Wednesday, April 30, 2008

267: apa pendapat korang?

credit to http://xkcd.com/52/

:ha?:Aku masih memikirkan tentang kewajaran tindakan aku andaikata aku privatekan blog ni. Hati masih berbahagi. Perlukah? Aku cuma taknak bahagian ini diketahui. Cukup sekadar mereka tahu aku ada blog (itu pon kalau diorang tau la), tapi tak perlulah tahu di manakah blog aku itu berada.

:ha?:Kenapa nak privatekan?
Macamana nak cakap eh.. Macam ni la, senang cakap - kadang² blog ini adalah tempat aku bercerita perkara yang aku tak berapa sudi nak cerita dengan orang keliling aku. Atau dengan sesiapa saja. So banyak benda yang aku cerita kat sini, realitinya orang di keliling aku tak tau. Dan dah tentu aku tak mau mereka tau - sampai bila². Melainkan kalau aku dah mati pastu dorang nak baca, lantak pi laa kan. Tapi janganlah pulak lepas baca, datang kat kubur aku sambil maki-maki. Sape soh baca, kan?

:ha?:Pastu kenapa macam takmo privatekan pulak?
Ahahahahaha~ Ada satu sebab tu tapi takmolah aku cakap. Lagipun semalam aku dipujuk oleh pembaca senyap blog ni supaya jangan diprivatekan - nanti beliau boring. Halu halu~ Blog baby ade peranan seperti TV rupanya hehehe. Tak kisahlah. Cumanya aku memang perasan jugak ada pembaca bukan blogger yang selalu singgah sini. Rasa tak adil pulak kan kalau private². Tengok, aku ni memang menjaga kebajikan peminat hahahaha~ *pengsan baca ayat poyo sendiri*

:lamagawa:Aku masih menimbangkan lagi kes ini. Andaikata aku privatekan, aku sendiri akan cari korang yang dalam list kat sebelah ni dan mintak email - itu pun kalau interestedlah. Sebab aku perasan jugak beberapa orang sohabat kat dalam list aku yang jenis menerima kedatangan aku tapi tak datang pun umah aku (umah orang lain boleh pulak dorang pegi). Hah, itu adalah ayat penyata yang menunjukkan aku kecik ati (biasalah, dalam hati ada taman, uweekk). Siapa makan kurma, dialah yang terasa tamar ok. Oh ye, ni email aku : masyita4180@yahoo.com. Kalau sape² nak bank inkan duit, nanti aku bagi nombor akaun via email. Eh?

:lamagawa:Dan andaikata aku tak privatekan, aku mohon dengan serius. Anda yang mengenali aku in person, yang berpotensi berjumpa aku secara live dengan kadar yang mudah, agar tak membangkitkan hal-hal dalam blog ni semasa perjumpaan kita. KECUALI! Kecuali mende yang best-best jelah. Atau kalau dalam perjumpaan tu hanya ada kita-kita saja. Kalau nak bincangkan, nak tanya ke ape ke, tanya je aku kat YM. Bukan apa, nanti kang orang yang tak tau aku ada blog terdengar isu-isu panas ke hape ke - tetibe dia interested nak cari blog aku, camno? I tak rela diselidik. Tapi kalau Anne yang hari-hari aku jumpe tu, nanti kita nego kendianlah ahahahahah~

37 comments:

Chika Chika said...

erk?
nak private?
tahuka?
sebenarnya kerja mem-private blog adalah tak cool.

chika pon kurang cool.

Masy said...

chika,
erm.. itulah. sy kan cool.. memprivate blog merendahkan suhu cool sy ek..

nk pk lg..

Sierrauniform said...

pivate ker?toksah lah
apehal lak ko kan artis
Masy the artiste ...

tp kali private
sila add aku kalo tak nak kene
sekeh pale
hohohoho..

arianna adrizal said...

hahaha!! tulah asik tgk muka org je kan.

tak payah private. nnti kita plan la molek2.. kalau perlu, bg racun sket.. err bkn nk bg mati! tp racun dgn kata2 laa bg hilangkn minat org tu wat blog & cr blog akak dah la. kalau perlu..
for d time being, wat tatau je. org pun diam2 je. okek ;)

Masy said...

rembo,
rasa cam artis ko tau. tetibe rasa cam ade stalker (padahal aku yg stalker hahahahhaha)

yelaahh klu praivet nanti aku add ko. klu tak mesti ko sengsara kan :p

anne,
hahahaha dah tu klu nak akak tgk part lain slain muka pon boleee *horny horny ahahahahah*

aritu kan dia dah start sket, tp x komplit lg. pehtu.. ahahaha senang cite skang ni dah senyap pulak. masalahnya mmber cam syok laa pulak tgk kite bergumbira kekawan blog. nanti laa akak cite lg..

meh kita diam2 dlm toto en ;D

chot said...

aku pernah private kan blog aku dulu pasal kengkawan ofis tahu mengenal blog aku. malu la kalau diaorg tahu perihal kita beb...

arianna adrizal said...

hepppp!! tak senonoh taw akak neh.. nk tgk kena bayo! muahahhahaha.. *sama je x senonoh*

oyke.. uih. efisyenn! ok citer taw.

heppp.. aper ramai2 ni masuk toto org!! ;p

QasiehFirdaus said...

jgn la privatekan blog ini baby.. :P

meera said...

tu la sape suh kenalkan org tu ngan dunia blog... <--- ayat jahat moerkekeke

kalo ko bebetul kool biaq pi la dia nak baca, ini hak ko utk bersuara... kita kan negara demokrasi... blueks!

jgn cam akak, mmg tak kool... org tembak akak... akak balas topedo... tu sbb suka private blog...

apa2 pun suka ati akak la kan....

akhir kata lu pikir la sendiri! (pinjam ayat nabil jap) *wink*

Masy said...

chot,
tu arr.. aku pon rasa x best klu dorang tau sume (wpon aku tau ade ex opismet aku baca - tp dah ex takpe arr hehe)

anne,
ahahahahha kang akak sewakan kang baru tau :D

nanti bila ada masa seswai akan diberitahu ;)

qasiehfirdaus,
alahai peminat fanatikku dah merayu ehehehhehe yelah2 tgk mimpi mlm ni mcmana :D

kak maya,
org kan baek ati huhuh

tp org x brape cool la..klu terjumpa takpe, tp klu saje2 menjumpakan diri dgn blog ni, org x brape gemar.. huhuh

ni dok pk2 lg ni..

faisal said...

alaaa kak, takkan tak bleh cite nak blanje akk (cite dalam blog)..baru nak blanje..taknak takpelah,muahahahahhahahaa...

Masy said...

acai,
weh wehhh!! klu nk belanje tu cite jelah. lg satu, takat cite je ape kes kan.. yg penting amali tuuuuu amaliiii :p hahahahahahah~

klu nak cite kat blog sndri, cite jelah eheh

achik said...

adeh, tetiba blank la plak nak komen apa.. ;p

hasANah haLim said...

kak masy,
aish...janganlah memprivatekn blog akak...
nanti kat mane lg org nk melepak?
huhu.
nanges kang...

Masy said...

achik,
ala.. ape ni tiru akak :D hehehe

anoi,
loh.. dtg lepak je ke? *takku sangka blogku stendet KLCC dah jd tmpt lepak hehe*

tunggu mimpi mlm ni mcmane ek ;D

azriey said...

cik masy nak private pun saya nak kata apa kan?? itu hak eksklusif empunya blog...kalu betul gitu nampaknya kurang lagi la tempat saya nak membaca waktu lapang....

Masy said...

azriey,
ehehehehe masih belum kompem lg.. tp klu iye, nanti sy invite awk. email add masih yg lama tu kan?

Anonymous said...

salam
weh, hang nk private kan? aku x halang & xle menyuruh..tp aku ni selalunya mesti jenguk blog hang tp hg ja xtau, coz aku mmg jarang nk tgl jejak..so jgn lupa daku lak yer :p (mcmla org penting)
lagi 1, pesanan penaja hang (kalo jumpe -usah bicara ttg blog)i.Allah, saya akan igt.smoga mulut aku x terlepas ckp cam aritu(tu pon kalo dpt jumpa hg lagi)

Anonymous said...

opps! baby, ai lupa letak nama
ai ler..hana (sambel kelip2 mata)

Noushy Syah said...

hehehhehe...kalau private invite Noushy yea?

k.Lin said...

jgn arr private... akak regular kastemer.. tapi silent reader kek cni.. sedih aarrr camtu :(

zino said...

fikir lah baik2.. kalau di private kan lama lama kawan akan berkurangan.. (kawan siber lah..)

sape pun tak tau masy kat mana tengah buat apa suka ke duka.. dan segala macam yg boleh kita tau dari posting masy kat sini..

semua tu pilihan masy sendiri..

Masy said...

hana,
ahahaha siap kelip2 mata tu, comey laa konon2 :D yelah2 klu jadi aku invite :D

noushy,
no hal ;)

kak lin,
hehehehhe jgn cedey2 kak, org x sure lg ni ;)

zino,
ermm itu pon antara sbb kenapa sy berbelah bg nak privatekan ke taknak. zino takmo bg adiah ke nk pujuk2 sy? hihihihiihi~

Anonymous said...

private?...eklusif?..org sekeliling?..ermm masih terpinga2 daku...erm perlukah aku join mesyuarat...
-kurzz-

myasefia said...

akak tak kesah awk nk private ke, takmoh ke.. apa2 keputusan awk, akak sokong gituu.. tp klau private, harus awk invite akak baca blog awk yer.. (wah.. nie kira pakse ke hape nie..)

Masy said...

kurzz,
sy pon terpinga2 gak ni. mari terpinga secara berjemaah hihihihi

kak mya,
bukan kata harus dah kak, wajibulghunnah invite akk ni ahahahahha~

zaida ismail said...

Apsal nak privatize plak???? Aku camana? Jangan pentingkan dirik anda fikirkan perasaan saya sebagai pembaca setia ok hehehehehe poyo tak?

Masy said...

zaida,
huahahahahah mmg poyo abes ni, sampai merembes airmata bertaburan membasahi pipi mulusku. demi ko jeda, aku akan pertimbangkan lg kes ni ahahahahaha~

zaida ismail said...

Pertimbangkan sungguh kijam aku ingat bila cakap camni u will drop the idea hehehehehehe camana nak letak shoutbox?

flush said...

kan ke public listed tu lebih bak dari private company.. sbb lbh ramai investor akan menabur modal dlm sykt kita.. hehhe.. apa aku melalut ni..

suka hati ko la..

zino said...

masy..
nanti datang rumah zino 7.6.08 nanti dapat hadiah.. hehe

arsaili said...

cukup la ngan private company, private investigator dan private sapu..ahaks

Masy said...

zaida,
ahahahahah

aku dah jawab kat blog ko :)

flush,
bole dpt modal ke kat sini? heheheh

zino,
waaaaaa dtg kenduri dpt adiah ek? ini sudah bagos ni :D

arsaili,
ehehehehheeh yelah2 :D

chii said...

huhuh..ramai mo private2 krg ni eh..chii nk masuk geng skali tau *blik2 mata :p

Masy said...

chii,
alaa.. stakat ni idea tu dipostpone heheheheh~

Purpleheart said...

Nk private kan blog ni ke... hmmmm, kalo jadi jangan lupe ye nama akak nie.. jangan lak tak bagi masuk..

Pape pun pikirkan masak2 yekk...

Masy said...

kak PH,
klu jadiklah.. tp stakat ni org hold dulu..~