Monday, May 05, 2008

268: ada macam2 ni~

Benarlah seperti kata Puan Zaida kita, bahawa sepanjang cuti Hari Pekerja tu aku habiskan dengan makan tido je kat umah ahahahah. Malas la nak kuar. Walaupun aku ajak2 ayam je member aku tu kot2 laa dia nak kuar ke - beli makananlah, aku kebulur takpe perut aku, kang orang tu kebulur kang sian plak - tapi untungnya beliau pun malas mau keluar. Maka sesi mengopes dapur pun bermula. Memula ingat nak masak megi je, korek punye korek ade pulak benda yang kalau dimasak akan menghasilkan bihun goreng. Tak lama pun aku masak, tau2 dah siap je hehehe~
:sweaty: Yang syoknya malam tu laa.. Aku perasan gak dua tiga menjak ni, aku asik mencederakan diri sendiri (tak sengajalah). So malam tu kena lagi, kali ni aku TERsiram plak air panas mendidih kat perut aku yang comel ni. Tu laa.. instict sendiri tak mau ikot. Dalam ati aku dah berdetik dah "terbalik jugak jag ni kang", sekali sikit punya masin kaaa ati aku?? Sibbaik lom ubuh gula lagi, kalau tak.. huhu~ [tak silap aku, kalau ada gula, suhu air panas tu akan jadi lebih panas, betoi kan?] Ni pon dah bertanda laa purutku, panjang pulak tu! *usap2 perut*

Ari sabtu, tekak rasa nak bermewah2 sebelum kemudiannya akan menjadi murung semula akibat kurang duitlah. So pergilah aku dan kawan ini makan2 kat sikret resipi, bayar sendiri2 la memandangkan Acai takde, kalau tak leh soh Acai bayarkan. Tak gitu adikku? *kelip² mata tanda caring ahahahahahha*

Lepas makan, ku mencari hadiah untuk budak umah yang nak pindah itu. Dan sambung jalan2 lagi. Akhirnya aku terbeli....


.. dua² yang dalam gambar di atas. Cik perfume dan selendang santek. Motifffffffff beli benda² ni???? *hantuk paler kat dinding* Seingat aku laaa, aku tak pernah lagi beli perfume yang regenya melebihi RM20 - tatau laa aku ni kedekut kaa ape. Ala.. lagipon perfume² yang orang bagi masa birthdays aku tu pon tak abes2 lagi. Bukannya pakai macam nak rak pon. Tapi kali ni...

Kalau korang selongkar entry lepas2, aku ada sebot betapa chentanya aku terhadap cik bunga bernama Lily. Oleh kerana itulah, mindaku terpaku bersama kaki semasa daku melangkah ke dalam Bodyshop itu seraya otakku menuturkan "eh bestnye bau jadah ni, macam pernah ku hidu tapi di mana ya". Beberapa menet kendian, barulah aku tau.. Bau yang nyaman itu datang daripada perfume Aqua Lily yang baru jee terdapat di pasaran. Dan apabila kawanku menawarkan kredit pembayaran ansuran mudah, hampir sejam kendian barulah aku berkata iya dan menyambar sebotol perfume itu *peluk perfume kekuat*

Huwaaaaaa!!~ Ape ni!! Mengapa mesti aku terbabit dalam hal2 sebegini?? Aku tak rela berhutang (tapi dah hutang pon ahahahahah~ mengong). Terpaksa laa sambung lagi kemurungan huhu~

:hilo:

Aku nak mengadu sket. Apalah nasib aku berhadapan dengan manusia yang suka sangat cite pasal "bilalah aku nak kawen" x 1000000 kali, "bile laa nak ade boipren" x 23000000 kali, "nak ushalah mat tu" x 45000000 kali dan senang cite, asek sebot pasal hal2 kawenlah. Pendek kata, dalam 10 benda yang dia cakap, aku boleh jamin - 6 tu mesti sebot pasal kawen. Aku bukan sensitip weh, tak kisah pon. Tapi kalau celik mata cakap pasal kawen, nak tido cakap pasal kawen, tak terasa sesuatukah??

kita kene sebut Mas.. ni doa ni.. nanti kita cepat dapat jodoh - dia kata
yelah.. tapi kalau asek sebot je doploh pat jam, rasa cam menyampah plak - aku kata

Betoi kan? Cakap dalam ati je takleh ke? *garuk paler* Banyak lagi yang terbuku di dalam hati ni, takpelah.. Nanti aku cerita berperingkat2. Itu pon kalau blog ni...

Hah! Cakap pasal blog ni. Aku rasa untuk masa sekarang ni, aku tak privatekanlah ye. Cuma kalau terlepaslah blog ni pada orang-orang yang aku tak mau mereka tau, masa tu aku terpaksalah privatekan. Ehehe..~

Entry ini akan bertahan sampai minggu depan, insyaallah. Sebab hari Rabu - Jumaat aku akan berada di JB, hal kerjalah. Sape2 kat JB tu yang tingin nak belanje aku, silelah contact - tu pon kalau free laa.. hehehe~

See ya! :wave:

34 comments:

Anul said...

waaa...body shop..aku pn bru ada satu perfume body shop cembam bg dulu..hehe

arianna adrizal said...

ooo.... tu la pasai org takmo pi. karang ader pulak org yg nk ofer ansuran mudah jugek ;p

takpe la kak... la ni kalo akak pasan, sy mengambil alih tampok dok layan kan je beliau. so bolela akak bersenang2 skjp.. ;p

Masy said...

anul,
tu arr.. aku pon ade lg satu prepium bodishop tak abes lg heheh

anne,
ahahahaha best tu.. abes duit!

yg tu akak amatlah pasan.. gumbira rasanya di hati beta wahahahahahah~ susah2 je anne hihih

chot said...

ko byk igt perkara lain ni..itu yg cuai je tu..hehhe

achik said...

mak aih, kena perut.. siannya..

saya suka beli perfume avon yg jenis rollete tu je.. murah dan senang bawak.. lg pun x berapa tahan bau terlampau wangi.. ;p

Masy said...

chot,
ataupon aku tgh x ingat pape hihi

achik,
akit lg ni.. gatal plk tu huhu

same laa kita. akk pon x ske bau wangi sgt. yg ni just nice je ;)

faisal said...

kak, org nak perfurm gak,hehehe..:) ape kata pagi2 time coti tu akk tolong sy cabut rumput kat kebun,hehehhe..nnti sy bagi upahlah,hahahahha...org kalau cuti2 kul 7 dah gi kebun..lagi awal dari masuk ofis,hehe..pagi2 best ooo..sejuk..kang balik kebun kul 11 ker, baru sambung tido,hahahahaa

Anonymous said...

wanita dan shoping mall..bagai magnet ngn besi...bagai aur dgn tebing...bagai pinang dibelah lapan...mueheheh..;p
-*urzz

Masy said...

acai,
klu laaa umah dekat, leh le amek upah menebas kat kebon acai *angan2 x hagak*

akak klu time cuti kompem laa bangun lambat ahahahah keji keji~

kurzz,
isk macam tu ka? sayer dan soping mall bagai air dicincang takkan putus huehehehehhe~

13may said...

mak aiii...kena perut ka???

sapu minyak gamat woit!

Masy said...

13may,
minyak gamat aku ilang plk.. time2 ni laaaaaaaaa dia nk ilang, cemuih aku!~

Noushy Syah said...

Greetings and salamz Kak Masy,

Have a gr8 weekdays.
Keep smiling.:)

Kak Lady said...

Akak pun tak pernah beli perfume tau...kecuali dihadiahkan oleh aik ipar...heheheh

Yelah diorang ni...sebok tanya pasal kawen kan...zaman sekarang ni...bab kawen2 ni...org dah tak kesah sgt dah...kecuali kalau dah ada boipren dan asyik ke hulu ke hilir bersama...hah! tu yang kene tanya bila nak kawen...kan? Kan? kan?

en_me said...

me pakai deodorant jak.. uhuhu

Darkz05 said...

Turun JB? Masy, nak KFC. huhu =P

lindosh said...

jgn cakap pasal kawennn.. aku tensiii grrrrrrrr


hehehe

Masy said...

salam noushy,
u too, dear :)

kak lady,
sy pernah gak beli, tp yg murah2 jelah kak. sbb sy pon pakai sikit2 je heheh

tanye tu satu hal. yg dok bcakap psl kawen x sudah2 tu lg laaa boring heheh~

en_me,
sy pon pakai deodorant gak :)

darkz05,
KFC? dulu sy dah poyo2 nk belanja awk kata takmo plk :p

lindosh,
KAWEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEENNNNN!! hahahahahahhahaha~ :D

chii said...

mak aih..kena perut..seb baik x nampak sgt..susut nilai da :p

Masy said...

chii,
skang ni perot dah gatal tp xleh garuk, kang luka plk huwaaaa seksa seksa~ :(( tp mmg susut nilai kot huhuuhhu~

indera kencana said...

Aisehh Cik Masy, macam mana leh tertuang air panas atas perut tu..?? Ni mesti kepala tingat bende lain ni.. betoi dak??

Ooo... ader selendang santekk.. santekk ker chanteque..??

Masy said...

indera kencana,
jag tu laaa sape soh dia membalik kuangkan diri beliau huhu *gigit jag* mmg tingat mende lain, tgh tingat nk masukkan gula dlm tu huhuhuhu~

santek = chanteque = cantik yaa sume sama je heheheheh~

Darkz05 said...

huhu. kali betul2 =P Sampai JB roger Darkz05 ;)

meera said...

nak minyak wangi tu gak... hehehe

skidg8 said...

isk..kene bubuh minyak tu...

ermm...kalo tetiba private, jgn aa lupe ajak gue...

okek.

zaida ismail said...

Oiit... apsal bertahan sampai minggu ni jer? Habis? Aku?

Perfume tu wangi erk aku dah try kat Body Shop semalam... Tapi En Bard tak suka... Very da jantz kan?!

Masy said...

darkz05,
kali ni sy sombong sket eheheh

kak maya,
sile sile dptkan kat bodisop yg berhampiran :)

skidg8,
tu arr tp x sempat lg nk cari. nantilah huhu~

insyaallah... bak email :)

zaida,
aku kat JB laaa ni. takkan nk soh aku apdet kat sini, gila kaaa ahahahha~

hoh jantz mmg ler.. ce kite lak pakai perfume dia, dia gumbirakah??

r@tn@ said...

hahh tak pnah bau lagi aqua lily nih..bes ek? cube sembur sneh sket..nak bau

flush said...

bagus bodyshop ni.. tak pernah test dkt binatang.. tp isi dia tak tau la ada bhn binatang ke tak..

Ungku Nor said...

ishhh..pefum kita sama laaa!!

tapi akak lagik suka cinnamon spice.
lomentik je bau dia..
*tetiba je pi selet pefum kat badan skali lagi ;p*

zino said...

selamat bertugas di JB.. zino nak ke PD ni.. hehe

Noushy Syah said...

Hi Kak Masy,
Hope you have a gr8 time working out station:)

Take care.

Masy said...

r@tn@,
nak ek... nah amek amek *ulur tangan*

flush,
isk mintak2 jgn arrr...

kak ungku,
benarkah?? *kelip mata tanda caring*

zino,
selamat btugas.. sy dah kembali :)

noushy,
thanks dear memuah~

Azzam Supardi said...

:)

Masy said...

azzam supardi,
:p