Wednesday, April 09, 2008

259: .......

ini gambar masa gi dinner lastwik. aku tiada mud untuk melawa okeh. sekali pandang cam bibik je???


Isnin aritu aku terkesan beberapa berita yang sepatutnya membuatkan aku tumpang gembira jugak. But I end up crying dalam surau. Sangat dungu rasanya. Takleh nak ungkap apa sebenarnya aku rasa dalam ni, cumanya rasa sangat sendiri dan seorang. Dan semakin aku gali, semakin teruk pulak kadar tangisan ittew. Perkara yang aku patutnya tangiskan 2 tahun lepas pun, aku combinekan kesedihannya hari tu. Tah pape tah aku ni.

Memandangkan muka aku cepat je sembab kalau nanges (walaupun sekejap), maka baiklah aku benti. Sambung wat keje ada pekdahnye huhu~

Cite lain lak ek.

Aku tak jadi pun pegi umah abang aku tu hehehe. Sesungguhnya aura lamb chop ittew tidak setanding dengan CSI dan Prison Break. Kang aku gi umah dia, kompem kene berebut tv dengan mereka dan mak aku jugek. I am veryyyy mengada pasal ni. Hihi sekali lagi - sungguh tah pape tah aku ni

Semalam sambil bekerja, sempat lagi berYM dengan abang aku. Memula tu cite pasal keje, pastu melarat pasal mak aku. Sengal betol laaa beliau ni ahahahah.

az*an abdullah : semalam org call mada.. (mada:mother)
Masy Abdullah : aa...ape cite
az*an abdullah : dia ada ura2 nak tidur kemensah sebelum balik melaka..
Masy Abdullah : nk bawak g zoo ke?
Masy Abdullah : nk ikot!
az*an abdullah : bawak mada naik gajah..
az*an abdullah : pasti gajah tu menyesal dtg malaysia..
Masy Abdullah : hahahha
Masy Abdullah : itulah padahnye memilih malaysia
az*an abdullah : baik dia kerja kat uganda je aritu..
Masy Abdullah : ataupun kat dumai
Masy Abdullah : atau dubai
az*an abdullah : betul..
az*an abdullah : pastu org pikir2..
az*an abdullah : baik korang semua dtg..
Masy Abdullah : bole2
az*an abdullah : bancik seluarga.. (dia memang saje eja gini)
Masy Abdullah : sume g zoo
Masy Abdullah : angah ude
az*an abdullah : yup..
Masy Abdullah : dak along?
Masy Abdullah : muat kaa umah
az*an abdullah : leh dtg brekfes hari sabtu..
Masy Abdullah : ke camping kat dataran?
Masy Abdullah : sabtu ni ke?
az*an abdullah : camping atas gajah tu la..
Masy Abdullah : hahaha
Masy Abdullah : eh sabtu ni takleh tau
az*an abdullah : apsal?
Masy Abdullah : sabtu ni org ade ##### (dirahsiakan hehehe)
Masy Abdullah : heee~
az*an abdullah : keji betol la..
Masy Abdullah : ptg bole le
Masy Abdullah : pagi je
Masy Abdullah : tp nk bekpes tu xleh ler
az*an abdullah : bagi je gajah tu pijak..
Masy Abdullah :
Masy Abdullah : tp klu kompem sume dtg, org kensel jelah ##### tu
Masy Abdullah : i mean, postpone
az*an abdullah : lum kompem lagi la tapi..
az*an abdullah : tapi ingatkan lepas bekfest tu, org antau la mada balik melaka..
Masy Abdullah : oooo...
Masy Abdullah : tido sane laa mlm tu?
az*an abdullah : mana? melaka?
Masy Abdullah : ha
az*an abdullah : tengok keadaan dulu..
az*an abdullah : kalau tak, petang tu balik kl la..
Masy Abdullah : oooo ok..
az*an abdullah : jap lagi tunggu mada YM..
az*an abdullah : boleh bincang ngan dia progrem seterusnya..
az*an abdullah : eh, mada YM ke?
Masy Abdullah : gile kee aaaaaa
Masy Abdullah :
az*an abdullah : antujenah@yahoo.com
Masy Abdullah :

Ahahahaha bodo betoi. Takleh nak bayangkan mak aku main YM. Ahahahahaha!!!~

27 comments:

Kak Lady said...

Hahahah...ni mesti nak mengutuk mada...sebab nak naik gajah ...tu sebab kata gajah tu nyesal dtg mesia...hahahah...

Lawak lah masy ngan abang tu...mesti abang tu kaki menyakat mak agaknya...

Psst...Masy...len kali kalau gali2 jadi sedih...jgn gali lagik...kambus jek...biar jadi busut...tak nampaklah lagik

Ungku Nor said...

err..nak add mada punya id YM, agak-agak cik masy kasik tak aaa??
;p

Masy said...

kak lady,
biaselah tu hahaha. kekadang dpn mak kitorang gelak² mesti mak bengang hihi. ala.. sesekali kan... usik² :)

ni tgh nk mengambuskanlah ni kak huhu~

kak ungku,
klu akak bjaya YM dgn mada sy, sila bgtau ek, nak gak tgk camne dia YM hihiiii~

ShaLinZz85 said...

macam bibik???tak lah..cantik pe...nice pe..bile lah agaknye dapat gih dinner...huhuhu

Mysha Annys said...

best arr..dialog masy ngan abg tu pasal mada....best eik leh borak2 ngan adik beradik camnie..sama2 pala giler...slalu kak anis ngan adik bongsu jek giler2...ngan hubby pun giler2...kalau balik kg..hubby,akak ngan adik bongsu tue cam nak terbalik umah ketawa..tapi adik beradik lain agak skema...dorang tak best layan2 gile2 cam kitarong....

Masy said...

shalinzz85,
baju tu dah mmg nice, it just tudung tu.. klu dpt yg lagi elok, lg santek huhuh~

dinner? bile² pun bole pegi.. :)

kak mysha,
kitorang sume sama je.. klu jmpe akan bborak mngarut gak cenggini, cuma dgn abg yg ni lebih sket sbb dia seken bongsu (kiranya atas org laa) heheh~

arianna adrizal said...

adeh deh deh...
giler mengong tul dua badik neh. ader ke bg ym mak antujenah??!!! mauahahahhahahahaha..

btw sy tau akak nk g mana pepagi tu.. bitau kat sini eh. kalo takmo org bitau cepat melanja mekdi! *gelak2 keji * ;p

achik said...

hahahaha.. lawaksss sungguh sesi ym ittew.. keji sungguh tau mengata mada.. heheh.. ;p

MiLd said...

Hey!!! You should put yourself on diet dude... You look a bit plum! No offense OK? ;)

Titicaca said...

huih! melaram sakan...tapi betul la..cam bibik pon ada..

lariiiiiiiiiiikkkkkkk...hahhaa..(larik sambil gelak guling2)

lindosh said...

tade mud melaram kununn.. tapii... cehhh..

weh mada ko online ym ye.. nak chatting ngan ur mada la camni.. mesti besh gile..

Masy said...

anne,
ahahahhahaah beliau mmg mengong! saboo jelah~

hep!!! brani ckp kat sini, bakau toto dia kang! ahahahah :D

achik,
alaa kata sket² je hihihi~

MiLd,
haaa ni kunun² nak diet tp asek tbabas je... tulooooonggg!!!~

titicaca,
wahwahwah pantang ade peluang je, ngutuk aku ye! aku kan Rozita Che Wan cawangan Shah Alam :D

lindosh,
laa betoi pe. baju tu aku recycle, bukan beli baru kaa apa kaa..

ko online je, kot² mak aku add ko dlm friendster plk hihihhi~

*mak,ampuuuuuunnn...~

RaFFLeSiA MeRaH said...

kalau tul mada ader ym, nak gak nikname mada...nak gak berborak ngan mada...huhuhuhu...

Masy said...

kak RM,
ahahahah klu ada, sy pun borak2 dgn dia skarang agaknye :D

indera kencana said...

Ari ni Sham mogok lagi. Takmo nak tulis komen. Bukan marah laaa (apa kelas marah??). Saja nak mogok. Boley macam tu??

Setahun ada berapa kali dinner Cik Masy? Rasanya cam baru lagi jek awak gi dinner pakai kebaya pink dulu tu...
Pesen yang kali ni agak konfius sket. Satu piece yang warna hijau pucuk pisang yang Masy pakai tu untuk aper ek? Selendang ke sweater..??

Keseluruhan bley tahan... tak nampak cam bibik pon
-
-
-
(Cam Makcik, ada la kot... opppss, gurau jek) :P

Masy said...

indera kencana,
ehehehe mogoklah pulak :)

ermm.. brape kali ek? sepatutnya dua kali jelah. ni dah dua kali la kan? tp dinner award ni 1st time dibuat :)

ooo yg itu baju jarang cutting kimono. oleh kerana jarang dan juga takde butang (main ikat2 je), sy pakai baju lengan panjang kaler itam kat dalam tu..

ahahahaah sy pon pasan gak macam makcik, tp blasah jelaaa ahahaah :D *sambil belasah indera*

Deanz said...

salam masy..

apa berita penting hari isnin...(?)

axim said...

yang mana satu bibiknya..?

yang belah kanan kah
yang belah kiri kah?

Noushy Syah said...

Kak Masy,parents sekarang semuanya cyber, tgklah banyak blog pak cik makcik sekarang tehehehhe...so advance rite!

Sometimes hot entry lagi!lolz!

Masy said...

salam deanz,
xde ape, picisan je..

axim,
yg belah kanan, baju ijau tu huhuhu~

noushy,
ahahaha ye kan, yelah org dah byk pengalaman mestilah lg power ceritanya :D

flush said...

agak2 org yg dpt award tu ada blog tak..

Masy said...

flush,
award tu opis sy yg menang, not individual..so camne nk jawab ek? heheheh

klu maksudkan akak kt sblah sy tu, jwpannye takde laa.. heheh

KV said...

mcm2 lah korang adik beradik. Jeles tau sbb mak kita dh takde. Huhu

cik b@w@ng said...

hahaha suke plak die kate gajah tuh nyesal bawak mada naik die...syiokkk nye nek gajah..kalo cek bawang naik mau gajah tuh trus bli tiket balik aperika

Masy said...

kv,
ermm.. tp MIL ade kan? bole le menumpang kaseh syg :)

cik bawang,
ahahahaha apsal nk blk aperika plak? kg kt aperika kaa?? :D

flush said...

ooo.. nsb baik bkn akak tu.. kalau akak tu yg dpt mmg layak la, mgkn sbb dia takde blog & dia concentrate kerja... hahahha.. sinis sungguh komenku ini..

Masy said...

flush,
ewahhh.. nak kata gua malas laaa ekkk :p yg tukang ckp tu pon ade blog gak :p