Monday, March 03, 2008

248: Sejuk!


sape punye pic ni? pinjam ek?

[edited]

Semalam memang takde idea nak tulis ape. Ekcely arinie pun sama. Kadang-kadang tu sebelum tidur, dalam klotak aku ada ayat yang bermain-main - mintak dituliskan. Tapi selalunya aku akan biarkan ayat-ayat melankolik tu pudar dibawa mimpi (aicehhh..). Cuma malam kejadian di atas tu je, aku bangun - cuma gunakan lampu hp - aku tuliskan ape yang ada dalam kepala masa tu. Kalau ikutkan panjang lagi tu - biasalah lepas dah tulis, baring balik - ada plak ayat sambungan - tapi dah malas aku nak layankan. Kang ntah pukul brape plak aku tido hehe.

Kalau korang bukak balik entry aku tahun lepas, dalam area time-time macam ni, aku tengah bergelut dengan keadaan yang sungguh tak best. Dan selepas setahun, aku sebenarnya kene hadap lagi - anjakan dari kejadian tu daripada orang yang sama. Tapi syukurlah sakit tu tak berapa. Kekadang tu macam tak percaya aku pernah sedih teruk tahun lepas. Sedih je, bukan frust menonggeng pon.

Kebetulan ada pulak yang berbaik hati berkata sesuatu yang membuatkan aku lupa mende-mende tu. Mekasih ye, untuk orang itu. Ya, dia tak tau pon aku tersengih-sengih sambil makan sate malam tu lepas dia berkata-kata. Aku pun tak letak harapan. Cumanya kata-kata dia dah banyak membantu aku mengalihkan perhatian daripada dok terkenang hal yang tak best tu.

Masalah aku pulak sekarang ni (korang jangan hepi dulu). Selalunya aku cuma akan hepi untuk perkara itu dalam jangkamasa yang singkat. Adalah sehari dua je kot, pastu perasaan aku jadi biasa. Risau gak memikirkan, tak normal ke aku ni. Mebi sebab perasaan aku dah rosak teruk dikerjakan dek jejantans di luar sana, membuatkan aku belum mampu lagi nak maintain perasaan lama-lama (tak kisahlah sedih ke gumbira ke). Kalau yang sedih tu, baguslah tak payah nak sedih lelama. Tapi bila tang hepi pon takleh nak hepi lelama, agak keji dan sadislah jugak. Ermm...~

Tak jugak menyalahkan mereka yang pernah melukakan hati. Setiap orang yang datang dan pergi dalam hidup aku sebenarnya banyak berperanan membentuk sahsiah diri aku sekarang (perghh ayat, meluat lak aku baca). Lepas membuatkan aku rendah diri, sakit ati dan bla bla, aku jadi kuat jugek akhirnya lepas tu - walaupun mebi tak sekuat Badang ataupun jin hijo Super Power.

Entahlah.

25 comments:

arianna adrizal said...

mmg sejuk. nk beku.

meera said...

hati ko lupus???
dah takde hati ke ni???
nak penderma tak?
leh tlg iklan kan surat khabar...
hehehe...

Azhar Ahmad said...

Mula2 sampai kat sini, sape punya blog nih... ZZZZZSeb baik ada gambo posing-berangan-manja ittew... Hahhahaha... Ehhh, memnag cantik gambau ngan kata2 tuhhh

mUaDZam ShaH said...

sejuk? meh aku panaskan ..!! lebih hangat drp biasa :p

Masy said...

anne,
bekukah? meh gulung2 dalam toto :D

kak maya,
ada, tinggal sikit jelah hehehe.

azhar ahmad,
hahahah punyalah dah lama gmbr tu, baru pasan arinie :D sy pinjam gmbr je, tp ayat2 tu sendiri tulislah hehe

muadzam shah,
ko nk bakau aku ke beb? jgn jgn heheh

Ungku Nor said...

akak lak, taim tengah sebok buat keje rumah, taim tuuuuu la akal pikiran ni berbuah-buah keluor ayat2 power muhasabah diri bagai.

tapi bila bukak je blogger dashbod tu..abih suma terbang cam pesta lelayang kt pasir gudang nuun.

sudahnya..
akak merapu je la kat blog sensorang..
haaiii..entah la <= tiru ending awak
lalalala ;p

happyirfa said...

SALAM MASY..
a'ah..pelik kan?duk umah atau tgh jalan2 pk macam2 benda nak tulis tp bila nak apdet x tau nak tulis apa

arianna adrizal said...

aik.. ooo..

Masy said...

kak ungku,
kene beli PDA laa tu kak, asal teringat je terus tulis kat PDA. maju tuuuuu hehee

salam kak irfa,
tu laaa pasal. kekadang tu bkn senang nk dptkan balik ayat2 tu, huhuuh~

anne,
ape kene laa budak ni tau!~ :p

Kak Lady said...

Irfa...tahun depan ...time begini...insyaallah...perasaan sedih tu dah takde lagi...sebab masa dah mengubatinya...

Jgn dikenang apa yang tak best...kenang aje yang best2...

Pengalaman mengajar kita menjadi insan yang lebih kuat...sekuat Badang...atau Jin Super Power tu...

Masy said...

kak lady,
akak ckp dgn sy ke dgn kak irfa? kompius ni hehehe

ye betul betul betul~

RaFFLeSiA MeRaH said...

kak lady tu tgh sejuk tu masy, hehehehe...akak pun kat opis ni tahan sejuk gak, siap pakai stokin cam org dlm pantang pas bersalin jer...hehehehe...mebi mebi...

indera kencana said...

"Mebi sebab perasaan aku dah rosak teruk dikerjakan dek jejantans di luar sana"

Elloooo.... saya seorang dari "jejantans di luar sana" tu. Bila masanyer saya rosakkan hati Masy..??

Ini semua fitnah. Semua ini cobaan untuk memburukkan nama saya yang hensem ni. Keji tau!!

Masy said...

kak RM,
ooo klu sejuk leh silap ckp ek hehehe. siap pki stokin lg ;)

indera kencana,
aikk terasa plk dia ek hahahaha. adakah ini konspirasi utk menjatuhkan encik indera yg pernah suatu ketika dahulu mengaku dirinya Sham? ;D

takde maknenye!~

13may said...

errr...errrr....
aku masih blurr blurr baca entri nih...hehhe

zino said...

orang tua2 kata... hidup kita ni macam roda sentiasa berubah .. ada kala di atas.. suka lah tu dan ada kala di bawah.. sedih la kot..

tapi walau apa pun keadaan nya perjalanan hidup tak pernah terhenti.. dan perlu berjalan terus sehingga sampai ke distinasi nya..

noushy syah said...

hehhehe..tak berapa faham.ANyhow, wishing you all the best kak Masy..;)

Do what is right for you!

Masy said...

13may,
semedang blur, tp klu psl pompuan, laju je hang ek :p hehe

zino,
betul betul betul. rasanya skang ni sy kat tgh² kot - atas tak, bwh pon tak :)

noushy,
tak paham ek? takpe..x masuk pekse pun :D

tq ya!~

Anul said...

oo...so skang sedih suam2 la..hehe.apa ni sedey2..tk baby la..bhasyaaaa!!!

Masy said...

anul,
baby pon x sure laa sedey ke hape ni? jom blanje baby baskin robin heh? heh?

faisal said...

kakku, bila org baca "biarkan ayat-ayat melankolik tu pudar dibawa mimpi" org tengok balik adress tu betul ke tak blog sy masuk nih?hahhahahahaha....kak, kalau akk nak kurangkan masalah, tips dia blanje org je..nnti mesti akk senang hati..terutamanya blanje sy,hahahahaa

Masy said...

acai,
hamboiiihhh itu jelah modal dia ek :p klu brani jom sikret resipi, order sama2, byr asing2 hahahahaha

apsal laa susah nk masuk blog kamoo wahai adikku?

achik said...

nak kuat cam jin hijo super power, kena la minum super power tu bergelen2.. hak hak.. ;p

meera said...

syita
ni mesti disbbkan

"kompang dipalu pengantin baru
duduk bersanding tersipu malu"


pada ahad lepas?

betul kah?

Masy said...

achik,
nk minum bergelen2 kene laa ade org sponsor hihi~

kak maya,
haaaaaaa... betul la tu.. hehe :D

huhu~