Monday, April 21, 2008

263: Cuti cuti Nogori~

"stakat posing ala Majalah Buah-Buahan ni, picisan je utk i", kata Muffin (bukan nama sebenar)

Plan yang agak last menet jugaklah untuk ke Ulu Bendul neh. Ekcely projek ni projek lapuk, dirancang lama dah sebelum kitorang ke Langkawi (see.. yang jauh dah setel, yang dekat setahun kendian baru nk buat). Selain Ulu Bendul, projek yang masih tertangguh adalah projek Sunway Lagoon. Itu tunggu aku masuk umah baru kot baru best.

Untuk piknik kali ni, aku telah memblow away kekawan dengan memvolunteer masak bihun goreng, dan satu menu tambahan yang tak dimintak langsung iaitu agar-agar laici. Lepas solat subuh, terus memasak, kemas beg, mandi, bersiap dan shoot ke Putrajaya. Kendian dengan member ini pecut ke Tol Senawang, berjumpa dengan 2 orang lagi dan singgah di Petronas untuk kutip sorang lagi. Kendian baru terus ke Ulu Bendul.

Sampai sana, tak mandi dulu sebab sejuuuk nau. Masing-masing lapar, so makan dululah.


Kendian baru laa mandi..

.. dan lagi....


aku bukan saje2 eh angkat kaki tu. nampak budak dumok tu pegang kaki aku? sikit lagi mau lemas looorrr.. :p

Kendian sambung makan lagi..


errr.. sorilah.. by dis time bihun aku dah abes pon ditala dek budak2 ni. bagus bagus.

Pastu sambung mandi balik...

Lepas dah kecut kaki tangan sumer, berentilah mandi dalam pukul 2.00 (sebenarnya berenti sebab dah hujan heheh). Lepas solat zohor, terus ke JJ Seremban - nak tengok wayang pulak. Masa ke sini, ade dua orang yang aku teringat. Yang 1st mestilah bukan Kak Ungku, yang 2nd barulah Kak Ungku hihi. Sorilah kak, tak inform pon orang datang situ. Paham2 jelah ek ;)

Tapi dengan penuh kejujuran, sungguhlah tak best tengok kat situ. Opss..~ Lepas tengok wayang, dalam pukul 7.20 malam gitu, terus shoot ke PD pulak sebab nak tido umah member aku ni. Tapi bukan terus ke sana, layan makan dulu... ehem orang belanja best arr..

Datang jejauh ke PD, last2 makan sate kajang gak. Minah ni wat aku nak tergelak besau ar.

Esoknye, atas permintaan aku yang mengada ni, member aku pon bertungkus lumus reramai memasak nasik lemak kangkung untuk aku. Ahaks!! Best2. Aku? Tido laaa.. sebab semalamnya aku dah bangun awal tau, pastu malam tadi aku takleh tido tau. Apsal tah aku ni, asalkan tempat baru je musti susah mau tido padahal kepala aku dah saket neh.

Lepas makan, lepak2 makan lagi, minum, makan lagi, menjelang pukul 12 kitorang pun beransurlah pulang..

Kami bertiga je yang stay overnite kat umah member sorang ni. Yang sorang lagi dikutip encik tunang. Insyallah nanti jumpe lagi ok!~



33 comments:

arianna adrizal said...

tingin nk am am mihun gak la.. ha smlm sy da msk, arini turn akak plak la.. muahahahaha!

Masy said...

anne,
semalam masak??? masak megi tu kire masak jugek ek? :p muahahahahahah!!~

chot said...

amboi..dia punya posing mcm dugong la..ops! duyong..hehe

faisal said...

waaaa, kemain lagi akk ek..posing sakan dalam air,hehehe..dah lama tak pi ulu bendol tu,huhuu..cam biasa kalau mandi sungai mesti lapo gile..kalau bekas tu bleh makan mesti akkpun makankan,hahahaa

Masy said...

chot,
ewah wah wah :p

acai,
saje nk gedik2 hihiihihih

mknan byk berlebih tau.. akak lg interested nk berendam, tp dah dorang interested nk makan, layan jelah hehe~

Anonymous said...

heheeh ingat tadi...salah satu babak felem'Duyong' ;) kemainn posing lentok atas batu tuu...
-kuRzz-

Masy said...

kurzz,
alaa.. tu baru sket tu hihihihi :D

Sierrauniform.no.tanggo said...

pandai berenang ker?

Anul said...

fuiyoooo..masy..gathering blog ko masak la utk kami..save skit..wahahaha!!!

best ke ulu bendul..aku gi situ dulu cam tak nyamang sangat air dia

Masy said...

rembo,
tak pon. ala.. dah tau tak reti berenang tu jgn le dok kat tmpt air dalam hehehe

anul,
klu kat KLCC ko nk soh aku masak x dapek laa beb. melainkan klu kat tasik shah alam tu ku relalah jua huahahahah~

biase ajer.. hutan kanching lg best.. tp airnye sejuk giler la..

Deanz said...

masy,
i)byk projek basah tahun ni? :D

ii)for the next Duyong 2...sesuai di gandingkan dgn Saiful Apek...

arianna adrizal said...

consider memasak ar tu kak... cuba try kalo megi tu ubuh air paip je. ha ada berani ka mau telan???

Masy said...

deanz,

i) suka basah2 sbb dah biasa kering :p mau join?

ii) kitorang mmg matching kan? hahahaha~

anne,
ala...klu anne mkn same2, wai not? :p

Ungku Nor said...

pi pd tapi makan sate samuriiii????

adehss.

pi la kat Nelayan ke, layan ikan bakar beb..

tapi memang sangat-sangat-sangat-sangat-sangaaaattttt keji la.
dah sampai tol senawang tapi tak berbunyik kat akak pon!!

sok akak pi shah alam, akak buat senyap jer ;p

Noushy Syah said...

Wahhh,sronoknya,posing2 lagi yea..with all the big stones,is that place safe to swim Kak Masy?

Nice!!

Masy said...

kak ungku,
itu laaa pasal ahahahaha. org pon rasa nk gelak tp kite ni ikotkan je tukang bayau tu hihih~

alaa... klu org bgtau nanti mesti kita mo jumpe2, klu mo jumpe2 kang budak2 ni rasa x best pulek.. huhuhu~

noushy,
akak x swim pon.. berendam je lebey ahahahahah!~

chii said...

bestnye mandi2 air sungai yg sejukk..grrrrr

TedungS said...

tu dia aih, bbaik punya posing. buruk lantak lak tu, habis bihun setong bukannye nk offer kat aku pun heheh

Masy said...

chii,
best best mmg sejuk gilerrr~

tedungs,
ahahaha kekawan aku sikit punye meluat tgk posing tu :D yg ngabiskan tu dorang laa.. aku ni tukang masak je :p klu offer mende yg dah abes, bukankah tidak ikhlas namanya~

achik said...

wah.. bestnya!!! jelesnyaaaaa.. saya dah lama x berendam cenggitu.. [haih, tetiba teringin nak gi templer park] ;p

flush said...

ulu bendul kat mana ya..

sorg ke cameron, sorg ke ulu bendul.. nape x pg sama2..

Masy said...

achik,
templer park best ke? kat kanching lagi best kan?

flush,
kat kuala pilah.

masa anne gi cameron, sy ade poolside bbq dgn family (sila rujuk entry sebelum2 ni). yg ulu bendul ni gath tahunan kawan2 skolah, so budak lain tak digalakkan masuk campor ahahahah~

kakLuna said...

agaknya dgn memegang kaki org lain di dalam air, ketumpatan air sungai akan menjadi kurang?

Masy said...

kak luna,
... dalam bahse halusnya, sy gemok laaa ek? :p kejiiii sgt tauuuuu!~

axim said...

erkkkkk masy posing maut nampak dalam ayer tuh...haha...awat tak amik gambor bihun..taw taw tengok bekas kosong jaaa...huhu

Wirawan Terulung said...

pegi piknik x ajak wirawan terulung...:p

debikdebuk said...

Ko lak bila encik tunang nak kutip? hehhhheeh..

lindosh said...

berkelah ko yee.. huwaa air terjunnnn

Masy said...

axim,
alaa... x sempat la.. memula sampai dah terkam, mana sempat nk pk bgambau ke hape ke kan hehe

wirawan,
aikk.. idop lagi budak ni ahahahaha

debikdebuk,
bila ade encik tunang la :p tp aku ade kete, watpe lak nk tunggu encik tunang kutip~

lindosh,
ha'ah... lalalalalalala~

QasiehFirdaus said...

haih.. beh nye.. dh lame den tak mandi sungai.. nape tak ajak den skali.. smpai ati tauuu

Masy said...

qasiehfirdaus,
meh akak ajak gi gath minggu ni, mau tak? ;)

zool said...

HUhu.. nak ikut..
dah lama tak gi air terjun mana2..
takde clique nak pegi

Masy said...

zool,
org dah balik baru nk ikot hehe