah~

best best.. tp gaknye Bali lg best kot?ntah~

zino,
banyak.. tp byk kt kamera org len huhu~

anne,
ape ek yg kaber tu hahahhaa

serisinggahsana,
i will. thanks~

Anul said...

waaa...cantik ah itu waterfall boleh mandi manda tak situ???

leh bgtu abih brp sume2??kawan aku ajak gi jakarta..tp takut takde duit..so..leh la bgtu ko abih brp..tak cmpur souvenir dan duit pau kastam..ahaha

Ungku Nor said...

takde sesi tukor2 nombor tepon dengan abang medan ke..
lalalala ;p

Kak Lady said...

Masy...malas nak tulis takpe...gambar2 aje dah cukup menceritakan...hehehe

Azzam Supardi said...

Ow? Okay.

Titicaca said...

Sipisopiso...hoh! aku suka nama tu...

Masy said...

anul,
bole.. tp utk kitorang x dbenarkan turun sbb jauh. kang abis masa kat situ je, padahal byk lg tmpt nk g.

abes dlm rm700++ jugek pki pakej. tp klu lg ramai lg kuranglah, dan ikut nasib harga teket airasia masa tu hehehe

kak ungku,
arrghhh takde maknenyeeee

kak lady,
ni namanya entry separa bisu hihi

azzam supardi,
hah?ok.

titicaca,
aaaa suke ek.. jgn tukau nama lak hahaha

金瓜米粉Jason said...

徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,GPS,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社