Monday, May 12, 2008

269: aku dah balik ni..

:hi:

Adeh ngantoknye! Aku pon tatau laa nape aku tak cover balik ketidakcukupan tido masa balik outstation aritu. Mak heran nyah! Dah laa tido lambat, bangun awal pulak. Huhu~

Banyak tak banyak, ada jugaklah kisah-kisah selama aku kat JB. Darkz, sori ek tak contact awak pon hehehe. Siang kerja, malam merambu. Menjengah sisi indah dan jeliknya kota JB - rasa cam pelancong pun ada. Sesekali malu gak nak kuarkan kamera, tapi bedal jelah hehe.

Mana satu nak cerita ek? Ok laa.. aku cerita kejadian masa pagi sebelum kitorang nak bertolak ke JB..

Alkisahnya, subuh tu sebelum gerak, kenalah isi minyak kan? Maka kami yang sekereta ni pon tugede-gedelah ke Petronas yang berhampiran. Aku keluar nak cucuk duit sambil beli air kotak, sementara akak tuan punye kete itu pon mengisilah akan minyak tersebut ke kereta beliau. Abes je urusan aku, ku lihat beliau dah masuk kete dan orang lain pon sama. Bila aku pun masuk, beliau pun jalanlah. Tetibe dengar bunyik..

GRAAKKKKK~ *lebih kurang camtulah bunyik dia*

Aku pandang akak tu, dia pandang aku. Kami semua berpandangan selama beberapa saat *ahahahahah*

bunyik ape tu kak? aku
err.. tangki minyak tu
tak tutup ke?

bukan...


Koma aku. Ape kes ni? Pastu nampak mamat attendan pam tu datang berlari-lari anak gadis sambil ngejas samting.

nozzle
nape?

lupe nak letak kat tempat dia hehe

HAAAAAAAAA????!


Aiyoohh! Aku tatau laa nak gelak ke hape. Selama ni kan aku asek laa dapat email gambar woman driver yang bawak nozzle tersangkut kat tangki minyak, sekarang giliran aku pulak merasai sendiri pengalaman tersebut. Genre perasaan aku masa tu adalah kelakar panik ye kekawan. Keliru sungguh, nak gelak ke tak masa tu. Tapi aku tak gelaklah, sebab aku tatau sejauh mana seriusnya kejadian ni. Kot laa kene bayar ribu-ribu ka, kot laa kene blacklist kete takleh isi minyak lagi kat situ ka, ape kaa huhu~ Kata mamat attendan tu, kena bayar RM100. Tapi dia cakap pun tak konsisten, kejap kene bayar RM100, kejap kene RM150. Last² akak tu tak bayar pun lalalalalala~

Nyesal plak tak snap gambar nozzle tercabot hehe..~

Yang lain tu cerita biase kot. Kalau ingat nanti aku ceritalah esok² wokeh!
:yawn:

24 comments:

achik said...

hahaha.. adeh, camne la buleh lupa??? sampai tercabut tuh.. hahaha.. ;p

meera said...

kehkehkeh... *tumpang gelak je

Semut Api said...

Salam..

Lantas memang terbuktilah...apabila steering kereta ditangan wanita..

Masy said...

achik,
minah tu mmg serabot sket. slalu laa akak kene ingatkan dia bayar duit makan time kuar makan, klu tak selambe papa je dia blah ehehehe

kak maya,
gelak gak :D

salam deanz,
tp bukan semua kan...

13may said...

*saya tengah control gelak*

tak baik gelak kat org wooo...

kah kah kah :D

kakLuna said...

masy dr sudut 30 darjah dr arah tangki nampak kurus sket la :)

Masy said...

13may,
alaaa nk gelak, gelak jelah ahahahahaha~

kak luna,
ilusi optik kot tu.. org dah naik sekilo nih sejak balik dr JB huhuh~

Shifa said...

bleh tercabot eh nozzer tu?
takot la gini.. =p

Masy said...

shifa,
boleh..tp x susah kot nak pasang, sbb senang je tcabot hehe.

awat cek takot? minyak x kuar pun masa tu :)

RaFFLeSiA MeRaH said...

hishh, caner leh tercabut, time ngisi minyak tu, x kan ler biar jer nozzle tu duk ade kat lubang tangki keter tu ekk...cam x logik la pulak...wekekekeke....x dpt nk bayangkan...

Masy said...

kak RM,
mmg dia letak je, klu sy, sy pegang. heheheh logik tu.. sbb dah jadi maka kes ni amatlah logik ;D

Anul said...

hahahaa!!! mengong gila ah tertinggal nozel..tk tutup tangki ok lagi..wahahaha!!!

DIA MMG SUSAH TIDOR...

wahahaha!!!

Kak Lady said...

Larrr...kan elok kalau dpt bawak larik dgn2 tangki minyak sekalik...hehehehhe

Masy said...

anul,
ahahahahahah sbb bangun awal sgt kot pagi tu ahahahah!~

kak lady,
klu ktorang kene kejo dgn pulis tak ke haru nanti :D ahahahaha~

Ad Rifza said...

Ermm takleh bayangkan..camana ek?..
tapi dpt bayangkan mamat tu lari anak gadis..haha

Masy said...

ad rifza,
tutup mata rapat2.. dan mulakan imaginasi :D

hahahaaah~

Anonymous said...

wuihhh...ish..ish membahyekan sungguh!!..nih bukan kes lawak tau..silap2 hribulan bleh terbakar tau dak..cz spark yg terhasil dri geseran nozzle n tangki kete jgn memain haaa..xsempat klua dri kete tau cepat jer api sambar semua...
*musykil tul cmner leh xpasan..tul la DIA MMG SUSAH TIDO huhuhu...
-K**zz-

arianna adrizal said...

mmg ngam la ngn iklan tu. she's not sleeping well.. ;p

ha tulaa.. pg2 muteee bicing2 ;p kan da kena daulat. muahahhahaa~

Masy said...

kurzz,
tu laa sbbnye sy x gelak, takot gak ape2 jadik kan..

dia sebokkan hal lain pagi tu. ehehehe

Masy said...

anne,
ahahahahah akak x bising ek.. dorang tu laa memekak. mungkin mereka biol.

Anonymous said...

beb, arini kat era ada kuar citer pasal TERLUPA letak balik nozzle kat tempat dia. akak tu kena charge rm 150 hengget kau!

p/s: minah berlesung pipit kat pic ko bertiga tu nama dia kak nab ke & asal dr Merlimau ?
kalo betui, hang tolongla bg no tepon ka, email ka...aku mmg dok carik dia..ada utang 1 benda ngan dia.

hana

Masy said...

hana,
mak aihhh banyak tu!

p/s: ha'ah. nanti aku sms ek~

mrozaidi said...

Wah... Awek2 Tu.. Nak Gi Jalan2 Jugak

Masy said...

mrozaidi,
org dah selamat pulang laa.. :p