Monday, March 17, 2008

252: Pagi yang sengal


Pepagi macam biasa, aku akan jadi tukang bukak pintu opis merangkap suis dan sebagainya. Agak sengal apabila aku dapati (tu dia ayat skema dah kuar) suis aircond tak nyala. Sadis lagi bila radio pon takde bunyik - suis rosakkah? Dan lagi sadis bila network dan internet pon tak berfungsi. Gile ke hape opis aku ni?

Tapi skang dah ok la. Setelah dipanggil encik yang berkenaan. Encik ni memang saje sabotaj ke hape ni? Opsss statement berbaur fitnah, harrooooooomm ok!

Aku rasa nak meluahkan perasaan, tapi tak tau nak start macamana, dari mana dan apa. So.. kita biarkan jelah mende-mende ni ek. Hukhuk~


....



....



...




Tapi aku summarykan jelah ape dia mende yang bergentayangan dalam klotak aku, yang bila dipikir-pikirin - yaaaa rupanya itu masalah ya.

1st - sorang kawan aku menawarkan suaminya untuk aku. ye, aku ditawarkan menjadi MADU.

2nd - tawaran berkahwin oleh sorang budak yang muda 3 tahun dari aku. sejak akhir-akhir ni nampak makin serius. aku takmo la... ada sape2 bole fahami kenapa aku takmo? :(

3rd - oh yang ni biarlah aku simpan di dalam peti. kes ini pun agak berat. lebih berat dari yang tertera di atas :(

Jadi sekarang urat otak aku dah berselirat macam wayar-wayar kat atas tu. Heee...~


tolong selamatkan aku. serius.

33 comments:

sham said...

saya undi yang no 1.. ahakssss

Ungku Nor said...

kesian orang TNB nak buat keje kalo black out kan?
ye ler..dah taktau ntah mana satu kabel yang nak direpair..

p/s cuba la bawak mintak pendapat dari org tua hawak, insyaAllah everything will be clear water.

Masy said...

sham,
undi ka? PRU dah abes lama dah :p

kak ungku,
heheh rasanya org yg wat wiring opis ni yg mengonglah kak. asek2 problem je. wat piket kang br tau hahah~

p/s: dah bwk bincang pun. tp tulah, lama2 malas nk pk dah huhu~

Azhar Ahmad said...

Huhuhuhu, dah sampai seru tuhhh masy....

indera kencana said...

MADU? Wahhhh..!!! Madu asli ke, Royal jelly ke atau madu import..??

Tak jelas, tak jelas...
1. Adakah lelaki dalam kes pertama dan kedua tu lelaki yang sama..??
2. Amende masalah nomor 3 tu..??

Kalau jelas, baru leh citer panjang... (errr.. kalau tak nak madu tu, hantar je kat saya)

Dari
- Sham -

zino said...

no.1 tu serious ke kawan awak tu.. baik sungguh dia.. kata kat dia yangan nyesal nanti..

no.2 tu.. muda sangat ke dia tu.. sampai kata budak je.. memang le yg sebaik nya yg nak jadi pemimpin tu lebih senior.. tapi tu bukan syarat wajib..

arianna adrizal said...

meh la bisik kat org yg nomo 3 tuuu...

Masy said...

azhar ahmad,
sy belum lg kot. awk tu.. dah tiba masa dah hehehe

indera kencana,
madubala ;)

meh sy jelaskan..
1. tidak
2. ada dlm peti. huhu

suka sgt dia mengaku jadi Sham ek.. hahahahahah~

Masy said...

zino,
ha'ah serius. sgt serius. dia kata dia xkan menyesal. tp sy takmo hukhuk~

muda, zino. sy x brape berkenan.

anne,
meh akak jerit kekuat nak? :p

kakLuna said...

pagi yang sengal kini sudah BEST
aku kakakmu dan kau adik..
ku amat suspek dengan mu...wooowooo

Masy said...

kak luna,
wahwahwah nyanyi bagai hihihi~
saspek nape lak ek?

flush said...

apsal entry x brp best hr ni.. tp rasanya la kan.. beruntung betul kalau dpt yg no.1 tu... kompem bhgia rumahtangga.. tp lg la bagus kalau dpt yg bujang, wpun muda..

apala aku merepek ni..

buat solat istikharah..

noushy syah said...

yeyyy!!

Masaalahnya hati Kak Masy,macam mana rasenya? hehehe..

Advantages to who has no baggages!

All the best Kak Masy.

lindosh said...

bunyi mcm siyes giler beb.. pikir pikir kan lah

Masy said...

flush,
mmg x best pon kan kan. alahai...bahagia ke? mcm takde makne je?

noushy,
xde ati kat mana2 pun, tu yg lagi syiok hahahaha.

tq noushy :)

lindosh,
bunyik siyes, rasa siyes. mmg siyes beb! ;) malas nk pk bole ka..huhu

RaFFLeSiA MeRaH said...

rasa2 cam nak bodek yg 3rd tu...tapi yg 2nd tu pun ok kot, kan ker jodoh x mengenal usia...apepun uraikan dulu wayar2 tu yerrr....mane yg patut gunting tu, buang kan jerrr...:D

Masy said...

kak RM,
heheh..

2nd tu kene ikut pada ati, klu ati kata ok takde masalah. tp ati sayer geleng2 tanda x setuju nih kak :)

happyirfa said...

SALAM MASY..
EH MAKCIK MASY..SILAP PULAK.JANGAN MARAH.AKU NAK TERGELAK CITER PASAL KAU KAT SURAU TU?MORAL OF THE STORY..JGN PAKAI BAJU KURUNG.AKU PUN CUBA ELAK DR PAKAI BAJU KURUNG SBB TAKUT ORG TANYA'BERAPA BULAN?'..HO HO

Masy said...

salam kak irfa,
hahahahah sampai tanye brape bulan tu :D baru balik kenduri la kak, xkan nk g kenduri pki suar jeans lak kan ;) bile pki jeans org len kompius lak, ingatkan budak skolah muahahhahha~

Ainul said...

salam kakmasy..siannye akak..akak g la berehat ujung minggu ni tenangkan fikiran..masa tengah serabut kite takleh nak pikirkan smuanya..berdoalah pada Allah, sebab Dia saja yg memahmi kite..minta petunjuk yg terbaik daripada Dia..ntah2 tak semestinya antara 3pilihan tu, mungkin ada yg lebih baik yg datang kemudian..relax2 dulu..

meera said...

syita,

1~ apa???? MADU.... sapu kat bibir setiap mlm sebelum tido... leh buat bibir lembut & cantik... *wink*

2~ 3 thn je takpe... ko leh kontrol dia sbb dia kena hormat ko yg lebih tua dari dia... ahaks! jgn muda byk2 thn... sbb lelaki camtu cemburu di ya ampunnnnnnnnnnn!!! rasa nak sedekah penerajang je kat dia... (tapi tak semua tau) *jelir lidah*

3~ pasai apa lak ni??? pasai yg tu ka atau yg ni... *paham ke?*

Masy said...

salam ainul,
mekasih mekasih.. akak harap ade pilihan selain yg 3 tu..

insyaallah kan..meh berdoa berjemaah~

kak maya,

1. ooo ek? tp bila pandang madu mesti tingat pancake.. nyum2

2. argghhh takmo takmo. beliau kurang matang pada pandangan diriku la kakak... huhuuh

3. haa pasai tu laa *paham tak muahahahahah*

shakirah said...

Salam to masy...

Ahaa...berat tuh...Memang selirat n sengal la kan... anyway , moga beroleh yg terbaik.... insyaAllah...

Orang Biasa said...

iye aku stuju ngan ainul. ko try rambangkan lagi mata untuk tambah choices kepada 4,5,6 dan seterusnya...insyaAllah ketemu jua ko nantik dengan jodoh yg tepat bagai pinang kembar.. jangan paksa diri untuk terima sesuatu yg ko sendiri 50-50, ok?

Masy said...

salam shakirah *hips don't lie* ;),
insyaallah.. mekasih ye..

orang biasa,
aku pun setuju sesangat dgn korang. jadi skrg aku akan mengembangkan sayap perchentaanku ke peringkat global demi masa depan yg cemerlang, gemilang dan terbilang :)

thanks dude~

Mak Su said...

hai, salam kenal. berat masalah masy ni ya...

Masy said...

salam mak su,
berat tak berat jugaklah heheh.. tu baru letak dua, klu cerita yg 3rd tu mau laa pengsan satgi heheheh

*gelak konon huhuhuuh*

13may said...

aisehhhh....mcm nak parah ajer...

hmmm...susahnya...nak kata apa pun tatau...

hmmm...hmmmm...

TedungS said...

madu? whoa, boleh la 3..

dok aih dok aih, den gurau jo

bak kata si flush, buat solat istikharah

Masy said...

13may,
belum parah lg, masih ade ruang utk mencegah huhu~

tedungs,
3 ape??? 3some? aku blasah gak kang org tua ni tau :p

aku takmo ah. senang kan, x pyh pk huhu~

faisal said...

waaaa, kemain lagi akk skrg ek,hehehe..siap byk tawaran lagi,hehe..tapi kan kak, jgnla pilih kalau tak suka tau..:) nnti sypun sedih nak datang kenduri,hahahaa

Masy said...

acai,
amacam, nampak tak akak mcm cantek? bwahahahah *pasan*

setakat ni belum lg. klu akak x suke, insyaallah akak tolak sebelum sempat masak hihi (maknanya tolak mentah2 ye). jgn sedih2.. akak kasik mkn free masa kenduri tu nanti hihhi~

金瓜米粉Jason said...

徵信社,徵信,徵信,徵信社,外遇,尋人,徵信公司,徵信,抓姦,徵信,徵信社,徵信,抓姦,抓姦,外遇,尋人,徵信公司,徵信,徵信,徵信社,徵信社,徵信,徵信社,徵信,外遇,尋人,徵信公司,徵信社,抓姦,徵信,外遇,徵信社,,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信,徵信社,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,徵信社,徵信,外遇,尋人,徵信公司,徵信,徵信社,徵信社,徵信,錄音,背叛,商標,商標,GPS,離婚