Wednesday, March 12, 2008

251: Konflik Identiti


Belum cukup kubuktikan
Sebelum kukatakan
Kaulah pujaan hatiku

Di belakangku tersimpan
Perasaan mendalam
Tentang dirimu untukku

Bagai langit yang tak pernah bertepi
Begitupun cintaku padamu

Ku tak akan pernah bisa 'tuk mengingkarimu
Dan melukai dirimu
Selama disisimu
Seandainya kau tahu
Betapa cintaku
Betapa ku merindumu
Seumur hidupku

Tatapan ku tak pernah
Lepas dari dirimu
Walaupun dalam tidurku

Selamaku disisimu
Ku ingin kau bahagia
Dalam dakapanku selalu

Bagai langit yang tak pernah bertepi
Begitupun cintaku padamu

Selama Di Sisimu - Ihsan


Sudah-sudahlah cite pasal pilihanraya ek? Kang orang kat atas sanun tak pape, kita kat bawah ni dok bercekau sesama sendiri tak tentu hala. Apapun, ayat terakhir sebelum aku masuk cite lain adalah.. The tribe has been spoken *sambil tangkup tempurung atas obor*

Cite lain.

Balik dari Melaka aritu, aku singgah di R&R Seremban untuk solat. Hah selalunya tak penah pun singgah sejak drive sorang ni (dah 2 tahun lebih jugak). Lagipun aku biase solat dulu baru gerak, tapi pada hari kejadian ada perubahan agenda sket. So... singgahlah..

Lepas solat, aku dihampiri sorang budak pompuan (memang laa, nama pun surau pompuan), yang kemudiannya menyapa aku..

Makcik, ni telekung makcik ke?

MAKCIK????!! Jerit aku sekuat-kuatnya. Semua yang ada di dalam surau memandang aku. Aku terus mencekik leher budak tu sambil sebelah tangan menarik rambutnya kekuat. Budak itu senyap je, heh kesian la plak. Mana mak kau? Mana????? Aku menjerit lagi. Geram betul aku!!

-stop-

Aku tipu je hahahaha. Aku terpempan je kejap, kemudian baru aku perasan. Oh.. aku pakai baju kurung, sebab tu dia panggil makcik. Hawau betul. Time aku pakai cam muda-mudi pandai plak bebudak ni ejas title aku ek.

Err.. taklah, surau punya.

Pasrah siot! Hahahaha.

Tapi yang lagi cam hawau tu bila anak-anak Mr. Sivaji (start dari nomo 3 ke bawah) pun panggil aku Auntie. Hello... aku ni dengan akak sulung korang tu beza 4 tahun je tau? Auntie abah lu!

Sekian. Entry seorang gadis rumaja bernama Masy yang masih keliru tentang status beliau sebagai manusia perempuan yang telah dewasa. Bukan tua ye :p

32 comments:

RaFFLeSiA MeRaH said...

ekekekekeke...haru betul dak masy ni....nak gelak betul, sib baik gak budak tu panggil makcik, sekali dia panggil hang nenek kang, x masal2 kena kerat 10...

Masy said...

kak RM,
klu dia panggel nenek, mmg kompem kene seligi budak kecit tu kang ahahahahahha~

arianna adrizal said...

kehkehkehe x450juta!!

alik umah karang org cont laie.. lalalalala~

Masy said...

anne,
elehh nk continue konon.. kang balik2 terus bungkus dlm toto :p hahahahha~

indera kencana said...

Huiii... sampai kena cekik & kena tarik rambut tu...
Kejam lagi brutal Makcik Masy
Membuli kanak-kanak!! Kurang sampan!!

meera said...

ilek... ilek... itu budak belum mumaiyiz... so dia lom leh kenal makcik & kakak :p

Masy said...

indera kencana,
ala itu kan dalam hati je hihih. luaran sy ttp mulia tau (wah puji memuji diri - bkn budaya kita okeh)

kurang sampan??? kenapa sampan?

kak maya,
arghhh dah mumaiyiz dah, mcm dah darjah 2-3 je huh!~

sabo sabo

indera kencana said...

Pernah tengok komik Shin Chan tak? Masa dia main kad dengan mak dia (Shin Chan ada tabiat selalu tersalah cakap)..
Misae (mak dia) terror main kad tu. Shin Chan kalah. Dia punya marah kat mak dia, dia cakap..
"Membuli kanak-kanak. Kurang sampan!!"

"Kurang sopan" kata Mak dia..

Masy said...

indera kencana,
ooooooo sy tau dia mmg suke silap ckp tp tang ni x tgk lak hahahahah~

ND said...

Gelak guling2 1billionkali..

Makcik ni umur berapa ye...telekung tu makcik punya ke...ohh bukan ye..salah saya la makcik...nanti kim salam kat pakcik ye...

(Kalau sy ckp, "kim salam kat anak2 makcik ye...bila nak bercucu?" ...lagi la teruk..wakakakka..caaabuuuuutttttttss!!!)

zino said...

apsal org pempuan ni sensitif sangat ya hehe...

tak paham den hehe

lindosh said...

makcik babyyyyyyyyyyyy! ekekeke

Azhar Ahmad said...

Rileklah makcik masy.... Hhahahahahahha

Masy said...

ND,
ngade2 ek :P

zino,
huahahahah sensitip tau! hahahah

lindosh,
makcik baby? cam manje je? ;)

azhar ahmad,
ni tgh rilek aaaa ape niiiiiiii huhuh~

Titicaca said...

Makcik Masy..fuh..tougue twister tu hahaha...(5 juta x)

Masy said...

titicaca,
aku sebat gak mak budak ni kang! :p bwahhahahahah~

cik embok said...

anak2 bos aku pun panggil aku Auntie..tp aku mmg mengidam panggilan2 macam tu dari dak2 kecik..aku sukerrr...


anak sedara sepupu aku dah ada anak, soooooo aku dah ada what????
say it again?OMG

ShaLinZz85 said...

salam..leh berkenalan?rajin2 masuk lah ke blog saye ye

flush said...

tertipu aku.. siap baca 2,3 kali psl cekik tu.. cisss..

Masy said...

cik embok,
ahhh ko tu mmg dah patut pon hahahah~

shalinzz85,
salam.. boleh je.. insyaallah akan ke sana :) mekasih ke sini ye~

flush,
muahahahahah tu laaa lama sgt kt genting, mata pun kering ek ;D

Noushy Syah said...

hehhehhe...

Ok lah Kak Masy,all my nephews call me AUntie Noushy....8yrs old pun, ok aje..hehehhe..

achik said...

The tribe has been spoken.. ahaha.. survivor!!!

Ungku Nor said...

Elehh..budak kecik panggey 'makcik' pun nak kecoh.

Akak nih, budak kecik dok panggey 'kakak..kakak..'
pun masih bleh rilek je lagi.

hahahaha ;p

Masy said...

noushy,
klu nephew sndiri panggil, itu mende biasa tp ni org yg x kenal tetibe panggil gitu. kenapa laa tetibe akak cam rasa tua aa? hahaha

achik,
hehehehhe ;)

kak ungku,
eleeeehh bangga laa tu :p menyampaahhhhhsss!~

TedungS said...

hehe.. makcik. padan muka kau kehkeh

aku pulak org dok panggil adik je, tensen btol

Masy said...

tedungs,
mesti org yg panggil adik tu lagi tua dr ko kan.. toksah eksen laaa :p

Anonymous said...

ilekss baru org pangggil makcik...bukan nenek kn..hehe so..'makcik' dgn kate lain..ermm ape ek...;P
-kurzz-

Masy said...

kurzz,
ha ha nk kata ape tu! nk kene dia ni tau! :P

ChikaDior said...

satu ptg yang sangat lapar secara serius ni.. pergilah kami ber-makan-makan. tiba2 ada anak india datang..

"auntie... eting?," dia kacau saya tgh makan. sikit lagi nak cucuk garpu kat dlm mata anak india tu. nasib baik kecik blom puas tgk dunia.


tp wonder. maksud 'eting' tu adalah 'eating' ataupon 'dating'. hahaha.

blackpurple @ jowopinter said...

Saya remaja antik...

Sastri said...

kalau saya, lebih suka dipanggil auntie, kalau makcik, memang akan terjadi aksi seperti Masy lakukan kat budak tu (walau dalam khayalan)... :D

Masy said...

chika,
hahahahah eating kot maksud dia. atau gabungan dating dan eating ;D

blackpurple,
antik? bole jual ke? :D

sas,
haaaa sensitipkah kita? padahal kedua-duanya sama aje.. heheheh~