Wednesday, April 23, 2008

264: (ini nomo van kat umah melaka ni hihi)

aku tak gemuk laa.. baju tu yg membuatkan aku kelihatan gemuk. tak caye tanye Anne :p

Ada beberapa perkara yang nak disebutkan:

1st:
Surau di tempat aku ni (nak sebut kariah bole ke?), yang dikunci sejak tahun lepas - akhirnya telah pun dibuka untuk kegunaan harian. Alhamdulillah. Aku perasan dah dibuka ari ahad aritu. Waktu zohor, jemaahnya macam solat Jumaat pulak :) Aku tak singgah untuk join, sebab? Pikir sendiri laa.. takkan tu pon nak cite kot :p

Apepun, syukur alhamdulillah~

2nd:
Alkisahnya dak Anul yang masih lagi dilanda mimpi ngeri akibat memungkiri bahagia untuk join majlis berbuka pose anjuran komuniti blog aku (eh meluat laa ayat ni, cam popular sangat je) tahun lepas, bercadang untuk menebus maruah beliau dengan menganjurkan sendiri gathering untuk blog dia pulak. Of course sebagai sohabat yang berhemah, maka aku turut terpanggil untuk mewar-warkan agenda ini di sini tanpa sebarang bayaran. cuma ko kene amek gambar aku manyak² laaa Anul :p Sape rasa nak pegi, yok! Dan kalau ade lokasi yang cantek menarek tertarek da bomb (ade pakej makanan, view lawa dll) sudilah kiranya berkongsi di sini ya! Ataupun cadangkan terus kat blog kepala aktiviti kita ini iaitu di sini ---> ANUL DA BOMB

Anul kata nak tengok wayang, benarkah? *kelip² mata tanda caring dalam kemurungan*


3rd:
Aku perasan orang sekeliling aku kekadang macam tak puas ati tengok aku dalam kemurungan kali ni. Nak dekat dua minggu ni, hampir semua pelawaan untuk ajak aku kuar minum - aku tolak tanpa berfikir panjang. Kekadang tu aku fikir jugaklah, tapi sama je - aku takmo gak kuar. Biasanya kalau aku takmo kuar tu, bila kekawan aku akan pancing dengan ayat "aku belanja laa" mesti aku kata ok punye. Tapi kali ni.. isk.. So, sape yang berjaya ajak aku kuar dalam masa sekarang, memang beliau tu amat bestlah tu. Kira diva la ahahahaha.

(dlm YM aritu..)

Real ** : bile kite nak kuar dating2x nie?
Masy Abdullah : mana nk tau
Real ** : malam ni?...
Masy Abdullah : malam ni aku nk masak laaa
Masy Abdullah : esok nk p piknik
Masy Abdullah : malas nk kuar
Masy Abdullah : kecuali klu ko nk bagi RM500 kat aku, aku kuarlah kejap
Real ** :
Real ** : RM500 aku bleh kasi,tapi ko kenela kasi jugakkk <-- ayat berunsur lucah ni
Masy Abdullah : yelah, aku kasik ko can kuar dgn aku
Masy Abdullah : ok la tu
Real ** : kuar baru RM20
Masy Abdullah :
Masy Abdullah : murah sgt, dok umah lg best
Real ** : kuar RM20 kan ade balance la RM480
Masy Abdullah : ah takde
Masy Abdullah : klu mlm ni, 500
Masy Abdullah : klu lain kali, ko kene blanje aku je
Real** : Nak keneeee nieeee


Tapi kalau demi hal yang kedua tu, aku akan gagahi - insyaallah. Ko doa tu angkat tangan tinggi² sket Anul ahahahahah~

Kesian gak tengok muka-muka yang kehampaan bila aku tolak ajakan dorang. Tapi nak wat camne, aku takde ati nak kuar. Nak beli makanan pon takde ati. Aku cuma mau baring dan tengok tv. Itu sajer.

28 comments:

ladys said...

Larr...masy kemurungan lagik ke?..Jgn murung selalu tau...ceria2kan lah...meh akak belanja makan2...heheheh....

arianna adrizal said...

akak oiii.. dah lame benau ni bkn lg penyakit kemurungan, ni dah penyakit berat muntut tau. pastu muntut tmbh lebau. haaa~ tatau ha~ jgn kompelin ha~

;p

Masy said...

ladys,
ni nk ceria2 laa ni.. akak nk belanje ape? belanje renovate umah sy bole ka? ;)

anne,
wekkkk mane ade berat muntut :p klu berat, langsong tak bangon tau wek wek~ ;p

Anul said...

aku belanja semut itam goreng la..ok...kalu nk fresh bole gak..aku msukkan semut api sekali..wahahaha

ok tak tgok wayang di klcc...ada yg best tak??piknik bole juge..tp takut ada yg rasa leceh

Ungku Nor said...

amalkan ler jual memahal cenggitu..ekekeke
*ayat saiko ;p*

Masy said...

anul,
aku tgk ND pomot pavilion kat blog ko. aku pon x penah gi pavilion huhu. camno? KLCC aku ok je. klu kat shah alam lg ok ahahahahah~

kak ungku,
yelah2 klu akak nk sgt belanje Big Apple, org ikutkan jelah... ;p

achik said...

mengapakah kemurungan??? kempunan nak gi zoo ke?? ;)

kawanko said...

hehehhe..mari bermurung secara harmoni~

Masy said...

achik,
isk bukan... ade hal lain. yg menyebabkan semuanya sulit. tp bkn alat sulit ok!~

kawanko,
maukah? eh tp ko ni sape aa?

kakLuna said...

kalo kemurungan kene makan ubat cap kaki tiga perisa lemon tea yang didatangkan khas dari timor leste. :)

Anonymous said...

pavillion or klsausau..eh klcc pung blehh...setujuuuuu* ceh beria jer aku nih ;)
-kurzz-

meera said...

nak join gath bulih???

gi pavillion la... leh mengopi kat toast box... sodap! :D

wayang, korang nk tgk citer ape wei? Nim's Island nak... ada gi ke tak ek?

*pst... cuba2 utk keluar dr kemurungan ni... apsal ek akak murung ko pun murung :p

Noushy Syah said...

Salam Kak Masy..out of topic..hehhehe
Abt the emoticons for blogger tuh,you can click and follow the instructions HERE

It works only in Firefox,not IE. If you're using IE then Kak Masy download dulu Firefox ok?

Give it a try,have fun!

Noushy Syah said...

p/s hehehhe..tunjuk 'bumper' yea?lolz!

TC kak masy.

Masy said...

kak luna,
ubat cap kaki tiga?? mcm ubat muntah2 je tu? hehehe

kurzz,
pape nanti sy bgtau awk via YM or sms ek? ;) beria2 ni kene dtg ni!~

kak maya,
jom jom! mmg nk ajak akak pon ;)

semua agenda nanti kita folo anul je.. dia kan pengerusi majlis :D

musim kemurungan kot ahahahah

noushy,
oo.. akak guna Firefox ;) nanti akak tgk ye, tengkiu bebeh!

ahahahahah tunjuk sket je ;D thanks~

zino said...

sape yg dapat ajak masy keluar dia tu bertuah.. tapi kalau tak ada sorang pun dapat makna nya masy ni memang bertuah punya anak hehe

Masy said...

zino,
ahahahahaha bertuah betoi ni :D

Noushy Syah said...

p/s Kak Masy..

HERE: http://ucash.in/2a4589a

If cannot,I'll send you the tutorial or posting in blog:)

debikdebuk said...

Mahalll...memang mahall.... Jangan mahal sangat... nanti kena cari buyer lak... Apa2 pun kena la jual mahal dulu...

Masy said...

noushy,
oo ok nanti akak tgk, td dah bukak tp cam kompius je huhu~

klu wat posting dlm blog ok gak ;) tq dear~

debikdebuk,
aku bkn jual mahal laa.. aku takde mood nak loba2.. huhu... tp klu mamat tu sanggup kuar RM500 mlm tu, aku pun sanggup je kuar dgn dia huahahaha

*cam social escort je?????

Anul said...

oii oii...pavilion ke sume???aku ok je..huhu!!

sana ada apa??kalau bole tmpt yg ada byk benda leh wat..so kalu wayang tak dipersetujui..leh men boling..xnk boling..makan

haaaa..tmpt2 mcm tu..nnt aku tulih..so skang..klcc or pavilion la???

freakmie said...

ko nih kena bergerak nih..karang kalau asyik malas jer..maka naiklah berat badan tuh..heheheh

Masy said...

anul,
aku tak kisah jerk memana. klcc senang sbb aku tau katne, pavilion ok gak sbb aku tak penah pegi hihi

aku ikot ko je nul. ko kan ketua tingkatan

freakmie,
yelah2 ujung minggu ni aku kuar arrrr huhuhuhuhuhu~

13may said...

tatau nak komen apa...sebab aku tengah lapaq nih....

hehhe hehhe

ND said...

gi Pavillion la...asyik KLCC je..hehe..

Masy said...

13may,
laaa ko buat aku lapau jugak arrr ehehehe

ND,
smlm pulak kata midvalley. moh tgk kat blog Anul sat~

RaFFLeSiA MeRaH said...

masy...mane ader gomok arrrr, biasa2 jer tuhhh...

Masy said...

kak RM,
kategori embam gak sket tu huhuh~