Thursday, February 28, 2008

247: Rehat Jap~




Aaaa susah laa plak nak letak gambo, nanti aku try ubuh sume dalam fotopages ek. Skang ni tenet wat hal lak, rasa nak lempang laju² je pihak yang terbabit tu. Memain ek dengan perasaan aku. Lemau tau.

Ade sebatang jari kaki aku ni sakit nau rasanya. Nak kata patah, bole je gerak-gerak. Tapi sakit woo.. sangat menyeksa bila aku pakai kasut huhu. Rasanya aku kot yang silap pertimbangan aritu, konon nak patahkan kasik bunyik, gaknye terseliuh terus. Sungguh comel melihat sebatang jari itu tembam di sebalik jemari kaki lain yang kurus sket daripada beliau hehe.

Rasa nak nyanyi. Meh nyanyi berjemaah.

Dalam lembah yang gelita
Tak nampak wajah
Apatah nak ku melangkah
Merangkak pun payah
Percik api menyala
Bagai satu petanda
Jauh mana kan aku damba

Dalam jiwa yang cedera
Tak nampak cinta
Apatah nak ku gembira
Tersenyum pun paksa
Bibit kasihmu dinda
Susah mana pun aku
Akan menyusurinya
Oh...

Airmata ku tahan
Mengalir lesu dalam kalbu
Dingin lalu membeku
Menjadi bukti luhur niatku

Dalam hidup yang gelora
Tak nampak dosa
Apatah nak bercinta
Merindu pun dera

Kerdip sinar di mata
Bagai satu petanda
Sukar mana kan aku puja
Oh...

Hanya kepadamu
Tinggal harapan kasih
Buat diri ini
Kembali berasmara

Oh...
Menjadi bukti luhur niatku
Oh...
Menjadi bukti luhur niatku

Fiq - Bukti


28 comments:

arianna adrizal said...

fuyooo~~

Ungku Nor said...

heh buat saspen je minah ni.
akak ingatkan awak cedera parah sbb nak tegakkan jari kaki awak halfway aritu..tehehehe

Masy said...

anne,
fuyooo nape ek?

kak ungku,
yaaa asik akak je wat saspen lalalala~

achik said...

saya suka bangat lagu fiq ittew..
dah pat lima nam kali nak buh kat blog tapi asyik kensel je..
kang makin terserlah kejiwangan.. ekeke.. ;p

meera said...

meh nak tolong patahkan lagi jari2 kaki tu boleh?

eh patahkan bagi bunyik arrrrr ;)

Masy said...

achik,
mmg terasa kejiwangan yg kental dan jitu skalik kan? alaaa... achik kan mmg bungaaaa hahaha

kak maya,
aiyaakkkk kasik urutlah kak, kaki nk pakai lama ni.. ramai org blom kene sepak lg huahahahhah~

arianna adrizal said...

fuyoo sbb fuyoo ler.. kekekeke ;p

chot said...

tu la pakai kasut tumit tinggi...

Masy said...

anne,
kompem overdose ubat budak ni :D

chot,
bkn sbb pakai kasut tumit tinggi la..klu sbb kasut mesti tumit aku yg cedera dulu..

indera kencana said...

Naper tetiba nyanyi lagu sedey lepas balik dari Danau Toba ni..?? Haaa... tingat Abang Batak Simalungun ler ni :P

Idham said...

layan..tangkap lentok gitu.
Cabai Burung

TedungS said...

wei pekaba?

wah.. dh bercinta skrg ni ek? kehkehkeh. ape2pun, selamat maju jaya

Masy said...

indera kencana,
aaa dah lama nk letak lagu ni tapi asek tertangguh je heheh.

bukan Batak Simalungun, Batak Mandailing :D hahaha

idham,
jgn sampai patah leher dh laa ek ;)

tedungs,
waaaa mcm kemistri laa plk. aku tetibe tingat kat ko mlm td, dtg pun! sihat ja..and u?
mana de bcinta.. ehehehehe.. tengkiu²..

Anul said...

aku penah gak 2-3 kali nk letup jari terus terseliuh..ahaha..lama tu nk baik sendiri kalu tak urut..huhu

ainul said...

kakmasy..ade bunga2 tengah berputik ke? jeng-jeng..hehe..ke tengah berkembang? hehe

Masy said...

anul,
alamakk kene urut ek? huhuuh aku sungguh ketakutan klu urut2 ni

ainul,
hep hep! gosip ek *sambil sipah² malu*

Kak Lady said...

Masy...kreatif gambar tu...

Tulah tangan tu pi piat2 patah2 kan jari tembam tu buat apa...kan cari penyakit...heheheh...tapi kalau dia berbunyi...best kan...kalau tak meletop lain jadinya yang tak best tu...huhuhuhu

RaFFLeSiA MeRaH said...

sakit arrrr part nak patah2 kan jari ni, memang x penah duk buat pun...syg la jari2 yg halus ku ini mahu dipatahkan sihhhh...huhuhuhu...

Masy said...

kak lady,
gmbr tenet je tu, cilok hihi

bila x bunyik tu xpelah kan, ini meninggalkan kesan kesakitan plk huhuu

kak RM,
mane de sakit, sedap laaaa~

zino said...

agaknya jari tu dah terpeleot kot hehe

noushy syah said...

Salam kak masy..yeyyy, baru nampak dia.How are you sista?

Have a gr8 w/end and chill out yea.

Emm love is in the air?

Wishing you all the best.

BTW, the latest entry in my blog is actually in msian language but I translated it to English ..:)

Masy said...

zino,
agaknyalah. sy try urut sendirik, jadi lg teruk laa pulok~

salam noushy,
heyyy hehehe i'm back! da lama pon, dah dua minggu dah hehe. i'm fine, thanks ;)

love? aiseyy.. takdelah..

ooo patutlah mcm penah baca :)

~mista [s.h.a.n.d.y.e]~ said...

askum...
adik tumpang lalu naa...
hehe...
pekabar?
ngee..

QasiehFirdaus said...

lempang kan aje kak masy oiiii.. :)

Masy said...

wslm mista,
sila² heheh..
sihat :) time kasih~

qasiehfirdaus,
aikk garangnye heheheh~

Azzam Supardi said...

Tak pe. Aku tak salahkan ko dalam hali ni. Heh!

blackpurple @ jowopinter said...

Minat Fiq ek...?

:D

Masy said...

azzam supardi,
hali ini? hali ka? :p

blackpurple,
taklah, Fiq minat sy :D