Wednesday, April 16, 2008

261: Gambar Sebenar

ingat Alfi? dah besau dah budak ni.. kiut dan sangat peramah, especially dgn pompuan hehe


Gambar poolside BBQ kat entry sebelum ni dah tentu² aku cilok dari tenet. Yelah mana ada dalam family aku 'kutu'runan mat saleh, apatah lagi mat cincang, mat rempit dan sekufu dengannya. So semalam selepas sesi YM dengan abangku itu, maka di bawah aku paparkan sebahagian imej sebenar pada hari kejadian.


by dis time, dah berjaya memanggang


aku juge nyaris terjun selepas snap gambar bebudak ni *nanges kerana gagal


antara haiwan yang terkurban dalam sesi pemakanan


ensem laa konon, weekk :p


dah letih mengipas guna sokkabau, abah Alfi mengipas guna kipas Alfi, voley??



.. dan inilah hasilnya. tetibe je rasa lapau *telan air lior

Gambar mekanan yang len aku tak sempat snap. Sebab?


Masy Abdullah: pastu bateri pon abes..
az*an abdullah : tu laa...

27 comments:

flush said...

mckk tuu..

RaFFLeSiA MeRaH said...

Ya Allah, sedapnyer ayam bakar tuuu....

Masy said...

flush,
itu yg dia nmpk ek eheheh

kak RM,
akak nmpk ayam je? kambeng yg beso tu x nmpk? kambeng lg best tauuuu :D

achik said...

nyum nyum.. *telan air liur* ;p

Rya said...

ahh...syedapnya...

arianna adrizal said...

wpun tak minat kambing [hanya minat kat pp alfio raldo tu je] tp.. temptingggggggggggggggg glerrr menatang tuuuu..

Masy said...

achik,
akak pon telan2 air lior gak lg neh

rya,
mmg syedaaaaaaaaaaaaaap~

anne,
tempting giler ah. akak makan kambeng n coleslaw sajork. yg lain2 x mkn pun. mebi dah kene saiko akibat aktiviti rahsia tu huhuu *nanges tanda menyesal*

aNoi lapar! said...

kak oiii....
berdendang sayang perot neh tgh bbq itew...
huhu

Azhar Ahmad said...

Cissss lapar terus dibuatnya...cis ciss

Masy said...

anoi,
berdendang ke berdondang syg neh hehehe

azhar ahmad,
lapar?? slurrrppppp sedaappp hingga menjilat tapak seleman :D hihihih

13may said...

alehaiii....bestnya!

axim said...

kambing ke tuh..?
axim tak makan kambing...tak suka..tak taw naper tak suka tapi tak makan lah...biasa kalau ada BBQ just makan sosej dan ayam sajer...

jangan amla wooo makan kambing tuh...nanti lama-lama jadik kambing...haha

Masy said...

13may,
syedapp ni abg may², bile mo belanje adik comel ni? *kelip mata tanda berharap*

axim,
bukan.. itu daging kambing :D

sedap per daging kambing. awk ilang satu nikmat duniawi heheh.

jadi kambing? so.. awk pun jgn amalkan makan ayam, nanti jadi ayam.. jgn amalkan mkn sosej nanti jadi sosej ahahahahhahaha~

"sishoney" said...

adoi...terliur tgk ayam ngan hotdoq tue kak....nak sket

Imran said...

aduss... sedapnya BBQ. dah lama dah tak buat BBQ.

Noushy Syah said...

Where's the gravy for the BBQ?:p

How about bellpepper,onions,potatoes or salads, kak Masy?

Your BBQ is well done,I love my steak in medium:)

Masy said...

sishoney,
hebatlah bole nmpk ayam hehe padahal ayam tu celah² je. terliur ke? akak pon tetibe je lapau ni ahahah

imran,
ujung minggu ni bolehlah buat :)

noushy,
akak rasa xde gravylah, sbb x nmpk pun huhuhu..

ada coleslaw je noushy, potato salad x sempat nk prepare, cedey ;(

cari jugak yg medium, tp asek dpt yg welldone je, belasah jelah hehehe

TedungS said...

ish.. lemak lemak!!

dah hujung minggu ni aku nk kena buat bbq plak, there goes my 6-packs haha

Masy said...

tedungs,
eleehh elejik laa konon.

ade lg ke 6 packs tu? ahahahahah :p

kakLuna said...

woi..gile sedap punya menu. patut la perut ku berbunyik2

nasib baik bateri habes..kalo tak..abis smua berbunyik organ dalaman.

maklumlah..akak posa arini :P

chii said...

dapnyee..nk gakk

Masy said...

kak luna,
perut bbunyi sbb pose, bkn sbb gmbr kan? ke... saling berkaitan?

chii,
dap dap! silekan~ ;)

Ungku Nor said...

seb baik bukan taim bulan pose..;p

zino said...

ini mesti makan tak ingat ni.. hehe

chii said...

alfi pandang sape sampai air liuq kuar tu...ihiks..tomeyyy

Masy said...

kak ungku,
tp bkn bln pose pon ttp terlior gak kan kan kan hohoho

zino,
taklah.. pemikiran sy dah kene psiko masa tu.. so x mkn sgt pun.. huhu

chii,
alaa.. beliau tu mmg doplohpat jam meleleh je air lior.. ahahahaha~

金瓜米粉Jason said...

,徵信社,尋人,偵探,偵探社,徵才,私家偵探,徵信,徵信社,徵信公司,抓猴,出軌,背叛,婚姻,劈腿,感情,第三者,婚外情,一夜情,小老婆,外遇,商標,市場調查,公平交易法,抓姦,債務,債務協商,應收帳款,詐欺,離婚,監護權,法律諮詢,法律常識,離婚諮詢,錄音,找人,追蹤器,徵信,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信,徵信社,徵信公司,尋人,抓姦,外遇,徵信社